23
A Monty Python csoport egyetlen amerikai tagja, úgy látszik, nemcsak az angol humor, de a germán mesevilág iránt is vonzódik. Nem elég, hogy szűk két évtizede Münchausen báró képtelen kalandjait álmodta újra egy ötletektől és trükköktől hemzsegő filmben, ezúttal a világ legismertebb meséit összegyűjtő testvérpárt választotta főszereplőnek.
-
#23 megnéztem...
majdnem elaludtam rajta, pedig én nem vagyok ilyen típus :(
kicsit többet vártam a filmtől... -
haxoror #22 Dehogy reagáltam túl, bazzeg én Uwe Boll filmjeit is rezzenéstelen arccal végig tudom ülni és ez nagy szó! (na jó, egy kis rángatózás azért van :P)
De EZ valami borzalmasan pocsék élmény volt -
haxoror #21 bölcs döntés! -
Jhon Balu #20 családnak bejött én elaludtam rajta -
#19 ezt azért kicsit eltuloztad,nyugodj meg mert agyvérzést kapsz... -
haxoror #18 Úristen mennyire szar film, a végén már sikítoztam a fájdalomtól!
Az egyetlen éélvezhető rész amikor a nyitójelenetben a normálisabb tesó megpróbálja agyonveri a csodababos kretént, Jakob vagy mi a szarnak hívták fullidegbeteg lihegős degenerált korcs...
Ha valaki van olyan szerencsés hogy még nem látta ezt a "filmet" AZ NE NÉZZE MEG!!! -
szargep #17 VoltAm! -
#16 a mozikban, nálunk is. :P
-
#15 mikorjelenikmek? -
#12 Tájékoztatásul. -.- -
#9 "hóenber"
Mondd, hogy ezt direkt írtad így... -
winnie #8 szerintem nagyon gyenge lett:) -
#7 azért az a "hofehérke átdolgozás" rész eléggé erőltetett volt...
anélkül jobb lett vna
amugy yahh, nagyon jo film :) -
Prof William #6 KLicsit olyan Álmosvölgy Legendájás a hangulan. Nagyon bejön! -
#5 szóval még nem láttátok? :o
akkor nem is mondom el, hogy a hóenber meg fog halni :-))))) -
#4 csak a reklámot láttam de az fasza -
Prof William #3 Nagyon érdekel! Már alig várom! -
#2 szép volt, jó volt -
#1 Az 1810-es években német területen járunk, amelyet Napóleon hadai tartanak megszállva. Két néprajzgyűjtő görnyed a fogadó asztalánál, és a gyertya hunyorgó fényénél fáradhatatlanul körmöli Piroska és a farkas történetét, amelyet a nép együgyű gyermeke éppen... Na, ilyen jelenet nincs a filmben. Terry Gilliam rendező és Ehren Kruger forgatókönyvíró (Sikoly 3., A kör) ugyanis egyáltalán nem történetileg hiteles módon kívánta ábrázolni a jeles mesegyűjtőket. Ez a film a fantázia birodalmáról szól, és még a meséktől is messzire rugaszkodik.
A két Grimm tesó (Matt Damon és Heath Ledger) itt országos szélhámos: boszorkányűzőként járják a falvakat, és a nép babonásságát kihasználva, egy kis szemfényvesztés, azaz korabeli eszközökkel előadott trükkparádé kíséretében tekintélyes összegeket csalnak ki a reszkető atyafiaktól. Egyszer aztán lefülelik őket, és egy utolsó lehetőséget kapnak a megszálló hadsereg helyi parancsnokától. Egy környékbeli város határában egyre-másra tűnnek el a fiatal lányok. Nos, oldják meg az ügyet!
Miközben ismert mesék motívumaival poénként szórták tele a filmet, az alapvetően komikus hangvételre harsány horroreffektek vetnek sötét árnyat, ha a gótikus képi világ nem volna már amúgy is épp elég sötét. Szóval van itt mese, kaland, ijesztgetés, szerelmiháromszög-dráma, sőt Monica Bellucci gonosz királynője jóvoltából egy kis csábítós rémtörténet is. Kicsit zagyva, kicsit zümzüm a produkció, de ötlet van benne temérdek.
http://href.hu/x/pep