7
ua
  • Dj Faustus #7
    Ezen a routeren nem. Esetleg időbeli korlátot (mondjuk ettől az időponttól addig az időpontig ne lehessen feltölteni) lehet beállítani a router tűzfalán keresztűl.

    Erre inkább szoftverek alkalmasak. Keress rá a upload limit software szókapcsolatra a Google-ban. ;)
  • Mr.Macho
    #6
    thx, még egy kérdés:
    lehet valahogy limitálni a két gép összesített feltöltési sebességét? Szal hogy a routeren keresztül csak az internet felé korlátozás, ne pedig a két gép között a belső hálón.
  • Dj Faustus #5
    Van egy rakat topik, ami ilyesmikkel foglalkozik. Miért nem ott tetted fel a kérdést?

    Másrészt: kérdéseid egy részét nyugodtan hagyhatod alapbeállításon.
    Harmadrészt (nem pont ehhez a routerhez):
    "A Beacon Interval (alapjelidőköz) a két alapjelsugárzás közötti idő nagysága. Az alapjel a vezeték nélküli ügyfelek és hozzáférési pontok „szívverése”: olyan rádiójel, mely a hálózatot arról értesíti, még aktívak. Az érték 1 és 1000 ezredmásodperc között legyen." -ez szerintem maradhat.

    "A DTIM Interval (DTIM időköz) a hálózat ügyfeleinek elküldött DTIM-ek között eltelt idő. A DTIM a Delivery Traffic Indication Message (kézbesítendő adatforgalom jelzésének üzenete) rövidítése. A DTIM olyan üzenet, amely a hálózat energiatakarékos ügyfeleit értesíti arról, hogy nekik szóló információ érkezik, hogy aktiválhassák magukat, és fogadni tudják az üzenetet. A kisebb érték azt jelenti, hogy az ügyfelek nem kapcsolhatnak túl sokáig energiatakarékos módba. A magasabb érték azt jelenti, hogy energiatakarékos módba kapcsolhatnak, de sokáig aktívnak kell lenniük, mert több információ összegyűjtve jut el hozzájuk. A DTIM alapértelmezett értéke 3." -ezen sem kell állítgatni

    "A Power level (teljesítményszint) mezőben a legördülő menüből a 100%, 50% vagy 25% értéket választhatja. A teljesítményszint a Wireless MAXg Access Point vezeték nélküli rádiójelének erősségét szabályozza. Ennek csökkentésére akkor lehet szükség, ha olyan területen él, ahol a vezeték nélküli jel átfedésbe kerülhet más vezeték nélküli hálózattal, és csökkenteni kívánja a tapasztalt zavarást." - ezen a routeren 5 szint: lowest, low, medium, high, highest van + az automatikus. Hagyd highest értéken , ha mesziről is akarod használni.
    Forrás:

    "Wireless mode: "mixed mode" vagy "G mode"?" - 802.11b, 802.11b+, 802.11g, 802.11g+ szabványokat ismerje vagy csak a 802.11g, 802.11g+ szabványokat. "A "b"-s routereknél csak WEP van, míg a "g"-seknél WPA is." - forrás:

    "SSID broadcast: enable vagy disable" - szétkürtölje-e a világnak a routered a vezetéknélküli hálózatod azonosítóját, vagy ne? Ezt tudod beállítani itt.

    "TX Rates" - a vezetéknélküli hálózat sebessége. Hagyd Auto-n.

    Ha akarod használni a Wireless funkciót, érdemes bekapcsolnod a védelmet (Home/Wireless/Wep enabled+adj meg egy key-t a biztonság érdekében).
  • nick név
    #4
    ha már itt vagyunk

    nekem is van egy kis gondom, ilyen mikrohullámos netem van, a háztetön van az antenna és wireless routeres/asszem/, dc++ba meg hiába irok be bármilyen ip-t nem tudom aktivan használni...

    ebben kéne egy kis segitség, hogy mit tudok vele csinálni, nagyon nem értek hozzá, elöre is köszi a helpet :)
  • akyyy
    #3
  • Dono
    #2
    ez nekem magas
  • Mr.Macho
    #1
    sziasztok! Lenne pár kérdésem, nemrég vettem egy wireless routert (54Mbps) és szeretném "finomhangolni".
    ez egy d-link 624+ ami egy 512KBps internetet oszt el két gépre.
    A következő dolgokhoz kérék magyarázatot hogy micsoda és hogy mi9re lenne érdemes állítani:
    beacon interval
    DTIM interval
    TX rates
    Wireless mode: "mixed mode" vagy "G mode"?
    SSID broadcast: enable vagy disable
    Power control: low-tól highig