7
ua
 • Dj Faustus #7
  Ezen a routeren nem. Esetleg időbeli korlátot (mondjuk ettől az időponttól addig az időpontig ne lehessen feltölteni) lehet beállítani a router tűzfalán keresztűl.

  Erre inkább szoftverek alkalmasak. Keress rá a upload limit software szókapcsolatra a Google-ban. ;)
 • Mr.Macho
  #6
  thx, még egy kérdés:
  lehet valahogy limitálni a két gép összesített feltöltési sebességét? Szal hogy a routeren keresztül csak az internet felé korlátozás, ne pedig a két gép között a belső hálón.
 • Dj Faustus #5
  Van egy rakat topik, ami ilyesmikkel foglalkozik. Miért nem ott tetted fel a kérdést?

  Másrészt: kérdéseid egy részét nyugodtan hagyhatod alapbeállításon.
  Harmadrészt (nem pont ehhez a routerhez):
  "A Beacon Interval (alapjelidőköz) a két alapjelsugárzás közötti idő nagysága. Az alapjel a vezeték nélküli ügyfelek és hozzáférési pontok „szívverése”: olyan rádiójel, mely a hálózatot arról értesíti, még aktívak. Az érték 1 és 1000 ezredmásodperc között legyen." -ez szerintem maradhat.

  "A DTIM Interval (DTIM időköz) a hálózat ügyfeleinek elküldött DTIM-ek között eltelt idő. A DTIM a Delivery Traffic Indication Message (kézbesítendő adatforgalom jelzésének üzenete) rövidítése. A DTIM olyan üzenet, amely a hálózat energiatakarékos ügyfeleit értesíti arról, hogy nekik szóló információ érkezik, hogy aktiválhassák magukat, és fogadni tudják az üzenetet. A kisebb érték azt jelenti, hogy az ügyfelek nem kapcsolhatnak túl sokáig energiatakarékos módba. A magasabb érték azt jelenti, hogy energiatakarékos módba kapcsolhatnak, de sokáig aktívnak kell lenniük, mert több információ összegyűjtve jut el hozzájuk. A DTIM alapértelmezett értéke 3." -ezen sem kell állítgatni

  "A Power level (teljesítményszint) mezőben a legördülő menüből a 100%, 50% vagy 25% értéket választhatja. A teljesítményszint a Wireless MAXg Access Point vezeték nélküli rádiójelének erősségét szabályozza. Ennek csökkentésére akkor lehet szükség, ha olyan területen él, ahol a vezeték nélküli jel átfedésbe kerülhet más vezeték nélküli hálózattal, és csökkenteni kívánja a tapasztalt zavarást." - ezen a routeren 5 szint: lowest, low, medium, high, highest van + az automatikus. Hagyd highest értéken , ha mesziről is akarod használni.
  Forrás:

  "Wireless mode: "mixed mode" vagy "G mode"?" - 802.11b, 802.11b+, 802.11g, 802.11g+ szabványokat ismerje vagy csak a 802.11g, 802.11g+ szabványokat. "A "b"-s routereknél csak WEP van, míg a "g"-seknél WPA is." - forrás:

  "SSID broadcast: enable vagy disable" - szétkürtölje-e a világnak a routered a vezetéknélküli hálózatod azonosítóját, vagy ne? Ezt tudod beállítani itt.

  "TX Rates" - a vezetéknélküli hálózat sebessége. Hagyd Auto-n.

  Ha akarod használni a Wireless funkciót, érdemes bekapcsolnod a védelmet (Home/Wireless/Wep enabled+adj meg egy key-t a biztonság érdekében).
 • nick név
  #4
  ha már itt vagyunk

  nekem is van egy kis gondom, ilyen mikrohullámos netem van, a háztetön van az antenna és wireless routeres/asszem/, dc++ba meg hiába irok be bármilyen ip-t nem tudom aktivan használni...

  ebben kéne egy kis segitség, hogy mit tudok vele csinálni, nagyon nem értek hozzá, elöre is köszi a helpet :)
 • akyyy
  #3
 • Dono
  #2
  ez nekem magas
 • Mr.Macho
  #1
  sziasztok! Lenne pár kérdésem, nemrég vettem egy wireless routert (54Mbps) és szeretném "finomhangolni".
  ez egy d-link 624+ ami egy 512KBps internetet oszt el két gépre.
  A következő dolgokhoz kérék magyarázatot hogy micsoda és hogy mi9re lenne érdemes állítani:
  beacon interval
  DTIM interval
  TX rates
  Wireless mode: "mixed mode" vagy "G mode"?
  SSID broadcast: enable vagy disable
  Power control: low-tól highig