34
  • irkab1rka
    És a 16 bites processzor is az. Kinek lenne szüksége gigabyte-nyi memóriára, mikor a CGA monitor 4 színű, ami 2 biten megoldható.
    Sőt, ha belegondolok, már 4004-ról sem kellett volna 8008-ra váltani, és akkor nem kéne hallgatnom az sg-n ezt a sok faszságot. Na ja, mert nem lenne sg sem, max valami szar bbs, ahova betárcsáznál az analóg vonaladon.

• irkab1rka
    Ne várjál. Én már kiszúrtam: ASRock 939DUAL-SATA2 Socket939 DDR ATX
  • Aspirin
    "Utóbbinak mi értelme lenne? Mihez kellene 32x1024MB/sec átvitel? Szerintem jó ideig nem lesz olyan cucc se ami kihasználja a 16x-osat. Ezért is tartom szuper-parasztvakításnak a 2db 16x-os slotos SLI alaplapokat."

Mondjuk néhány ötlet:
    16x VGA
    8x 2 csatornás TV tuner
    2x PCIE hangkártya, gigabit ethernet, flash-drive, PCIE firewire karik (amik nem csak papíron tudnának többet mint 30 Mb/s...)
  • troc
    cseréljek most athlon xp-ről 939-re vagy várjak még egy fél évet az M2-ig? ejj, mindig ez a dilemma :)
  • TommyGun
    Egyetértek...de szerintem már a x16 PCIe is parasztvakítás
  • Inquisitor
    "M2-ban gondolom lesz SATA2 meg PCI Expres x32 ..."
    Utóbbinak mi értelme lenne? Mihez kellene 32x1024MB/sec átvitel? Szerintem jó ideig nem lesz olyan cucc se ami kihasználja a 16x-osat. Ezért is tartom szuper-parasztvakításnak a 2db 16x-os slotos SLI alaplapokat.
  • Inquisitor
    Mit nem adnék egy feketéért, meg egy jó tápért.
  • Inquisitor
    Óóó, ugyan már, ha van sok pénzed, akkor 80 rugóért kapsz 800-1000MHz-es DDR2-t, annak tuti jó az időzítése 500-600MHz körül ;)
  • MacrosTheBlack
    Ezért jó a Stacker, ATX, BTX, akármelyik oldalon. :)
  • MacrosTheBlack
    Nem is kell ide DDR2, az AMD prociknak inkább a kis késleltetés kell, amiben a DDR2 nem jeleskedik. Inkább hagyják a 'csába, aköv. a DDR3 legyen, addig meg kibírjuk az 1el.
  • BiroAndras
    Lényegtelen a GHz, inkább a teszteket nézd majd.
    Szerintem túl drága lesz, nem érdemes venni. Én inkább egy 4400+-ban gondolkodom, az még megfizethető, és már most is lehet kapni. Egyébként a 4400+ és az 5000+ közt valszeg nem lesz nagy teljesítmény különbség.
  • acdc
    Akkor megvenném a Intel Pentium 4A, 2400 MHz procidat.(de gondolom egybe adod majd el)
  • Bircsike
    Az 5000+ akkor most szerintetek hány Ghz-es lesz? mert az elvileg már nyár elején meglesz és abban komolyan gondolkodom, hogy beszerzek egyet!
  • 3P
    Csúsztatunk rendesen látom... :)
  • droland
    "Miért nem építenek DirectX vagy OpenGL támogatást a procikba?"

A válasz egyszerű! Mert a VGA-k cpu-jába, illetve az az azóta megjelent újításokat a driverébe építik.

Röviden, azért nem építik a CPU-ba, mert a VGA feladata.
  • TommyGun
    Szerintem csak azért érzed hogy korán vált az AMD foglalatot mert mikor kijött az A64 akkor nagyon sokáig itthon lehetetlen volt kapni belőle és horror ára volt vagy 1-1,5 évig, és melette még ottvolt a remekül teljesítő Barton is a SocketA-val...
    Szerintem nem baj hogy annak idején az AMD 3 foglalattal indult (s754-939-940) igaz a 940 az nem home szegmens...
  • TommyGun
    Ezt nem igazán értem...miaz hogy szinte évente dob ki az AMD új foglalatot ?
    A s754 és a s939-940 lassan 2,5 évesek lesznek...
    Azt azért ne felejtsük el hogy a s940 az opteronok alá készült...nemhiszem hogy ő ebbe a szegmensbe tartozna...ennyi erővel az itániumot is az intel szemébe köphetnénk hogy az ménem lga775...
    s754 a home szegmensbe készült annó és még ma is jól megálja a helyét...a s939 meg az FX szériának készült annó ami mostanára leváltotta a s754-et...Az M2 meg még 8-10 hónap mire megjön...
    Ha úgy vesszük a s939 több mint 3 éves lesz mire megjön az M2...ez szerintem elég jó időintervallum...
  • Mihail
    de ha átugornák akkor kihagynának egy piaci szegmenst, a pc elsősorban üzlet.. és nem is rossz üzlet ha ügyesen csínálod
  • asysoft
    Azért régen mindig megoldották, gondolj csak a P3-as korszakra (Slot1, PPGA, FCPGA, FCPGA2). Aztán az első P4-es is kérészéletű volt... Szerencsére a 478 sokáig húzta, bár ott meg a RAMmal és az FSB-vel szórakoztak (Rambus, SDR, DDR). Persze, vehettél VIA-t DDR RAMért, csakhát féltek az alaplapgyártók használni, másrészt ott az "intel procit intel chipsettel" elv, amit oly' sokan vallanak.
    Persze az AMD-t sem kell félteni, 754, 939, 940... Nem is értem, DDR2-t miért nem ugorják át?! Elvileg az Athlon64-ek az alacsony késleltetésből profitálnak, az meg a DDR2ből hiányzik... Remélem tudják, mit csinálnak.
  • arty
    aha... s478 fsb400/533/800 ... azonos foglalat, 3 procigenerácionak 3 uj alaplap :)

az amd valoban szinte évente dob ki egy uj foglalatot, de intelt se féltsük:
    915/925/955/??? ... és ezek csak a 775 alá jöttek ki, egyik sem kezelte az megjelenése után megjelent procikat :) (az tény, hogy főleg a fogyasztás miatt nem birták az ujabb procikat)

egykutya a két gyártó, bár az intel kutyább ;)

• tehen_m
    "M2-ban gondolom lesz SATA2 meg PCI Expres x32 (bár erről még nem szól a fáma)"

Ez mind chipset függő. Már létezik ilyen s939 alaplap.
  • dez
    A BTX lényege a procihő minnél jobb elvezetése. Nagyon remélem, megmarad a Prescottoknak. Mivel itt felfelé állnak a kártyákon az alkatrészek, így aztán nem egy mozdulat lesz letörölni a rájuk rakodó port, mint ATX-nél a hátuljukról. (Meg a jó kis házamat sem akarom lecserélni. Remélem, a házgyártóknek nem akar az AMD a kedvében járni.)
  • Aspirin
    Apropó!
    Miért nem építenek DirectX vagy OpenGL támogatást a procikba?
  • Aspirin
    Szerintem még egy ideig együtt fog vegetálni a M2 és a 939.
    M2-ban gondolom lesz SATA2 meg PCI Expres x32 (bár erről még nem szól a fáma) és persze BTX alaplapon.
    Ami az Intelt illeti kitörölhet a 65 nanoméerével, kivéve ha 4 magos prockókat is dob a piacra.
    A Via gyors és olcsó chipsetet dob végre piacra, az nVidia meg a 4 vga-s luxus megoldással fog fícsör-győzelmet aratni.
    Röhögni fogok, ha az 5200+ majd 1800Mhz-en jár...
  • Punker
    intelre? ember 478-as foglalattal hány évig jöttek ki a procik????
  • PLaci #9
    a 939 sem ma dobták piacra :)
  • Totinkhamon
    Nem tudom miért kezdte el az AMD ezt a hülye "évente egy új foglalat" politikát, ez addig az Intelre volt jelemző.
  • dez
    Az 5200+ jön egy év múlva, az 5000+ kb. fél.
  • Pharaoh
    Tehát ha jövőre veszed DDR2-t azt 2007-ben dobhatom ki a DDR3 miatt. nagyon lol.
  • BiroAndras
    Az a baj, hogy még 1 év van addig. Eléggé lelassult a fejlődés.
  • dez
    Csodálkoznék, ha nem jelenne meg S939-esből még olyan, amiben benne van legalább a Pacifica. A DD2 támogatás S939-en viszont már erősebben kérdéses, mert ahhoz úgyis alaplapcsere kell, meg ugye új proci is, és akkor már egyszerűbb M2-re váltani.
  • Dono
    hmmm 5000+, azt mekveszem!
  • TommyGun
    Toldeo=Toledo
  • TommyGun
    Az útiterv igazi érdekessége, hogy egyetlen Socket 939 processzort sem említ, pedig a vállalat korábban megígérte, hogy a lassan első helyre előrelépő foglalat utánpótlását egészen 2007 elejéig biztosítani fogják

Namost ebből egy kukkot sem értek...az utiterv talán azt írja hogy 2006 II. negyedévben leállnak a s939 proccok gyártásával ? ...az AMD tudomásom szerint sose mondta hogy a Venice és az X2 s939-es változata után bármi más újnak mondható CPU-t fog csinálni vagy fejleszteni (X2 s939-nek ha jól emléxek Toldeo magosak)...s939 az X2-vel elérte a csúcsot...valszeg 2006 első felében ki is jönnek majd, mármint úgyértem hogy megfizethetőek lesznek és lehet is kapni majd őket kis hazánkban is...s939-et biztos vok benne hogy még elég sokáig fog gyártani és az X2 s939-el be is fejezi a pályafutását...

Ez a Roadmap egyértelműen az új M2-es foglalat jövőjét mutatja...miköze ennek a s939-hez ?