46
-
#46 én csak windózupdétet meg firefoxot meg thunderbirdet és legfőbb a pici agyacskámat ^.^
most feltettem outpost fw-t , de csak azért , mert kiváncsi voltam a netforgalomra, amúgy allow most módon van minden extra védelmét meg kikapcsoltam ;>
jah és néha spybot s&d ..
amúgy jó kis program spyware és vírus írtáshoz a wintasks is .. lehet vele scriptet írni, hogy lőjje a ki az ilyen és ilyen nevű futó process-t , ugye mindenki ismeri azokat a g3c! kis progikat amik mindig 2 példányban futnak, és ha 1iket bezárjuk , a másik egyből indítja önmagát még1x .. :]] -
#45 NIS szerintem a legrosszabb "tűzfalszerűség" ami létezik, a telepítése egy teljes estés szélesvásznú családi rémálom, a futtatása ugyan ez csonkolással és vérrel .. sok vérrel.. mire be akarsz állítani valamit, már rég elkaptál minden féle wormot, a menük, a hülye GUI-k, nem mutat semmit, csak hogy működik vagy nem .. és persze alapból ál-paranoiás, és ez a legnagyobb baj vele .. pl. netbiost simán ki-be engedi, míg pl. játszani normálisan nem lehet rajta keresztül..
egy szóval szar, és ez tapasztalat (is) meg sok-sok ember véleménye.. persze csak böngészni még talán jó, de kell hozzá egy duál procis mainframe, mert ez is megesz pár [száz] mega ramocskát. -
#44 Pontosan ;]]]
Mióta, jóval szebbek a szájmantek cuccok, mint amennyit az egész szájmantek brand ér, azóta erősen nem ajánlom a termékeiket ^.^ -
Mice #43 csak mert a nővérem gépét szeretném újrapartícionálni, de nem szeretnék új wint is felhúzni rá. :( valami ötletetek van rá hogyan kerüljem ki a reinstallt? -
#42 én meg nem használok szinte semmit (sygate firevall, ás néha spyweíró, de 2 hóanp után 5 db cookiban talált spyt) ,és 1 éve nekem sem volt gondom.
és windowsom van....
-
#41 persze.
csak fat lesz belőle...
TELJESEN új és formázatlan wincsire is kiírja a particiót és olyanra, amilyenről mentették.
ha fat volt, fat lesz.
ha ntfs volt, akkor meg az lesz... -
látogató #40 Ugye hogy ugye? :) Nekem meg még ráadásnak ott van az Ad-Aware és a Spybot a tűzfal meg zone alarm. Ja, és az egész net egy routeren keresztül jön be. :) -
AtisH #39 Az 5-ös Kaspersky-t néztem és elég jónak tűnik, főleg laikusoknak (nem lehet belepiszkálni mélyebben). Még jópár spy-t és trójait is beazonosított, amit (ha jól emléxem) az AVG vagy a NOD nem. -
látogató #38 Hát, a NAV-ot nem ismerem, de szerintem nem is fogom ezek után a hozzászólások után. :) Nekem kaspersky virusirtó van fent, azzal elégedett vagyok, igaz, nem is próbáltam még ki semmi mást. Ami bevált, azon miért változtassunk? :) -
Mice #37 nem tom. fater régen valami olyan symantecet használt bent a cégnél ami nem norton volt csak valami vállalati symantec. ilyen sárga ikonja volt. sokáig dicsérte, hogy tényleg milyen jól írt... aztán átváltott linuxra :D azóta nem dícséri :)
-
adi91 #36 Szerintem a Symantec progik szuperek soha nem
volt semmi bajom velük és a vírusirtóik is jók csak sajnos nagyon fogják a gépet ellenben a
NOD 32 -vel. -
Mice #35 hehe, brave like a lion :P -
Mice #34 ja, én ebben csalódtam eddig a legkevesebbet. tilsd le az explorer extensiont meg a skinnezést a menüből és kapsz egy olyan puritán felületet amin szinte mindent elérsz 2 kattintásból
a realtime scriptblokker mail és network protect meg a suliban a legjobb ahol valamelyik gép mind a mai napig ontja magából a korgo-t csak hát mindig össze-vissza időnként scannelik le őket meg nem hagyják fent a scannert és ezért folyamatos a visszafertőzés. avasttal legalább elhal a dög a zsinór végén és a saját gépem miatt nem kell aggódnom :) -
Mice #33 tényleg, nagyon rég használtam már a ghost-ot (még 1-4gigás vinyókorszakban) így akkor még nem volt bennem aktuális a kérdés: fat image-et rá tud nyomni ntfs-re? -
Mice #32 én sokáig mcafee-s voltam és soha nem is volt vele bajom, de egyetlen egyszer bejött valami mocsok ami két vállra fektette, utána meg már a programtelepítést is kigyilkolta majd rögtön silent módba rakta magát.
a fura az volt, hogy mási rendszerrel bootolva scannelve ezt nem talált semmit a gép, majd miután a nagy nevek is sorra kibuktak végül pont az avast találta meg
azóta is ezt használom és ami a legjobban tetszik benne, hogy írtó soxor frissítik a dat-file-t a home license meg írtó sokáig érvényes és progi/engine update is benne van (nem úgy mint egyes cégeknél akik max 1 évig még dat, de aztán új engine=új license)
a nod nálam is volt fent egy darabig, de amikor a realtime is maxon futott nekem akkor is volt, hogy áteresztett vírusokat így egy hétnél tovább nem élt nálam :( -
n0refleX #31 A jó rendszergazda tudja hogy tökéletes védelem nem létezik :P
Én Nortion Internet Sec. Centert használok (Antiv.+Firewall, és nem alaplaphoz osztogatott verzió :D) és vírusügyben semmi gondom; de persze el kell ismernem hogy kis teljesítménycsökkenés érzékelhető :] szóval régi gépre nem ajánlom. A nod-al meg az a tapasztalatom hogy amikor alapjáraton zümmögött a gépemen, akkor az éjjel backup a gépemen 5x vagy 10x annyi ideig futott le mint nortonnal... ja és ha 3Dmax-al rendereltem, akkor valahogy a nagy képekkel (textúrákkal) mindig elvacakolt :(
A norton firewall meg szerintem nagyon jó, ellentétben itteni tanult barátaimtól :) csak tudni kell beállítani :P -- kerio-m is volt, az is Okés.
Amúgymeg nem kell DC-zni, meg csak ésszel nyiss meg oldalakat és leveleket ;] -
#30 NIS2005 + Systemworks 2005-öt használok soha semmi bajom nem volt a géppel :) -
Inquisitor #29 Mióta Norton bá' lelépett a cégtől (valószínüleg nem ok nélkül!), azóta folyamatosan hanyatlik a cég, illetve a termékeik minősége. Réges régen a Norton Antivirus volt az etalon (meg a McAffee), de elmúlt 3 évben folyamatosan maradnak le. Lassú, drága és még csak nem is a legbiztosabb ... -
fflx #28 Nekem otthon F-Secure van es itt valaki emlitette, de szerintem nem minden valtozata jar tuzfallal. (mintahogy az enyem sem)
A Notebookon pedig az antivir.de termeke van, nagyon remek kis program es otthonra ingyenes szinten. -
#27 virusbuster a király :) támogassuk a magyar szoftvereket :p mellette kpf pörög,teljesen meg vagyok elégedve !
asysoft:miért szűnik meg a kpf ? -
#26 Ha ott a kerio, meg az avg, akkor meg minek a norton?? :PPP -
#25 Én is meg vagyok elégedve az avast!-al, csak nem merem itt nagyon hangoztatni, mert a Nod32-esek leharapják a fejemet. :) -
troc #24 vagy egy éve avast! van nekem is. szerintem remek! -
Csatti #23 AVG Free -
AndySkw #22 Norton Antivirus... Norton Antivirus... jaaa, megvan... Az a kis progi, ami vittemagával a rendszer DLL-jeinek a felét, amikor megpróbáltam eltávolítani és végül Windows újrainstallt kért... Hmm..
Vagy a Norton Utilities volt az? Ja nem, az nem DLL-ezett, az megtisztította a registrymet - persze csak módjával, mindent bent hagyott, ami nem a kiterjesztések kezeléséről szólt -, s miután végzett, újraindította a gépet, amely következő indulásnál még egy egyszerű számolóépet sem votl képes elindítani.. Társított volna szegényem, csakhát mindent exe-hez lehet társítani, amit viszont nem tudott mihez társítani... Hüpp...
-
Evil Merodak #21 Ingyenes AVG? Honnan lehet hozzájutni? -
#20 Én AVAST!-ot használok már régóta. Szerintetek jó? -
AtisH #19 NOD-nak és az AVG-nek tbk. a nagy előnye, h nem települ mellé tűzfal. Sajnos egyre több cég dobja piacra a kombós változatokat és nem biztos, h mindneki ua. a tűzfalat akarja használni. Az meg csak hab a tortán, h a NOD meg az AVG elmennek egymás mellett és nem reklamálnak a gépen lévő "konkurencia" eltávolításáért. Ja, és tudnak magyarul...
Az újabb TrenMicro is jó, de az is tűzfalas, mint az F-Secure, viszont ez utóbbinál ledöbbentem, mikor megláttam a háttérben futó kb. 15 process-t.
Szerintem aki jót akar magának, az kihagyja az életéből a NIS-eket. Van elég és jobb alternatíva. -
the Godfather #18 Vazee, nem vagyok az irigyed..:) -
aki kérdez #17 Nekem a Norton 7 megat fogyaszt a memóriából, ez másnál több, vagy én vagyok béna vagy mi?
Mellesleg AVGvel együtt megy, meg Kerio PF-el. -
#16 nálam már 2 éve megy a NOD+Sygate firewall és elégedett vagyok vele :) -
RpPRO #15 Nod32: Most virus bulletin awards :) Szuper progi, csak ezt hasznalom, 18 megat eszik a memoriabol, de ennyit boven meger. A Norton Antivirus 2003 installja valami 100 mega volt, ha jol emlexem.
off: "Ennél valamival jobban teljesít a Symantec vállalati réten". Azok a franya massalhangzok. -
Picador #14 De mi a rossz A NIS-sel?
-
#13 nekem megvan a ghost 2003 floppy!-s verzioban (az eddigi legjobb) , ami ír BOOT-DVD-t, ja és DOS alól.
ennél nem kell jobb
:-))) -
archkoven #12 Igen a Ghost az tényleg nem rossz, én is használom, bár a bootCD-s verzió olyan lassú mint a tetü, létrehoz egy ablakos felületet amin ha klikkelsz egyet akkor 5 perc is eltelik mire végre történik valami. -
SymbioC #11 Szintén az alaplaphoz kaptam Norton Internet Security-t, szenvedtem vele (no meg a gép is) egy hónapig, majd uninstal. NOD32 és Sygate PF és a renszer megkönnyebbült, már lassan 1 éve hibamentesen fut. -
#10 a ghost télleg jó tud lenni :) pl nekem van 1 játékra win partícijó a gépen, és ugye le van véve minden, ami net... Ez szépen le van ghostolva pár progival 1ütt. Az egész azér van, mer nekem van 1 értelemdús unokatesóm, aki váratlan időközönként idetéved, és leamartizálja a winemet, visszalövi a netet, és beszív vagy 20 vírust, 46 spyware-t, meg hasonlókat... Na most 1 vírusírtás az kb fél óra... a ghost meg negyed :) És tuti nem lesz megin vírusom :) -
#9 Én csak emlékekből tudok mondani véleményt... anno winbe sok vírusírtót használtam...érdekesen. Valahogy volt olyan vírusom, amit avg kinyírt, de a nod nem...volt, ami pont fordítva, szóval érdekes helyzetek voltak :) De egy tuti... A norton av az 1 rakás...na mind1 -
#8 a Norton legnagyobb baja, hogy NAGYON fogja gépet, és olyan dolgokba szól bele, amihez semmi köze.
1 éve nincs vírusírto a gépemen, tegnap feltettem egy spyirtót, de a Firefox mögött 5 db spy-t talált, az is cookikban. Pedig én járok Astalavistán és társain is, de ésszel nyitogatok leveleket, ami meg úgy jön, hogy ismeretlen hely, az helyből kuka, sőt, megteszi helyettem a Thunderbird, amit fél éve teljes megelégedéssel használok.
aki meg nem tud megnézni alternatívákat, szopjon a vírusokkal.
Ui. nem árt egy friss mentés Ghost-al, ami 15 perc alatt visszaállítja a rencert.
a symantec legjobb programja szvsz. -
#7 Azt kell mondjam nem csodálkozok rajta...
Yfel próbáld ki semmit nem veszítesz csak nyersz!! A NOD fikázóknak meg ne dőlj be!