A repülésbiztonság fejlődése II.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igen, ha jól tudom a legtöbb gépen szárnyból is kettõ van.<#nyes>#nyes>
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A halál csupán a kezdet...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Inkább azt mondta a pilotának, hogy tegyenek belátásuk szerint!
A másik, hogy nem csak a ki-be kapcsolgatással vágták gajra az orsós menetet, hanem a tartalék villanymotort is rákapcsolták és ezek eggyüttes ereje szakította le.
A számítógépesített repülést én csak támogatni tudom, de feltétlen minden emberi hibát ki kell vele küszöbõlni!
Sõt szerintem a légiírányítást is lehetne computerizálni.. (NGG: ütközés a levegõben)
Amúgy eza második cikk is jól sikeredett! 5-ös jár érte!
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
A hibernálás nem a legbiztonságosabb kikapcsolási mód asztali gépeknél. Ha nem minden hardver támogatja tökéletesen, akkor nem müxik. Elsõsorban mobil gépekre lett kitalálva, és azoknál tapasztalatom szerint hibátlanul mûködik is.
Az Alaska Airlines balesetéhez: ha jól emlékszem a NGC mûsorára, esélyük sem volt kényszerleszállni. Az orsó megszorult, de olyan állapotban, hogy a gépet folyamatosan süllyesztette vagy emelte, már nem emlékszem. Elkezdték mozgatni, kevés sikerrel. A sokadik próbálkozáskor viszont a motor egyszerûen kihajtotta az orsót az anyából, aminek következtében a gép végképp irányíthatatlanná vált. Hibázott a gyártó, mert nem volt biztosítás a menet végén, hibázott az üzemeltetõ, mert nem megfelelõen végezte el az elõírt karbantartást.
A mûszaki hibák gyakran visszavezethetõk a nem megfelelõ karbantartásra.
Windows XP Home oprendszerem van, és szokásosan úgy kapcsolom ki a gépem, hogy a Hibernálás opciót választom, mert így hamarább lehet újra bekapcsolni.
A probléma az, hogy tíz újrabekapcsolás közül egyben nem hajlandó feléledni a hibernált állapotból, a képernyõ sötét marad, és nem történik semmi. Ilyenkor jön a Reset gomb.
Szóval, én repülõgépen, ûrhajón, és általában bármely kiritikus alkalmazásban nem merném az életem a Windózra bízni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
Néhány kiegészítés, az Aeromagazinban Háy György által vezetett repülésbiztonsági rovat, és a Spektrum, Discovery kapcsolódó sorozatai alapján.
1. A B-737 oldalkormány problémája gyártástechnológiai okokra vezethetõ vissza, a nagy magasságú repülés során áthült hidraulikus munkahenger és dugattyú szélsõséges körülmények között a beáramló meleg hidraulikafolyadéktól olyan módon tágultak, hogy egy idõre összeékelõdtek. Ha ez alacsony repülési sebesség esetén, tipikusan leszállás elõtti korrigálásnál történt, akkor a többi kormányfelületen nem ébredt elegendõ erõ a kitérített állapotban megszorult oldakormány nyomatékának a kompenzálására, így a repülõgép félorsót leírva meredeken a földbe vágódott. A Boeing a sokadik katasztrófáig azt állította, hogy a pilóták véletlenül belépték a gépet, majd úgy hagyták..
2. Az Airbus átstartolási üzemmódja miatti, fent leírt baleset a második, azonos okból bekövetkezõ volt, talán ezt követõen módosították egyértelmûbbre az átstartolási üzemmód jelzését. Hozzáteszem, hogy ebben az üzemmódban még akkor is emekedni akart a kormányrendszer, amikor a hajtómûvek vezérlését már lekapcsolták róla, az automatika tolóerõ nélkül, a sebességet elkoptatva átejtette a repülõgépet ebben az üzemmódban.
3. Alaska Airlines MD-83. A magassági trim megszorulását észlelte a személyzet, és az azonnali kényszerleszállás helyett a trim mûködtetõ villanymotorjának a váltott irányú ki-be kapcsolásával kísérleteztek a megszorulás elhárításán. Sikerrel jártak, Darwin-díjat érdemelnének.
További kellemest.