laktatlan sziget

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rafaelo
:( brühühü

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

bens
rendben ; )

Zuhogó hó Eltûnik a tengerben. Micsoda csend!

RaZoK
ezt már ellõték a szomszédban :I

idestova - 7 - éve regisztráltam, nem jár ilyenkor valami süti ?

RaZoK
legyél ott amikor hajótörést szenvedünk :)

RaZoK
akár én is eldönthetem :)

Rafaelo

lakatot vinnék hogy lakatos sziget legyen
<#felkialtas><#felkialtas><#felkialtas>

Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!

norbre
komolyabb növénytan, meg van tó, meg minden... Szerintem ideális körülmények között sem boldogulna mindenki. az hogy mihez tudsz kezdeni mindig attól függ mi áll a rendelkezésedre, uh a túlélés nagyrészt kreativitás kérdése

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

bens
így van : )

Ott a pont :P

Komolyabb növénytannal, a növényekbõl is lehetne iható vizet nyerni, liányok, gumók, kaktuszok, stb...

<#nevetes2>

bens
: D jó. legyen döntetlen. de ezt igazából élesben lehetne eldönteni. tök izgi volna sztem egy ilyen verseny. ki tud elõbb édesvizet csinálni egy lakatlan szigeten...

Túl sok a ha...
Egyezzünk ki egy döntetlenben :P

Nagyobb szigeten talán lehet tó, vagy patak...

bens
ebben teljesen igazad van. csak az a baj, ha mondjuk napokig nem esik az esõ ; )

a talajvíz is egyszerûbb valóban, csak ha túl kicsi a sziget és laza a talaj, akkor az is sós. de ha van agyagos talaj az prímán kiszûri a vizet ; )

Nemrég kezdtem el újra olvasni Defoe Robinsonját.
Az ilyenek nekem mindíg bejöttek :P
Lakatlan sziget rulez! :)

A fa edénnyel sokat kéne "tökölni"...
A vízhezjutáshoz talán egyszerûbb megoldás, ha az esõvizet összegyüjtöd, pl. nagyobb levelekkel, vagy a gödörásás, talajvízig.

bens
ki lenne az...? ; )

nem vagyok én olyan mûvelt : D csak egy síma sziklamászó, aki néha ugye el kell töltsön pár napot a természetben ; ) szal vannak ötleteim

bens
nem. én már csináltam ilyet : ) a fának nagyobb hõ kell a gyulladáshoz (kb 200celzius) mint a víznek a forráshoz(100) símán meg lehet csinálni.

Szega87
Köszönöm szépen a részletes elmesélést , tanultam belõle <#heureka> , a halfogos rész a végén meg nagyon tetszett <#eljen>
Ritka az ilyen de egy mûvelt emberre találtam a fórumon akivel sztem a jõvõben sokat fogok beszélgetni. Mielõtt vlkit megsértenék elregélem a mûvelt alatt nem az általános mûveltséget értem ami mindenkinek van . Természetesen mindenki okos , ki jobban , ki kevésbé ...

Ha fából készült edényben forral az ember vizet, akkor jó sok edény kell hozzá :P

"Laktatlan"
Nem akarod javítani?<#fejvakaras>

norbre
és már meg is oldódott az unatkozás kérdése <#vigyor>

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Rafaelo
:O

bens
a vizet úgy desztillálom, h tüzet csinálok (ha süt a nap, vízcseppel a legegyszerûbb...), ha van olyan termés a szigeten, amibõl lehet akkor abból, ha nincs fából égetek edényeket, keresek 1 lapos követ. az egyik edénybe rakok tengervizet, elkezdem forralni, fölérakom a követ ferdén, és belecsepegtetem a desztillált vizet 1 másik edénybe. ez elég hosszadalmas, de jobb mintha szomjanhalnál : ) van még 1 olyan alternatíva is, h ha elég nagy a sziget, akkor gödröt ásol, és ott a talajvíz.
bunkert a legjobb földbe ásni, mert akkor nem bántja a vihar. viszont kell bele 1 mélyebb gödör, h oda follyon az esõvíz, ami szintén iható : ) ha végképp nem találsz ennivalót, akkor apálykor gödröket ásol a partra is, dagálykor belemegy a hal, apálykor ott ragad -> kaja. : ) ...

Szega87
Hogyan desztillálod a vízet ? Hogyan épitesz bunkert? Lécci részletesen ird le hogy tanuljak tõled !!!

bens
<#wilting>

nem, vmi ütõset : )

Rafaelo
fuvolát?

bens
meg csinálnék vmi hangszert is...

Rafaelo
:c

Szega87
<#eplus2> de a kettõ nem ugyanaz , majd megtudod <#eplus2>

Rafaelo
az mindegy kinek a keze a lényeg az eredmény :C

Szega87
Sorry de én inkább maradok a kedvesemnél !!! <#ravasz1>

Rafaelo
az csak a reggeli bemelegító edzés hogy a farkam izmos legyen tudom ajánlani
:D !!!!

Szega87
Nem mindenki olyan kocka mint te aki a miért szexi egy nõ cimû topicban lelhetõ csajokra gyúr <#eplus2>

Rafaelo
masztiznátok mi kockák? :DDDD

bens
amúgy én építenék vmi kunyhót/bunkert, keresnék vmi élelmet, raknék tüzet, elkezdenék filózni, hogy tudok édesvizet csinálni a sósból, pl. desztillálással (mert gondolom ilyen sziget csak tengeren van). aztán ha ezek megvoltak, és már valószínû h életben maradok, akkor elkezdenék edzeni (úszni, futni, ilyenek) h ne unatokozzak. kitalálnék vmi logikai játékot is, amit egyedül lehet jáccani, h az agyamat is karbantartsam. elgondolkodék azon is, h ha megsérülök valahogy, akkor hogyan gyógyítom meg magam. így hirtelen ezek : )

nyami
és elõször Robinson Crusoe lennák -.-

joebacsi
nem

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

gnar killer
néha 1-2 napra pihenés képpen amugy nem, unnám magam egy idõ után amit utálok.

The sky is falling, I don\'t care, I just wan\'t to feel good! *** Fordított szmájlik (:&#8482;

Szega87
<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#eplus2><#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>

mekkelesném akintset
Szega87
<#taps>

mila69en
ja most esett le<#nevetes2><#nevetes2>

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

magus
lakatlan
fognál

bens
lakatlan szigeten nem lehet élni, mert ha ott élsz, akkor már nem lakatlan...

Szega87
Hagylak szivem ha irsz egy pü-t korral , becenévvel és megbeszéljük a dolgokat:D

Szega87
szvsz nem te dönötd el hogy topic marad vagy megy és | #23 mondasz vlmit <#worship>

RaZoK
ha meg oda be írja a paraszt "azért menék oda mert szép a naplemente" akkor meg lehurrogják...szal!

RaZoK
a topic marad!

szerintem nem rossz topic -.-

aeris
na hagysz

Oldal 1 / 2Következő →