58
  • FTeR
    nem a találmány önállóságán van a hagnsúly, hanem az ötleten. a hpnak az a tekergethetős képernyő állítása már elég jó próbálkozás volt, már csak a súlyon kell csökkenteni.

bg50: olvastam már. nincs hozzáfűzni valóm :) max a 4.-be köthetnék bele, de minek?
  • NEXUS6
    Na akkor te ebben is azon kissebség közé tartozol, akik szerint jó ötlet ez a M$ "találmány" is, már ha egy extralarge méretű palmtopot önálló tanálmánynak lehet nevezni!;)

Ment a BG50-re a 2 perces viszontválasz!
  • FTeR
    pedig a tábla pc marha nagy ötlet. látni nem vagyunk 1 hullámhosszon.
    ha másra nem a kedvencek mentésére biztos használni fogom. tegnap volt itt a nagybátyám és azon volt a fennakadás, h az én böngészőmben nincsenek az ő kedvencei...
    (nem mintha ilyen fajta szolgáltatás már nem létezne)
  • NEXUS6
    Azt is elolvasva még mindíg kb annyira tartom nagy ötletnek, mint a táblapécét, vagy a XP startert!

Asszem még egyet válaszolok a BG50-re! ;)
  • FTeR
    a rövidhírek között van egy kb 5x hosszabb leírás a cuccról (nem teljes, de hosszabb és még csak nem is techno jellegű), nemtom mér nem lehet pl ennek a cikknek a végére linkelni. még a kapcsolódó cikkek között sincs.
  • FTeR
    az ms sütije mitől veszályesebb mint más oldalaké? ez a felfogás mer elég vicces.

válaszoltam a szülinaposra.
  • FTeR
    #50 nem az sg a leg autentikusabb hírforrás... és mondom, BÉTA
    nézem a szülinaposat

#51 nem vitatkozom veled, nincs értelme.
    jó, nem fikáztad, nemtetszésedet nyílvánítottad ki, így jó?
  • Caro
    1) de a képformátumot definiálták! És amiket definiáltak, azt minden grafikus böngészőnek meg _kell_ tudnia jeleníteni. A videót nem definiálták, ezért van az, hogy a videólejátszás sem portábilis szinte.
    2) hol?
    3)
    a) biztosan kell háttértár, de az is lehet, hogy ő úgy gondolja, hogy akár az OS is töltődhet netről. Bár ez értelmezés kérdése, és szerintem sem így van. Vinyó nyilván kell. De ez a téma teljesen OFF
    b) ezt csak megjegyeztem, hogy ilyen is van. Mert a mágneses adattárolás közel sem annyira megbízható(lásd EM lökések, stb.)
  • NEXUS6
    Mondtam má' hogy lamer vagyok?;)

"A Windows Live jelenleg béta verzióban elérhető, de már körvonalazódni látszik a tervbe vett szolgáltatások köre. Ezek között megtalálható az MSN jól ismert internetes keresője, egy új webmail felület, többféle híroldal, és egyéb, még nem látható opciók. A levelező szolgáltatás a vállalat állítása szerint egy új alapokon nyugvó, az eddigieknél megbízhatóbb és biztonságosabb megoldás, amelyre a Hotmail és MSN felhasználók minden további nélkül áttérhetnek. Ehhez kapcsolódik majd a Live Messenger (azonnali üzenetküldő), a vírusirtó és egyéb biztonsági eszközökkel ellátott Safety Center, a OneCare Live, illetve a Favorites, amelynek segítségével bárhonnan elérhetjük a böngészőben és az MSN-ben elmentett kedvencek-listát."

Szerintem ez egyáltalán nem azt jelenti hogy koncepciós oldal lenne!

"ha zavar a süti akkor letiltod és kész. csoda ff oldalra lebontva képes ezt megoldani. lehet, h újat mondok neked, de a google search is használ sütiket, pedig nem köti az orrodra. kicsit álszenteskedő beszólás volt."
    Persze hogy használ más is sütiket, de talán nem ilyeneket, ilyen veszélyeseket!
    Továbbra is fenttartom a biztonsággal kapcsolatos kételyeimet.

Ment a válasz a BG50-re!;)
  • FTeR
    tudod, ez olyan _koncepciós_ oldal (egyelőre). nemtom ezen mit nem lehet felfogni.
    és nem java, hanem javascript, a kettőnek semmi köze egymáshoz.
    a levédéses szöveg meg gyenge volt. és mint írtam a felhasznált tech IE5ben volt először elérhető (gyk, ms találmány).
    ha zavar a süti akkor letiltod és kész. csoda ff oldalra lebontva képes ezt megoldani. lehet, h újat mondok neked, de a google search is használ sütiket, pedig nem köti az orrodra. kicsit álszenteskedő beszólás volt.
  • NEXUS6
    Ez a M$ live akkor is csak egy trükkös kis web oldal zéró tartalommal.

Lehet hogy el fog terjedni ez a fajta java-val teletömött weboldal, de ezeket a dolgokat mások is meg fogják tudni valósítani (persze csak ha a M$ nem védte le máris a reload nélkül, működő java programok segítségével megvalósított dinamikusan frissülő weboldal koncepcióját!)

Értelmét továbbra sem látom, viszont veszélyét annál inkább. Ezzel a módszerrel pillanatokon belül tudsz olyan pórnószájtot kreálni, ami nem új ablakokban hanem kis java aplettekben fog kismillió p.csát a szemedbe b.szni!

"We use cookies and other technologies to keep track of your interactions with our sites and services to offer a personalized experience."

Engem pl hidegzuhanyként ért hogy a tegnapi beállításaimat megjegyezte, pedig semmire nem kérdezett rá!!!!!

Űgyes ez a M$, mire befoltoz egy rést, akkor mellette meg egy hatalmas bécsikaput nyit!

A M$ live csak arra jó hogy kiváltsd vele a kedvencek/bookmarks menüpontot, ráadásul a M$/a szolgáltató számára jól lekövethetően.
    Parasztvakítás a javából.

A SG azért ennél többet ad!
  • FTeR
    #43 a flash nem kiterjesztés. ez olyan, mintha azt mondanád egy képre, h az is a kiterjesztése. a hang és videó + flash ún. embedded (beágyazott) objektum (van rá html tag). a html-nek nem kell tuddnia megjeleníteni, mint mondtam az egy tároló formátum, a böngésző dolga megjeleníteni.

#44 lefikáztad, h milyen szar. az egy dolog, h nem látod az értelmét. ez azért van mert nem vagy képben. mondtam már korábban is a béták nem valók mindenkinek. attól, h te nem látod az az értelmét még nem szar a cucc és legkevésbé a ddizájn a lényeg.

#45 hordozhatón van a hangsúly, ez abból derül ki, h a dvdről meg a hddvdről beszél (és pl nem említi a winyót). érdekes lenne a pc fizikai adattároló nélkül.
    és a megint jösz ezzel a tipikus direkt félreértemmel. hiába mentenek papírra, ha nem az a jellemző. bátran ki lehet jelenteni, h a papiros szg adathordozó kihalt a 80as években. az apehnél sem 1eseket és 0kat mentenek a papírra. A kinyomtatott olvasható szöveg nem számít informatikai adattárolásnak. az elmúlt 10 évre elmondható, h _jellemző_ hordozható adattárolónak cd és utódai számítottak. várhatóan ez fog megszűnni. floppy is létezik még, mégis azt mondjuk rá, h kihatl. nagyobb konfig gyártók már nme is raknak olvasót a gépbe.
  • Cat #46
    "For us it's not the physical format. Understand that this is the last physical format there will ever be."

SG jól irta, azt mondja hogy ez lesz az utolsó fizikai formátum.

http://www.dailyprincetonian.com/archives/2005/10/14/news/13474.shtml
  • Caro
    :(
    miért ilyen lusta mindenki? (én is)
    Nem lehet azt a nyamvadt linket elolvasni? (ha már legalább reagálsz rá)
    Na jó, idézem:
    "Gates egyben a DVD halálát is megjövendölte, amit szerinte a HD DVD követ majd, de csak rövid ideig, mivel ez lesz az utolsó fizikai formátum. Néhány éven belül ugyanis az internet veszi át az optikai adattárolók helyét, és szinte minden adatot a világhálón tárolunk majd, drasztikusan csökkentve a fizikai adathordozók számát."
    Nem átvitelről, hanem tárolásról beszél.
    De szerintem ez hülyeség. Kényelmes, persze, de a netet iszonyú mértékben leterhelné.
    Ezt a teherautós dolgot nekünk is mondták.
    Viszont a CD-ről azt, hogy jelenleg még nem tudni meddig tart ki, mert egyszerűen nem olyan régi a technológia.
    Sérül rendesen az biztos(főleg a DVD), de ha békén hagyják nem lesz baja.
    A szalagos mellett durvább dolgokról is beszéltek: sokkal strapabíróbb anyagra is kimentik a dolgokat(persze csak a fontos helyeken APEH pl.):PAPÍRRA!
    Szóval nem elég bemenni és bekapcsolni a kis szupravezető tekercset, fel is kell gyújtani az egészet.
  • Caro
    Azért ezt a befolyásolást viszont beszüntethetnéd, mert semmit sem fikáztam. Csak azt mondtam, hogy ennek nem látom sok értelmét.
    De ez teljesen magánvélemény, lehet, hogy másnak jó lesz. Csak még azt nem értem, hogy miért Windows Live-nak hívják??
  • Caro
    Jóvanna, webhez nagyon nem értek(nem nem nagyon, hanem nagyon nem).
    Bár ezeket azért sejtettem, ha nem is tudtam, de igazából ebbe a témába soha nem ástam bele magam.
    Egyébként egyéb kiterjesztésként a flash-re gondoltam.
    Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy a HTML azért már régi. Még egy videó, de még egy hang formátumot sem tud "megjeleníteni". Alapból. Pluginnel persze, de az meg milyen dolog.
    Meg ha jól tudom textbox sincs benne, legfeljebb 1x1-es table.
  • NuCLEARScoRp
    Törölték a hozzászólásom... éljen a szólásszabadság!!

A témához szólva a Microsoft mindig a jövőbe tekint és e miatt tart ott ahol most van!!!

Nexus: a SG-ről inkább ne beszélj... mert szerintem igen elavult... kinézetben a 90-es évek végének dizájnját követi... régimódi és túl konzervatív.

Nézd meg a Prohardvert az tényleg ott van a top-on!! Még ha a fórumja tele is van idiótákkal..
  • FTeR
    enyhe elgépelések, bocs
  • FTeR
    ilyt biztos nem mondott. vagy te fogalmaztál rosszul.
    azt mondta, h szerinte a hddvd/br lesz az utcsó jelentős _hordozató_ adattároló. ezt arra föl mondta, h mire eljönne egy köv generációt igényló idő, addigra már olyan nagy lesz az internetes sávszél, h sokkal jobban megéri majd átkülde neten, mint pl postára adni.
    egyik tanárom egyszer azd mondta, h manapság még (föleg egy vállalat számára) gyorsabb megoldás egy kamiont telepakolni adathordozóval és repülőre adni, mint megpróbálni ugyan ennyi adatot a neten tovább küldeni. egy játékot/filmet már most hamarabb letöltesz, mint amennyi időbe a boltban való vásárlás kerülne.
    adat huzamos tárolására meg nem cd/dvd-t kell használni, mert azok még 10 évig sem bírják. röhely, de még mindig a szalagos tárolás a leg megbízhatóbb, ott ahol nme számít a sebesség.
  • FTeR
    az a jó, h ezen a héten már te vagy a 2. aki saját maga mindenféle ráhatás nélkül belátja, h fingja nincs az egészről, mégis rendszeresen idejössz és elkezded fikázni, h milyen szar, meg nem jó semmire.

és a vicc az, h pl amikor 1 linux "guru" szemre vételezi az éppen frissen kijött wint és miután fél óra szenvedés után semilyen eredményt nem képes produkálni, levonja a következtetést, h szar a rendszer. pedig a hiba _nem_ a készülékben van!
  • FTeR
    nem akarok kis előadást tartani, de itt az a lényeg, h egy nagyon egyszerű, de annál leleményesebb javascript fügvényt használ, aminek az lényege, h az oldal újratöltése nélkül kommunukál a szerverrel.
    átadod neki a címet és a változókat (pl www.akarmá.hu/akarmi.php?piros=alma&sarga=korte)
    és az php fájl lehet akár több millió soros is, de eredménynek dobhat pár soros xml-t, amit akár szintén pár soros javascript a helyére illeszt.
    remélem nem hiszed, h akár az sg akár bármelyik másik dinamikus oldalnak annyi a kódja amit te a jobbkattban meg tudsz nézni. az a kód olyan, aminek a töbségét maga a programozó egyszer nem gépelt le.
    a htmles kijelentésed meg egyenesen röhelyes.
    keversz mindent. 1)az egésznek semmi köze a szabványossághoz. 2)a html egy leíró nyelv és nem programozási (mint a nevéből is kiderűl) adatok tárolására és megjelnítésére lett kitalálva. kiterjesztésének max a css tekinthető, ami arra törekszik, h a tárolást szétválassza a megjelenítéstől (ami egyébként a html legnagyobb hibájának bizonyult). 3)a javascript (vbscript, jscript, stb.) egy a html-t (ami visszamenőleg megkapta az xml keresztséget) feldolgozó _kliens_ (böngésző) oldali programozási nyelv. 4)a php/asp/perl meg server oldali.
    nagyon leegyszerüsítve úgy néz ki, h server oldali legenerálja a kliens oldalit a html/css alap beálításaival, majd a júzer behatásaira változtat az egészen pl a javascript.
    és akkor az adatbázissal kommunikáló kódról még nem is szóltam.

(tudom, ne menjek tanárnak:))
  • Caro
    Egyébként a véleményem: nem szólok hozzá semmit, mert nem tudom mire jó :)
    Gates sok jót mond, de néha orbitális baromságokat is.
    Lásd pl mikor kijelentette, hogy a HDDVD az utolsó adattárolóformátum, mert utána már mindenki mindent a neten fog tárolni... Legalábbis az sg ezt írta.(http://www.sg.hu/cikkek/40129)
  • Caro
    Miért nem?
    Meg lehet valamit csinálni szabványosan is(HTML), meg kevésbé is.
    Szabványosan nehezebb jelen esetben, mert a HTML fejlesztésénél még egy csomó dologra nem gondoltak. Ezért jött mindenféle egyéb kiterjesztés.
  • Caro
    Ez így van, egy jó program nagyon kevés utasításból áll, mert a megoldások nagyon jók.
    De tényleg alig van rajta valami. Szerintem inkább a html mögé, a javascriptekbe rejtették a dolog nagy részét, ellentétben pl. az sg-vel.
    Komment csak 1 sor van benne, ez:
    /************* DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! **************/
    :)
  • FTeR
    ügye nem a jobb katt forrás megtekintése? ááááááááááááá
  • FTeR
    az a tömöt tömör akart lenni
  • Caro
    Megnézted az oldal forrását, vagy csak jöttél flamelni?
    Tényleg viccnek hangzana, ha nem néznéd meg.
    Alig van benn 1-2 dolog.
  • FTeR
    #27 ez ugyan az tech. ami a kugli vagy msn earth vagy éppen a gmail alatt megy és a IE5 óta minden böngésző tudja. ez az ajax hájp (nem a mosószer :P). az újítás most a hozzá fejlesztett szerkesztő eszközben van (atlas).

#28 felhívnám a figyelmedet arran, h tömöt kódot nehezebb írni (az fel se merül bennem, h a kommentelt sorokat is beleszámoltad).
    ha valmi sokkal több anyagból tud sokkal kevesebbet, akkor arról nekem nem a minőség vagy jobbság jut eszembe. de ez biztos izlés kérdése.
  • Equ
    "Akkor szerintem mindenki döntse el maga, hogy melyik mögött van több munka"

baz, ezt elrakom, ez az év vicce...
  • Equ
    "Persze valszeg totálisan félreértettem valamit, ez egy technológia!
    De akkor is ki fogja megtölteni tartalommal?"

hát nem a ms... ha eddig még nem tudasult volna benned, akkor közlöm, hogy a ms nem tartalomszolgáltató, hanem technológia fejlesztő. Majd amikor kismillió site fogja ezeket a technológiákat koppintani vagy licenselni, akkor majd elgondolkodhatsz, hogy miért is kéne a design mögé látni egy béta technológiai demonstációnak...
  • Caro
    Ennek az sg oldalnak a forrása: 62925 byte.
    A www.live.com oldalának forrása: 3472 byte.
    :)
    Akkor szerintem mindenki döntse el maga, hogy melyik mögött van több munka. :)
  • NEXUS6
    Mondtam valaha is hogy nem vagyok lamer?

Szal ezek az olyan finomságok, amiket itt felsoroltál, amiért valószínűleg az olyanok mint te a M$-nek adják majd az év legnagyobb IT fejlesztője díjat.

Miközben az olyanok mint én, meg a még lámerebbek milliói pedig nagyívben elkerüljük ezt az oldalt.

A dinamikus tartalom meg változhat, vagy akár cigánykereket is hányhat -mindezt refress nélkül- ha ez a mélyen tisztelt dinamikus tartalom egy 0!!!!

Persze valszeg totálisan félreértettem valamit, ez egy technológia!

De akkor is ki fogja megtölteni tartalommal?
  • Equ
    "EZT 10 perc alatt össze lehet dobni az M$ publisherrel!!!!!!

az SG, márpedig ez a portál fényévekkel jobb, mint amit a M$ kiizzadt magából.
    "

na látod, itt bizonyítottad, hogy mekkora lámer vagy az egészhez, a többi fikázóval egyetemben. Addig jutottál, hogy milyen a design (ami egyébként eléggé letisztult, de ez izlés dolga) és észre sem veszed, hogy közben olyan dinamikus tartamak változnak refresh nélkül az oldalokon, amikről az sg (és más site se nagyon) nem is álmodhat, az egyes dobozok drag&drop módon átrendezhetők szintén refresh nélkül stb-stb...
  • h4x0r
    Tja, ez a kek-feher atmenetes arnyekolos mar regi MS design :)
  • kbupdate
    Szerintem sem a WebDesign-2006-ra neveztek be MS-ék az oldallal... valamit félreérthettél.
  • FTeR
    azért ilyen, h a lényegre koncentrálhass ;)
    így most hirtelen végiggondolva msnek 1 oldalát sem lehetne benevezni 1 dizájn versenyre...
  • NEXUS6
    Kedves FTeR és nuki!

Hát most télleg megpróbáltam teljesen semleges lenni.

De könyörgöm, béta nem béta, de mi ez a szar????????!!!!!!

EZT 10 perc alatt össze lehet dobni az M$ publisherrel!!!!!!

Itt vagyunk egy elég türhető portálon, amilyen ez az SG, márpedig ez a portál fényévekkel jobb, mint amit a M$ kiizzadt magából. Szal nem kell itt a M$ fényezés!!!

De akkor legalább ne hirdetnék, csak szépen fejlesztgetnék, amíg valami értelmes nem sül ki belőle.
  • Inquisitor
    Naaa, a Google meg az MS újításai kb. oda jutattnak minket, mint amit Gibson mester rémálmaiban megálmodott.
    Állati kíváncsi leszek a kész működő rendszerek lesznek, és szupermájer biztonsággal lesznek védve (ami csak mesében van), milyen sűrűn lesz a hírekben, hogy "feltörték", "megszerezték" "letöltötték". ;)
  • kbupdate
    Na elkezdődött (folytatódik) a szokásos MShír+fika...
  • FTeR
    úgy lizárdféc, h a nem az számít mit írtok ide, hanem, h mi van a cikkben. ott egy a fő oldalra mutató link van.
    másrészt ha megfigyeled egy teljes üres sorral elválasztottam a hozzáállásotokat fikázó résztől. tudod, új bekezdés, biztos ismered afogalmat.