59
The way of the warrior (A harcos útja)
  • Ferro
    Pld: Mijamotó Muszasi(Go Rin No So) és Taira Sigeszuke (Busidó Sosinsu) írásaiból készült A szamuráj útja című könyv (SZUKITS, ISBN 963 9441 19 8)
  • Ibron2
    Már miért lenne lényegtelen?Olvasok én mindent,ami érdekel és ez is érdekel,tehát majd,ha végre valahol találok egy könyvet róla,akkor elolvasom...viszont.....fejezd be a fikázásomat,attól,hogy modi vagy,nem vagy kis isten....úgyhogy SZEVASZ....mehetsz ebből a topikból a barátaiddal együtt:P.
  • Punker
    esetleg kérdezz rá a Japán topic-ban amúgy az elmúlt pár száz évben írtak róla jópár könyvet, persze egy olyan primitív figurának mint te ez lényegtelen.....
  • Davidus
    pontokban beszélnek és bíró vezeti a meccset... ami a sport1-en ment bushido néven az sport volt... a többi le van szarva:P
  • Davidus
    kár hogy nálunk csak sport1 van:(
  • Ibron2
    Akkor mondj címet:P...és elolvasom....úgyis érdekel ez a Bushido...de,akkor is sportág,mert ott bunyóznak minden péntek este és a vak is láthatja,hogy sportolnak.
  • Davidus
    én sem értem miröl beszélnek:P a bushido vérbeli küdősport...
  • Ferro
    Sajnálatos módon nagyon el vagy tévedve! ... Lehet nem csak a TV-t kellene nézned hanem néha el-el olvasgatni egy-két könyvet is, akár a Bushido-ról!
  • Davidus
    nagyfotel/kisfotel:DD
  • Ferro
  • Ibron2
    Mer most mi bajod vazze? A Bushido sportág:P,úgyhogy te is maradj szépen csendben.......
  • Punker
    hagyjad tőle kultúrát ne várj.....
  • Ibron2
    Miért lennék eltvéedve? Nézd meg pénteken és rájössz, hogy sportág......tudod....ütik,vágják egymást....
  • Cat #6
    te valahogy nagyon el vagy tévedve
    mi a francért lenne sportág a busido, egyáltalán mit keres ebben a kategóriában ??
  • Ibron2
    LOL....de ez már gondolom ősrégi játék....vagy,ha nem,mindegy,nem érdekel.Bár,ha lenne egy király Bushido gaem,én kipróbálnám.
  • Ibron2
    Jaja, akkor vágod, hogy milyen felpattanásról beszéltem.Csak nem tudom annak a rendes nevét, mindegy. Igen, eléggé érdekes, de nekem bejön ez a Bushido. Kerestem én hivatalos honlapot, de csak ezt találtam, ami említésre méltó és ez is angol....olyasfélét, ami a sport2-n mutatnak, nem találtam.... ha tudsz1linket, majd légyszi tedd be ide.
  • zaki
    de ez a Zangief a Street Fighterben is volt, ha jól emléxem :D

• zaki
    néha szoktam nézni, hát eléggé érdekes :)

múlt héten pont láttam én is ezt a Zangief gyereket, nem volt semmi, hogyan szabadult ki a fogásokból a földön, mint egy 20 éves :)
  • Ibron2
    Na emberek. Nem tudom, hogy ki hallott már erről a sportágról, de mostanában rendszeresen adják a sport 2-n hajnali fél1kor. Fél órás közvetítés és 1kor kis reklám,utána megint félóra és vége.Minden pénteken van...szerintem nézzen bele az,aki szereti a kűzdő sportágat.Nagyon látványos és érdekes dolog.Múltkor épp a japánok sztárja Nobuhiko Takada csapott össze egy orosz emberrel, aki volt már vagy 40 éves. Takada meg 25-30körül. Takada-nak a mérlege 23/1, míg az orosz Victor Zangiefé 1/1...értelemszerűen ő úgy látszik nemrég kapott kedvet a Bushido-hoz vagy mittomén...hű és látnotok kellett volna. Az orosz a maga 40évével olyan mutatványokat produkált, hogy öröm volt nézni.. nem néztem én ki ebből az emberből példáúl azt se, hogy padlót fogott és a japán ott próbálta szorítani a nyakát, erre lazán felpattan vazze és megrúgta a muksót...szép. Tudni kell, hogy 15-15-ről indul a harc és megvan, hogy miért hány pont jár. Pl. a nagy dobásért kap az ember 4pontot, míg egy egyszerű műveletért, amiután az ellenfél kénytelen feladni a fájdalom miatt, csak egy pont. Ilyenkor odakúszik a szerencsétlen a kötélhez és ütögeti,na...és az orosz meg már15-7-re vezetetta japán ellen, mikor az megfogta az orosz lábát és elkezdte feszíteni... és addig-addig feszítette, míg végleg fel nem adta az orosz ember, mert addig nagyon úgy tűnt, hogy takada-nak annyi.. és mégis győzött a japán a semmiből.

Úgyhogy, akit érdekel a japán kűzdő sportág, legközelebb pénteken csüccsenjen le a tv elé és nézzen bele hajnali1kor a sport2-n.