654
  • Effe88
    #654
    visszajuttok????
  • miki36
    #653
    18:00 - Dnepr-Arsenal K.
    1-0
    18:00 - NEC-Heerenveen
    1-2
    19:00 - Nyíregyháza-Ferencváros
    2-2
    20:00 - Istanbul BB-Besiktas
    0-2
    20:00 - Volendam-Den Bosch
    1-0
    20:00 - Zaglebie L.-Wisla Kr.
    0-1
    20:30 - Germinal Beer.-Standard Liége
    0-1
    20:30 - Strasburg-Chateauroux
    2-0
    20:30 - Wolfsburg-Stuttgart
    1-1
    20:45 - AZ-Sparta Rott.
    3-0
    20:45 - Bohemians-Cork City
    1-1
    21:00 - M'borough-Sheffield Utd.
    2-1
    22:00 - Toronto-Real Madrid
    1-2
  • miki36
    #652
    Eddig távoztak:
    Herbert Roland, Kalmár Zsolt, Koplárovics Béla, Kovács Gábor, Luczek Dávid, Présinger Ádám, Schrancz Balázs, Sipos János, Szabó Norbert, Szalai Tamás

    Érkeztek:
    Arnold Zoltán - PVSK
    Cseri Tamás - Győr
    Gulyás Máté - BKV
    Sütő László - Siófok
    Szabó László - MTK
    Szamosi Tamás - ZTE
  • miki36
    #651
    A nyilvánosság kizárása nélkül került megrendezésre Kovácstelepen a Barcs elleni mérkőzésünk. Botos mester a két félidőre különböző csapatokat állított össze. Az első félidőt 5-0-ra nyertük meg, míg a másodikat 2-0-re veszítettük el.


    I. félidő: Hegedüs - Nagy J., Lantos, Sütő, Szamosi - Nagy O., Gulyás M., Fónai, Berdó, - Horváth Zs., Lovrencsics

    II. félidő: Sólyom - Puskás, Racskó, Kovács G., Arnold - Müller, Törtei, Zsdrál, Eszlátyi, Szabó L., Gyánó

    A második játékrészben az U.19-es játékosok is játéklehetőséghez jutottak.

    Grat a Csapatnak! Szombaton a Vinkovcival meccselünk hazai pályán.
  • miki36
    #650
    Kalmárral, Luczekkel, és Szabó Norberttel is szerződést bontottunk, csakúgy ahogy Szalai Tamással és Sipos Jánossal.
    Köszönjük Sipi azt a 12 évet amit a csapatnál töltöttél!

    Cseri Tamást pedig leigazoltuk.
  • miki36
    #649
    4-1-re nyertünk idegenben a ZTE II ellen, nem rossz ez szezonzárásnak
    Nagyon csalódott vagyok hogy nem sikerült a feljutás, de majd jövőre!

    Herberttel és Schranczcal közös megegyezéssel szerződést bontottunk, Kulcsár szerződését pedig nem hosszabbítjuk meg.
    Présinger szinte biztos hogy nem marad, ahogy Hegedűs sem.

    HAJRÁ PÉCS!
  • miki36
    #648
    2-0-ra vertük a Győr II-t. Gratulálok a csapatnak, de ennél simábban kellett volna ezt hozni, utolsó idei hazai meccsünkön.
  • miki36
    #647
    nem gyengén csalódott vagyok... :(((

    HAJRÁ PÉCS!!! MUNKÁS!!!
  • Rudee
    #646
    Valóban elúszottnak látszik ez az év a Pécs szempontjából.

    29. forduló:
    Pécs-Győr II
    Dunaújváros-Pápa 0-3

    30. forduló:
    ZTE II-Pécs
    Pápa-Százhalombatta
  • GTheo
    #645
    Pápa - PMFC 1-0
    Ezzel úgy néz ki, hogy elúszott a feljutás...
  • miki36
    #644
    Ma 10.00 órakor tulajdonosi döntés alapján a PMFC – Sport Kft szerződést bontott Róth Antal vezetőedzővel. (PMFC.HU)
    Az új szakvezető a hátrelévő meccseken az eddig az utánpótlásrészlegért felelős Botos Antal lesz.
  • miki36
    #643
    Nagyberkiben is csak ikszeltünk:(
    Berdó lőtte az egyetlen gólunkat. Következő fordulóban itthon meccselünk az Ajkával, és lesz egy Pápa-Gyirmót meccs.
    Azt be kell húzni!

    HAJRÁ MUNKÁS!!!
  • miki36
    #642

  • miki36
    #641
    Budaörs - Pécs 1-2!!
    Behúztuk, Józsi góljával. Azonos pontszámmal, de több győzelemmel vezetjük a tabellát.
    HAJRÁ PÉCS!
  • miki36
    #640
    kikaptunk Tatabányán 2-1-re:(((((
    picsába:((((
    Szerdán be kell zúzni a Budaörsöt.
    HAJRÁ PÉCS!
  • miki36
    #639
    ENNYI! DÖNTŐBE JUTOTTUNK!!!!!!!!!444
    HAJRÁ MUNKÁS!! SZÉP VOLT FIÚK!!!
  • miki36
    #638
    Ha minden jól megy, csütörtökön 19:45 tájban a PMFC is Ligakupa-döntősnek mondhatja magát - ehhez "mindössze" a minden bizonnyal megbántott, épp ezért a szokásosnál is harciasabb Honvéd ellen kell kihúznia a visszavágót legalább egy döntetlennel.


    Szerda este kiderült, hogy elsőként a Fehérvár jutott a labdarúgó Ligakupa fináléjába, miután az elődöntőben elért első győzelme után a visszavágón 1-1-et játszottak Győrben. Az ellenfél tehát immár adott, a PMFC pedig csütörtökön este 6-tól Pécsett vívhatja ki a továbbjutást.

    Amely azon túl, hogy egy magasabb osztályban szereplő gárda érkezik Újmecsekaljára, azért is különösen nehéznek ígérkezik, mert a múlt heti Berdó-gól, azaz PMFC-győzelem meglehetősen kínos utóéletet hozott a fővárosiak számára.

    A Honvéd-vezérkar ugyanis a meccs másnapján világgá kürtölte, hogy a csapat "lelketlen és méltatlan" játéka miatt minden szurkolónak visszafizeti a belépő árát - aki utólag be tudja mutatni magát a jegyet. (Megsaccolni sem tudom, hányan cipelhetik haza és "iktatják" egy ilyen meccs után a jegyeket, de gondolom, e döntés nem sodorta az anyagi csőd szélére a kispestieket...)

    Vagyis, talán nem tévedünk, ha a fővárosiaktól a visszavágón fokozott bizonyításvágyat tételezünk föl. Így látja ezt egyébként Róth Antal is, aki a "visszafizetéssel" kapcsolatban csak annyit jegyez meg, hogy az a "gesztus" neki már önmagában is üzenet, hogy mire számíthatnak Pécsett. Ráadásul az NB I-es fővárosiakhoz azóta visszatértek afrikai válogatottjaik is, ami újabb erősítésnek számít az ő oldalukon.

    A PMFC-nél persze számítottak e "nehezítő" körülményekre, ahogy önmagában az előttük álló szerda-szombat ritmuséra is, így az utóbbi időben a korábbiaknál kicsit célzottabb, keményebb tréningeket tartottak,



    Jó hír ugyanakkor a pécsi szakvezető szemszögéből, hogy a fokozott meccs-igénybevételhez a korábbiaknál több labdarúgóból válogathatja össze a pályára lépőket, hiszen a korábbi sérültek közül Koplárovics Béla és Gyánó Szabolcs is felgyógyult és bevetésre kész. És ahogy a Róth Antal fogalmaz, kettejükön kívül is biztosan pályára lépnek majd olyan labdarúgók, akik a korábbiakban kevesebbet, esetleg egyáltalán nem szerepeltek - ami további egészséges versenyhelyzeteket teremthet a keret érdekelt tagjai között.

    A PMFC tervezett kezdőtizenegye: Hegedűs - Simonfalvi, Racskó, Kovács G., Présinger - Berdó, Szalai, Lantos, Törtei - Wittrédi, Gyánó.

    Forrás: pécsiújság.hu

    apa kezdődik!!!!!!!!!444

    HAJRÁ PÉCS!
  • miki36
    #637
    A Honvédot vertük idegenben 1-0-ra a Ligakupa elődöntőjének odavágóján, a bajnokságban viszont csak 1-1-et játszottunk a 2. Gyirmóttal:(
    Jelenleg azonos ponttal állunk, de mi vezetünk, és még van egy elmaradt meccsünk is.
    HAJRÁ PÉCS!
  • miki36
    #636
    Négy teljes mérkőzés, meg 86 perc. Ennyi ideje képtelenek bevenni az ellenfelek Herbert Roland hálóját. Tavasszal háromszor nem került túl a labda a gólvonalon, előtte, még ősszel, visszafelé haladva az időben, a 15. fordulót is nullára nyerte a Pécs.


    A Győr II csapata, a 14. fordulóban, a 4. percen ért el találatot, vagyis azóta, 446 játékperc telt el, de senki sem ünnepelhetett találat után, a Pécsi MFC ellenében. Hét óra, valamint 26 perc, nem csekély idő, majdnem egy teljes műszak a "gyárban". Mindez persze Herbert teljesítményén kívül természetesen a védőket, de inkább az egész csapatot is dicséri.

    – Öröm ott védeni, ahol az ellenfelek alig lőnek, fejelnek kapura – hárította el a dicséretet Roland. – Szerintem mindez a közvetlen hátsó alakzat, illetve a középpályások érdeme. Ha egy kapus gólt kap, akkor gyorsan túl kell lépnie rajta, de a nagy sorozatoknak sem tulajdonítok különösebb jelentőséget. A lényeg az, hogy minél többször nyerjünk, ahhoz pedig mindenkinek jót kell nyújtania. Az utóbbi időben a sikerek nem maradtak el, ennek mindenképpen örülhetünk.

    Jegyezzük meg a nevet: Eugene (Győri ETO II) volt az utolsó szerencsés, aki Herbert Rolandot felbosszantotta. Magyarul tehát Jenő volta az utolsó gólvágó. Nem nagyon, de azért várjuk a következőt.
  • miki36
    #635
    Nagy Grat a Csapatnak! Ismét egy 2-0-ás győzelmet arattunk.
    Csak így tovább, meglesz a feljutás! Hajrá Pécs!
  • miki36
    #634
    PMFC - Baja 2-0 (1-0)

    Labdarúgó NB II., 18. forduló, Újmecsekalja, 1000 néző. V.: Erdős.

    PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Kovács G., Présinger - Nagy O. (Szalai, 83. p.), Schrancz, Sipos, Wittrédi - Berdó (Lovrencsics, 62. p.), Horváth Zs. (Kulcsár, 82. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Baja: Viniczai - Mitasz, Lovrics, Zsók, Rozsi - Trucz, Krajncz (Frőhlich, a szünetben), Lógó, Facskó (Rátkai, 81. p.) - Nagy E. (Szabó T., 65. p.), Veszelinov.
    Vezetőedző: Nagy Tamás.

    „Hajrá, Pécs!" - jó, hogy legalább a biztató szavakat festékkel és nem elektronikus úton tüntették föl az eredményjelzőn, a berendezés ugyanis tíz perccel a kezdés előtt egy nyekkenéssel elromlott, és nem is sikerült helyrehozni a találkozó alatt.

    Nem kellett sokat várni arra, hogy a PMFC igazolja, nem véletlenül áll fényévekkel a Baja előtt a tabellán: a hazaiak lendületesebben kezdtek, és kis híján a 4. percben megszerezték a vezetést, amikor Wittrédi szabadrúgása egy védőről a kapu felé pattant, ám Viniczai végül hárított.

    A 16. percben aztán gólra is váltotta fölényét a PMFC: Wittrédi szöglete nyomán a bajai kapus előbb a felső lécre tolta a labdát, majd a visszapattanót a kapuelőtérben támadt kavarodásban Horváth Zs. juttatta közvetlen közelről a gólvonal mögé, 1-0.

    Továbbra is uralták a középpályát a piros-feketék, főként Wittrédi és előtte Horváth Zs. fenyegette a vendégkapust: a 35. percben például utóbbi a mellel levett labdát passzolta egyből Wittrédi elé, a középpályás pedig jó tíz méterről szúrt kapura, Viniczainak ismét meg kellett dolgoznia a mentésért.

    A félidő vége felé kezdett ráülni az előnyére a hazai gárda, Nagy Tamás együttese azonban nem nagyon tudott mit kezdeni a kissé kinyíló térrel: az első említésre méltó bajai lövésre a 45. percig kellett várni, és bár Rozs labdájában erő volt ugyan, de a jó helyen álló Herbertnek nem okozott vele gondot.

    Az szolid vezetésen kívül nem sok örömük telt a második félidő elejében a hazai szurkolóknak: csapatuk szemmel láthatóan visszavett a korábbi tempóból. Az egyetlen szerencséjük az volt, hogy Nagy Tamás egyelőre „tartotta magát" meccs előtti nyilatkozatához, azaz nem tett csodát Duna-parti edzősködése első három napjában a vergődő csapaton. Magyarán és kevésbé cifrán megfogalmazva: a vendégek nagyon rosszul játszottak, és nem veszélyeztették a pécsi vezetést.

    Az 59. percben azért följegyezhettünk egy (igaz, hamvába holt) pécsi helyzetet: Présinger balról, majdnem az alapvonal mellől, éles szögből vágta félmagasan a kapu felé a labdát. Ám ahogy ő maga, Berdó is inkább kapura lövésnek, semmint beadásnak hitte, ezért nem mozdult rá az ötös túlsó felénél, különben ugyancsak ígéretes helyen érkezve.

    Tíz perc múlva Trucz révén próbálkozott a Baja egy újabb kapura lövéssel, ám a labda jó fél méterrel elzúgott a jobb kapufa mellett, majd a túloldalon Horváth Zs. viharzott el egészen az alapvonalig a 16-osnál, ám keresztbe lövése szintén célt tévesztett.

    Róth Antal ezután kettős cserével igyekezett kissé fölrázni a társaságot, és lám, micsoda bölcs előrelátással! A 89. percben ugyanis a frissen érkezett két labdarúgó vált főszereplővé: Szalai a jobb szélen futott föl, majd középre ívelt, Kulcsár pedig egy lendületes biccentéssel tíz méterről a jobb alsó sarokba fejelte a labdát, 2-0.

    A három pontot ezzel biztosan begyűjtötte a PMFC - de talán nem túlzás azt állítani, hogy a hazaiak szemszögéből nézve is ez volt a találkozó legnagyobb erénye...


    A PMFC-nek az NB II-ben a kiírás szerint legközelebb március 29-én, 16 órakor Budaörsön kellene pályára lépnie. Ám mert a szövetség ugyanekkorra időzítette a Ligakupa-elődöntő első meccsét is, amelyen a PMFC a jövő Vasas - Honvéd páros győztesével játszik (a Honvéd 5-1-gyel várja a jövő csütörtöki visszavágót), egyelőre nem tudni, ténylegesen hol szerepelnek majd a piros-feketék...


    Sárga lap: Wittrédi, 14. p., ill. Veszelinov, 30. p., Lógó, 41. p., Facskó, 68. p.


    Forrás: pecsiujsag.hu
  • miki36
    #633
    Nagy Olivér, Szalai Tamás, Lovrencsics Gergő és Kulcsár Árpád góljaival 4-1-re legyőztük a Haladás csapatát, így 7-3-as összesítéssel jutottunk tovább. Folytatás a Vasas-Honvéd párharc győztese ellen lesz, a tervek szerint jövő hétvégén.


    Ez ciki..." - így kezdődik a keddi, 4-1-es vendéggyőzelemmel végződő Haladás - PMFC Ligakupa-negyeddöntőről szóló tudósítás az egyik interetes honlapon. És nem egy bulvárlapén, hanem magán a Haladás honlapján. Ha ők mondják...



    Haladás - PMFC
    1-4 (0-2)

    Labdarúgó Ligakupa, negyeddöntő, visszavágó, Szombathely, 1500 néző. V.: Sulyok G.

    Haladás: Szép - Schimmer, Lengyel, Kuttor (Balassa, 70. p.), Devecseri - Vörös (Oross, 56. p.), Kovács Zs. (Rácz, 81. percben), Iszlai (Rajos, 38. p.) - Skriba (Bonifert, 80. p.), Andorka, Tóth N.
    Vezetőedző: Csertő Aurél.

    PMFC: Hegedűs - Fónai, Kovács G., Racskó, Simonfalvi - Berdó (Présinger, 58. p.), Kulcsár (Luczek, 86. p.), Nagy O. (Nagy J., 58. p.), Lantos, Szalai - Lovrencsics (Fülöp, 86. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    G.: Andorka (50.), ill. Nagy O. (9.), Szalai (21.), Lovrencsics (68.), Kulcsár (79.).

    Egygólos hátrányból várta a visszavágót a Szombathelyi Haladás, hiszen a pécsi meccsen 3-2-re kikaptak Kuttorék. A vereség ellenére azonban sokan reménykedtek, hiszen az idegenben lőtt két gól bizakodásra adott okot.

    Ezerötszáz néző látogatott ki kedd este a Rohonci útra. A publikum már a kezdés előtt tapsolhatott, hiszen a szurkolók képviselői ekkor adták át Sipos Norbertnek a 2008-as év legjobb szombathelyi játékosának járó díjat.

    Mint később kiderült, a hazaiak ekkor örülhettek utoljára. A kilencedik percben a Haladás végzett el szögletet, mégis a Pécs szerzett gólt. A 21. percben már 0-2-t mutatott az eredményjelző. A hazaiak újabb védelmi megingását ezúttal Szalai használta ki.

    Az eredmény már nem változott a szünetig, igaz ez elsősorban a pécsi csatárokon múlt, hiszen két ordító helyzetet is elpuskáztak. Skribáéknak 45 percük maradt a továbbjutás kiharcolására. Azonban már a hosszabbításhoz is három gól kellett volna...

    Sokáig nem kellett várni az elsőre, Andorka négy perc után szépített. A második félidő elején lendületesen játszott a Haladás, pár perc alatt több helyzetet dolgoztak ki, mint az első játékrészben összesen.

    A pécsiek kontrákra rendezkedtek be. Mielőtt azonban a szurkolók reménykedni kezdtek volna, Lovrencsics gólja eldöntötte a továbbjutást. Az 1-4-es végeredményt végül Kulcsár állította be a 79. percben.

    A Haladás gyengén játszott, a védelem a mai estén csődöt mondott. A Pécs megérdemelten, kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel jutott be a Ligakupa elődöntőjébe.


    Csertői Aurél: - Szégyenteljes játékot mutattunk. Könnyelműen vettük ezt a találkozót. A Pécs sokkal motiváltabb volt, pedig prémiumos mérkőzés volt, a továbbjutást az MLSZ szponzorálta. Úgy néz ki azonban, hogy a pénz sem volt motiváció. Egy-két játékos nem üti meg a Haladás szintjét, tőlük meg kell válnunk. Hogy kikre gondolok? Még gondolkodom, de vannak egy páran.

    Róth Antal: - Szerencsére már az elején sikerült gólt lőnünk, ami megnyugtatta a csapatot, és onnantól azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. Még a félidő előtt tudtuk növelni előnyünket, ez fontos volt, hiszen tudtuk, hogy a Haladás nem adja fel. Ez így is történt, a második félidő első 20-25 percét sikeresen átvészeltük, válaszolni tudtunk a hazaiak góljára, onnantól pedig már sima volt. Nem játszottunk szépen, de ez most célravezető volt. Örülök a továbbjutásnak.



    A negyeddöntő további programja:

    Március 25., szerda:
    Vasas - Bp. Honvéd 17.00 (az első mérkőzésen: 1-5)
    Fehérvár - Diósgyőr 17.00 (0-0)

    Március 26., csütörtök:
    Újpest - Győri ETO 18.00 (2-3)



    Forrás: pécsiújság.hu

    Kurvanagy Gratuláció a csapatnak!
  • miki36
    #632
    Remélem is, hogy feljutunk!
    A lényeg hogy csak döntetlent játszottak, bár még van egy elmaradt meccsük.
    Ettől függetlenül csak magunkkal kell foglalkoznunk, és minden meccset megnyerni.
  • Rudee
    #631
    A Gyirmót otthon ikszelt a Tatabányával :)
    Pécs amúgy feljut. Pápa hiába jó, ősszel lemaradtak.
  • miki36
    #630
    Következő mérkőzés itthon, a Baja ellen. Hajrá Pécs!
    (*a Gyirmót nem kikapott, hanem leikszelt Tatabányán)
  • miki36
    #629
    Ismét nyertünk, a Gyirmót meg kikapott, így 4 pont az előnyünk!
    Hajrá Pécs! Mecsekalja!
  • miki36
    #628
    Wittrédi Dávid és Lovrencsics Gergő góljaival 2-0-ra legyőztük a Kozármisleny csapatát. Győzelmünkkel továbbra is vezetjük a tabellát.


    Kozármisleny - PMFC
    0-2 (0-0)

    Labdarúgó NB II., 17. forduló, Kozármisleny, 1500 néző. V.: Berger J.

    Kozármisleny: Antal - Medgyesi (Weigerding, 72.), Finta Z., Éles, Kanizsai - Horváth A., Dienes, Tóth Z., Kutyáncsánin (Kresz, 55.) - Barta (László, 85.), Laki.
    Vezetőedző: Ifj. Mihalecz István.

    PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Szabados, Présinger - Berdó (Nagy O., a szünetben), Schrancz, Sipos, Wittrédi - Koplárovics (Fónai, 86.), Horváth Zs. (Lovrencsics, 77.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    G.: Wittrédi (50. p.), Lovrencsis (81. p.).

    Kiállítva: Kanizsai (Nagy J. fellökéséért, 69. p.).

    Ifj. Mihalecz István: - Félidőben fejben bentragadtunk az öltözőben. Gratulálok a Pécsnek, sok sikert kívánok nekik az NB I-hez.

    Róth Antal: - Rengeteg energiát kellett mozgósítanunk, hogy megszerezzük a számunkra rendkívül fontos 3 pontot.
  • miki36
    #627
    PMFC - Integrál DAC 2-0 (2-0)



    Labdarúgó NB II., Nyugati csoport, 16. forduló. Pécs, Újmecsekalja, 800 néző. V.: Bognár T.

    PMFC: Herbert - Nagy J., Lantos, Szabados, Présinger - Berdó (Nagy O., 72. p.), Schrancz, Sipos, Koplárovics - Wittrédi (Szalai, 83. p.), Horváth Zs.
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Integrál DAC: Somogyi - Meggyes, Hegedűs N., Harris (Lajtos, 63. p.), Wilson - Homonyik, Simpson, Müller, Ludánszky - Czár, Bedenikovics (O'Connor, a szünetben).
    Vezetőedző: Marko Maschke.

    G.: Horváth Zs., 14. p. (1-0), Wittrédi, 36. p. (2-0).

    Sárga lap: Koplárovics, 52. p., ill. Simpson, 17. p., Ludánszky, 35. p.


    Életveszélyesnek ugyan nem nevezhettük volna a PMFC első két helyzetét, arra azonban mégis jók voltak, hogy fölmérjük, a vendégkapus alkalomadtán csapata egyik gyenge pontja lehet...

    ...amint az a 14. percben be is igazolódott: igaz, a mozdulat is érdekes volt, amellyel (vállal-mellkassal) a Wittrédi jobb oldali beadásából érkező labdát Horváth Zs. közvetlen közelről betornázta a hálóba, ám Somogyi is lehetett volna szemfülesebb a beívelésnél (1-0).

    Aztán még Lantos és Wittrédi is kihagyott egy-egy helyzetet, mielőtt a túloldalon, Simpson jóvoltából az első valamire való győri lövést följegyezhettük a 30. percben. (A színes bőrű középpályás, egyébként többedmagával a visszalépett Dunaújvárostól igazolt a DAC-hoz, amely lassan a csoport legbővebb légióssorával büszkélkedhet.)

    A gyors gól mellett az sem volt túl jó hatással a folytatásra, hogy némi szélvihar kíséretében alaposan nekieredt az eső is, így a szurkolóknak különösen becsületükre vált, hogy továbbra is lelkesen buzdították a csapatot.

    Amely a 36. percben újabb góllal hálálta meg a kitartást: Wittrédi állt a szabadrúgáshoz 25 méterre letett labda elé, és egészen különleges technikájú (nem megcsavart, hanem egyenesen, pörgetés nélküli, kissé kifelé sodródó) lövéssel hálószaggatóan vette be a bal fölső sarkot (2-0).

    Már a nyitányon biztató jelként könyvelhettük el, hogy a PMFC a kétgólos vezetés után is tartotta a tempót, becsülettel küzdött az előny további növeléséért. Az már más kérdés, hogy a csúszós pályán több jól kidolgozott helyzete is az utolsó métereken halt hamvába - hogy példaként Berdó egy tizenöt méteres bombáját és Horváth Zs. ötméteres oldalhálóját említsük.

    Az utolsó pillanat érdekes momentumának számított, hogy a cserére jelentkező Lovrencsics már jó ideje ott toporgott a partvonalon, ám amikor a játékvezető végre észrevette asszisztensei jelzését, ahelyett, hogy pályára engedte volna - lefújta a találkozót, amellyel a PMFC átvette a vezetést a Nyugati csoport tabelláján.


    Marko Maschke: - Ma sokkal jobb volt a PMFC, a kétgólos különbséget is megérdemelte, mivel nem védekeztünk jól, nem tudtuk megakadályozni a házigazdát saját játékának érvényesítésében. Ráadásul, mire kezdtünk volna magunkra találni, jött a második gól, ami végleg megpecsételte a sorsunkat.

    Róth Antal: - Örülök neki, hogy a nehéz külső körülmények ellenére is sikerült itthon tartanunk a három pontot. A helyzetkihasználásunk a második félidőben hagyott maga mögött némi kívánnivalót, az egyszerűbb megoldások helyett többször a legbonyolultabbakat választottuk.

    Forrás: pécsiujsag.hu

    Bazinagy Grat a csapatnak!
  • miki36
    #626
    PMFC-Haladás: 3-2 (0-1)

    PMFC - Haladás 3-2 (0-1)



    Labdarúgó Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés, Pécs, Újmecsekalja, 400 néző. V.: Mészáros.

    PMFC: Hegedüs - Kalmár (Nagy J., a szünetben), Racskó, Kovács G., Törtei - Luczek, Kulcsár (Berdó, 62. p.) - Nagy O. (Présinger 63. p.), Szalai (Wittrédi, 74. p.), Fónai - Lovrencsics (Horváth Zs., 62. p.).
    Vezetőedző: Róth Antal.

    Haladás: Szép - Schimmer, Lengyel, Balassa (Kuttor, a szünetben), Devecseri - Molnár (Maikel, a szünetben), Simon Á., Vörös (Csontos, a szünetben) - Andorka (Bonifert, a szünetben), Kenesei (Rácz, a szünetben), Tóth N.
    Vezetőedző: Csertői Aurél.

    Sárga lap: Simon, 65. p., Bonifert, 72. p., Wittrédi, 84. p., Devecseri, 91. p.

    Egy hét híján négy hónapot „pihent" (november 11-én a szép emlékű Dunaújváros vendégeskedett itt utoljára), és remek állapotban fogadta a csapatokat az újmecsekaljai stadion centerpályája. És ha már stadion-helyzetjelentés: a déli lelátó visszaalakult állóhellyé, miután az egykor a Park mozitól megörökölt műanyag székek fölött olyannyira eljárt az idő, hogy balesetveszélyessé váltak.

    Már az első tíz percben kétszeresen bánhatta a PMFC, hogy sztárigazolása, a gólvágói szerepkörbe szánt Gyánó az utolsó pillanatban rásérült korábbi bokasérülésére, így hiányzott a kezdőből - merthogy két nagy ziccere is kimaradt ennyi idő alatt.

    Rögtön a 2. percben Fónai bombázta a kapusba közvetlen közelről a Fónai által jobbról beívelt labdát. Nem sokkal később Lovrencsics válhatott volna főszereplővé, ám hiába döntögette le a lábukról remek cselekkel e kimozduló védőket, befejezésként csak egy gyenge emelésre futotta a más sakk-matt helyzetben lévő Szép előtt, aki így könnyedén hárított.

    Hosszú időbe telt, amire újabb helyzettel örvendeztették meg a játékosok a publikumot, akkor is a vendégek: az ex-pécsi Andorka alig négy méterről vetődött bele egy combmagasságban beadott labdába, ám „mellesét" Hegedüs vetődve hárította.

    Aztán a 45. percben Kenesei megszerezte a vezetést: az ötös bal oldali sarka mögül, már eléggé kiszorított helyzetből még kapura pöccintett, Hegedüs még megpróbált „ráülni" a labdára, ám az a lábai között végül mégis becsorgott a hálóba - óriási potyagól, 0-1.

    A szünetbeli öt csere jót tett a vendégeknek, rögtön folytatta ugyanis a góltermelést a Hali: Schimmer bal oldali szögletére Kuttor ugrott a védők fölé, és közvetlen közelről a léc alá fejelte a labdát, 0-2.

    Alig negyed óra múlva Róth Antal is hármas cserére szánta rá magát, ami valamelyest hatott a tempóra, ám az áttörést végül Wittrédi pályára küldése hozta meg. Ő ugyanis alig két perccel érkezése után 25-ről hálószaggatónak tűnő szabadrúgást küldött kapura, ám a labda a remekül nyújtózkodó Szép ujjhegyéről és a felső lécről visszapattant, a kapu előtt toporgó Kovács G. pedig három méterről a lábak között a hálóba rúgta a labdát 1-2.

    A piros-feketék ezután is igyekeztek, a hajtásra és az akaratra ezután sem lehetett panasz - és bár néhány kihagyott helyzet után úgy tűnt, mindez hiábavaló volt, a 90. percben csak sikerült az egyenlítés is. A bal szélen fölfutó Fónai beívelésére ugyanis jól érkezett Horváth Zs, aki tíz méterről a kapu közepébe fejelve előbb egyenlíteni tudott (2-2).

    A hosszabbítás második percében aztán a győztes gólt is megszerezte a végére egészen belelkesedő és az utolsó két percben némi meglepetésre, de megérdemelten fordító PMFC: Fónai szabadrúgása lepattant a védőkről, az érkező Berdó közvetlen közelről a kapu jobb oldalába fejelte, 3-2.


    Róth Antal: - Örülök, hogy játékosaimban 0-2 után is volt annyi energia és tartás, hogy fordítani tudtak, így előnnyel utazhatunk a szombathelyi visszavágóra.


    Forrás: pécsiújság.hu

  • miki36
    #625
    Eddigi érkezők tehát:

    Gyánó Szabolcs - Csatár, Vasas
    Hegedűs Lajos - Kapus, MTK(kölcsön)
    Nagy József - Védő, Pápa
    Présinger Ádám - Védő, MTK(kölcsön)
    Schranz Balázs - Középpályás, Pápa
    Kovács Gábor - Védő, Vasas(kölcsön)

  • miki36
    #624
    Természetesen minden hír forrása: PMFC.hu.
  • miki36
    #623
    – Rövid "i-vel" írd a nevem – kérte "Sipi", az egyik legtapasztaltabb pécsi labdarúgó. – Tudod, sokszor eltévesztik a különböző fórumokon, újságokban.



    – Majd megtanulják, ha tavasszal olyat nyújtasz, ami ismét emlékezetes lesz a drukkereknek!
    – Éveimet tekintve a korosabbak közé tartozom, mivel a 35. életévemben járok. Ezt azonban egy cseppet sem érzem. Most úgy tűnik, még legkevesebb három szezont kibírok, könnyedén. Bár, szívem szerint ötöt mondtam volna, de legyen 3+2, két részletben.
    – Voltál már NB I-es labdarúgó, sőt, ismét az lehetsz. Hajtóerőnek számít számodra a nagy esély?
    – Ne viccelj! Persze, újra jó lenne a legjobbak között pályára lépni. Sokkal nagyobb a sajtóérdeklődés, televízió, de a nézők is többen lennének a lelátón, ha megnyernénk a bajnoki címet.
    – Látsz esélyt az ünneplésre?
    – Mást el sem tudok képzelni, mert jelentősen megerősödtünk a téli átigazolási időszakban. Minden poszton kettő, szinte teljesen egyenértékű harcos bevethető. Mindez persze fokozza a versenyhelyzetet.
    – Ami egyesekre akár rosszul is hathat!
    – De nem rám, én állok elébe! Azt szoktam mondani, elismerem, ha nálam jobb valaki, de a posztomat nem szívesen adnám át sem fiatalnak, sem öregnek, egyszerűbben szólva: senkinek!

    Sipos János egyéni mutatói, 2008 őszén:

    Egyhangú, monoton sor, 15 meccs, 1350 perc, 100%-osan kitöltött játékidő, 0 gól. A mérleg mindenképpen pozitív.
  • miki36
    #622
    – Az első év szerintem nehezebb, mint ami utána következik – értékelte a helyzetet Lantos Levi, aki először nem a futballpályán történteket elemezte. – Mivel a kislányom már 15 hónapos, lassan lehet vele jól játszogatni, apránként formálja a szavakat, rengeteg örömmel jár egy kisgyermek. A korábbi időt inkább a munkás hétköznapokhoz hasonlítanám.



    – Lassan már a gyerkőc felismeri a papát a pályán, szóval hajtani muszáj a csapatba kerülésért, ha nevetni akarod látni a csöppséget.
    – Örülök az új helyzetnek, az éleződő harcnak. Mert mindez egyetlen cél felé lendíthet minket, vagyis az NB I felé. Bátran mondhatom, minden edzésen arra készülünk, hogy feljebb léphessünk, jobbak legyünk mindenben a vetélytársainknál. Egy jó, sikeres rajt rengeteget jelenhet számunkra, megadja az egész alaphangulatot. Hiszen a téli átalakulások után, a hosszú szünet után mindig akad némi bizonytalanság az együtteseknél. De ez csak az első sípszóig tarthat, utána menni kell előre, hogy elérjük a vágyainkat.
  • miki36
    #621
    A fiatal, feltörekvő generáció tagja Kalmár Zsolt. Neki még bizonyítania kell, de minden esélyt, lehetőséget szeretne megragadni, hogy felhívja magára az edzője, Róth Antal figyelmét.


    – Engem feldob, hogy versenyhelyzet van a csapatnál – árulta el Kalmár Zsolt, aki legszívesebben jobbhátvédként lépne pályára, 2009 tavaszán. – Természetesen, csupán az 1. hely megszerzése lehet a célunk. Ebből következően jó tavaszt várok, sikerekkel, előrelépéssel, a táblázaton.
    – Veled, vagy nélküled, de cél az NB I?
    – Nyilván, magamat szeretném a kezdők, netán a cserepadon helyet foglalók között tudni. De még abba is belegyeznék, ha csak kevesebbet lennék a pályán, a bajnoki meccseken, viszont a csapat jól szerepelne, mert az mindennél fontosabb lenne, mindenki számára.

    Kalmár Zsolt egyéni mérlege 2008. őszén:

    Bajnoki meccsen nem lépett pályára.
  • miki36
    #620
    Az edzőváltás, Nagy Tamás távozása óta számít szinte állandó csapatagnak Simonfalvi Gábor. Amióta, a negyedik fordulóban Róth Antal vette át az együttes irányítását, a labdarúgó csupán két bajnoki meccsről hiányzott, 2008. őszén.


    – Lehetett volna számomra jobb is a befejezett fél idény – vont mérleget Simonfalvi Gábor. – Ebből következően azt mondhatom, számomra a 2008-as tavasz hozott jobb játékot. A rajt előtt arra számítok, hogy az úgynevezett kiscsapatok ellen lesz kötelező hozni a győzelmeket.
    – Mert, például a Pécs kétszer is olyan gárda ellen bukott idegenben, ahol legalább 1-1 pontra számítottak a szurkolók!
    – A Baja és a Dunaújváros ellen is veszítettünk. A vezető Gyirmót ellen, idegenben is pont nélkül maradtunk, de ők, tavasszal hozzánk jönnek. Elég azt a meccset „hozni”, máris megfordulhat a sorrend az élen. Mindezt persze úgy értem, hogy a ránk váró rangadókra kiemelten odafigyelünk, a mögöttünk lévőket viszont egy pillanatig sem vesszük félvállról, mert az, könnyen megbosszulhatja magát. Bárhonnan is nézzük, a kezdőrúgástól indulva, nagy figyelemmel szeretnénk magunkat belevetni a küzdelmekbe. Ha ez megvalósul, akkor nagy baj nem érhet minket.

    Simonfalvi Gábor egyéni mérlege 2008. őszén:

    Összesen 10 találkozón lépett pályára, 900 percig játszhatott, vagyis, ha egyszer kezdett, akkor végig maradt is a gyepen. Az összesített időnek 66,67%-át használhatta fel arra, hogy segítse együttesét. Gól nem fűződött a nevéhez.
  • miki36
    #619
    A Liga Kupa negyeddöntő első mérkőzésén, március 4-én Pécsett fogadjuk a Haladás csapatát, míg a második mérkőzés március 25-én Szombathelyen kerül megrendezésre.
  • miki36
    #618
    Nem tévedünk nagyot, ha azt állítjuk, alapembernek számított Fónai Balázs a csapatban, 2008. őszén. Könnyelműen ugyan nem fogott ígérgetésbe, de úgy vélte, azért az elmúlt 15 találkozóból, 13 esetben kiérdemelt edzői bizalmat úgy is jobban meg tudná szolgálni, ha többször zörrentené meg a vetélytársak hálóját.


    – Arra számítok, hogy a Pécsi MFC tavasszal, lehetőleg minél korábban az élre áll, aztán persze marad is ott – adott hangot vágyainak Balázs. – A sikeres rajt mindenki számára rendkívül fontos lehet, ez alól mi sem lehetünk kivételek. Vagyis, a győri DAC ellen három pontot várok, még akkor is, ha az újságokban azt olvasom, hogy megerősödtek.

    – De a többiek azt mondták, mi sem gyengültünk!

    – Erről van szó! Tesszük a dolgunkat, szerényen, ám azért kellő magabiztossággal. Mindenki tudja, minket a bajnokság megnyerésére esélyesként említett alakulatok között tartanak számon. Ezt a terhet elviselni nem annyira nyomasztó, sokkal inkább serkentő erejű számunkra. Magamtól várok legalább két találatot tavasszal, az sem „baj”, ha azok sorsdöntőek lesznek, győzelmet, döntetlent érnek.



    Fónai Balázs egyéni mérlege, 2008. őszén:



    A 13 „fellépése” során, 941 perc jutott neki, mindez 69,7%-os pályán töltött összesített időt jelent. Hat esetben volt végig a pályán, hatszor kezdett, de lecserélték, egyszer pedig beszállt a játékba, igaz, csupán 13 percre. A 9. játéknapon, Ajkán volt eredményes (0-3), vagyis győztes összecsapáson volt gólszerző.

  • miki36
    #617
    Ősszel sérülés is akadályozta abban, hogy többet legyen a játéktéren. Mindentől függetlenül, egy idő óta lehet tudni, ha az edző, Róth Antal cserére szánja el magát, akkor "Vitya” előbb-utóbb a kiválasztottak közé kerül, beállhat a csapatba.



    – Meggyőződéssel állíthatom, a felkészülés során jó úton járunk – értékelte az eddigi munkát Dávid. – A második osztály viszont a világon mindenhol csak egy olyan csoport, aminél akad jobb. Mi pedig azt szeretnénk elérni, hogy onnan feljebb ugorhassunk.
    – Ehhez már csak 15 felvonásnyira vagyunk!
    – Valóban, sok is meg kevés is, ami előttünk áll. Hibázni nem lehet, illetve csak kevés botlás fér bele, a 2009-es tavaszba. Egy a lényeg, nem kizárólag a Gyirmót elleni csata fogja meghatározni a két sportegyesület további helyzetét.
    – A jelenleg élen állók jobbak nálunk?
    – Inkább úgy fogalmaznék, az első résztávig, a térfélcseréig, egy ponttal többet szereztek, mint mi. De ez ledolgozható, mindezt mindannyian érezzük, tudjuk. Félni nincsen okunk, elbizakodottak meg eddig sem voltunk. Odaérhetünk a csúcsra, ehhez minden feltétel adott. Csupán az a dolgunk, hogy az első tavaszi sípszótól kezdve, teljes erőnkkel koncentráljunk a feladatra.

    Wittrédi Dávid egyéni mérlege, 2008. őszén

    A 10 meccs 204 perce 15,11%-ot jelent. Egyszer sem volt a labdarúgó kezdő, minden esetben csereként kapott lehetőséget, senki más ennyiszer nem jelentkezhetett a játékvezető asszisztensénél, mint ő. A 13. fordulóban, a pápaiak ellen volt eredményes (2-1), ami rendkívül fontos gól volt.
  • miki36
    #616
    Eldőlt, hogy a pécsi csapatban folytatja pályafutását a Vasas volt válogatott kerettag labdarúgója, Gyánó Szabolcs. A támadó játékjoga végleg a Pécsé lett. Ezzel egy olyan gólerős támadó került a Stadion utcába, amilyenről már régebben is szólt a fáma, illetve, amilyet a szurkolók vártak.


    Gyánó jelenleg még kisebb sérüléssel bajlódik, de jövő héten már teljes erőbedobással kezdheti meg a munkát, a csapattal.

    Kiderült, hogy több labdarúgó, kölcsönben, tavasszal másik együttesben szerepelhet. A kapus, Sólyom Csaba, az NB II Nyugati csoportjának utolsó helyezettjéhez, Barcsra távozik. A BKV Előre együttesében (NB II, Keleti csoport) számítanak a középpályás Gulyás Mátéra, míg Tökölön (NB II, Keleti csoport) kaphat szerepet a támadó Szabó Norbert. A Pécsi VSK-ba (Dráva-csoport) teszi át a székhelyét Arnold Zoltán, védő. Még nem dőlt el, milyen mezben futballozhat az elkövetkezőkben Nagy Adrián középpályás, de erre is egy napon belül fény derülhet.
  • miki36
    #615
    a 8-2 a Dunaújváros ellen.