8
  • zsolaaa
    Mindenhol csak a marketing duma megy
    Dobálóznak a nevekkel

Mennyivel tud tud többet egy Xeon egy P4-nél pl ?
    Mit tud az Itanium ???
  • device
    Tudna valaki mondani valami olyan forrast ami meg fuggetlen? Engem erdekelne melyik proci mit tud mihez kepest, de valami objektiv forras kene

Thx!
  • Komolytalan
    Hát, ha az intel autót gyártana biztos elmagyaráznád a ferrari tulajoknak is, hogy az intel autó az picsa jó, mert minek is 150km/hnál gyorsabban jönni, úgyis csak 130 van engedélyezve az autópályán. Ráadásul ez a sebesség kiemelkedő a saját kategóriájában, hisz a fogyasztása az egy T72-é, vagyis nem autókkal kell összehasonlítani hanem harckocsikkal, azok meg hol mennek 150-et? Na és hogy mindehhez csupán 5 tonnás önsúly párosul, a harckocsik meg ennél sokkal nehezebbek. Szóval fika a ferrari, az intel a király.
    Itanium úgy szar ahogy van. Kitalálták, hogy ez lesz az űber szerver proci, meg majd idővel minden proci helyett ez lesz, aztán amióta először szóbakerült a neve nem győznek csak halogatni minden dátumot évekkel, meg átpozícionálni a termékstrukturában, meg hozzárakni tonnaszám a marketinget, hogy vegye már meg végre valaki a félresikerült, agybarokkant, nyomorult gnóm processzorukat. De sajna a multinacionális cégek döntéshozói se hülyék, hogy ne lássák azt be, hogy bár szép dolog a korrupció, de ekkora marhaságot, hogy Itanium alapú szervereket vegyenek, már lehetetlen volna megmagyarázni, ha kérdőre vonják őket. Egyszerűen az Itaniumnak nincs egyetlen kézzel fogható pozitív tulajdonsága sem.
  • Zedas
    Lehet hogy a marketing része undorító, de maga a proci hihetetlenül jó technikailag (kivéve a szánalmas memóriabuszt). Akit érdekel érdemes megnézni az EPIC architektúrát.
  • arty
    én azt tenném hozzá, h köszönve a HP befolyásos/lepénzelős stratégiájának :) enélkül szar se fogyna belőle ...

dolgozom/dolgoztam magyarországi nagyválllalatnál, ahol SUN-okat akartak, majd jött a HP és megvett kilóra mindenkit, végül csak itanic lett a beszerzésből ... eljöttem, sajnos nem tudom belebuktak e a projektbe ;)

csak reménykedem a jéghegyben, h az intel nem lesz képes világuralomra :( a hardveriparnak nincs szüksége "mikroszoftra" !
  • Axon
    Na ember legyen a talpán aki ebben a processzornév dzsungelben eligazodik (Caneland, Reidland, Whitefield, Xeon MP, Itanium, Tigerton, stb.) Nem is beszélve az AMD processzor neveiről...
    Régi szép idők... "kérek egy háromnyócvanhatos procit!"
  • Zedas
    "Úgy látom az AMD-es 64 bites kiegészítés átvétele után"

Mi kösze az AMD64 64 bites x86 kiegészítésének az Itanium gépi kódjához?
    Amire te gondolsz az a Xeon.

"eredményei alulmúlták a processzoróriás reményeit"
    Igen, kb. 3 évvel ezelőtt. Jelnleg az előrejelzésekhez képest több fogy. A mostani fiaskó ellenére kezd egyre jobban terjedni az Itanium. Hozzátenném: jól megérdemelten.
  • lmisi
    Úgy látom az AMD-es 64 bites kiegészítés átvétele után, most a procival egybeépített memória vezérlőt is átveszik