34
-
#34 Akár hiszed, akár nem, az egyetemek autonóm területek. És igen, a rendőrnek a rektornak kell pucsítania.
NEXUS6: Heh, minden veszprémi tegye fel a kezét... Letehetitek :) -
#33 Szerintem, házkutatási engedéllyel oda megy a zsaru ahova akar, a kollégiumigazgató pedig az ajtót nyissa neki, azé megy elöl. -
#32 Na nézd csak milyen kicsi a világ!;) -
[HUN]Stanlee #31 Ha hiszed, ha nem , a kollegiumokba csak a kollegiumigazgato beleegyezesevel mehetnek be a rendorok. Persze a koleszigazgatot be lehet ijeszteni, es akkor vihetik a gepet. -
#30 Ez tényleg lol, szegény csávó, vele próbálnak példát statuálni .. -
MacrosTheBlack #29 Ezt ugye te se gondolod komolyan? Majd egy rektor fogja megszabni a rendőrnek hova léphet be... Csak nehogy pucsítania kelljen. :D -
MacrosTheBlack #28 A szervezet szerint mióta kiderült, hogy Chan szigorú büntetésre számíthat, Hongkongban 80 százalékkal csökkent a fájlcserélő tevékenységek.
Nyilván... Nem inkább átváltottak olyanra amit nem tudnak lenyomozni a jogsértő szervezetek... -
Béla bácsi #27 Nah, elkaptak egy torrenten file-cserélő emberkét Kínában. Nekem is először az jutott eszembe hogy nyilván vmi rendszerellenes weboldalt működtetett, csak azt elfelejtették közölni a kínai hatóságok. Remélem azért a Boszporuszon nem jön át ez a gyakorlat. -
#26 OFF: Veszpremi vagy? Mert itt is nyilik egy nanoTecso. Ki is irtak az epites keritesere, hogy "Nem kell Tecso! Focizni akarunk!" (regen focipalya lehetett). :)
Mellesleg a BSA/RIAA/Artisjus/stb. eselytelenek, ameddig a kolegiumokban folyik az "ipari" warez-felhasznalas, leven oda csak rektori engedellyel lephetnek csak be meg a rendorok is. -
Evil Merodak #25 Jó ezt egy avi esetén nehéz lesz bizonyítani. Mondhatom azt is hogy az egy fake. Ha megpróbálják lejátszani, jó kis renderelési problémákba ütköznek. -
#24 Szégyennek tartom az itteni fizetésekhez képest, a magas árakat.
De ez kit érdekel!
A Yodót meg csak sajnálni lehet, mert nem kereskedett vele, csak az örömét osztotta szét mindenkinek. -
zentus #23 Azon gondolkodjatok el, hogy nálunk egy premier film és nyugaton Franciaországban mennyibe kerül. Egy példa én behoztam anno Franciaországból egy audio CD ritkaságot 1500Ft-ért ami nálunk 7000Ft volt. És nagyon meglepődtem hogy kint DVD filmek max 1500-3000Ft volt. Ami nálunk, 5000-7000Ft kategóriában férne be. Ebből azt akarom kihozni, hogy ha külföldi árakon adnák a dvd-t cd-t akkor szerintem vissza esne az illegális másolatok. (Meg jó lenne a külföldi fizetés is:D) -
#22 1000Ft-t még adnák is egy DVD-ért, és akkor mindenki jól jár.
50FT/lemez +30Ft tok előállítási költség kb 10Ft. Jogdíjak kb 400Ft tehát marad 500Ft haszon aki eladja. Akkor ki a tetű? A paraszt aki legálisan megveszi, vagy az aki ráteszi ezek mellett a 3000Ft hasznát?
Elgondolkoztató ki a rabló?! -
#21 "... egy maktermelo parasztot itelnenek el, amikor a drogkereskedoket meg bekenhagyjak..."
Ez teljesen így van. De ez nem csak a jogsértésnél, hanem minden bűnözési "iparágban".
Az igazán vétkeseket, nagykutyákat a legritkább esetben kapják el (főleg drogterjesztés vagy terrorizmus). De valahogy a törvénykezésnek mindig is az volt az álláspontja, hogy a vizes lepedőt rá kell valakire húzni. Nehogy már kimaradjon egy jó kis per. És ki lesz az áldozat? Nyilván nem a teljesen vétlen, de az egyszerű, egyébként a teljességből igen kis részt birtokló emberke, aki nem tudja megvédeni magát, és éveket húz le a sitten.
Ez kb olyan, hogy a móri gyilkost se találták meg, elítélni meg el kellett, így a legelső ember, aki még ott volt, kapta a mészárosnak járó büntetést. (mellesleg lehet h azért meg is érdemelte, nem az én dolgom ezt kideríteni) -
[HUN]Stanlee #20 Temp fieokat eleg nehez visszaosztani: dc-n nem engedik, torrenten meg hiaba mondod azt, hogy te csak addig toltottel fol, amig nem jott le egeszeben az anyag, a lenyeg ott van elasva, hogy a reszletet is megosztottad, amivel az egesz letoltheto. Ez olyan mint az installat progi, mait ha deinstallasz, es utana megis egy dll a gepen marad, mar buntetheto vagy, mert a programnak egy reszevel rendelkezel. :-)
egyebkent meg szanalmas, hogy szerencsetlent elitelik. ez kb olyan, mintha kolumbiaban egy maktermelo parasztot itelnenek el, amikor a drogkereskedoket meg bekenhagyjak... -
Evil Merodak #19 Ez a temp fájlok visszatöltésére is igaz? -
assdf #18 Igen csak épp te meg elfelejted azt a tényt hogy magyarországon minden üres adathordozóért jogdijat fizetsz.Ráadásul ez a jogdij nem áll arányban egy adathordozó méretével.Jogdijat fizetsz ha veszel egy üres cd-t,dvd-t, vagy ramot a fényképezőgépedbe vagy merevlemezt a gépedbe.Hogy miért? mert az az állam kiindulópontja hogy te bizos ugyis vmi illegális másolatot fogsz rájuk rakni.Már ez is érdekes helyzet, de ha már igy van, akkor mit pofáznak a jogvédők?Semmi más nem történik mint megprobálják kétszer kifizettetni veled ugyanazt a szart. -
TommyGun #17 Az mióta magáncélú másolás hogy valakinek megosztod ? Nem a letöltéssel van baj...hanem amikor visszaosztod...legyen az eMule vagy DC++ vagy Torrent...onnantól vagy bűnös hogy visszafele is töltesz mert az már terjesztés... -
Evil Merodak #16 "Ez azt jelentheti, hogy a jövőben az emberek nagyon meg fogják gondolni, hogy elérhetővé tegyék-e mások számára az interneten a filmek illegális kópiáit"
A magáncélú másolat mióta számít illegális kópiának? -
Abator #15 Egyébként nálunk azért nem lehet 50 centes dvd-t kapni, mert az a szar hologrammos matrica 170 ft-ba kerül a dvd-ken, és benne milyen meglepő, jogvédelmet fizetünk Másolni, meg mégse szabad. Most, vagy ne legyen szabad másolni, és legyen 120 ft-egy dvd; vagy ha már kifizetjük a jogdíjat, akkor had másolhassunk is.
Döntsék már el végre ...
Egyébként a fickó gondolom megmondta, hogy kapja be a kormány, hogy nincs munkája, és a kormány válasza erre az volt a nagy szólásszabadságban, hogy nézd már nincs 4 illegális filme otthon? -
aaaaa #14 Abból kellene példát statuálni, hogy megmentettek 1 millió éhezőt.
Ha csak tizedannyi energiát fordítanának ilyen dolgokra, mint erre az értelmetlen pereskedésre, kisemberek terrorizálására már jobb lenne a világ.
Ilyenkor nincs demokrácia, jogegyenlőség ? Jöhet a "statuálás" jó kommunista módra ?
Kínában persze, hogy csökkent a filecsere, ott akármiért kivégzik az embereket... -
torjoz #13 Nálunk miért nincs 100-120 forintért(50 cent) DVD?
Válasz:
Mert a Magyarok hülyék, engem is beleértve: nem merünk felszólalni, és kiállni akármi mellett is:(!
Más: ahol lakom pletykák szerint most készülnek nyitni miniT*sc*t gyárat minek, az hogy a fél város munka nélkül van az nem érdekel senkit, ez nálunk kicsiben az országban nagyban megy!!! -
Inquisitor #12 A helyi DVD kereskedésben visszaesett az akciós 50 centes DVD-k kereskedelme. Te ezt nem értheted. ;) -
Inquisitor #11 Ja, 3-ból két film nagyon sz*r, azt kéne elítélni aki legyártotta. :)
Másrészt pont Hong Kong-ban, ahol 1-2 USD-ért hamis gyárilag nyomott DVD-ket kapni, és ahol 5-8USD-ért komplett sorozatot kapsz DVD-n? Lol. -
davos80 #10 Ez ok,grat,de én nem hencegnék vele... -
BiroAndras #9 Ma csak 60GB warezt szedtem le a céges hálóról. Az MPAA esélytelen. -
Andris #8 3 ilyen gagyi film miatt kár lenne 4 évig ülnie... -
#7 Jujj, 80%-kal visszaesett a fájlcserélő tevékenység. :D vicc... -
#6 Eccerűen röhögcséges azt látni, hogy egyes hatóságok kormányok mit erölködnek.
Csak azt nem veszik észre, ha egyszer télleg győznének az a net és az IT vége lenne!!!! -
kbupdate #5 RIAA és társai bekaphatják:) Mi nyertünk már:) -
#4 Én már több milliós kárt okoztam a feltöltéseimmel... és még fogok is sokáig -
#3 Miért van az ha mostanában valami nagyon durva módon ítélnek el magánembereket netezés miatt, az vagy kínában vagy amcsiban van?
Asszem kialakulóban a gonosz tengelye;)))) -
efraim #2 Ez a cikk most valami vicc ? Harom film miatt vadoljak ? Raadasul Kinaban, ami kalozipar melegagya, mondhatni szulohazaja ? Ilyen nincs, ez valami fake cikk lehetett valahol... -
#1 "Ez azt jelentheti, hogy a jövőben az emberek nagyon meg fogják gondolni, hogy elérhetővé tegyék-e mások számára az interneten a filmek illegális kópiáit"
LOL