337
Vajon miért romlottak a szupermarketben kapható élelmiszerek?
  • cSuwwi
    dolgoztam mekiben egy darabig, pár hétig, lejárt szavi cuccok nem voltak, bár lehet hogy "hátul" újramatricázták a régi zseméskartonokat :]
    a takarítás mániáról meg annyit, 1-2 zsemle meg husi bizony pofára esett a padlón (amit hiába mosnak fel naponta kétszer attólmég koromfekete a víz a végén) és nem volt lacafaca, ha nem akatál hiányt felírni (+fél perc űrlaptöltögetés) inkább kiadtad, a pórnépnek jó az...
    azóta sem ettem mekiben (meg más gyorsban), jobbis :>
  • St
    hát nem megyek be 6 szelet hússal a teszkóba, inkább kiadom qtyának
  • Kolbasz
    A globalizációval nincsen semmi gond. Akkor ugyanis minden nép a saját kulturáját exportálja külföldre, és a saját hagyományos értékeivel kíván részt vennni a nemzetközi versenyben. Amivel sokan összekeverik az a mondializáció. Ekkor ugyanis az egyéni kultúrát elnyomva terjesztik más országok a saját anyagi és szellemi termékeiket.
  • Me0w
    Mi a nov 11-ig elallo joghurttal voltunk igy, volt 1 danone meg amit nem vittek el, meg 200 doboz teszko. Hm, b+, kellett egyet vennem. Masnap kinyitom, es a tetejen ult a szep nagy penesz. Mondom ez fasza, teszko vissza, kicsereltek szo nelkul. Elj a cserevel Te is.
  • St
    büdös nem volt, de annak csak az az oka, hogy a bűzt okozó autolízises romlás a marhahúst az alacsony víztartalma miatt nem veszélyezteti.

(a marhát száraz pácban, hűtőben, pácolhatod akár 1 hétig is, semmi baja nem lesz, egy csirke azalatt már beszürkülne)
  • skristof
    azért ne fikázzuk a teszkót mert van egy idióta rokonod?
  • skristof
    a McDonald's neked nem minősül nagynak? :)
    egyébként (sajnos9 nem meglepő amit St is tapasztalt.. éljen a globalizáció ;)
  • Seaweed
    Vidd vissza! (ekkora osszegnel mar megeri balhezni!)
  • tomsolo
    büdös volt e?
  • Seaweed
    azert hagy fikazzuk mar a tuskot'.....be ne szolj mar!
  • St
    ez előre csomagolt volt, nem tudom a boltban feltépni és csekkolni mindkét oldalát. Ez benne a szívás, megvettem egy 1500 ft-os rostélyos pack-ot és MINDEN szelet hús hátoldala sötétszürke, szinte fekete volt.
  • Seaweed
    csodalkozol..kecsoi tusko' amugy is nagy szemetdombnak hat...auchan is...(az meg rosszabb szvsz..)
    Cora nalam ok...bar ugye az itt nincsen.....
  • Szega87
    Ne fikázzátok a TESCO-t mer van egy unokatesom meg annak is 1 haverja és mindketten Tesco buzik . Még a polójuk is Tesco gazdaságos , vele alszanak , fekszenek . Tesco vizet isznak , Tesco kaját zabálnak , Tescová válnak át lassan , nagyon lassan , szegény unokatesom
  • Kandurex
    Nézd meg legközelebb, hogy mit csomagolnak be. Ez ellen nincs más orvosság. Mindenhol megy a vakítás, nem csak a nagyoknál. Jó példa erre a Mcdonalds, ahol ugye minden pöcs tiszta, meg sót + csak borsot adnak a húshoz, meg kurva nagy tisztaság meg ISO szabványok, A FRANCOKAT! nem egy ismerős dolgozott már ott és nagyon kevesen esznek ott (már mint ők, a trendi nép azért ott zabál). MInden hányás vackot fel ettetnek az emberrel, a jó pár napos marha szelettől kezdve, a több hetesig minden előfordul.
  • Láma!
    szerintem kisebb hentesüzletekben, vagy kisebb boltokban kéne, mert sajna ezekben a hiperekben ez megy.
  • DJ RX7
    mit mondjak:lol
  • St
    Sokat hallottam már arról, hogy így sz@r meg úgy sz@r a Teszkó / Auchan / Cora / stb. húskínálata. Eddig én nem tapasztaltam különösebben semmit. Ma azonban...

...vásároltam 6 szelet marharostélyost hagymás rostélyosnak. Nyitom ki az imént a csomagolást, hogy bepácoljam, hát azt hittem rosszul látok. A húsok felül szép pirosak (frissek), a hátoldaluk meg SÖTÉTSZÜRKE. A csomagolás szerint ma csomagolták és okt. 27-ig áll el. Namármost az hogy lehet, hogy a frissen szelt hús egyik vágási felülete szép piros a másik meg oxidálódott? Ráadásul az az oxidálódott ami ALUL VAN? És nem csak egy szeleten hanem mindegyiken. Sztem ezekben a szupermarketekben hatalmas parasztvakítás folyik. Egészen biztos, hogy újracsomagolják a lejárt, polcról levett húsokat, úgy hogy közben "átforgatják".

A csomagolás szerint származási hely: EU...

Tapasztaltatok már hasonlót? Hol érdemes friss, magyar (nem EU-magyar) húst vásárolni? Lehet még kapni egyáltalán?

A fényképek a vaku miatt csak kicsit adják vissza a lényeget, de azt hiszem látható a különbség. Ugyanannak a husinak a 2 oldala...

Side "A"

Side "B"