Árulkodó nyomtatók - megfejtett titkos kódok?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Létezne a képben való információrejtésre technológia a sztegonográfia formájában, csak mivel a JPG veszteséges tömörítés, az újratömörítés esetén elveszne az elrejtett adat.
Ennek azért nincs annyi értelme, mert a kép ujrafeldolgozásra kerül (pl. rajzprogram), és mivel a jpeg free, így az ujra tömörítésnél elveszlik minden egyedi azonosító...
Legalábbis én így gondlom...
Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok
Csak az az érdekes hakire ez pont vonatkozna (hamisítók, nemhiszem h pont lézernyomtatót használnának) vayg ez az összes nyomtató tipusra vonatkozik??? (akkor meg tuti kiiktatják)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
Jaj de jó, újabb nyilvántartás. Miértünk.
Ha ezt elözöleg elolvasom. Nem szólook hozzá. Pláne nem foglalok állást!
""
mouss
tegnap 14:40 | Privát | Válasz | #8
nem csak a pénzhamisítók ellen, de sok más esetben is nagy segítség lehet. szerintem érthetõ és hasznos.
"".
Most mi a III/II(III)-4 szerü dolognak tapsolunk!?
Ami még akkor sem volt népszerü! Kérem a #8-at, sorolja fel, a McArthur óta a demokratikus 'demokrácia' tetteit és vezetöit, szervezeteit.
Majd ezután mondjon ilyen véleményét a "szabadság" jogokról!! Mindenki aki adathordozót
vásárol kb. bekerülési ár+ÁFA 27-33%-át fizeti ki
az ártatlanság vélelme! Demokratikus jog ellenére!
Tehát a NAGY TESTVÉR nem csak figyel, de nyerészkedik is. Gratual #8!!
'buherált azonosítóit' használták, az akkori technológia -azok a korabeli "technikai"
szintvonal maximumát használták ki!
Viszont az, hogy egy multi a másik multi részzére
lehetövé teszi az azonosítást. HP vs. W$. stb nem
jelent mást mind a bör alá ültetett azonosító chip-
et.
Személyes JOG, személyes 'SZABADSÁG' már régen
nincsen!
Viszomt megdöbbentö dolog, hogy a -kiegészítö HW
már ugyanúgy elárul(hat) -mint egy vacak W$!
"bizony, ma sem tudom, hogy Windowsom mit árulkodik rólam...."
Hozzászólásnak mi köze van ehhez a cikkhez illetve a nyomtatók kódjaihoz?
Nem, nyilván nem a halõr fogja a helyszínen megmondani, hogy hol vették a nyomtatót, de õ bevonhatja a zengedélyt, majd lepasszolja rendõröknek, vagy magasabb nyomozati szerveknek. Akár a nemzetközi vonatjegy-másolási akciót is lehetne említeni, ha magyar példa kell (96'-98' körül volt, ha jól emlékszem.)
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.
A bankjegy felismerest az Adobe acrobat is tamogatja es nem engedi meg a szerekesztest.
Azon nem fognak a nyomtatók ilyen titkos kódot nyomtatni.:)
Vagy nem beszélni mádzsár??
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
hogy pl, a suse mit árulkodik rólad?
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
bezony, megmondták elõttem...
Egy vicc jutott rólad eszembe:
Piroska: Nagymama, miért olyan nagy az arcod?
Nagyi: Mert Debian-t használok <#nevetes1>#nevetes1>
Ha annyira zavar használj linux-ot.:)
Azon nem fognak a nyomtatók ilyen titkos kódot nyomtatni.:)
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
Nagy nehezen rájöttünk, hogy a borítón 100 dollárosok képrészlete van rajta, ezért csinálja.
Na de gondolom sejtitek, hogy egy többszörösen feldolgozott, újságban megjelenthetõ kép mennyire eltér az eredetitõl ... Mennyibe kerülhetet az újkorában majd 1 millába kerülõ másolóba beépíteni 10 évvel ezelötti technológiát, hogy pusztán képrõl felismerje a dollárt? Hmmm?
Más. Tudtommal összes CD és DVD író ráírja a lemezre az író saját azonosítóját (bár biztos kikerülhetõ), még se izgatja magát a sok Warez Bubus.
\"No boom today. Boom tomorrow. There\'s always a boom tomorrow. What? Look, somebody\'s got to have some damn perspective around here. Boom, sooner or later. BOOM!\" -- Lt. Cmd. Ivanova
tudtuk.
más?
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Tegyük fel, hogy Béla Bá a halõr elkap valakit, akinek a papírjain megtalálja spec kék fényben az árulkodó pontokat. Máris kódolja fejben, vagy a szolgálati PDA-ján, ill. a halõrlakban elhejezett internettel felszerelt számítógépén, hogy milyen nyomtatóval készült az igazolvány.
A rendszer kidobja, hogy Kiss Kálmán által vásárolt HPx1000-es deskjeten történt a nyomtatás, amit a Szaki&Szaki boltjában vett használtan az ipse. Mejd jól meg is bünteti annak rendje és módja szerint emberünket és + a botjait is elveszi.
Na nem már...
Viccet félretéve szerintem nem gáz, hogy rajta vannak, mert sem Bushnak nincsen szándékomban fenyegetõ levelet írni és még csak nem is gondoltam rá, hogy Szent István képével fémjelzett bankónkat tömeges gyártás alá vonjam Deskjetemen.
Szóval én ezt magasról leszarom!
Ha az egyetem fura ura meg el kezd nyomozni, hogy a puskát ki nyomtatta, akkor találjon meg!
A nõ olyan, mint egy demo-program. Vagy korlátozva van a használati ideje, vagy a legjobb funkciói vannak letiltva, vagy állandóan baszogat, hogy regisztráltasd.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítõ stratégiai játék. www.secondorb.hu
mégsem hallottam még soha, hogy valakit így kaptak volna el...
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
És már 10 éve <#bdead>#bdead>