24
-
#24 a CanonPSA410-es gagyibb gép, de nézd meg a folyosói vakus képeket! Vaku nélkül jóval szarabb, de a vakus nagyságrendekkel jobb. -
#23 Lehetne jobb is, de már ez is szép teljesítmény egy ekkora géptől szvsz -
#22 a vakus is nagyon gyenge. -
#21 nem nagyon lehet egy ilyen géppel eltolni a dolgot, max ha más motívumprogramot választasz mint kéne, de itt nincs erről szó.
Elszámította a WB-t az automatika vaku nélkül, de a vakus kép többnyire jó. -
#20 A fehéregyensúlyt. -
#19 oké, legyen igazad! elfogadom, hogy nem lehet összehasonlítani a két gép képeit, mert nem egyszerre készültek. De azért azt 2 a lépcsőházi fotót pár géppel már láthattuk és szerintem bűn rosszak. Vagy ezúttal a fotós tolt el nagyon valamit. -
#18 Bár az is igaz, hogy nem lehet éles határokat szabni. -
#17 Nem, én olyan fix obis gépekre gondolok, mint pl. a 828. -
Thrawn #16 A színeket valóban nem szabad összehasonlítani, de az élességet, részletgazdagságot igen és ott az IXUS 700 messze jobb. -
#15 Bridge alatt a cserélhető obis, nem tükörreflexesre gondolsz? Igaz, de abból nem sok van, én csak 1 Oly modellről tudok (ami nem jelent semmit :-))).
Csak azért kérdeztem, mert bridge-nek szokják nevezni a csúcskompaktokat is, lásd Minolta A2, Powershot Pro 1, Sony 828, FZ30 etc. -
#14 Ne felejtsük ki a bridge kategóriát! -
#13 vettem ma egy ilyen gépe, nagyon szxr! ki is vágtam a picsába -
#12 Te a fogalommal nem vagy tisztában, azért írtam azokat a gépeket példának.
De akkor vegyük pl. a lentebb említett Canon PS A520-at, ami OLCSÓBB ennél a gépnél, a manuális beállítások teljes tárházával rendelkezik és szintén a kompakt kategóriába tartozik.
A panasonic pl. ilyen kompakt kategóriákat különböztet meg:
kompakt, extra -vagy ultra- kompakt, extra kompakt-kreatív, nagy zoom-kompakt, super zoom kompakt/csúcskompakt.
Tehát minden olyan gépet kompaktnak hívunk, ami nem cserélhető objektívvel rendelkezik.
Ergo: nem indokolatlan a komapkt kategóriában manuális beállítási lehetőseget elvárni, de tény, hogy a felhasználók nagy részének ebben a kategóriában ez nem is hiányzik. -
SymbioC #11 Lehet, hogy a képek csalókák, de többet vártam egy Nikon-tól. Így durván veri a Canon Digital Ixus 700 minőségben, bár együtt kellene kipróbálni őket. A 90k soknak tűnik érte. -
#10 nem látom reaálisan összehasonlíthatónak ezt a gépet pl FZ30-al vagy s5500-el, mert közelsem ugyanaz a kategória sem tudásban, sem árban,
tehát még mindig indokolatlannak érzem a kompaktok ezen kategóriájában ezt elvárni ezt a többletet -
DKm #9 Aki olyan 50-60 ezer környékén keres gépet annak csak ájánlani tudom... -
DKm #8 Hát megmondom őszíntén hogy én egy Canon A520-ast használok és meg nem vállnék tőle (csak egy komolyabb canon gépért cserébe). :) Azon van manuális mód. Csúcs kis gép! -
#7 Ahogy vesszük.
Csúcskompaktnak nevezik. -
Godefroy #6 Az FZ 30 érdekes kompakt kategoria :-) -
Godefroy #5 A képek nem ugyanakkor készültek a két géppel, így nem tudod összehasonlítani a színeket a változó körülmények miatt...
A manuális opciok ebben a kategoriában nem gyakoriak, a legtöbben auto ban fotozz vele.
-
#4 Valahogy nekem se, főleg az optikai zoom lehetett volna 5x, akkor azt mondom, kiadok érte 100 ezret, így tegyék a kukába a többi közé...
45 ezerért veszek hasonló / 4-5.megapixel /kategóriát, a 7.1 megapixel pedig nem egy nagy durr, ha nincs optikai zoom... -
#3 Abszolút laikusként mondom, nekem valahogy nem tetszenek a színei. -
#2 A kompakt gép nem azt jelenti, hogy nem találunk rajta manuális funkciókat.
Kompakt gép pl. a Canon PS 520, a Minolta Z5, a Fuji S5500, a Panasonic FZ30, etc... -
#1 "- manuális funkciók hiánya"
ez egy kompakt gép, nem?