13
Lithium-ion akksik töltése
  • kircso13
    #13
    K700i telefonom van(Li-on aksival) kb 2-3 napot bírt az akksi-> eddig!!! A haverom boltjában a vitrint nézve láttam 1 kis lapocskát amire az volt írva hogy "akkumlátor regeneráló" vagy valami hasonló. Az új aksiknál 30% és a régieknél akár 300%-kal is megnövelhetik a telefon készenléti ídejét. Ezt a kis lapocskát az aksi alá kell ragasztani. Mekkora kamú, gondoltam magamban! DE érdekesség képpen elvittem és kipróbáltam , hogy fedi -e a valóságot!!! Meglepődtem nagyon!!! 5-6 nap alatt merűlt le a telcsi , napi 10-15 perc beszélgetés mellett!!! Nekem duplájára nött a készenléti idő(200%). Szerintem nem rossz!!
  • jazzy
    #12
    nekem 2 eves a telom lithium aksival, eloszor enis 16 orat betartottam, de utana mindig bekapcsolt allapotban toltottem, es volt amikor le is huztam ido elott, Most leszarja hogy hasznalom-e vagy nem, igyis ugyis 4 napot bir, erdekes :)
  • Tarajos Sül
    #11
    Nekem 16 órát mondtak a Vodafone-nál

    Nokia 3220 van nekem és abban is Li-on aksi van!
    Bár én elöször csak addig töltöttem,még tele nem lett a cellainfo,mert tapasztalatlan voltam!
    Utána kb 1 nap alatt lemerült,igaz mindenki használta,mert sokan kiváncsiak voltak a telomra,meg játszottak is rajta...
    De egy alkatrészcsere meegoldotta a problémát,4 napot bir,ha kicsit kevesebbet van használva mint korábban
  • alert
    #10
    Nem kell de célszerű. Úgy tuti a dolog (szerintem).
  • tehen_m
    #9
    Nem kell 16 órát tölteni. Pár töltés után eléri a max kapacitást.
  • alert
    #8
    A lithium aksikat nem kell formázni mivel a cég aki az adott aksit gyártja köteles leformázni mert a lithium aksi összetétele miatt formázatlanul robbanékony. Tehát a gyártó megformázza, amikor te megveszed a boltban akkor már ki van sütve tehát csak kevés időre elegendő az energiája. Először azonban mindenképpen ajánlott kb 16 órát tölteni mivel a lithium ionoknak működésbe kell jönniük hogy feltapadjanak a szén atomokra. Innetől kezdve többet teljesen lemeríteni semiképp sem ajánlott mivel a szabályozása elektronikusan történik és a min-max feszültségkülönbség csökkenne ezért hamar lemerülne... ha töltöd akkor pedig minimum 1 órát folyamatosan! és ha lehet akkor kikapcsolt állapotban.
  • Dodo55
    #7
    Nekem Nokia 3230-am van, a testvéremnek 3220, ugyanaz bennük az aksi, és ráadásul az enyém még többet fogyaszt is, mert sokkal nagyobb kijelző van benne, és symbianos, ami miatt a hardware-jének is erősebbnek kell lennie mint a 3220-nak.
    Én betartottam a dolgot, 4 napja töltöttem utoljára, most van rajta 7(ez a maximum) töltési vonal, és fél órányit beszéltem a töltés óta, éjjel mindig elfelejtettem kikapcsolni, és mégis 7 vonal van 4 nap után.

    A testvérem ahogy lemerült a gyári töltés, rányomta a töltőre az övét, majd 5 percenként ki-be huzogatta a töltőt, hogy nem kezdi azonnal a töltést, nézzem meg, én meg mondtam, hogy ha levan merülve rendesen, akkor akár fél percet is várni kell, hogy látni lehessen, hogy tölti, de ő addigra már 6-odszorra tette fel tölteni.
    Az lett a vége a dolognak, hogy 4-5 napot bír az aksija, tehát inkább tartsa be mindenki!!!
  • Landor
    #6
    melyik bót volt ez?
  • Bercy #5
    a lenyeg, hogy a LI-ion/polymer aksikat akkor toltod amikor akarod(lehetoleg ne hagyd kisulni, azt nem szeretik) a Ni-Mh aksikat pedig kisutes utan szabad csak tolteni.
  • Bobber
    #4
    ja bár elvileg a töltő átáll cseptöltésre és elvileg egy kicsit még akor is "csepeget" az aksiba:)
    de szerintem tök mind1 hogy betartod e vagy sem én be szoktam:)
  • Bercy #3
    regen volt ez, hogy az aksikat az elso toltes alkalmaval "formazni" kellett. manapsag mar ez nem szukseges, hiszen a toltok alapbol nem is engedik tultolteni az aksit, de azert az eladok szoktak meg mondani.
  • tomo
    #2
    vesztesz valamit ha betartod?
    mert ha az utasitas ellenere nem tartod be, esetleg veszithetsz...
    kb ennyi.
  • NecroGRINDER
    #1
    sziasztok!
    Lithium-ion akksira azt mondták nekem a pgsm-ben, hogy 14 óráig kell először tölteni... namost ezt itt hallottam először lítium akksival kapcsolatban... érdemes ezt betartani, vagy tök mindegy?