36
-
Venom1986 #36 Jaj istenem látom neked sincs egy csöpp humorod se! -
IoIa #35 Nekem van tippem, de nem akarok felkiáltójelet... -
Venom1986 #34 "És Te hogy-hogy nem?"
Nemtom!
-
#33 Venom1986: El sem hinnéd, mennyire érdekelt volt az USA az európai háborúkban. Az első világháborúnak köszönheti igazi nagyhatalmi létét az Egyesült Államok. Amerika háttérhatalma számára a gyenge, megosztott Európa valóságos áldás a mai napig (ugyanis az EU nem működik, de ez más tészta).
"Minden értelmes ember elmenekült innen az USA-ba"
És Te hogy-hogy nem? :)
"...sz*arrá romboltuk az infrastruktúránkat "
Az USA légiereje ezt sosem tenné meg. -
IoIa #32 "Sajnos irigyek is vagyunk rájuk" - ne általánosíts. Az, hogy te irigy vagy, a te bajod. Én pl. nem vagyok az.
"Minden értelmes ember elmenekült innen az USA-ba,Svájcba stb" - a zsidók egy része menekült el, az pedig közel sem jelenti azt, hogy azok "értelmes emberek" lennének. Csak annyit jelent, hogy nem akartak akkor meghalni. Másrészt akik elmenekültek, azok már vagy meghaltak, vagy matuzsálemi korúak.
PS: a mi színvonalunkat nem nehéz felülmúlni. Egész Nyugat-Európa felülmúl minket gazdaságilag. És akkor még a távol-keletről nem is beszéltem. -
Venom1986 #31 Utálják általában az USA-t mert gazdaságilag és fejlődés szempontjából magasan az élen állnak velünk ellentétben.Sajnos irigyek is vagyunk rájuk!Nem is csoda hiszen mi a világháborúkkal sz*arrá romboltuk az infrastruktúránkat meg mindentMinden értelmes ember elmenekült innen az USA-ba,Svájcba stb...De ebbe bele kell törődni mert mást úgyse tehetünk!
Meg hogy ki a bűnös,meg ki nem,ezzel egyet kell értenem a #16-os beszólássának a mondatával:"az igazi nagyok mindig a háttérben maradnak, sosem látod őket."
-
#30 Meg a vietnámiak, meg a panamaiak, meg a palesztinok, ....
Tudod, készült egy könyv, amely felsorolja azokat az államokat, amelyek valamiért utálják USA-t.
A címe: világatlasz :) -
#29 igazságos úgy lenne, hogy őt is meg buschot is biróság elé állitják azt fix -
#28 naneszépiccsük...ahogy hatalomra lépett..ésmég videóra is felvette...az összes palit kivégezte a teremben...és elmebeteg is volt -
archkoven #27 Azért az a Szaddamról tudni kell, hogy egyáltalán nem véreskezű diktátorként kezdte, sőt kezdetben közelített a nyugati típusú demokrácia felé és népszerű döntéseket hozott, egy reformernek tűnt a nyugat szemében. A probléma az volt vele (mint szinte minden vezetővel a térségben), hogy bármi áron ragaszkodott a hatalomhoz és a másként gondolkodókat bebörtönözte, kivégeztette és a tömeges megtorló akciók is egyre inkább a hatalomgyakorlás részévé váltak nála. Ez pedig már nagyon távol áll a nyugati demokráciától.
Tehát az, hogy a nyugat kezdetben támogatta Szaddamot azért volt, mert eleinte valóban egy haladó vezetőként tűnt fel a nyugat szemében, ők sem láthattak a jövőbe, nem tudhatták előre, hogy ő lesz a térség egyik leghataloméhesebb diktátora.
-
Evil Merodak #26 Ez jó akkor talán az irakiak is elítélik egy napon a Bush-t. -
Evil Merodak #25 -Mi az abszolút kisértés egy zsidó ember számára?
-???
-Szombatnapon ingyen disznóhús. -
#24 Emberiség ellenes bűnök nem évülnek el
-
Evil Merodak #23 Érdekes ha nam Szaddámról lenne szó, akkor ez az 1982-es bűntény már rég elévültnek számítana. -
archkoven #22 Végre valaki aki értelmesen közelíti meg a kérdést, nem csak a szája habzik. -
IoIa #21 Igen, ez így van. -
#20 Miután az olajháború legelső okairól (állítólagos iraki vegyifegyver- és atomprogram, terroristák támogatása stb.) kiderült hogy - hogy is mondjam - nem a valóságnak megfelelően mutatták be a helyzetet, egy új ok kell. Ez most a véreskezű Szaddam, akiről mellesleg harminc évig pontosan tudták mit csinál (Irán elleni háborúját nyíltan támogatták is)
Amerika - és a világgazdaság bajban van. A Peak Oil jelenség (a vészesen fogyó és épp ezért dráguló kőolajkészlet) lépésre kényszerítette az USA-t: a hátralévő időben birtokba kell vennie és meg kell őriznie Földünk legnagyobb kőolaj-készletét, azaz a Perzsa(Arab)-Öbölben ki kell vívnia a hegemóniát. A képlet egyszerű: akié az olaj, azé a világuralom.
Assdf: a demokrácia mint olyan egy utópia. Az ún. nyugati típusú demokráciák (amelyek az egyén fontosságát, a kapitalista érdek- és értékrendszert hirdetik önfennen) sem képesek megbírkózni olyan problémákkal mint pl. az emberek eltérő képességeiből adódó egyenlőtlenségek (vannak pl. erősebb, okosabb és rátermetebb emberek, a gazemberekről nem is szólva) az emberi természet (az első én vagyok) és az ezekből eredő, nagyon végletes orwelli társadalmi rétegződés. Tény és való: demokráciánkban kellő agresszivitással, intelligenciával másokból nagyszerűen meg lehet élni, és a színfalak mögött (mint mindig) a szűk legfelsőbb réteg érdekei szerint épül fel a rendszer. -
IoIa #19 Az arabok más világ, más kultúra. Ők úgy érzik jól magukat. Nem kéne rájuk erőltetni a nyugati típusú "demokráciát".
Mellesleg próbálj meg egy zsidóval disznóhúst etetni, esetleg erőszakkal. Vagy egy indiaival marhahúst... -
assdf #18 Ez egy roppant érdekes probléma ám, hogy mi a háborús bün.Tény hogy szaddam alatt megöltek x ezer embert meg hasonlók és ez emberiség elleni büntett. Az viszont már más kérdés hogy az adott ország lakossága mit gondol erről.Ugyanis jelenleg is nagyon sok szaddam hivő van, akiknek csak olaj lenne a tüzre ha kivégzik, mert akkor mártir lenne belőle.A másik dolog viszont az hogy amióta ugymond végetért az iraki háború hány iraki ember halt meg?(nem amerikai katonára gondolok). Mert rengeteg a különböző merényletekben és ha most nem lennének ott az amcsik már rég véres polgárháború lenne az országban mert még törzsi viszonyok vannak és az emberek rögtön egymás torkának ugranának.Sajnos sztem az a tapasztalat hogy ahol az emberek még ilyen törzsi viszonyok között élnek (ez az afrikai országok többségére is igaz) ott nem érettek a demokráciára.Egyszerüen szükségük van egy vezetőre aki s..ggbe rugdossa őket, mert különben egymást tépik szét.Ez a vezető eddig szaddam volt, most nincs és félő hogyha az amcsik kivonulnak tényleg polgárháború lesz.Ezzel nem akarom védeni mert egy mocskos diktátort volt aki miatt rengeteg ember halt meg, csak azt akarom mondani hogy azzal hogy rájuk kényszeritünk most egy olyan rendszert amit fel sem fognak, lehet hogy egy embert sem mentünk meg, és könnyen lehet hogy később még több ember fog meghalni mintha egyszerüen csak hagytuk volna szaddamot a helyén... -
#17 Ez Szaddam 100%, amugy ez a kép az elfogásakor készült, azért ilyen "csapzott".. mindenesetre megérdemelné a halálbüntetést! -
ZsirosKenyer #16 kamu az egész, szaddamot az amcsik rakták oda anno a "trónra", és most ők is távolították el onnan. Az egész egy ostoba bábjáték, olyan mint nálunk pl meddgyessy volt. Vegyétek észre, az igazi nagyonk mindig a háttérben maradnak, sosem látod őket. -
#15 tárgyalás elnapolva novemberig -.- -
BlackRose #14 Nézd itt nem arról van szó, hogy lerohanták e vagy nem, sőt teljessen normálistak tartom, hogy lerohanták, meg azt is normálisnak tartom, hogy pl. Serbiát is lerohanták, sőt szerintem sokkal előbb kellett volna, és itt nem igazságról beszélet vagy igazságtalanságról, ezt inkább hagynám a pacifistákra meg a militaristákra , ami viszont idegesít, ez a hülyeség ami itt történik, ugyanis még azt is elfogadhatom, hogy az amcsik elb@szták és azt hitték, hogy van tömegpusztító fegyver (nem hiszem, de jó), azt is elfogadhatom, hogy háborúzni akartak (ezt sem hiszem, de jó), meg azt is, hogy csak az olaj végett vannak ott (na ezt sem hiszem, de jó - az olaj valszeg egyik tényező, de közelről sem az egyettlen, sőt szerintem még csak nem is a legfontosabb, de jó), azt amit nem tudok elfogadni, az ez a hülyeség, ez a színészkedés, és nemutoljára ez a hiábavaló költekezés ezekre a marha tárgyalásokra, amikor mindenki tudja, hogy mi lesz a végeredmény. És ha a végeredmény előre megvan akkor minek a játék? Tehát mégegyszer én most itt nem akarok igazságot keresni (ezt már régen kinőttem), de azért nem tudom elképzelni, hogy egy magát inteligensnek és műveltnek tartó emberiség ezt a hülyeséget miért nézi így tétlenül? Na mégegyszer, nem keresem, hogy miért is történt az egész, mert azt mondták akkor, hogy ezek az emberek az emberiség ellen követtek el és napról napra követnek el bűnöket aztán tárgyalás nélkül rájukbizonyították az ügyet, kikiáltották őket bűnösöknek, leronhanták az országot, és amikor a végén kézrekerítették őket akkor most tárgyalunk, hogy bűnössek e vagy sem. Na most akkor ki itt a hülye? Mert OK, elfogadom, hogy bűnössek voltak, az egyiket saját bőrömön is éreztem, sőt sokkal hamarább tudtam, hogy fel kell őket lógatni mint amikor a nyugat elkezdett erről beszélni, de most minek ez a marha színjáték? Gondolja valaki, hogy felmentik őket... na nem, hát akkor meg minek a tárgyalás? Ez éppen olyan mint a régi kommunista rezsim-ben amikor előre irták a tanúk vallomásait sebészeti pontosággal, előre írták az ítéletet és aztán amikor már a kötél is fel lett húzva, és a hóhér is be lett rendelve a kivégzés időpontjára, nagyvonalúan megtartották a tárgyalást. Pedig azt mondják, hogy ez most itt igazságos és demokratikus meg anyámtyúkja... ja persze ezt csak a hölye hiszi el, de mégis miért fizeted te is a Hágai bíróság költségeit? Na erre adj választ. -
IoIa #13 Te nem olvasol?
"A vád szerint egy 1982-es merényletkísérlet után 140 síita kivégzését elrendelő Husszein ellen ez az első per". (Persze ilyenért sok államférfit el lehetne itélni, bokorgyurit is, aki ráadásul máshol öletett, nem a saját hazájában)
Az amerikaiak azért rohanták le Irakot, mert ott állítólag tömegpusztító fegyverek voltak (amiből egyet sem tudtak felmutatni).
A valódi ok persze az olaj volt. Mégpedig azért, mert már Szaud-Arábiából is nagyon ki kellett vonulniuk, és kellett egy 100%-ig az ellenőrzésük alatt tartott nagy olajmező.
Irak az embargó alatt is adott el titokban olajat, csak persze nem az amerikaiaknak. Betelt a pohár, lerohanták. -
BlackRose #12 Először is nem érdekel az ügy, de azért feltenném a kérdést (tudom, hogy senki sem tud rá válaszólni, de mindegy...)
Ha IRAQ-ot lerohanták és lebombázták, évek hosszú során zárlat alatt tartották, azzal a kifogással, mert Sadam bűnös, mert ugye ha nem ez lett volna akkor mivel igazolnák a bombázást, és most nem is biztossak benne, hogy Sadam bűnös, ugyanis tárgyalási folyamatra van szükség. Most ha Sadam elméletileg felmenthető, vagyis a tárgyalás során mondjuk bebizonyosodna, hogy ártatlan, akkor ki a felelős az IRAQ-i háborúért? Ha meg nem téma, hogy Sadam ártatlan, akkor meg minek a tárgyalás?
Különben ez a mese igaz pl. Milosevich-re is, bombáztak egy országot, mert Milosevich bűnös, romboltak, életeket oltottak ki, és most meg persze nem is olyan biztos, hogy bűnös, sőt tárgyalás kell, mert lehet, hogy az ember ártatlan ugye? Na ha ártatlan akkor miért bombáztak, ha meg azért bobmáztak mert bűnös akkor minek most a tárgyalás?
Na ezt szerintem el kellene nevezni Milosevich-Hussein Paradox-nak... habár nem felelőssek ebből a szempontból, ezért inkább Einstein kijelentése a meghatározó, miszerint az emberi hülyeség végtelen, de engedjétek meg, hogy egy picit kibővitsem azzal a ténnyel, hogy minnél jobban közelít a hülyeség a végtelenhez, annál jobban fogadják el az emberek mint megdönthetetlen tényt. Különben ha az én személyes véleményemet kérdezné valaki az ügyről, mind a kettőt átadnám azoknak a tömegeknek amelyeknek a legtöbbet ártott. Ha azok elengedik akkor tényleg ártatlanok, ha meg azt tennék velük amit gondolok, akkor legalább a nyugat lemosná magáról ezt a hülyeséget, persze csak részben. -
IoIa #11 Ha már a zsidó zászló a logód, mesélj egy kicsit saronról is... -
#10 A tárgyalásokkal próbálják legitimmé tenni a háborút. -
#9 Az, hogy ki mit hisz, saját joga. Én is úgy gondolom, hogy ez nem szaddam, de most ez kit érdekel? Attól, hogy van a világ lakosságának 0,00001%-a, aki hiszi (sőt tudni véli), hogy az nem Szaddam, akit elkaptak, attól még a maradék azt hiszi el, amit mondanak neki...tehát ez Szaddam. Ez nagyon sok mindenre igaz. -
BlackRose #8 Először is nem érdekel az ügy, de azért feltenném a kérdést (tudom, hogy senki sem tud rá válaszólni, de mindegy...)
Ha IRAQ-ot lerohanták és lebombázták, évek hosszú során zárlat alatt tartották, azzal a kifogással, mert Sadam bűnös, mert ugye ha nem ez lett volna akkor mivel igazolnák a bombázást, és most nem is biztossak benne, hogy Sadam bűnös, ugyanis tárgyalási folyamatra van szükség. Most ha Sadam elméletileg felmenthető, vagyis a tárgyalás során mondjuk bebizonyosodna, hogy ártatlan, akkor ki a felelős az IRAQ-i háborúért? Ha meg nem téma, hogy Sadam ártatlan, akkor meg minek a tárgyalás?
Különben ez a mese igaz pl. Milosevich-re is, bombáztak egy országot, mert Milosevich bűnös, romboltak, életeket oltottak ki, és most meg persze nem is olyan biztos, hogy bűnös, sőt tárgyalás kell, mert lehet, hogy az ember ártatlan ugye? Na ha ártatlan akkor miért bombáztak, ha meg azért bobmáztak mert bűnös akkor minek most a tárgyalás?
Na ezt szerintem el kellene nevezni Milosevich-Hussein Paradox-nak... habár nem felelőssek ebből a szempontból, ezért inkább Einstein kijelentése a meghatározó, miszerint az emberi hülyeség végtelen, de engedjétek meg, hogy egy picit kibővitsem azzal a ténnyel, hogy minnél jobban közelít a hülyeség a végtelenhez, annál jobban fogadják el az emberek mint megdönthetetlen tényt. Különben ha az én személyes véleményemet kérdezné valaki az ügyről, mind a kettőt átadnám azoknak a tömegeknek amelyeknek a legtöbbet ártott. Ha azok elengedik akkor tényleg ártatlanok, ha meg azt tennék velük amit gondolok, akkor legalább a nyugat lemosná magáról ezt a hülyeséget, persze csak részben. -
#7 Erről csak nekem jutnak eszembe olyan filmek, ahol élő egyenes adásban (showműsor) végeztek ki embereket (pl: Running Man)
-
#6 ti tényleg azt hiszitek, hogy valóban szaddamot kapták el???
a fenti képen látható emberen kívül még több mint 10 ilyen hasonmmása van/volt szaddmnak.
Jah és persze, ne nézzétek már annyira hülyének, hogy nem tudott volna elmenekülni.
Egy lyukban találták meg. Emberek tényleg ennyire hülyék?
"a történelmet mindig a győztesek írják!" -
davos80 #5 Naja,ha úgyvesszük busbácsi egy tömeggyilkos. -
#4 Tipikus jogi huza-vona.
Nem mondom, hogy Szaddam egy szent...sőt. De azért szerintem lehetne keresgélni az amerikai kormány tagjai közt is emberkéket. És talán nem is kellene messze menni a tűztől, mert sokan majd megégnek, olyan közel vannak. -
Chief #3 le van lakva a srác rendessen -
IoIa #2 Ebből is üzletet csinálnak...
A TV egyébként is beszámol róla _ingyen_. -
davos80 #1 Úgynéz ki mint a télapó...