12
-
#12 Az ECDL vizsga kb. annyit ér mit az egész fizetős oktatás. Aki tudja kezelni a gépet az leteszi a vizsgát aki nem tudja az "megveszi". Egy 40 órás tanfolyamon nem lehet megtanulni/tanítani még az alapokat sem egy olyannak aki a tanfolyamon lát először számítógépet, és egeret, és mondjuk a szövegszerkesztés feladattal az a legnagyobb baja, hogy a mintaszöveg begépelése is 10-15 leütés/perccel megy. (Szerintem az is nagy hiba, hogy csak Microsoft szoftvereket oktatnak. De ez mondjuk teljesen más téma...) -
#11 nekem is van ECDL vizsgám de ha ilyet láttak volna tőlünk mint attól a gyerektől akit irtál hát ugy hazaküldtek volna ahogy kell. szóval ez elég szélsőséges eset lehetett. -
Fiber #10 Teljesen mindegy hol teszed az Ecdl-t, az mindenütt ugyanolyan egyszerű és felületes. Mondjuk az igazán mosolyogtató az az volt, amikor osztálytársaim mesélték vizsga után, hogy volt olyan gyerek, aki nem tudta bekapcsolni a gépet, a cd eject gombját nyomogatta és nézett mint Rozi a moziban. Végül csodával határos módon meglett az Ecdl-je. Ennyit erről. -
#9 Egyébként meg hidd el, h a falusi iskola is ugyanúgy tud válogatni. Mivel erősen túlkínálat van a tanárokból. Ha érdekel valakit, akkor konkrét példával tom alátámasztani. -
#8 Én nem a színvonalról beszélek, hanem arról, hogy a városi tanár és a falusi tanár is elvégzettt egy fősulit, vagy egyetemet, tehát kb ugyanannyi az esélye, h találkozzon számítógéppel, vagy esetleg elkerülje. -
gyege #7 sajnos egy falusi iskola nem tudja ugy megválogatni a tanárokat, mint egy nagyobb városban lévő - igy előfordulhat, persze kivételekkel - hogy a városi iskolákban nagyobb a szinvonal -
#6 Ne haragudj öreg, de te egy igazi furkó vagy! Mi az, h még ki is hangsúlyozod, h VIDÉKI?????? Miért?????? Szerinted csak a városokban van élet??? Hidd el, én jártam falusi és városi iskolába is. Mind a két helyen olyan tanárok vannak, akik főiskolát vagy egyetemet végeztek. (valószínűleg ellentétben veled). Mindkét helyen pontosan akkora az esély, h találsz egy számítógéphez nem értő személyt. Ki kellene tiltani az ilyen sznob embereket, mint te.
Hogy poénos legyek: Nekem van ECDL vizsgám, és neked?
Jahh, bocs, neked biztos GYP-s vizsgád van.
-
avman #5 ismertettek= mutattak be -
avman #4 Vidéki (falusi) általános iskola igazgatónője egy beszélgetéskor, miután egy szofvert ismertettek az iskolának:
- Ja az a laptop? Az a kinyithatós számítógép, aminek olyan tévé képernyője is van? Akkor én olyat kaptam tavaly a férjemtől (nota bene: építési vállakozó az istenadta, épp most nyert meg egy, az iskola által kiírt pályázatot), de nem tudtam mire jó és feltettem dobozostul a tévé tetejére.
Neki van EDCL-je. És neked? -
worldwideweb #3 Szerintem sem ér semmit, múltkor csináltam egy ECDL feladatlapot és röhögve oldottam meg a feldatatokat bármiféle készülés nélkül, pedig nem vagyok egy szuperhacker gépzseni. -
Zealot #2 Nekem is van. És sokkal jobb, hogy van, mintha nem lenne -
vg #1 Nekem van ilyen vizsgám, nem ér semmit...