31
help!
-
#31 Elmagyaraznad ezt megis hogy gondoltad? Megol a kivancsisag. -
gtom #30 ok. azt megköszönném. -
#29 De ha gondolod hetvegen megprobalom megirni neked, oszt fellokom a forumra. Oksi. -
#28 Nezd meg a peldaprogikat, hatha van ilyen koztuk.
-
#27 lál
szinusz koszinusz al rajzoltatnád ki a kört, annyi hogy a sugarat pl. egy külön változóval lépteted, és annyival szorzod meg ..
matek óráról merre lógátl ??! -
#26 Ott a pont -
#25 Free pascal én azt szedtem le, az megy faszán XPn -
#24 Te is jó helyre írsz mérnem mész a prog.hu -ra? Ott válaszolnának is ilyen kérdésre azonnal csak normálisan fogalmazd meg. 5ösért kel?? :D -
gtom #23 tud valaki segíteni? -
#22 nem tudtam feltenni se nemhogy elinditani
majd beteszem mit irt ki -
#21 Turbo Pascal 7 dos-os (sztem mindegyik az) de tökéletesen elfut xp alatt semmi emuláció nem kell... Van vmi Visual Pascal de hát az..öö nem tudom milyen lehet.. még azt is megkockáztatom hogy MS. -
#20 nem pont ide van, de hol lehet szerezni olyan pascalt, ami elfut XP alatt
en csak dososat talaltam es nincs kedvem tokolodni az emulacioval
a sogor fianak kellene segiteni pascalt tanulni, de nekem mar valahogy regen nem volt, tehat jobb latni mint elmeletben -
gtom #19 egyenként meg úgy iratsz ki hoyg hivazkozol a tömb elemére: writeln(t[i,j]);
vagy writeln(t[5]);--a t tömb 5-ik elemét írja ki -
gtom #18 program tomb;
uses crt;
const n=10;
var
t:array[1..n] of integer;
i:integer;
begin
clrscr;
randomize;
for i:=1 to n do
begin
t[i]:=random(90)+9;
write(t[i]:4);
end;
readln;
end.
ez egy egy dimenziós tömb. ez egy sor -
#17 Két lehetőség áll fent:
1. Ha részenként ki lehet iratni egy tömböt akkor faxa, mert akkor legeneráljuk ahogy csinálod, és szépen gotoxy-nal szórakozva kiirítjuk.
2. Ha nem leht részenként iiratni akkor csalni kell :) részenként kell generálni a tömböt :) -
#16 Azt mondd meg nekem, hogy ki lehet e irtani egyenként egy tömböt? Tehát nem az egészte egyszerre hanem számonként. Abban a pascalban amit szereztem nincs help, én meg fejből nem vágom. -
gtom #15 ok. -
#14 Szereztem pascalt :) megkukkantom a progid :) -
gtom #13 program tobbdim;
uses crt;
const n=10;
var
t:array[1..n,1..n] of integer;
i,j:integer;
BEGIN
clrscr;
randomize;
begin
for j:=1 to n do
begin
t[i,j]:=random(90)+9;
write(t[i,j]:3);
end;
writeln;
end;
readln;
END.
Remélem így jobb: azért
van 2 ciklus mert az egyik a sort a másik az oszlopot határozza meg a mástrixban. ha valakinek van ötlete írja már át ezt a progit ha tudja és tegye már be ide.
-
#12 Hát eléggé átláthatatlan számomra :) Én szépen közöket hagyok és rendezek hogy egyértlemű legyen mi mihez tartozik, miben van és miben nincs, de mind1 is.
Ezzel kiiratsz egy tömböt igen. De még nem csináltál csigavonalat....A tömbből az értékeket egyneként kéne kiiratni (lehet ilyet? nem rémlik :( ), és formába rendezni, nem?
UI.: Miért van két egymásbaágyazott ciklusod? egy is elég szerintem
UI2.: Szar így én elméletből nem vok jó :( bárcsak lenne most pascalom :) -
gtom #11 program tobbdim;
uses crt;
const n=10;
var
t:array[1..n,1..n] of integer;
i,j:integer;
begin
clrscr;
randomize;
begin
for j:=1 to n do
begin
t[i,j]:=random(90)+9;
write(t[i,j]:3);
end;
writeln;
end;
readln;
end.
itt az alap program. ez egy mátrixot ír ki. ezt hogy egészítenéd ki? -
#10 Vazze akkor nem nehéz :). Bekéred a tömböt utána meg fogsz egy repeat ciklust gotoxy két értékének változót adsz amit mindíg növel valamennyivel amíg el nem ér egy bizonyos értéket (mert ugy egy idig "felfelé megy" aztán meg kanyarodik le) ha megvan akkor jön a második ciklus ott ugynez csak fordítva (mert lefelé mozog a csiga..)
Annyi benne a nehézség hogy ki kell kísérletezni, hogy jó legyen az alakja, de az már csak idő... -
gtom #9 bekérek egy random tömböt: (t:array [1..n,1..n) of integer;)
és csigavonalban kell kiírni a számokat nem mátrix alakban.
tanár azt mondta hogy ciklusokkal kell. de nem egyszerű.
-
#8 jhaa
én úgy értelmeztem, hogy háromdimenziós tömb, és abban kell létrehozni háromdimenziós alakzatot :O
ez akkor csak síkban van, és mint egy kakaóscsiga úgy kéne kinéznie?
-
#7 Kötelező bekérni? Nem elég random generálni?
UI.: A csigavonal semmiség, csak a gotoxy-nal kell szórakozni, nem nagy szám, viszotn a tömböket nem vágom fejből, hiába no, régen volt már pascal :) -
gtom #6 upsz. ez nem így nézett ki az előbb. na mind1. a lényeg hogy be kell kérni egy n*n-es tömböt és csigavonalban kell kiíratni. -
gtom #5 5 5 5 5 5 5 5 kb, így kellene. ez nem lett valami pontos :)
5
5 5 5 5 5
5 5 5 5
5 5 5 5
5 5
5 5 5 5 5 5 -
gtom #4 csigavonal alakban kell egy mátrixot kiíratni -
#3 jólsejtem, hogy a csigavonalnak a függvénye úgy néz ki, x-z síkban egy kör, y irányban pedig egy egyenes ?
a mátrixok hol jönnek a képbe? -
Garfield #2 Melyik topikba nem fért be? -
gtom #1 Szevasztok! Ha valaki ért a pascalhoz segíthetne nekem. Az lenne a feladat, hogy egy többdimenziós tömbbel(mátrix-al) egy csigavonalat rajzoltassunk ki.
tud valaki segíteni? egy algoritmus is elég lenne. a többit én megírom.