Saját szerver!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"A DocumentRoot paraméter adja meg, hol keresi az Apache a megjeleníteni kivánt fájlokat. Ez alapértelmezett telepítésnél a C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs útvonalra van állítva. Ha már vannak kész HTML oldalaink egy könyvtárban, szabadon átírhatjuk rá az Apache DocumentRoot paraméterét, és innentõl a böngészõben a http://localhost annak a könyvtárnak a tartalmát mutatja majd. Tehát ha a D: meghajtónk "web" könyvtárába szeretnénk rakni minden weblapunkat, akkor a DocumentRoot D:/web beállítást kell megadnunk."
Forrás: Weblabor
"Most jön a lényeg. Ha tehát mûködik a kiszolgáló, akkor a weboldalakat és az általunk hostolt file-okat egy mappában kell elhelyezni. Ez alapból be van állítva. Ennek megváltoztatásához keressük ezeket a sorokat:
#
# DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
# documents. By default, all requests are taken from this directory, but
# symbolic links and aliases may be used to point to other locations.
#
DocumentRoot "C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs"
Mint láthatjuk alapból a C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs mappából hívja meg azt a weboldalt, amit a böngészõnkben a localhost -al elõhívtunk. Tehát ha vmit a "szerverünkre" akarunk rakni, azt másoljuk ebbe a mappába, vagy módosítsuk az elérési útvonalat. A default mappába ha behelyezünk egy index.html file-t akkor automatikusan az nyílik meg. PHP is lehet, de nem most, mert egyenlõre Apache webszerverünk nem támogatja a PHP-t, ennek beállításai késõbb jönnek, mert ehhez kiegészítõ programok kellenek. "
Szamitogep.hu - Apache webserver
Feltelepítettem az apache-ot, és megadtam neki az ip-címemet indulásképpen, kérdésem az lenne, hogy hol állítom be hogy ha a böngészõbe beírom a gépen tárolt honlapom címét akkor az oda is mutasson?
Majd este 10kor jutok haza, addig készülök lelkileg!😊
A Windows XP beépített tûzfala se?
Másrészt az IP-címnél (jobb oldalt a Status résznél a Cerberus ablakában) a fix IP-címed szerepel?
"2. ezeket a portokat hol tudom kiengedni Nincs router"
Mint mondtam, csak akkor kell kiengedni a routeren keresztül a portokat, ha van routered. De mivel nincsen, így ez a beállítás nem kell.
Ha elakadok az Apache-ban írok ide..tudsz majd segíteni?
a cerberust már felraktam, nagyon jó, csak nem férek hozzá a gépemhez, fix-ip címem van, a myip.hu-n beregeltem megadtam magam admin-nak, ott kellett egy jelszót is adni neki, de sehonnan nem férek hozzá, mindíg idõtúllépés, elméletileg nincs tûzfalalm csak a NOD32 van fennt!
2. ezeket a portokat hol tudom kiengedni Nincs router
Szükséged lesz egy tûzfalra (Outpost, Zone alarm,...), illetve ha van routered, azon ki kell engedni a 80-as (web), és 21-es portokat.
Gép😛4 3000proc, 2X200GB Samsung winchester, 2GB ddr2 Ram, nvidia 9600gt, abit ???alaplap,
Otthoni net 3M/sec
Szeretnék egy honlapot csinálni a család számára ami a gépem (ip-címére mutasson??) hogyha felteszem a családi képeket, videókat, le tudják tölteni!
Tehát amin a gépen tárolok(legalábbis egy részét) azt elérhessék õk is !
Köszönöm a segítséget!!
Milyen gépen?
Milyen hálózati körülmények között (otthonról, vagy szerverhotelbõl)?
Milyen célból?
Fejtsd ki bõvebben, így nem tudunk segíteni.
Segítsetek nekem!
Saját szervert szeretnék üzemeltetni, hogyan tudom ezt megtenni?
es ha a gep , amire a szervert rakja nem latszik az internet felol, hm? oszt megis van rajt net.
na erre varrj gombot 😊
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
\"They don\'t make mistakes. They don\'t do random. To them, everything has a purpose, everything has an objective.\"
+ van 1altalan azon a gepen net meg tudtad osztani rendesen ? ?
\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"
ebbõl ezt vettem ki:
ha veszek egy routert akkor minden maradhat úgy ahogy volt csak kikell cserélni a switchel!
ugye?
direkt azért van!
nem CoD:UO szervert akarok futattni nyugi!
csak egy mezei TS-t!
closetopic
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
De ha konkrétumokat írsz akkor jobban tudnak segíteni.
senki nem tud semmit errõl a problémáról?
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
csomó embernek nem adatik meg hogy 300-zal töltsön de azért kösz hogy ilyen finoman közlöd a dolgokat...
Chello Classic (2.5Mb/s @ 256kB/s)
és az én gépemrõl már futott szerver csak az akasztotta a jáékokat!
Szóval:
az lenne a gond hogy itthon 3 gép van hálózatba kötve egy 10MB-es SWITCH-el és az egyém a fõgép tehát abba van kötve a switch!
A tesóm gépe elég ratyi már nem lehet mire használni csak netezni és azt szeretném szerver gépnek használni!
Akármilyen szervert próbálok indítani nem engedi ki a netre pedig tûzfalban ott engedélyezem meg minden...
Próbáltam TS-t csinálni rendesen bekonfigolom stb és nem lehet rá csatlakozni...
pontosabban lehet de csak az tud aki a hálózatba van mert csak a hálózati ip-n keresztül megy!!
mi lehet a gond?