89
Van egy kis gond...
  • lerantg
    figyi!Ezt írja ki: próbáld ki: mandym.myip.hu

Pedig van ott index.html
  • Dj Faustus #48
    "Az probléma lehet, hogy a weblapomat simán az office-val szerkesztettem meg?"
    Ha jól sejtem Word-del készítetted el a weblapot (az Office egy programcsomag, amelynek része a Word, az Excel, a Powerpoint,...).

Ez nem kéne hogy problémát jelentsen (bár vannak sokkal inkább erre a feladaatra alkalmas eszközök - NVU, Amaya, Frontpage Express,... - de ez esetben ez most lényegtelen), simán Mentés weblapként, Fájlnév: index.html, Fájltipus: Weblap.

A mentés után kapsz egy állományt (index.html) és egy könyvtárat (index_elemei). Ezeket be kell másolni abba a könyvtárba, ahová a weboldalt szeretnéd rakni (amit megadtál a DocumentRoot-nál - például "C:/web" - már ha az a könyvtár, ahova a weboldalt rakni akarod).
  • lerantg
    Ne haragudj hogy fársztalak!
    Az probléma lehet, hogy a weblapomat simán az office-val szerkesztettem meg?
    tehát kaptam egy index.html-t és egy index_elemei mappát!
    Tehát C:web-ben van egy index és index_elemei mappa4
    Ezeket át kell neveznem valamire?Hová másoljam be?
  • homeless
    szerintem copyzd be a htttpd.conf file tartalmát(vagy inkább töltsd fel valahova, mert elég hosszú). Meg az access.conf-ot is, bár ha nem nyúltál hozzá akkor nem szükséges.
  • lerantg
    Na már odáig eljutottam, hogy nem azt írja hogy a lap nem jeleníthető meg, hanem várakozás az ip-címemre de csak tölt.....nem történik semmi
  • Dj Faustus #44
    1. Fut az Apache? Nyisd meg a feladatkezelőt (Alt+Ctrl+Del), és a Folyamatok fülön nézd meg hogy fut-e a szerver.
    2. Ki van-e engedve a tűzfalon? Vezérlőpul/Windows tűzfal/Kivételek fülnél legyen felsorolva a 80-as és/vagy 443-as port az Apache-hoz rendelve.
  • lerantg
    Na a hiba a következő!!!
    Mikor felrakom az apache szervert és beírom a böngészőbe a localhost-ot vagy saját IP-met már akkor sem megjeleníthető!!
  • lerantg
    Megtettem mindezt,nem megy :(
  • Dj Faustus #41
    0. Feltelepítés után elérhető volt a szerver alapbeállításokkal?
    1. Ügyelj arra, hogy a DocumentRoot-nál perjel tényleg perjel legyen; a könyvtár végén ne adj meg perjelet; illetve az egész könyvtármegadás legyen gondolatjelek között - például így: "C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs"
    2. Mivel fix IP-címed van (legalábbis ezt mondtad), a ServerName paraméternél megadhatod az IP-címedet és a webszerver portját (például 127.0.0.1:80).
    3. A beállítások elmentése után indítsd újra az Apache webszervert.
  • lerantg
    Sziasztok!
    ismét segítségre lenne szükségem!
    feltelepítettem az apach-ot és a documentum root-ot átírtam arra a címre ahol van a kezdőlap a gépemen!
    ennek ellenére ha a böngészőben beütöm az IP-met vagy Dominomat nem jeleníthető meg a lap!!
    Mit állítsak még át?
  • lerantg
    Köszönöm a segítséget!!
  • lerantg
    Köszönöm szépen a segítséget!
  • Dj Faustus #37
    Az Apache telepítési könyvtárának conf alkönyvtárában keresd meg a hhtpd.conf állományt. A DocumentRoot paraméter átállításával adhatod meg a könyvtár nevét.

"A DocumentRoot paraméter adja meg, hol keresi az Apache a megjeleníteni kivánt fájlokat. Ez alapértelmezett telepítésnél a C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs útvonalra van állítva. Ha már vannak kész HTML oldalaink egy könyvtárban, szabadon átírhatjuk rá az Apache DocumentRoot paraméterét, és innentől a böngészőben a http://localhost annak a könyvtárnak a tartalmát mutatja majd. Tehát ha a D: meghajtónk "web" könyvtárába szeretnénk rakni minden weblapunkat, akkor a DocumentRoot D:/web beállítást kell megadnunk."
    Forrás: Weblabor

"Most jön a lényeg. Ha tehát működik a kiszolgáló, akkor a weboldalakat és az általunk hostolt file-okat egy mappában kell elhelyezni. Ez alapból be van állítva. Ennek megváltoztatásához keressük ezeket a sorokat:
    #
    # DocumentRoot: The directory out of which you will serve your
    # documents. By default, all requests are taken from this directory, but
    # symbolic links and aliases may be used to point to other locations.
    #
    DocumentRoot "C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs"

Mint láthatjuk alapból a C:/Program Files/Apache Group/Apache2/htdocs mappából hívja meg azt a weboldalt, amit a böngészőnkben a localhost -al előhívtunk. Tehát ha vmit a "szerverünkre" akarunk rakni, azt másoljuk ebbe a mappába, vagy módosítsuk az elérési útvonalat. A default mappába ha behelyezünk egy index.html file-t akkor automatikusan az nyílik meg. PHP is lehet, de nem most, mert egyenlőre Apache webszerverünk nem támogatja a PHP-t, ennek beállításai később jönnek, mert ehhez kiegészítő programok kellenek. "

Szamitogep.hu - Apache webserver
  • lerantg
    Sziasztok!
    Feltelepítettem az apache-ot, és megadtam neki az ip-címemet indulásképpen, kérdésem az lenne, hogy hol állítom be hogy ha a böngészőbe beírom a gépen tárolt honlapom címét akkor az oda is mutasson?
  • lerantg
    Remélem :)
    Majd este 10kor jutok haza, addig készülök lelkileg!:)
  • kogasom
    Apache nem akkora rémálom. be kell állítani, hogy melyik könyvtárat szolgálja ki, netán kérdez 1-2 címet, de ad elég tippet hozzá. Komoly beállítás csak akkor kell, ha kell PHP, MySQL és egyéb szaftos dolgok.
  • Dj Faustus #33
    "nincs tűzfalalm"
    A Windows XP beépített tűzfala se?
    Másrészt az IP-címnél (jobb oldalt a Status résznél a Cerberus ablakában) a fix IP-címed szerepel?

"2. ezeket a portokat hol tudom kiengedni Nincs router"
    Mint mondtam, csak akkor kell kiengedni a routeren keresztül a portokat, ha van routered. De mivel nincsen, így ez a beállítás nem kell.
  • lerantg
    Köszönöm!
    Ha elakadok az Apache-ban írok ide..tudsz majd segíteni?
    a cerberust már felraktam, nagyon jó, csak nem férek hozzá a gépemhez, fix-ip címem van, a myip.hu-n beregeltem megadtam magam admin-nak, ott kellett egy jelszót is adni neki, de sehonnan nem férek hozzá, mindíg időtúllépés, elméletileg nincs tűzfalalm csak a NOD32 van fennt!

2. ezeket a portokat hol tudom kiengedni Nincs router
  • Dj Faustus #31
    Webszervernek ajánlom figyelmedbe az Apache-ot, FTP-nek a Cerberus-t. Az utóbbi könnyen adminisztrálható, grafikus felületű; az előbbi kissé konfigurálni kell, de megoldható.

Szükséged lesz egy tűzfalra (Outpost, Zone alarm,...), illetve ha van routered, azon ki kell engedni a 80-as (web), és 21-es portokat.
  • lerantg
    Egy web és egy ftp!!
    Gép:P4 3000proc, 2X200GB Samsung winchester, 2GB ddr2 Ram, nvidia 9600gt, abit ???alaplap,
    Otthoni net 3M/sec
    Szeretnék egy honlapot csinálni a család számára ami a gépem (ip-címére mutasson??) hogyha felteszem a családi képeket, videókat, le tudják tölteni!
    Tehát amin a gépen tárolok(legalábbis egy részét) azt elérhessék ők is !

Köszönöm a segítséget!!
  • Dj Faustus #29
    Milyen szervert? Web? File? FTP? POP3? SMTP? SSH? Adatbázis?
    Milyen gépen?
    Milyen hálózati körülmények között (otthonról, vagy szerverhotelből)?
    Milyen célból?

Fejtsd ki bővebben, így nem tudunk segíteni.
  • lerantg
    Sziasztok!
    Segítsetek nekem!
    Saját szervert szeretnék üzemeltetni, hogyan tudom ezt megtenni?
  • tomo
    :)
    es ha a gep , amire a szervert rakja nem latszik az internet felol, hm? oszt megis van rajt net.

na erre varrj gombot :)
  • F1re
    portjat akart lenni :D
  • F1re
    ha egy gepen van net es raksz ra ts servert es elinditod annak mindenkep mennie kell max a tuzfal letiltja akkor nem nyisad meg a protjat aszt kesz de mas gond nem lehet max meg ha linuxon futatod akkor
  • k8bal
    me eszembe se jutott!
  • k8bal
    persze hogy megy többi gépen net!
  • F1re
    jah es a server alando sry :D nem az en gepemrol fut rendes servergeprol 100mbit net
  • F1re
    hi van 1 ventrilo serverem ip : gumihal.hu port : 8888 lehet ingyer szobat kerni
    + van 1altalan azon a gepen net meg tudtad osztani rendesen ? ?
  • Sly79
    Úbazz mi lesz ebből....
    Portforward tanfolyam....
  • alert
    Akkor ezt miért nem tőle kérdezted meg?
  • k8bal
    az nem gond mert van számtech-es a családba! :)
  • alert
    kb igen. A routerbe fogod dugni a netkábelt és az fogja megosztani a netet. Persze ez sem garantálja hogy minden működni fog elsőre, be kell állítgatni a dolgokat ami néhány esetben komoly szakmai hozzáértést feltételez.
  • k8bal
    ok köszi!
    ebből ezt vettem ki:
    ha veszek egy routert akkor minden maradhat úgy ahogy volt csak kikell cserélni a switchel!
    ugye?
  • alert
    Valószínűleg olyan a szolgáltatásod hogy csak a közvetlen hozzáférésű gépen enged szervert indítani vagy más ezer okból kifolyólag csak ott indul el. Ez lehet tűzfalbeállítás stb. A NET közvetlenül abba a gépbe menjen, amelyik a szerver! A te felállásod eleve bonyolult, mert ha jól veszem ki a te gépedbe megy a net abból egy switch-be és onnan kapja másik gép. Nos a másik gépen futtatott szerverprogit már eleve nehéz kitenni így a netre ugyanis egy bonyolult címrendszer összevisszaság oldja meg hogy a másik gép is kapjon netet és az közvetlenül nem is érintkezik vele csak átjárókon át. Elég kemény meló lenne beállítgatni mindent hogy közvetlenül tudjon hostolni. A szervergép egyébként ami kapja netet plusz osztja is szal rajta keresztül neteznek meg még egy TS esetleg más progi hostját is ellátja nem véletlenül szoktak több százezer forintos konfigot összeállítani egy ilyen cuccnak. Legjobb lenne ha hagynád a francba a switch-et és egy router kapná a netet és az osztaná tovább. Ahogy te mondanád az lenne a "főgép". Ha ez jól fel van konfigolva akkor gond nélkül tudsz akár TS szervert futtatni bármelyik gépen.
  • k8bal
    jah!
    direkt azért van!
    nem CoD:UO szervert akarok futattni nyugi!
    csak egy mezei TS-t!
  • Max7
    bele fert volna sz.tem a segitseget kerek topicba
    closetopic
  • Gabesz amd64
    jah legyen egy AMDX2!!meg 4 giga memcsi!
  • Sly79
    Egy servert nem feltétlen szar gépen kéne indítanod nem gondolod? Először csináld meg a gépet, aztán találd ki hogy milyen servert akarsz futtatni és hogy ehhez melyik tcp/udp portoknak kell nyitva lenni, aztán ezeket engedélyezd a tűzfalon...
    De ha konkrétumokat írsz akkor jobban tudnak segíteni.
  • Wsxde
    kapcsold ki a tűzfalat, próbáld meg úgy