35
-
#35 "A korábbi írásaimban bebizonyítottam, hogy 1963-ban amerikai ûrhajósok léptek a Marsra."
ehh :) -
fonak #34 Orosz űrhajós volt már 1 évnél is többet fent egyhuzamban. -
Szalma #33 (Részben az általad felsorolt okok miatt is érdemesebb lenne kolonizálni inkább, mint oda/vissza jönni/menni...)
Szeretettel:
Szalma -
assdf #32 Nexus:értelemszerüen van a Földön pár piszok gazdag ember aki képes tizenmillió dollárt kifizetni csak hogy egyszer lássa a Földet a világürből.És szeretén eloszlatni a másik tévedést is: a mars utazásnak nem csupancsak annyi a feltétele hogy csinálunk akkor egy 10szer nagyobb hordozórakétát, egy 10szer nagyobb ürhajót és igy tovább. Nézzük csak humán szempontból:Az utazás több mint egy évig tartana, ennyi időt ember még nem töltött ürben, a szervezet teljesen leépülne, aztán ott van a bezártságérzet, az ürhajósok nem látják a földet stb, ez hatalmas lelki nyomást jelent.Aztán meg ha vmi gáz van akkor bukta az egész mert nincs senki aki odamenjen és segitsen. Nem tudunk odaküldeni egy ürrepülöt hogy majd az visszahozza.szval az emberi és techinaki problémák hatványozottan nőnek, főleg ha figyelembe vesszük hogy a holdutazás oda vissza 6 nap volt.ez viszont csak oda minimum fél év. -
#31 Ezen tényleg jól szórakoztam. :) -
#30 Kína már 2003-ban bejelentette, hogy három éven belül űrszondát küld a Holdhoz. Ez még csak keringési pályára áll a Hold körül. A második lépcsőben 2010-2012 körül a Lunokhod-hoz hasonló önjáró robotjárművet küldenek fel. A harmadik lépcső Hold-talajminták visszajuttatása a Földre 2020-ig. Legalábbis én ezen tervet ismerem, ami a Chang'e (angol nyelvben így írják, a helyes magyar leírását nem tudom) programban akarnak megvalósítani.
Szóval azért még odébb vannak a kínaiak... :) -
Szalma #29 (Véleményem szerint nem azon kellene küzdeni, hogy a Mars retúrt hogyan lehetne megoldani, hanem azon, hogy egy kis, önellátó kollóniát hogyan lehetne működtetni és átcuccolni oda... Rádió van. Vállalkozók is lennének. Új vadnyugat.)
Szeretettel:
Szalma -
#28 Kryon: "...sikerül kiváltaniuk egy új űrversenyt,az nagyban felgyorsítaná a fejlődést..."
Jelentős technikai fejlődésre ne számíts: a rakéta-hajtómű még nagyon sokáig megmarad "főeszköznek", ráadásul az űrsikló-flottáról való amerikai lemondás - és ezáltal a viszalépés a hordozó-rakétákhoz - még visszalépést is jelent. Igazi mérföldkő egy Holdbázis vagy egy nagyobb, állandó űrállomás megépítése jelentene. (Bár egy múltkori fórumon valaki megjegyezte - és elég találóan - hogy ezek a rendszerek (bázisok) nem lennének képesek teljes önellátásra, legalábbis a gazdaságosan megépíthető formában)
SSdb: Kína még nagyon messze van egy Apolló-programhoz hasonló vállalkozástól - bár itt elsősorban az előkészületek jelentenek hosszabb időt, elszántság és pénz nem akadály a presztízsre kiéhezett kínai vezetésnek.
Dez: a kínai termék-dömping és a nyomában fellépő probléma nem Kína "bűne", de mivel ez nem USA-fikázós topik, nem fejtem ki :)
Assdf: "...10-15 éven belül talán jó esetben tudnának késziteni egy olyan ürhajót ami elméletileg el tud repülni a marsig meg vissza..."
Semmi akadálya nem lenne egy ilyen űrhajó megalkotásának. Az egykori SZU tudósai és mérnökei a hatvanas években már akartak egy olyan űrhajót konstruálni, amelyik - legénységgel a fedélzetén - megkerülte volna a Marsot, majd visszatért volna a Földre. De mivel felvették a Holdutazással feléjük dobott kesztyűt, a Holdkutatásra koncentrálták erőiket (és vesztettek is)
Lényegében már a hatvanas években rendelkezésre állt az a technológia ( NEM Nostredamus-féle dolgokra gondolok :)), amivel megvalósítható lett volna akár a Holdbázis megépítése, akár a Marsutazás. -
fonak #27 Sztem kína ha akarna tudna többet is költeni erre, meg gyorsabban is haladhatna. De nem kapkodják el a dolgot, ők évtizedes távlatokban gondolkodnak, mármint a vezetés. -
mrzool #26 Én csak a tiberisieket hiányolom, de nagyon.:) -
ssdb #25 ajaj... támad kína jön az ujjabb ürverseny csak mástmár nem szovjet vs. usa hanem kiní vs usa, és ebben sztem kína fog nyerni, mer usa-nak másra is kell pénz, kínának meg nem naon számít h hányan halnak éhen meg ilyenek csak a hírnév...
Nosztredamuszról annyit, hogy igaz, h mindent bele lehet magyarázni, de az is h naon sok a hasonlóság a történtekkel. De ne várj sokat egy 16. századi tudóstól. Én személy szerint hiszek benne, bár vannak kétségeim az eddigi elemzések iránt. -
#24 "De egyenlőre senkinek sincs kedve ilyet csinálni mert piszok sok pénzbe lenne, és feltételezem üzleti szempontból sincs sok értelme."
Az élet már csak ilyen, nem mindennek van értelme (pl a háborúknak se). Másrészt ez nem azt jelenti, hogy minden csak szar dolog lehet, aminek nincs értelme.
A mostani űrtúrista mondta, hogy az elmúlt párnapban minden vágya teljesült amiről csak álmodott. Pedig aztán csak ugye elvitték egy pár körre.
De a sztárvársz filmeket sem azért szeretjük mert hanszóló tudományos kísérleteket hajt végre az űrben, hanem mert egy olyan komoly dologgal mint a világegyetem leggyorsabb űrhajója csak lazáskodik, meg megpróbál bevágodni a csajoknál.
Az űr ebben az esetben maga a cél, nem pedig eszköz. -
#23 A téma az űrkutatás. Erre értettem... -
Anteris #22 Kínával az a baj, hogy csak játsza az agyát ezzel az űrrepüléssel meg a hasonlókkal, szarik ő világűrre meg az űrkutatásra magasról. -
dez #21 Nahh, én Kínáról álmodtam 1-2x. Mármint ilyenekről, hogy pl. milyen módszerekkel érték el, hogy annyi ember nyugton maradjon, és tűrjön. Nem örülnék, ha ezeket egyszer ide is kiterjesztenék... Márpedig növekszik a befolyásuk az egész világra. Pl. a hazai textilipar is tönremegy miattuk, de úgy tűnik, senki sem mer tenni semmit. -
assdf #20 Témához visszatérve: Mars utazás? az még rengeteg idő.10-15 éven belül talán jó esetben tudnának késziteni egy olyan ürhajót ami elméletileg el tud repülni a marsig meg vissza.De egyenlőre senkinek sincs kedve ilyet csinálni mert piszok sok pénzbe lenne, és feltételezem üzleti szempontból sincs sok értelme. Olyan ez mint a holdraszállás.Jó jó voltunk ott s aztán? A másik meg hogy a jelenlegi rakétatechnikánkal szinte nevetséges az egész ürkutatás. Ahhoz tudnám hasonlitani mint amikor feltalálták a gőzgépet és megpróbáltak autot csinálni vele. Sikerült is... kéb 3 tonnás volt a szerkezet, kb 5km/h volt a csucssebessége és lovaskocsival kellet utánna szállitani a szenet... Amig fel nem találnak vmi hatékonyabb meghajtást (mint az autoknál a benzinmotort) addig ez szinte csak halva született ötlet lehet. -
#19 Noszti jóslataiban az az izé, hogy kódolt nyelven írta le, így csak akkor tudjukmeg hogy mit jósolt, mikor már bekövetkezett. Így könnyű csinálni, jósolok valamit és majd egyszer csakbeteljesül.
Legjobb jóslat:
2301–2369: Bolygórendszerük kezd felbomlani.
Már mitől bomlana fel? LOL. Ráadásul 1500 tájt meg még azt hitte hogy a föld a világ közepe. -
Kryon #18 Tehát (bár személy szerint nem hiszek benne),még ha feltesszük,hogy lehet ilyen képessége valakinek,akkor sem hiszem,hogy rajta kívül bárki is megérthetné a "megérzéseit",mert gondolom nem e-mail jelleggel működik a dolog,hanem inkább valami ráérzésfélének gondolnám..... -
Kryon #17 A jóslatokkal az a gond,hogy utólag azt magyaráz bele az ember amit akar.... -
Kryon #16 ....HAJRÁ KÍNA !!!...
Én abban bízom,hogy sikerül kiváltaniuk egy új űrversenyt,az nagyban felgyorsítaná a fejlődést.... -
#15 Amúgy engem nem Nostradamus borzongat meg, hanem Buzz Aldfrin és John Barnes sci-fije. (Amúgy olvasmányosabb is mint a kevert óhéber latin francia meg kituggya milyen nyelven írt nostradamusi centúriákok;)
1996-ban írták, és az űrrepülőgép katasztrófájától kezdve, a magán űrhajókon keresztül a kínai űrkutatás megerősödésén keresztül minden benne van.
Amúgy azt is eltaslálták, hogy az űrrepülőgép katasztrófája után a NASA "leporolja" az Apollo programot és egy arra nagyon hasonló űrhajót fog fejleszteni. -
#14 Ez a konkrét verzió valszeg nem.
De ha komolyan fontolóra veszik valószínűleg előbb tudnák megtenni, mint az amerikaiak következő generációs űrhajója (CEV). Szal 2-3 éven belül megtudnák csinálni.
Szerintem. -
#13 Az is gáz, hogy láthatólag olyanok is hisznek benne akik tehetnek azért hogy meg is valósuljon.
sajnos;(
Mi a francért nem tudott ez a faszi világbékét, meg ilyeneket jósolni.
Monnyuk a középkorban meg pláne népszerűbbek voltak az ilyen ilyeszgetős sztorik. Ennek a Nosztradamusznak is kihalt az egész családja, nem csoda ha kicsit sötét színben látta a világot. -
assdf #12 Nostradamusról csak annyit hogy függetlenül attól hisz e az ember a jóslataiban vagy nem, azt tudni kell hogy ő álmában látta a történéseket és egyikhez sem volt odairva mint az ismeretterjesztő filmekben hogy iu. 2005... vagy hasonló. Szimplán csak annyi hogy ő csillagász volt, és ha látta az eget álmában akkor fel tudott ismerni csillagképeket, ezek kombinációjit vagy például egy üstököst, és ezek után ébren megprobálta kiszámolni hogy az adott csillagászati esemény kb mikor következhet be. De mivel ezek az események ismétlődnek (pl a Halley üstökös 70 évenként tér vissza ha jól tudom) ezért ő sem tudta megmondani hogy mikor fognak megtörténni az álmában látott dolgok csak körübelüli értéket. 4 sorosaiban éppen ezért általában nem ir semmiféle időpontot hanem azt irja hogy pl elsötétül a nap (amit általában napfogyatkozásnak értelmeznek), de teljes napfogyatkozás európában 100 évenként van, ergo amit látott, lehet 1999 (mint kiderült nem) 2099 és igy tovább.Legtöbb jóslatáról ráadásul csak utólag derült ki hogy tényleg megtörtént, mert az emberek csak utólag voltak képesek felismerni hogy pl a nap teljes elsötétülés nem napfogyatkozás hanem vmi más esemény, ami tényleg bekövetkezett.Ugyhogy teljes balfékség dátumra lebontani a jóslatait, mert fogalmunk sincs hogy egy általa megjosolt esemény ténylegesen mit is jelent.Na csak ennyit akartam. -
#11 kínai ürhajó képes lenne arra hogy elérje a nemzetközi űrállomást ?
Mert ha igen, akkor nagyon égő lenne az usa -ra nézve, akik jelenleg még embert se tudnak a világrbe jutatni :) -
Dömper Ármánd #10 2005-ben lép ember a marsra? Már több mint 40 éve járt ember a Marson:
http://emil.alarmix.org/atlantis/mars62/mars62.htm
És ő is Nostradamusra hivatkozik. Külön felhívnám a figyelmet, hogy az oldal hemzseg a hivatkozásoktól, és a visszakereshető tényektől. Én mgam 1, azaz egy linket számoltam össze az oldalon, ami a "vissza a nyitólapra", igen-igen beszédes névre hallgat. :) -
Drawain #9 Meg az, hogy ezen a cikken már hetekkel ezelőtt kiröhögtük magunkat :) -
#8 Ebben az a szörnyű, hogy sokan mégis hisznek az eféle szennylapoknak... :( -
#7 2005: Ember lép a Marsra, de az expedíciónak váratlan műszaki problémákkal kell megküzdenie.
hát hogyne...ennyit a bulvárról... -
vg #6 -
#5 Kíváncsi vagyok, később is ilyen lelkesek lesztek-e... :) -
Razgon #4 Lehet hogy ők hamarabb eljutnak a Holdra, mint az amerikaiak megint. -
#3 Go China! Go! -
Thrawn #2 Miért kellene észak-koreai, amikor Kína több száz atomtöltettel rendelkezik? "Nyugodt" lehetsz, a megfelelő rakéták tetején ott csücsülnek a kínai atom robbanófejek. -
#1 Márcsak az észak-kóreai atomtöltet kell a tetejére és, akkor végünk.