29
-
winnie #29 vagy csak látott jobb vígjátékokat is, amiket te nem. -
xtiborx #28 ez az évtized legjobb vígjátékat!
Aki nem ért egyet, annak nincs humora, vagy nem látta a filmet! -
#27 Én berosáltam rajta, de a haverok utálják. Marha nagy, jópárszor megnéztem.
Ui.: tudjátok miért vagytok ti buzik?? :)) -
#26 "mert aki deeeeen azt szééétszedeeeem éééés kiherélteteeeeem...." ez csaj volt az egész filmben a legjobb -
Waux Trident #25 Visszatérve a 'geek' esetleges magyar fordításaira, én azt mondanám 'stréber' bár ez jóval szűkebb jelentéstartalmú, mint az angol terminus. Nekem bejön a Speier Dávid (magyar fordító-istenkirálycsászár) ratyija is, bár az a magyar köztudatban egyelőre 'buzi'ként él, de még bőven áteshet egy kis értelmezésbeli változáson, mert a szó szerintem baromi geekesen hangzik.
(Egyik kedvenc sorom a filmből (csak azért, mert vicces a 'ratyi' szó): Mindig azt hittem, hogy Matt Damon csak egy kis ratyi, de ebben elég jól küldi a rakitírt.) -
winnie #24 talán, ha utánanéznél pontosan az adatoknak - az önégetés káros az egészségre.
batman begins gyártási költség - 150M dollár
War of the Worlds gyártási költség: 132M dollár
(mondjuk, ha nem így lenne, akkor is tök mindegy, hogy melyik a drágábba, ha az egyik 200M-val többet hozott) -
NIKOLASZKÉDZS #23 csak hát ugye a világok harcának sokkal nagyobb volt az előállítási költsége.... Nemcsak bevétel van a világon sajnos -
Mice #22 "itt valamit keversz:) a batman-t jónak állítod be, a világok harcát bukottnak,"
de marhajó lenne ha a postomat el is olvasnád és nem csak belemagyaráznál mindent....
specku nekem a batman nem jött be... ott voltak ugyan a szóviccek meg még a város is szépen nézett ki, de az elégörgetett hegyek és a film ily módon történő elnyújtása baromira unalmassá és egysíkúvá tette és a mozi közben azon vettem észre magam, hogy az órám nézem annyira nem történt semmi.. szóval ebben nem tom hol van a "jónak beállítás"...
a világok harca meg pont hogy tetszett és jól emlékeztem arra, hogy bukottnak mondták (2005 aug-i sgcikk: a nyár bukásai...)
"Jellemző módon a nyár második helyezettje, Steven Spielberg idei első durranása - a Világok harca - is jócskán elmaradt az elvárttól és "csak" 229 millió dollárt jövedelmezett. " szóval neked lehet hogy soknak tűnik de ők sem ennyit vártak...
"ugyan még nem néztem, de úgy utálom az ilyen címeket, hogy kasszasiker meg bukott film... annó a batmant is hődejó-nak harangozták be és egy nagy vontatott unalmas valami lett belőle
most ez hogy van? ami neked nem tetszik, akkor az gagyi film, rossz? nem az van, hogy neked a legtöbbekkel ellentétben nem tetszett a batman? "
mivan?? mondta valaki, hogy gagyi vagy rossz? azon eredményeit amit pozitívnak emeltek ki: (madárijesztő, morgan f., wayne char) nem is is vitattam. de ha valaki azt mondja, hogy ez tényleg nem volt vontatott akkor elég kényelmes életet él...
"olvasd el a batman-es hozzászólásokat és akkor meglátod, hogy a "hődejó" beharangozás mellett a legtöbbeknek ugyanúgy bejött a film."
persze, mintahogyan találkoztam már jónéhány fanatikus reality show rajongóval is... lehet, hogy az országban X millió embernek tetszett, de attól még tényleg az én személyiségemmel van baj és tényleg nem förmedvény ami ott megy?
azért mert az sg.fórumozók exhas: 90%a dicséri akkor az statisztikai adatnak vehető és rögtön jó?
"jó, tényleg nem volt benne sok robbantás és lövöldözés, ezt elismerem." ...az kell a filmhez...persze...
érdekes ha valaki megfogalmaz egy kritikát akkor rögtön mint a szivük csücske ellen intézett támadásnak itélik meg a post-ot, meg rögtön globális filmlehúzásnak mondják...
a vil.harcát sem rossznak mondtam, csak egy cikk ugrott be belőle, amit azért tartok talán kicsit hihetőbbnek mert lehet, hogy filmes bevételekhez viszonyítva írták a csak-ot míg nekünk magyaroknak meg minden amiben sok nulla van már sok.
szóval azt se fikáztam de rögtön jöjjünk elő a klasszikussal, hogy a "mindenkinek ellentmondó fórumozó"
"viszont a batmanből biztos nem véletlenül csinálják a köv részt" robotzsaru12345 napersze. soxor vmiből nem azért csinálnak többet mert hűde megtérült, hanem már csak azért is mert amíg arról a témáról nem húzták le az összes bőrt addig 20x-is eladhatnak xar filmet
"viszont a jegyeladási adatok pontosabb képet adhatnak." abból meg pont nem jön le semmi. nem egy nagyon jó film nagyon szerencsétlen jegyeladással zárult, mert az ún. "filmkritikusok" -ra hallgat a jónép.
én nem próbáltam meg az lenni, csak egy jelzőjét firtattam a filmeknek. ha meg nem tetszik a post-om KÉRLEK csináld úgy mint a nagyok: xarjál a fórumkritikákra és csak filmnézés után menj kritikát olvasni róla. Mert szerintem ha valaki elmegy megnézni egy filmet akkor már szerintem egy véleménnyel jön ki, ha meg ezt valakinek a postja képes ezek után is leírni akkor baromira határozott véleményei lehetnek, hogy még a saját gondolatait is mások befolyásolják.... -
winnie #21 világok harca baromira nem lett nagy siker bevétel szempontjából
nem vagy tájékozott, akkor ne írj ilyet.
adatok:
világok harca:
- usa bevétel: 234M dollár
- világbevétel: 353M dollár
- budapesti bevétel: 177M forint (országosan: 370M forint)
- összesen: 587M dollár
barman begins:
- usa bevétel: 205M dollár
- világbevétel: 166M dollár
- budapesti bevétel: 52M forint (az országos 97M forint)
- összesen: 371M dollár
viszont a batmanből biztos nem véletlenül csinálják a köv részt
hanem direkt. ezzel nem mondtál sokat. persze, hogy sikeres lett a batman, szerette a közönség, ráadásul képregényfilm, így már a film előtt várható a folytatás. -
#20 "annó a batmant is hődejó-nak harangozták be és egy nagy vontatott unalmas valami lett belőle"
SZERINTED!!!! És a Te véleményed még nem fog egy filmet totálisan leírni (max számodra), viszont a jegyeladási adatok pontosabb képet adhatnak. -
blakshep #19 viszont a batmanből biztos nem véletlenül csinálják a köv részt -
blakshep #18 világok harca baromira nem lett nagy siker bevétel szempontjából -
Ronny #17 hidd el több embernek tiszta mint a geek;) -
winnie #16 itt valamit keversz:) a batman-t jónak állítod be, a világok harcát bukottnak, holott utóbbi sokkal több pénzt hozott. (a kasszasikerből egy dolgot lehet megállapítani, hogy érdekelte-e az embereket a film vagy sem)
ja, és:
ugyan még nem néztem, de úgy utálom az ilyen címeket, hogy kasszasiker meg bukott film... annó a batmant is hődejó-nak harangozták be és egy nagy vontatott unalmas valami lett belőle
most ez hogy van? ami neked nem tetszik, akkor az gagyi film, rossz? nem az van, hogy neked a legtöbbekkel ellentétben nem tetszett a batman? olvasd el a batman-es hozzászólásokat és akkor meglátod, hogy a "hődejó" beharangozás mellett a legtöbbeknek ugyanúgy bejött a film. jó, tényleg nem volt benne sok robbantás és lövöldözés, ezt elismerem.
a világok harcában ..., mégis bukott film lett a mozikban
a világok harca mindenhol nagy siker - az más kérdés, hogy sokkal többeknek nem tetszett, mint mondjuk a batman
-
Mice #15 ugyan még nem néztem, de úgy utálom az ilyen címeket, hogy kasszasiker meg bukott film... annó a batmant is hődejó-nak harangozták be és egy nagy vontatott unalmas valami lett belőle
a világok harcában meg bár nem volt túlbonyolítva a sztori, de csak az emberek viselkedésétől (a tömeg) olyan nyomott volt a hangulat, hogy a film végéig nem voltam nyugiban, mégis bukott film lett a mozikban
szóval ezek a jelzők.... -
winnie #14 félreérthető, meg nem mindenkinek tiszta. -
#13 kocka -
winnie #12 nem menne, mivel sajnos a geek-nek nincs normális magyar megfelelője, de ha van javaslatod, akkor szívesen fogadom. -
#11 Szerintem magyarul is menne... próbáld ki!
-
#10 Érdekes film, nem lesz a kedvencem, de azért kellemes volt. Talán egy év múlva még1x megnézem :D -
#9 40 évesen? Szar ügy... -
winnie #8 node milyen feje van!:) a geek-ség mindig lol, amúgy. b* nagy geek vagyok én is, szóval lol. -
Inquisitor #7 Miért lol? Egy vagyont kérnek kézzel festett ólom/plasztik figurákért, pláne ha kidolgozottak. -
antikommunista #6 háááát nem tom.....fogytékos....szüz... -
Riker87 #5 Hát ha valaki szűz, attól még nem fogyatékos szerintem -
winnie #4 itt szerintem semmi fogyatékról nincs szó:) viszont a fogyatékosos vicceket szereti a közönség, ld. there's something about mary. -
vg #3 Ez a film kigúnyolja a fogyatékosokat, és ez nagyon gáz! -
csari89 #2 Az. Micsoda égés lehet a csávó! -
#1 a 2. kép lol