Panasonic DMC-FZ5 ismertető
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ezt így kijelenteni nem lehet, minden gépükre.
Amúgy meg én felraktam plusszba a hozzáadott szerinted gagyi programokat is,ami sztem egyáltalán nem volt olyan gáz.
Jahh,és nekem vásárlás elõtt a legfõbb szempont az volt hogy az ár/érték arányhoz képest a lehetõ legjobb,legzajmentesebb képminõséget kapjam.
És akárki akármit mond ,messze a Canon gépeknek van a legzajmentesebb képük.
Persze ez csak magánvélemény...de sokan gondolják még hasonlóan!
a Canon gépeknek baromi szar a programjuk, fõleg win98 alatt... ahhoz képest és számomra az összes másik fotógéphez képest ez volt az eddigi legjobb (leszámítva 1es olympos gépeket), rádugom a pc-re azt megjelenik egy usb drive azt csumi... de ha akarod akkor telepíted a hülye kis progiját... ami még mindíg jobb a canon-énál... igaz ez csak mellékes dolog, de Én Canon és Pana közül a Panát választottam és nem mellékesen emiatt is 😊
Mé há nem?
Nem erzem magam kulonleges allatfajnak, de ez a gep tapasztalatbol jobb mint ami a cikkben kiderult, sokkal elegedetebb vagyok mint pl az Olympus ultrazoomos gepeivel.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Ez így van!<#mf2>#mf2>
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szerek valódi citromot.
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szerek valódi citromot.
érdekes módon akkor már jó volt ugyanaz a méret..."
Mond, Te olvastad az S2 IS cikket?
Idéznék belõle: "A kihajtható-forgatható kijelzõ mérete végre használhatónak mondható: 1,8"-os méretûre nõtt, bár a kategóriában mostanság egyre inkább a 2" és ennél nagyobb méretû LCD kijelzõk jellemzõek."
Tehát az elõdhöz képest (annak 1.5"-os kijelzõje volt) HASZNÁLHATÓBB az S2 kijelzõje.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
Azt képzajnak hívják, és sajnos ez a minolta kompaktok betegsége. Anno csak ezért cseréltem le az A2-met is, egy rakat zaj volt a képe (200e Ft-ért azért az kicsit sok).
más: sajnos a cikkben a szoftverrõl sem volt szó, meg a pc-hez való kapcsolásról sem... pedig kíváncsi lettem volna rá, mert az Én fz20-asom egy kalap kaki a sebesség szempontjából, mert az elitepro kártyámról 700K/sec-el másol
Mé há nem?
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
Mindenki magából indul ki...
Arról ismerni fel õket, hogy bármilyen teszt közelében vad acsarkodással jelennek meg, amelyik nem nyalja körül bõ nyállal a Lajka feliratos gépüket. Hajlamosak az élõ fába is belekötni, ha nem fekszik meg valaki a gépük neve, vagy a 'lajka' szó hallatán.
Nem lehet velük vitázni, illetve teljesen felesleges.
A betegség általában elmúlik, vagy enyhül, ha Canon belépõ szintû DSLR gépre váltanak.
😊))
A Sony N1-nek gyenge az objektíve (F5,4 fényerejû 3x tele), zajos a CCD-je (8,1megapixel nagyok kicsi helyen és minek?), szóval egy teljesen középszintû gép, de belerakjuk az újdonságot (nyokodjuk ceruzával!) és jókora pixelértéket adunk, majd jó áron mehet. Tehát mint fényképezõ tud annyit, mint egy 45e-res Canon, de eladják 100e-ért
Majd rá két és fél hónapra jelentették be az S2 IS-t, 2005.04.22-én...
érdekes módon akkor már jó volt ugyanaz a méret...
Off: Egy kérés a szerzõhöz:
-Nemrégen jött ki az FZ30, érdemes lenne most írnia róla. Vagy esetleg valamikor 8 hónap múlva?
<#confused>#confused><#confused>#confused>
a minolta Z5 képe meg baromira dzsuvás... azaz szemetes, mármint arra akarok kilyukadni, hogy olyan mint mikor a pana iso 400-ban fotóz...
Mé há nem?
Én pl lexarom, hogy mov-okat készít... az igazság, hogy rühellem a QuickTime-ot, de mivel sohasem készítenék fél másodpercnyi videót sem egy fényképezõvel tök mind1, hogy avi, mpg, vagy mov...
Mé há nem?
Miért ne lenne? Azért a "Powershot" és egyéb típus- vagy családnevek sincsenek eldugva általában... Egyébként nézd meg ezt és ámulj: http://www.dpreview.com/news/0510/fuji_z2blackfrontbk.jpg
(És nem Lumix... 😄 )
Még röhejesebb a következõ: "Az LCD mérete felett is eljárt az idõ, lassan alapkövetelmény a kompakt kategóriában ... a 2" vagy ennél is nagyobb méret" miközben az S2 IS-rõl ezt írja: "A kihajtható-forgatható kijelzõ mérete végre használhatónak mondható: 1,8"-os méretûre nõtt, bár a kategóriában mostanság egyre inkább a 2" és ennél nagyobb méretû LCD kijelzõk jellemzõek". Ezt annak tudatában tessék olvasni, hogy ott vannak legfelül, a cím mellett az adatok: "FZ5 - LCD kijelzõ: 1,8", 130 000 pixel" ill. "S2 IS - LCD kijelzõ: 1,8", 115 000 pixel"
Nos ez csak kettõ idézet, de akár már csak e kettõ idézet alapján is, van valaki aki nem merné részrehajlással vádolni a szerzõt?
és akko legalább kompatibilois lenne az aksi a ceruzaelemmel (ne saját típus) mer ugy tudnám használni, ha lemerült is, a saját ceruzaaksimmal. de 680mAh? az még csak nem is sok, nekem 2100asak vannak...😊
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Nekem még az fz-1-m van pedig az anno ennek majd a duplája volt és mind a mai napig tökéltesen mükszik teljes megelégedettségemre és az csak 2Mp..és akárki akármit mond ez a tele rajta ultrabrutál....lehet ujabb lehet jobb nekem bejött.Amikor a gyerek táncol-fellép mindenki ott tolakszik hogy a kis digitgépükkel "normális" képet tudjanak csinálni én szépen elvagyok hátul nem löködnek stb.Nem hiába Leica alkotott megint...
ui.számomra jelenleg bõven elég ez a gép mint amatõr bõven kitudom használni nem ugy mint a legujabbakat ami tele van zsufolva számomra érthetetlen és kihasználatlan tudással.Hisz ha megnézitek az átlag ember full automatában használja a kis digitgépét.Ja mondjuk az se hátrány hogy 2 év full gar van rá....
A processzorok füsttel működnek. Ha kiszáll belőlük a füst, nem működnek tovább!
Ismersz?? https://www.facebook.com/mickey.startraveller
ha nem tûnt volna fel, az összes kompakt fényképezõgépen VAN videó mód, ez már default ebben a kategóriában!
Amúgy tudod mi fényképezõgép?
Pl. ez
"nincs manuális fókusz... minek is lenne? Az AF-je"
Csupán azért, mert pl. makro módban a legtöbb kompakt képtelen rendesen (és pláne gyorsan) élességet állítani. Amúgy meg a kategóriájában az összes gépnél alap opció a MF, ezért a kérdés úgy jogos, hogy MIÉRT HAGYTÁK LE?
"A lépcsõházi kép a maga 6-8 méterre lévõ falával talán nem a legjobb referncia, mint ahogyan itt a beépíttet vakuk nagy része rosszul teljesített volna."
Nem nyert.
Sony - beépített vaku
Canon S2 - beépített vaku
Minolta Z5 - beépített vaku
"Egy ilyen megjegyzés komoly alapja lehetne egy hírnévrontási pernek a Leica részérõl...
Szerintem..."
Ez meg.... ez meg no comment... :-)))))
Hátrányok:
-design.... hát igen ez az amire mindenki mást mond, de a többségnek tetszik.
-lassú bekapcsolás.... ez most komolyan gond???? Szerény véleményem szerint sokkal fontosabb, hogy a már bekapcsolt géppel milyen sebességgel lehet fényképezni. Autofókusz, shutter lag, stb... márpedig ezekben kiemelkedõen jó.
-gyenge videó képesség.... ha nem tûnt volna fel ez egy fényképezõgép.... az hogy egyáltalán van rajta videó az pozitívum.
-nincs manuális fókusz... minek is lenne? Az AF-je (felhasználók szerint)kivételesen gyors és pontos, nagyon ritkán téved.
Vakus kép gyenge.... na igen, megvan, hogy melyik vaku milyen távolságig használható jól. A lépcsõházi kép a maga 6-8 méterre lévõ falával talán nem a legjobb referncia, mint ahogyan itt a beépíttet vakuk nagy része rosszul teljesített volna.
A Panasonic FZ5 által készített fotók sokkal jobbra sikerültek mint amire számítottam... na igen ha az ember eleve elõítéletekkel indul neki valaminek akkor kár csinálnia.
Véleményem szerint ha már októberben ír valaki véleményt egy februárban bejelentett géprõl, akkor illene legalább kicsit utánanéznie a már megjelent teszteknek, illetve felhasználói véleményeknek.
És a legdurvább: ...automatikája okos, objektíve kielégítõ minõségû... nos akinek egy Leica objektív a kielégítõ kategória az mit nevez jónak? Egy ilyen megjegyzés komoly alapja lehetne egy hírnévrontási pernek a Leica részérõl...
Szerintem...
Három hónapja használom, nekem bejött. Az aksi nem merül le egy 512-es SD telefényképezésével, a képstabi nagyon jó ekkora telénél és a menüt is hamar kiismertem. Így szürkén elég kínai, feketében sokkal normálisabb.
Hát 100e-ért inkább ez, mint a Sony új LCD nyomkodós N1-ese!
Amugy én azt nem értem h mért van a LUMIX kb 3* akkora betûkkel írva minden modellen mint a Panasonic felirat... Más márkáknál ezt nem tapasztalom, és az lenne a normális ha a márka naggyal altipus kicsivel lenne de ze nekem fura... A vakuja télleg elég gyenge, és nem értem mért .mov kiterjesztésû filmet csinál? még media playerrel se lehet lejáccani, ahhoz meg azért kicsit sokbakerül h ha ewgy buli nkézrõl kézrejár és vmi lenne vele pótolni kelljen, szal nem tudnám nyugodt szívvel magammal vinni, mert profinak nem profi, olcsónak sem olcsó, de a stabilizátor teccik 😊
"Újabb ultra-zoom fényképezõgép került a kezeim közé a februárban bejelentett Panasonic FZ5 személyében."
Miért nem kerül a kezeid közé egy D5D, arra sokkal kivancsibb lennék ...
ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0
Markolata is eleg jo sztem, csak azok a gombok vannak hulye helyen... Menuje is pofon egyszeru!
Amugy a fenyvedo es a hozza jaro(de asszem filtert is lehet ra tenni) feltet mindenkepen jo bonusz.
Az exponalo gomb is nagyon korrekt, jol lehet erezni a fokusz es az exponalas kozti reszt. Amirol a cikk nemszolt, hogy a kepkeszitese nagyon gyors, pillanatok alatt megvan a fotoval es a mentessel. Az Olympus ultrazoomos(8x,10x) gepeihez kepest ez messze jobban teljesit. (Kiveve a manualis fokuszt.)Amugy 100eFt ert lehet fz5-ot kapni...
nekem egy FZ20-asom van és nagyon szép képeket készít, egyedül a 400-as iso módban rondítja meg a képet egy kis salakkal...
Mé há nem?