15
Videódigitalizáló?!Milyet?!
-
#15 nincs valakinek ADS DVD Xpress-e vagy ADS Instant TV Deluxe USB cucca?
érdekelne mennyire van vele megelégedve, illetve az, hogy az Instant TV deluxe tudja-e mindazt amit a dvd xpress -
#14 köszi a segítséget, így már el tudok indulni valamerre! :) -
Ambro #13 Használj bitráta kalkulátort. Azzal pontosan kiszámolhatod, hogy az adott filmosszt milyen bitrátával kell tömörítened ahhoz, hogy pont ráférjen egy DVD-korongra. Így lesz a lehető legszebb. Egy órás anyagnál ez kicsit több mint 9.5Mbit/sec
Amúgy pedig a saját DV-felvételedből sohasem lesz olyan minőségű anyag, mint a gyári DVD-korongoké. Meg sem tudod közelíteni, hiszen az amatőr-kamerád sem tudja megközelíteni az ő profi kamerájuk képminőségét.
Egyébként pedig az MPEG2 egy veszteséges tömörítés. Ergo: minél kissebb a tömörítés rátája, annál nagyobb méretű az elkészült anyag, de annál kisebb a veszteség. A max bitráta 15Mbit/sec.
A kérdésedre szigorúan válaszolva: A gyári korongok átlag bitrátája a 4Mbit/sec körül mozog.
Remélem tudtam segíteni! -
#12 THX az infókat :D -
#11 xvid codechez segédlet
hogy tudd mi mire való, és mire kéne beállítani :)
nekem xviddel az egyetlen bajom, hogy kétmenetesnél nálam összeakad :C -
#10 milyen tömörítéssel érdemes dolgozni, ha kb dvd-rip minőséget szeretnék DV-felvételből csinálni? a divx és xvid codecekkel az a bajom, h túl nagy fájlokat csinálnak (nyilván rosszak a beállításaim, de eddig hasraütés-szerűen csináltam), tehát egy fél órás felvétel 6-800 megát is eleszik.
rövidebben: nézhető, viszonylag éles képet szeretnék, amiből egy film (1,5 óra) viszonylag kis helyet foglal (1-2 CD) -
#9 mint a többi hozzá értő ember -
Ambro #8 Érdemes kipróbálni ezt a 30 napig full módon működő vágószoftvert. -
Chief #7 így van, én is ugyan így csinálom! -
#6 értékes, segítő szándékú hozzászólás :o -
Ambro #5 "van egy PANASONIC NV-GS11EG videókamerám"
Klassz kamera, gratula hozzá! Ez egy Mini-DV kamera.
"Nos az a gáz, hogy ugye ez a kamera a natúr 8mm-es kazira vesz fel "
Mini-DV-kazettának nevezzük. És ez egyáltalán nem gáz. Nagyon kis aranyos kazetta és a kamerád egészen kiválló képminőségben képes rá rögzíteni a videót.
"és én ha fel szeretném venni a számcsigépre a filmet"
Akkor ahhoz négy dolog kell:
1./ egy IEEE-1394-es kártya (vagy egy firewire bemenet a notebookod hátulján:-)
2./ firewire kábel
3./ kepcsör szoftver
4./ icike-picike szakértelem
"hogy ugye cd-re kiírjam"
Jobban teszed ha DVD-korongra tervezed kiírni. A kamerád által készített minőséghez ugyanis inkább ez való.
"Hozzáértők hahóóóó, segítsetek plííííz"
Ne kiabálj kérlek. Itt vagyok...
-
pasquale #4 legegyszerűbb egy tuner s-videójába bele nyomni egy svidi kábellelfelvenni és betömöríteni -
#3 Húú ez nagyon tág téma.. most nincs időm sajna segíteni de ezer helyen ki van vesézve a téma ha rákeresel valamilyen keresővel. Mindenesetre nem lesz egyszerű. Le is kell kódolni a filmet utána hogy kicsi legyen a mérete stb. 1 óra bedigizése az akár 3 óráig is eltrarthat. -
#2 én nem értek hozzá -
#1 Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy PANASONIC NV-GS11EG videókamerám!
Nos az a gáz, hogy ugye ez a kamera a natúr 8mm-es kazira vesz fel és én ha fel szeretném venni a számcsigépre a filmet, hogy ugye cd-re kiírjam, ahhoz milyen hardver kell?!(képeket fel tudom vinni, de a filmfelvételt nem!)
Ha minden igaz valami videódigitalizáló micsoda, mintha ezt olvastam volna valahol!Szóval ilyen kell nekem?!
Milyen típus lenne jó hozzá?
Előre is thx a válaszokért!
Hozzáértők hahóóóó, segítsetek plííííz