7
Drasztikus leépítésekre készül a Deutsche Telekom
  • mrzed001
    #7
    Minek magyarázom én ezt?
    Na mégegyszer, más példa:
    Játszottál már stratégiai játékkal (pl RTS, Supremacy, ... valami?)
    Megesett már, hogy több bázist is ki tudtál építeni (pl erőforrások köré)?
    És egy összetett kérséddel talán meg is tudom értetni, hogy mire is célzok:
    Minden bázisod olyan erősen védted, és olyan sokat tettél érte, mint a HQ-ért (és mindent kiépítettél olyan profira, mint a HQ-ban), vagy mivel azok csak másodlagosak, és bármikor megszűntethetők (csak kizsigerelés és kifosztás a cél), ezért csak egy silány védelemmel láttad el ?
  • BlackRose
    #6
    Mielőtt az ember mond valamit, nem árt ha tudja miről beszél, ugyanis a kapitalista (és ez vonatkozik a szocialista európai kapitalizmusra is - he mennyire baromiúl hangzik), a cégek úgy vannak megszervezve, hogy még a cégen belüli részlegek is külön világ. Ugyanis, egyik részleg törekszik minnél önnálób lenni a többitől és segíteni fog a többi részlegnek, de nem fogja maga alá vágni a fát, vagyis ha egy részleg nem tud huzamosabb ideig nyereséget termelni akkor azt inkább felszámolják vagy jobbik esetben átszervezik, minthogy a másik részlegek nyereségét felzabálja. Éppen ezért a DT-t nem tarthatja el a Fatáv.
    különben shabba leírta, hogy ez fizikailag is képtelenség lenne, de ehhez még komolyan hozzá kell adni ezt is amit itt leírtam, ha a Fatávba jön a DT másik részlegéből 2 f@szi, hogy tanácsot adjon, vagy vice versa, vagy a Fatáv kifejleszt egy szoftvert amit a DT másik részlege is alkalmaz, akkor ezt számlázzák egymásnak éppen úgy mintha külső cégek lennének és az egyetlen különbség, hogy erre nem fizetnek AFÁ-t. Tehát a DT úgy viszonyul a Fatáv-hoz és vice versa mint ügyfélhez és így is van kezelve logisztikai szempontból, ezért az ilyen fajta, pitzuka tartja el az egéssz világot a legjobb esetben is nevetséges.
  • mrzed001
    #5
    Sztem meg te értelmezed rosszul a dolgokat
    Tény: a T csoportnak vannak veszteséges (vagy minimális nyereséget) termelő részei (T-Online-nak, vagy a vezetékes részlegnek volt 1-2 rosszabb éve 4-5 évvel ez előtt ha jól emlékszem ?)
    Tény: 3-4 éve a legtöbb nyereséget termelő magyar cég volt (pontosan a mostani helyét nem tudom, de akkor 1. Fatáv, 3. Westel volt az élen)
    Tény: A nagyfokú expanzióhoz nagyfokú beruházásra van szükség (a nyereség hány %-át hagyta itt? Tudsz adatot? A többi hova ment?)
    És ha félreérthető lettem volna, akkor átfogalmazom: a német T-s cégek fejlesztésére és ügyfélcsalogató spéci akcióira ment el az itthon megtermelt nyereség java (nem csak abból fizették persze, a magyar nyereség része volt ezeknek a költségeknek)
  • eke
    #4
    nocsak...nocsak...
  • shabba
    #3
    1. Értelmezési gondokkal küzdhetsz, a cikk nem arról szól hogy a DT veszteséges hanem arról hogy a DT vezetékes üzletága nem megy már olyan jól mint régen. Mellegles ez a világ összes országában tapasztalható trend hogy a vezetékes üzletág nyereségtermelő képessége csökken és helyette a mobil virágzik. A DT-nek van mobil üzletága is ami köszöni jól van. Az összes foglalkoztatott száma pedig 244ezer, ebből a cikkben is említett 110ezer a vezetékes ágazatban tevékenykedik.

    2. A DT nem veszteséges, 2005 első félévet 1953 millió eurós nettó nyereséggel zárta. A 2004-es év teljes nettó nyeresége 1564 millió euro volt szóval egész jól növekednek.

    A fatáv idei első féléves nettó nyeresége 167 millió euro volt, ebből nehezen lehetne fedezni és eltartani a DT-t. A két cég között igen komoly aránybeli különbségek vannak pénzügyi téren. Pl. 2004-es év össz bevétele DT-nél 57,36 milliárd euro, fatávé 2.42 milliárd euro.(23,7:1-hez arány). A előbb említett nyereség adatoknál ez az arány 11,7:1-hez. Szóval a fatáv arányaiban nyereségesebb mint a DT egésze, de tévedés azt hinni hogy ő viszi a vállán az egész céget.

    3. Ezen felül a DT-nek komoly adósság állománya van amit az évek során véghezvitt túlzott felvásárlásoknak és 3G licenceknek a számlájára írható. Ez az adósság akkora hogy a fatáv egész éves nyeresége 300 év alatt sem tudná eltüntetni.
  • vg
    #2
  • mrzed001
    #1
    Igen, a német DT veszteséges.
    Végülis ezért kellett valamelyik évben Mo. legnyereségesebb vállalatának lennie a Fatávnak, hogy a DT fedezhesse veszteségeit