21
 • Caro
  #21
  Az RSA egy matematikai formula, amiről bebizonyították, hogy feltörhetetlen.
  Persze lehet próbálgatni a kulcsokat, de azért az "kicsit" sok időbe kerül, főleg nagy titkosítások esetén, még komplex szuperszámítógép-parkokkal is.
  A 3. kulcs(helyesebben inkább 0.) pedig kb 1.5 másodpercig létezik a gép memóriájában, máshol nem.
 • uniu
  #20
  Ez bizony igy van. Bar a PGP-nel azt probaltak elerni(USA), hogy ne jusson ki az orszagukbol. De rossznyelvek szerint bizonyos verzioitol van benne valami backdoor, nemzetbiztonsagi esetre. Sott vannak specialis szgepek erre a feltoresre, specko procikkal, Deepcrack neven ha minden igaz.
  caro: ennek mi ertelme volt:"Az RSA feltörhetetlen. Legfeljebb bruteforce-al lehet feltörni." ? Most akko feltorhetetlen, vagy sem ?:)
 • IoIa
  #19
  Minden állam csak olyan titkosítási módszereket engedélyez nemzetbiztonsági okok miatt, amit meg tud fejteni szükség esetén. Az RSA engedélyezett...
 • IoIa
  #18
  Minden, ami elkódolt, az egyből gyanús. Sokkal egyszerúbb más módszereket használni :))
 • IoIa
  #17
  Tényleg azt hiszed? Belegondoltál már abba, hogy esetleg 3 kulcs van, de csak kettő van hangoztatva?
 • Caro
  #16
  Az RSA feltörhetetlen. Legfeljebb bruteforce-al lehet feltörni. Vagy ha megszerzik a kulcsaikat.(de ha normális operációs rendszert használnak, akkor nem fogják. A normális itt kizárja a zárt forráskódú termékeket.)
  A bitek számát pedig szépen lehet növelni, a feltörhetetlenségig.
 • uniu
  #15
  hmm.. es kiknek a penzebol ? es kiknek a penzebol tartja fent a rendszer magat ? Fizessek azert, hogy megfigyeljenek es [email protected] barmiert, ha kedvuk van ?
 • Lame
  #14
  Mar az felhaborito, hogy mindenkirol eltarjok az adatokat. (Most mindenki gyanusitott, vagy mi van?)
  Ezek meg azon vitatkoznak, hogy 1 vagy 4 ev. Mi meg majd tokre orulhetunk, ha csak 1 ev lesz. Hurra!
 • IoIa
  #13
  Annak a módszernek rengeteg buktatója van. A legegyszerűbb módszer, ha csinálnak egy weblapot valami ártalmatlan tartalommal (pl. blog), és a szöveget úgy írják meg, hogy abból egy előre egyeztetett megfeleltetési rendszer szerint az igazi tartalma kiolvasható legyen. A lényeg: olyan helyen kell csinálni, ahol sokan vannak. El lehet tűnni a sok semmitmondó zagyvalék között. És persze gyakran kell oldalt váltani.

  Sokan azt hiszik, hogy egy információ csak akkor lehet rejtett, ha azt kétkulcsos/sokbites módszerrel siffrírozzák. Holott nem itt van a lényeg, hanem a módszerben.
  A másik lényeges elem, ha mégis elkódolva akar valaki küldeni valamit: iszonyú sok hamis zagyvalékot kell legyártani és elküldeni, mert az mind csökkenti a kódfejtők kapacitását.
 • IoIa
  #12
  Ez az egész ellenőrizősdi tiszta 1984.
 • IoIa
  #11
  Sima szokásos kacsa. Nem hinném, hogy interneten kommunikálnának.
 • IoIa
  #10
  Ha van egy kis eszük, akkor semmilyen közismert, publikus eljárást nem használnak, mert azoknak a fejtésére cél-hardware eszközök vannak.
 • hmhm
  #9
  256 ot még igen, viszont ha SSL-en keresztül megy, és annak a kulcsa a 256 bites akkor b*szhatják
 • Mice
  #8
  ez nagyon szép, de ahány szerverük van ezeknek... minden account/draftot ellenőrizni...

  az ilyen földalatti egész netet elemző szuperszg-es hálózatban meg nem hiszek.
 • Mice
  #7
  "dán, a svéd, az észt, a litván és a belga" jóvan innentől kezdve róluk is megvan a véleményem...
 • Caro
  #6
  Nem kell így trükközni, a sima 256 bites RSA titkosítást se törik fel, soha az életbe.
 • hmhm
  #5
  A hotmail helyett nyílván használható bármi. erről hallottam énis, szerintem ötletes dolog.

  #4 persze hogy lehet, de ahhoz az egész internetes kommunikációt figyelni kéne.. szerinted?
 • Admiral
  #4
  Ez igy nem helytálló...

  Ha te megírsz a saját gépeden egy levelet, és "elmented", azzal elküldöd a saját gépedről a Hotmail serverére, tehát áramlik adat, így elfogni is el lehet...

  Sőt, nem is kell elfogni, hiszen a Microsoft hozzá tud férni a saját servereihez, így az azon tárolt levelekhez is, a Microsofton keresztül pedig a CIA/FBI/stb. is.

 • Cat #3
  olvastam egy amcsi lap által idézett CIA jelentésben, hogy zarkaviék csoportja (iraki terroristák) pl. úgy kommunikálnak a neten, hogy nyitnak egy hotmail accountot, abba beleirják amit akarnak, elmentik draftként (vázlatként - tehát nem küldik el sehova, senkinek, ergo utközben elfogni se lehet), és az ehhez tartozo loginnevet és jelszót két különböző hálózaton jutattják el annak, akivel beszélnek, pl. egyiket ircn, a másikat MSNen, illetve valamilyen SSH talkon keresztül. Tehát hiába tudják meg valamelyiket, semmit nem érnek vele a hatóságok, mindkettő kell hozzá, és még az is, hogy melyik levelezőrendszerben van az adott utasítás...
  na ezt kapd el bazz.
 • FTeR
  #2
  azért, nem kéne terjeszteni az urban legendet, mert nem a telefon beszélgetést és az sms tartalmát akarják tárolni, csak a rá vonatkozó infókat (ki-kit/kinek, mikor, meddig, milyen formában ).

  Ennek ellenére egyáltalán nem értek vele egyet. Eu kezdi túlzásba vinni ezt a szabályozósdit.
 • Luminas
  #1
  LOL
  Nem igazán értem miért jó ez. Akinek titkolni valója van, úgysem MSN Messengert használ, hanem legalább egy GPG-t. De ha ez jól esik nekik, tegyék - gyorsabban fognak fejlődni a titkosítási technikák, és végre a P2P develop az EU-tól is kap egy kis lökést, nem csak az USA-tól..