487
Hajrá Lyukóbánya FC!!!4
-
#367 Kocka sör? -
Takezó #366 mennyit kérnek étted, kizsmokuzs? :o -
#365 esetleg így:
-
#364 TISZTELT CSAPATVEZETŐSÉG!!!
Haliho most raktak ki transferre. Tokyoi alagútásó FC-től. Vmi brazzil jött a helyemre, aki többet fut, de kevesebbet tud. :P
185/80
heading: 16
positioning: 18 (altalában védőitaltól függ)
tackling: 12-20 (ballal 12, azt féltem, jobbal 20)
anticipation: ??? (mikor mennyi, ez is védőitaltól függ)
strenght: 18 (védőital mennyiségétől, akár 20+ os is lehet.)
jumping: 15
marking: 20 (felismerem, a táblákat)
Ja Bal oldali középpálya.
Isten a bál lábam, a jobb meg Jézus
(nem az szar, az csak támaszt a lövésnél meg kivállóan rúg bokát :) )
"Fajomat" tekintve Japán anyától Afrikai apától (igy lettem Jagger - japán- nigger - ,ha tetszik "Hip-Hop szamuráj") Ja, fehér bőrű szőke kékszemű. :)
Haliho most raktak ki transferre. Tokyoi alagútásó FC-től. Vmi brazzil jött a helyemre, aki többet fut, de kevesebbet tud. :P
185/80
heading: 16
positioning: 18 (altalában védőitaltól függ)
tackling: 12-20 (ballal 12, azt féltem, jobbal 20)
anticipation: ??? (mikor mennyi, ez is védőitaltól függ)
strenght: 18 (védőital mennyiségétől, akár 20+ os is lehet.)
jumping: 15
marking: 20 (felismerem, a táblákat)
Ja Bal oldali középpálya.
Isten a bál lábam, a jobb meg Jézus
(nem az szar, az csak támaszt a lövésnél meg kivállóan rúg bokát :) )
"Fajomat" tekintve Japán anyától Afrikai apától (igy lettem Jagger - japán- nigger - ,ha tetszik "Hip-Hop szamuráj") Ja, fehér bőrű szőke kékszemű. :)
Apám kameruni a muter meg Kyotoi virágárus
A tejes nevem: Yagiu Miasato Jamal Okabani Mutombo Jubei.
De a Yagi tökéletes.
Néhany promo kép:
Ez akkor készűlt mikor a csapat leszerződtetett. (a fickot a képről nem ismerem, csak úgy odaállt)
Ez meccs közben. Vmi csapattársam megdícsért, milyen ügyesen tudok felrúgni(már nem emlékszem a nevére)
Ez egy régi családi fotó, az unokatesómmal. Mutattam neki egy pár trükköt.
(azt monják a mosolyunk ugyanolyan, én nem tudom...)
Van esélyem??? -
Takezó #363 csütörtökön a köv rangadó, készüljetek srácok transzparensekkel, hogy a sok kis rajongócsajnak a kezébe nyomhassuk a rudakat!!!444 -
Takezó #362 lekjopp!!44 (y) -
Takezó #361 lál, látom vannak itt még jómunkásemberek!!44 -
Takezó #360 ezt miden rendes helyit udjaö :o -
Takezó #359 mi és az edzés? az olyan, mint a cigány meg a munka :o -
cyrus #358 itt még dédapáink csapata
érdekes megfigyelni hogy ekkor egy csapat még csak hatfős volt, viszont használhatták a bányászlámpát segédeszközként, így nagyobb biztonsággal tájékozódtak a pályán az éjszakai rangadók során. -
Kanál #357 dizájnozs -
#356 full extrázs! -
cyrus #355 itt a csapat busza :| -
#354 ne szúrjál be ilyeneket :c -
#353 mocskos keciek milyen jól védtem huahualoal -
cyrus #352 [nagyon tetszik neki a szar poénja] -
cyrus #351
[míccs] -
cyrus #350 [meccs] -
Kanál #349 MECCSET MÁN :@@@ -
#348 igazad van
nekem pl. még nincs ötletem
de régibb fanoknak kötelező lenne mondani vmit
szal halljuk ;)) -
#347 Jólenne kitalálni valami nevet nekünk a fanatikusoknak /szupportereknek. Ötletek? -
#346 jó elég má a vitából...mi lesz ha felnéz ide 1 másik fan és azt látja h ti itt veszekedtek? -
cyrus #345 jóhogynem, kezdő csak bányásszakszervezetis igazolvánnyal lehetsz. -
#344 nem értelek vazze!
mi tuggyuk ezt és szóltam hogy Ő a tudatatlan...mit piszkász, akkó se lesző kezdő;-) -
cyrus #343 nalátod, hátakkómeg ! :CC: -
#342 fővájár segédhejettes vok -
cyrus #341 mitha te nem a bányában dolgoznál :@ -
cyrus #340 étem :| -
#339 aki új rajongó (pl. én) annak itt kell kezdenie a hagyományoknál -
#338 tudatatlan... -
#337 pedig órjási hatyományokkal rendelkezik a klupp! -
cyrus #336 minek írod ezt ide, mind tudjuk :W::C:C:C:C:C -
bannernek? lol -
#334 Lyukóbánya – Magyarország 3. Legnagyobb városától, Miskolctól – alig 10 km-re, északra helyezkedik el.
A borsodi medence több mint két évszázados szénbányászati múlttal rendelkezik. Ezen belül Lyukóbánya 60 évre tekinthet vissza.
A bánya fejlődését, létét minden időben a térség ipari környezetének tüzelőanyag-igénye határozta meg.
Területén 5 széntelep fejlődött ki, amelyek közül ezidáig 3 telepet vontak művelés alá. Jelenleg – 1950 óta – a közel 300 m mélységben húzódó négyes (Adriány szinti) telepet művelik.
A barnaszén telep 2,0 – 2,8 m vastagságú. Átlagos fűtőértéke 11 600 kJ/kg. A kitermelt szén alapvetően a Borsodi Hőerőmű tüzelőanyag-ellátását szolgálja.
A bányának 4 függőleges aknája van. A 2 fő akna centrális telepítésű. Ezek személy- és anyagforgalmazási, szellőztetési, valamint termelvény-kiszállítási célt szolgálnak. 7 tonnás bödön.
A bányaüzemben 3 műszakban heti 6 napon keresztül folyik termelés.
A magyarországi bányákat veszély szempontjából minősítik. A bánya nem sújtólégveszélyes és nem vízveszélyes. Szénporrobbanás, gázkitörésveszély, valamint por- és sugárártalom szempontjából nem minősített.
A szenet frontfejtéseken termelik. Az aknák aljához vágatok csatlakoznak, amelyeket a termelő bányamező határáig hajtanak. A vágatpár közötti területen a szenet hazafelé haladó művelési módszerrel fejtik. A fejtési berendezés a fő vágatrendszer felé visszafelé halad. Az alkalmazott berendezések között fejtésbiztosító hidraulikus pajzsok, jövesztő/rakodó gép és láncos vonszolók találhatók. A frontfejtések kb. 100 m-es homlokszélességűek, s 1,0-1,5 km-es kifutási hosszal.
Lyukóbányán nem mindig ezt a technológiát alkalmazták. A kezdetek jellemző művelési technológiája a robbantásos jövesztésű fémgerenda biztosítású frontfejtés volt. A szállítást kis kapacitású csillékkel oldották meg. Ma a szenet a frontfejtésekről 400 t/h maximális kapacitású gumiszalagos berendezésekkel szállítják az aknához.
A jelenlegi frontfejtéseken alkalmazott technológia bevezetésére már a 60-as évek végén sor került, ami akkor sikertelennek bizonyult. A 70-es évek végén az újabb kísérleteket siker koronázta és hamarosan mindhárom frontfejtés ugyanezzel a technológiával üzemelt.
A jövesztőgép kb. 0,6 m mélyen vágja a szenet a fronthomlok mentén. A jövesztésnek megfelelő előrehaladást a hidraulikus pajzsegységek folyamatos léptetése követi, a fedő és a talp kőzetek biztosítása céljából.
A jövesztőgép két végén egyenként 1,6 m átmérőjű tárcsák találhatók. Ezek úgy helyezkednek el, hogy a jövesztés irányától függetlenül az elől haladó henger a felső szeletet, a hátsó henger az alsó szeletet vágja.
A lényegében 20 évvel ezelőtt bevezetett technológiát ma is alkalmazzák. Jelenleg a pajzsegységek lengyel, a jövesztőgépek német gyártmányúak.
A fronthomlokról kitermelt szenet az alapvágaton törik. Ezt a műveletet pofás törők látják el.
Az előkészítési és a fejtési rendszerek szoros egységének megteremtése kiemelt feladat minden földalatti művelésű bányánál. A vágatokat hernyótalpas vágathajtó gépek segítségével hajtják.
A 4 m átmérőjű vágatokat zárt körszelvényű, TH biztosítású vágatépítések jellemzik. A földalatti bányatérségekben kialakított nyitott vágatszakaszok hossza Lyukóbányán eléri az 50 km-t. Ez megközelíti a budapesti metróvonalak teljes hosszát.
1977-től a bánya évenkénti termelése megközelíti az 1 millió tonna szenet.
A bánya technológiai folyamatának irányítása a diszpécser központon keresztül történik.
A szén külszínre való szállítása 7 tonna rakodósúlyú bödönnel történik.
A szkip szállítási rendszer mellett fontos szerepet tölt be a pneumatikus szénszállítás is, amelynek során a kis méretű széndarabok levegőáram segítségével jutnak el a külszínre.
A szenet a külszínre jutás után osztályozzák. Ennek során a nagy meddődarabokat kézzel kiválogatják, és a meddőhányóra szállítják. A szén a Lyukó-Berente között kiépített, mintegy 14 km hosszúságú kötélpályán 1,5 tonnás csillékben éri el a szénosztályozót, ahonnan – egy törőn keresztül – a végleges felhasználási helyre, az erőműbe kerül. Évente kb. 8 PJ elszállítása történik meg. A kitermelt szén kisebb hányada a lakossághoz jut el.
Az 1996 augusztusában végrehajtott privatizáció óta az üzem tulajdonosa és üzemeltetője az AES. A cég jelentősen csökkentette a dolgozói létszámot. A korábban veszteséges bánya ma nyereséges és baleseti mutatói is lényegesen javultak. A 200.000 munkaórára eső balesetek száma 17-ről 3-ra csökkent. Ez a magyarországi átlag 20 %-a, az E.Á.-beli átlag 50 %-a.
A bánya jelentős szénkészlettel rendelkezik. Kereslet esetén a bánya folyamatos fejlődése tovább biztosított. Lyukóbánya működtetésére az ezredforduló után is van remény.
a focicsapatról nem mondanak semmit :'(( -
cyrus #333 ettőlféltem :C:CC:C:CC:C -
#332 az gabberé... -
cyrus #331 csináljak kérdezem :|
[jelentkezik mer tudja ha gaber megjön akkor nagyon nagy banner lesz atmegnemjó :C] -
R9 #330 kéne banner :D -
cyrus #329 hát énse játszok máshol, felsérti a bütykömet a durva fű... -
#328 esik mán rekke nyóc óta.....nem bay én úgyis csak ángól gyöpön tok jáccani...