31
Egymással szemben feltámasztott tapasztalatok ..
-
#31 Én Romániában lakom... Egységes Román dogát ugy puskáztam le ahogy értem waze. -
#30 kussolj már el, htx -
#29 ezé minek csinálsz topicot ha nem is irsz bele?sztem töröld. -
#28 -
#27 Kit kóstolgatsz idióta ? Ez nem 12 éves általános iskolásoknak való topic .. Kocc .. -
#26 Figy RAST nemtudsz valami jó puskázási módszereket? -
#25 Vágülis megnéztem jobban és teccik! -
#24 Jelenleg nem. De azért köszi a segitőkészséget ;] -
szando #23 még mindig aktuális? :) mert akkor írok 1-2 segítő szót :) -
#22 Mi ezzel a probléma ? -
#21 Rast jobb témát nemtudtál volna nyittni???? -
#20 Ismét ez lenne a kérdés -
Vlala #19 A macskám nemi életéről jó lesz? Macsekkal együtt viheted, úgyse szobatiszta. :):):):) -
maka2 #18 CSáó!
Nem tud valaki adni egy házidolgozatot?
Mindegy milyen táma, csak legyen!
Köszi!! -
#17 Ma is elég sokat böngésztem .. Ismét nagy sikerrel .. -
#16 Tehát nemtud segiteni senki ? -
#15 Az ételbárban ugyanazon a helyen valósul meg a termelés és az értékesités. Mindez a fogyasztó előtt történik, tehát a szakszerüségnek, a higiéniának, a gyors munkavégzésnek fokozott szerepe van. Fontos a kulturált magatartás is. Az ételbárban a termelést és az értékesitést szakácsok és vendéglátó eladók végzik. Az ételbárban elsősorban roston sült húsételeket, meleg és hideg szendvicseket, meleg előételeket, salátákat, hideg és meleg leveseket, hidegkonyhai készitményeket, alkoholmentes turmixitalokat, készitenek és értékesitenek. Mivel a vendég előtt csak a befejezeő munkavégzésre (keverés, piritás, roston sütés, csőben sütés, bő zsirban sütés) van lehetőség, ezért az ételbárban csak a magas fogon előkészitett termékeket használhatunk fel. Az előkészitést (sütést, főzést) külön erre a célra alakitott konyhában, vagy kapcsolodó hagyományos étterem esetében annak a konyhájában kell elvégezni. Mindkét esetben, szükséges, hogy közvetlenül az ételbár helyisége mögött egy megfelelően gépesített, hütökkel felszerelt befejező konyha legyen. itt végzik például a szeletelt húsok ízesitését, bundázását. A befejező tevékenyéseghez, a termeléshez megfelelő mennyiségü és kapacitású gépet és készülékeket kell biztosítani. Ezek hiányában a munka lassúvá vállik, ami megengedhetetlen és összeegyeztethetetlen az ételbárban végzett tevékenységgel. Az a jó ételbár, amely egyszerre elégiti ki a magas szinvonalon a termelés és az értekesités következményeit. Gyorsan, látványasan, hogy a vendég ne várjon sokat. A vendég az izléssel kialakitott bárbult mellett elhelyezett magasitott széken foglal helyez. A bárpult másik oldalán készitik el a megrendelt ételt és italt. itt találnak a vendégek az emblémával diszitett papirabrosszal, a szükséges evőeszközökkel, füszerekkel. A bárpulttal munkaasztalok, a sütőkészülékek és a melegen tartó készülékek, valamint a salátahütő pultok, amelyeik szabvány (modul) méretben készülnek. Ezek jól összeilleszthetők. Gondoskodni kell a keletkezett égéstermékek, és a gőz elszivásáról, a kifogástalan levegőcseréről. Erre szolgálnak a gépsor fölé helyezett elszivő készülékek. Fontos, hogy az ételbárba lépő vendég kifogástalan külsö megjelenése, előzékeny, udvarias magatartása és a tiszta környezet. Megfelelő szines fényképekkl, megvilágitott diaképekkel, izléses étlapokkal kell a fogyasztót tájékoztatni, az ételek választékáról, és a fogyasztói árakról.
Ennyi áll a könyvben. Elnézést a helyesírási hibáékért.. -
jefferson83 #14 Megfogalmazhatod még az ételbár előnyeit és hátrányait is az egyik pontban. Azt ne hagyd ki, hogy ételbárral nagyon sok helyen találkozhatunk, például vonatokon is...stb. Mondjuk fogalmam sincs milyen irányból szeretnéd megközelíteni a dolgokat. -
#13 Suliban nem vettünk az ételbárokról semmit. Éppen ezért kaptuk meg, hogy dolgozzuk ki itthon házidolgozat formájában.
Sajnos a könyvben sem valami sokat irnak róla, amit meg igen, az nem felhasznlható - azaz nem engedélyezett .. -
jefferson83 #12 Magdtól csak van valami elképzelésed miről is fogsz írni. Meg csak vettetek valami hasonlót a suliban. A lényeg, hogy ne mindig csak ugyanarra keress rá, hanem más kulcszsavakra is, amit a dolgozatban fel szeretnél használni. Pl.: étkezési szokások.. stb. Nem kell mindenben benne lennie az ételbár szónak. Remélem érthető volt. Bocsika, hogy jobban nem tudok segíteni de lassan utazom el és most nincs kedvem és nem is tudok kutakodni neked :) -
#11 Yahoon találtam, 1 -2 ételbárról leirást. De az szinte nem is felhasználható.
Kb ennyi:
Sokan napközben az ételbárok pultjai mellett, magas székeken ülve étkeznek. E jellegzetes hangulatot otthon is megteremthetjük, csupán néhány magas szék és magasabb asztal szükséges hozzá. A magas székek természetesen készen is megvásárolhatók, ám egy vérbeli ezermester inkább a maga készítette székekkel és asztallal rendezi be a maga otthoni ételbárját. A munka nem különösebben hosszadalmas, az anyagok birtokában pár nap alatt elkészíthető a szerény étkezőbárgarnitúra. -
#10 jegyzetek.hu
? -
jefferson83 #9 Én is ha már fizetek a netért,akkor legyen hasznom belőle. Rast a gugliban biztos találsz valamit. -
#8 És ha mégis? :o -
#7 Átnéztem .. Sajnos itt sem találtam semmit .. -
#6 www.puska.hu
?? -
#5 Könyvtár .. Hát .. Nincs kedvem utazgatni könyvtárba és könyveket bújni .. Egyszerübbnek tartom lerántani netről .. -
Garfield #4 Tudom, hogy ez manapság már nem trendi, de esetleg könyvtár? -
#3 A vendéglátóiparral kapcsolatban kellene megirnom. Az ÉTELBÁRokról lenne szó..
-
#2 talán ha leírnád mia témája.... -
#1 Segitségeteket szeretném kérni.
Sajnos nem találtam a házidolgozatomhoz megfelelő anyagot. Azaz, egy linket sem :-(
Aki tudna segiteni, szivesen venném.. Előre is köszi :-)