75
  • Inquisitor
    Ez nyilvánvalóan NEM igaz. Normális PSX emulációhoz vagy 5 évre volt szükség, pedig az gyengébb volt mint egy Voodoo1-es kártya.
    Nintendo 64 emulátor is éppen csak, a DreamCast emu meg még mindíg lassú.
    Használható PS2 vagy XBox emu sincs, pedig egy 3GHz-es proci vagy egy GF6600-6800 picit többet tud ám ... majd talán addigra, amikor a PS3 vagy az X360 kifutó lesz.

Másrészt meg tényleg felesleges összehasonlítani a grafikát, mivel egy konzolból (érthető okokból) sokkal többet ki lehet hozni ugyanolyan paraméterek mellett.

Tehen_M - Az lehet, hogy sokára jön ki, de akkor is egy rövidesen megjelenő vason fog kijönni. Nem teljesen mellékesen tudásban és sebességben a PS3 GPU-ja erősen hajaz a 7800 szériára, de mire olyan GFX lesz PC-n, addigra már lehet GF8xxx meg Radeon 2xxx lesz.
  • tehen_m
    Rosz példa. Nyilván van olyan játék ami csak pc-re jelenik meg és ott szebb.

MGS4-vel meg semmit nem hasonlítanék mert még nagyon messze van a megjelenése...
  • HUmanEmber41st
    javítás:
    nem perel be 1 PC gyártó sem
  • HUmanEmber41st
    jahh bocsi 6600/ 128 MB RAM van, kicsit mellényúltam..
    De gondoljatok bele:
    a PC re lehet akármilyen konzol szimulátort tenni, ez visszafele nem működik..arról nem is beszélve, h a warez konzol CDket és DVDket vajon min törik fel és írják ??
    És a konzolokat tilos felupgradelni, a PC-n max a garanciát veszted el, de nem perel be egyik konzol gyártó sem..
    Arról meg megint nem beszélve, hogy össze lehetne hasonlítani a PC re megjelent Battlefield 1942-t, meg a konzolos változatát.
    Lehet kozollal netezni is..de vajon tudod-e tolni a gammát mondjuk 64 fős szerveren, hatalmas pályákon???
    És egér van-e??? célzás egér nélkül igazi szívás.. főleg FPSben.
    Szal szegény ATI most egy kicsit lemaradt..
    A játékfejlesztők is inkább az nVidiára számítanak mostanában
  • NEXUS6
    "Melyik pc és melyik x360?"
    Szabad a gazda!;)

Szerintem ez nem volt egy jó példa.
    Gondolod hogy egy olyan gáme amelyik pc re is megjelenik (a képek, ha jól tévedek a call of duty2-ből vannak) tartalmazni fog olyan dolgokat amit a PC nem bírna?

Hasonlíts össze CoD2-t meg monnyuk a MGS4-et!!!

• Keldor
    jaja full nem mind1
    havernak 6200-je van én is meglepődtem hogy már az tudja a Shadder 3.0-át
  • Cat 02 #29
    ?-el
  • Cat 02 #28
    khm "sajnálni az fx-ert" ez olyan szar nekem fx 5600 -om van és jóó
  • tehen_m
    "szerintem messze a PC elött vannak"

Csak egy pl.:
    Melyik pc és melyik x360?
    1kép
    kép2

Vagy pl.: Most wantedből egy kép (friss. szeptemberi)

nfsmw
  • NEXUS6
    Érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon nem e az van az egész mögött hogy a PC platform már másodlagos a konzolhoz képest?

Az ATI ráadásul csak egyszer volt képes az NVIDIA elé kerülni, amikor az az FX-el nyűglődött.
    A bencsmarkrájderek meg hiába mondanak akármit, az számít, hogy a játékok hogy futnak.

Bár elég érdekes a kép mert az új konzolra készült új játékok garafikailag szerintem messze a PC elött vannak, miközben a konzolban levő GFX csipek meg nem bizti hogy jobbak mint a legújabb csúcskártyíák!!!!!
  • pedrohsi
    kiegészítve az ATI cáfolatával. Nyilvánvaló viszont, ebben a pillanatban nem minősíthetjük egy legyintéssel kacsának a tesztet, mert az ATI sem mutatott fel konkrétumokat.
  • 3P
    Hát ez már napok óta neten terjengő kacsa, csodálkozom, hogy az SG ennyi nappal a hír után hozta, holott már más oldalakon ki lett vesézve, hogy úgy ahogy van ez egy kacsa, illetve szebb néven spekulatív reklám...
  • dez
    6200-assal? Akkor nagyon ügyes lehetsz... :)
  • Caro
    Ott a Crossfire.
  • Caro
    S3 Virge 4ever! :)

Mindenesetre nagy égés lenne, ha béna lenne. A főfejes kijelentette, hogy dupla teljesítménynövekedés lesz.
    De az utolsó előtti bekezdést nem tudom értelmezni. Az a gond, hogy a nextgen low-end kártya nem nyomja le a jelenlegi high-end kártyát?
    Bár azzal a kis 450$-os árával nem is annyira low-end...
    Végül is nekem mindegy, úgyis valami van az alaplapommal, mert nincs AGP gyorsítás...
  • HUmanEmber41st
    Az ATI nál hiányolom a dupla vidkari beépítési lehetőséget is
    Kipróbáltam a 6200-as karimmal az SLI-t, ~1500 ponntal kaptam többet a karihoz adott 3D Markban..
    nem beszélve az nVidia 24 pix.futószalagjáról..

Meg aztán nem kell fél évenként vid. karit venni...
  • vg
    igen, de az nem sok két év alatt...
  • UnnameD
    Ilyenkor bezzeg nem jönnek az ati fanboyok, hogy így meg úgy, szar nvidia. Inkább törjön fel a matrox is, és akkor jó olcsón lehet majd vásárolgatni
  • dez
    Shader Model 2.0->3.0 váltás...?
  • dez
    Itt az a fő gond, hogy egyszerre kellett az ATI-nak meglépnie a vonalszélesség csökkentést, és az SM 2.0->3.0 váltást. (Bár az Nvidiának is sikerült, de nem volt olcsó dolog, és mindent bele is kellett adniuk, mert jól tudták, hogy 2x nem hibázhatnak egymás után. Az ATI viszont talán el volt kényelmesedve.) Pontosabban, itt most van még egy 3. dolog is: a unified shaderek.
  • icespeakyy
    ugyanmá...az nvidia meg a ps3 mal van elfoglalva..az nem ürügy...nvidia mégis megtudta csinállni attól h ott van a ps3
  • janyikzs
    Tényleg elképzelhető, hogy az ATI most az XBOX kártyájával volt/van elfoglalva, és emiatt nem lett komolyabb kártyára idejük.
    Az ár teljesítmény arány viszont az NVidiánál van elég erősen.
  • vg
    Több mint 2 éve csak DirectX 9 kártyák vannak, tulajonképpen semmi érdemi válozás nincs. Kívéve a futószallagok, és a órajelek emelésével gyorsítanak. Ez így nagyon gáz... Na, nem mintha erről az ATI, vagy az Nvidia tehetne. Az is poén hogy, (mivel jövöre megjelenik a Vista) ezek a kártyak már most el vannak avulva...
  • Torry
    Khmm....

Az FX-el mi is volt helyzet?
  • IoIa
    Kacsa
  • nightgod
    Na én nem tudom ebből mi igaz, pöttyet kamu ízű a cucc. Habár rengeteg helyen nézelődtem már az Ati legifjabb titánja után, de még nem igazán hiszem el egyiket sem. De derülátó sem vagyok nagyon, nem érzem (megérzés csupán azért, mert konkrét és hiteles eredmény nincs, és a specifikációk sem feltétlen vágnak teljesen össze) azt az átütő erőt a kártyában, továbbá sokat is késik az nVidia megoldásával szemben, ez talán most kevés lesz. De ne legyen igazam!

De ha megfigyeljük, amikor az nVidia az XBox grafikus vezérlőjét csinálta, akkor jött ki a csóri FX szériával. Lehet, hogy ugyanez történt most az Atinál is. Vagy valamire az nV nagyon rátalált a PS3 graf chip-je során...

Persze mindez csak találgatás. Az igazság azonban nemsokára kiderül, érdemes odafigyelni. Nem hiszem, hogy sokan csalódtak már az Ati megoldásaiban, és ebből is kisülhet bármi átütő. Én szurkolok nekik, a jó izmos verseny mindannyiunknak csak jó lenne (főleg a pénztárcánknak).
  • Anee
    az oldalon benne van hogy azért csinálták ezeket a kamu eredményeket, hogy FIGYELJENEK rájuk...szal úgy kamu az egész ahogy van
  • rorr
    Mi ezen a versenyen csak nyerhetünk a két utolsó széria mind az ati-nál mind az Nvidiánál nagyon jó kártyákat hozott!!!Én mondjuk most Nvidia fan vagyok nekem bejött Nem játszom doom 3-at és half life 2-őt sem talán azért is...
  • RpPRO
    Elkepeszto, mennyi ostobasag napvilagot lat. Minek spekulaltok? Varjatok mar meg a hivatalos bemutatot!!!
  • IMYke2.0.0.0
    Benne van az SM 3.0... talán normális hardver híreket kellene olvasgatnod, ahelyett, hogy első blikkre nagyot akarnál ideböffenteni...

• Zsoltika 007
    Szerintem nem lenne poén ha nem lenne verseny. Te is megéreznéd mikor karit vennél...
  • davos80
    Poén lenne, ha az Nvidia felvásárolná az Atiit...
  • szgombos
    Túl sokat ültek a babérjaikon, vagy már egyenesen directX 10 kompatibilitással akarnak előrukkolni - mindenesetre nem kell sajnálni az ATI-t.
    Az nVidiát sem sajnálta senki az Fx sorozatért.
    Vagy talpraállnak, vagy felvásárolják őket.
  • Munch
    "Nvidia mindig is nyerni fog" ?????????
    Úgy érzem ez megint egy vitatkozós topic lesz. :D
  • MrMafioso
    Hát igen, Nvidia mindig is nyerni, fog, de ahogy a cikket olvasom, nem halotam hogy Pixel Shadser 3.0 támogatnák, szal ismét maradunk a 2.0 ás sza**-nál, mig már a nvidia 6200 képviseli a shader model 3.0-á, nem mindegy azért, mert már most van egy két game aminek kell, nem ebzsélve a 2006 os gamek-ről!
    Meg az Új Windows Vistáról!!!!