A tanú
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Meg egy fekete autó, szent atyám!
Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>NOKIA N73 Music Edition Carstyling 4verz
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
- Mondja. Szereti maga a mi bölcs vezérünket?
- Háhogyne!
- Akkor nem lehet baj.
-Hát én tudjam?!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
amúgy magasan a legjobb magyar film!
érdekessége, hogy van a dvd-nek külföldi kiadása is, angol címmel, és másik borítóval, de csak angol felirattal, nemzetközi viszonylatban is sokan ismerik és szeretik
van második része is, még nem láttam, de azt mondják gyenge

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.
Aki tud hasonló mondatokat a filmbõl az írjon, mert van több is, csak nekem nem ugrik be mind. Valszeg újra megnézem majd.
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
Érdekes hogy még ennek a filmnek nem nyilt topikja. Tudjátok már fél éve is, hogy volt ez az aranycsirke, és szomorúan konstatáltam, hogy nem a mûvészi érték szerinti magyar filmeket válogatták be, hanem a mostanában trendi filmeket. (Kontroll, Üvegtigris, stb. A többit nem tudom). Az egész olyan mint az emmy-díj. MIndig az aktuális kedvenc gyõz. Az igaz, hogy a Kontroll megérdemelten gyõzött, de ha a nézõk az igazi mûvészi értékeket is figyelembe veszik, akkor bizony beválasztják az elõdöntõbe ezt a remekmûvet.
Nektek a következõ mondatok honnan ismerõsek?
"-Kicsit savanyú, kicsit sárga, de a, mienk!"
"-Megint tarhonya."
"-A nemzetközi helyzet, egyre fokozódik!"
"-Mi egyszer kérni fogunk valamit magától Gulyás úr."
"-No, áll még odakint a szocializmus Gulyás úr?"
Kérdezem én hány magyar film volt, amely ennyi híres mondattal ajándékozott volna meg minket? Az üvegtigris-ben csak egy híres mondat volt, az ízi rájder, öcsém. Sajnálom hogy a tanú nem jutott be a top5-be.