Harckocsi NASCAR közremûködéssel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"
Nekem is ez jutott eszembe elõször a képekrõl. :)
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
www.afa.ini.hu A \"demokráciát\" SZOLGÁLOD! A liberalizmust SZOLGÁLOD! A dávid csillagot SZOLGÁLOD! Israel népét SZOLGÁLOD!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
erre volt napokban a válasz, hogy egy autobombával lerobbantották az Abrams reaktív páncélzatát, utána meg RPGvel kilõtték
A probléma szerintem az, hogy ha akarnak egy megfelelõ jármûvet, amely erre is képes (mármint túlélni egy IED robbanást) akkor kell egy külön jármûvet rendszeresíteni direkt erre a feladatra. Ilyen például a Dingo 2:

Ennyi. Nem leváltani kell a HMMWV-t, hanem kell egy alternatíva, ami használható ilyen "forró" területeken is. Ugyanakkor a Dingo 2, vagy a fent látható über-jármû sem képes ellenállni mindennek. Irakban Bradley lövészpáncélosok esnek az IED-k áldozatául, márpedig az egy klasszissal jobb védelemmel rendelkezik azért, egy RPG-7V-essel, megfelelõ rakétával egy harckocsit is ki lehet szedni oldalról vagy hátulról, ez olyan szintû dolog, ami ellen így nem lehet védekezni, éppen ezért használnak az izraeliek eféle csodákat inkább:
[center]

,ott elsõsorban a bomba és rakétatámadások ellen kell védelmet nyújtani és ott a nagyobb páncél és a bombabiztos kialakítás létfontosságú a hasonló jármûvek esetében.Az a véleményem ha átment az elõzetes teszteken kéne párat küldeni iraqba,hogy élesbe is kipróbálják,és az ottani tapasztalatok majd eldöntik melyik az életképesebb.
Ha meg ugy döntenek nem éri meg akkor kukásautónak jó lessz <#crazya>#crazya>
Cél a NASCAR!
Elnézést a Sorokért:)
A NASCAR emberei azért kellettek, hogy gyorsabban tudjon menekülni.
- Követelmény hogy egy ilyen kocsi mennyen "mint a villám"?;)
Hát nem hiszem.
- Követelmény hogy védjen felborulás, meg a szegélykõ leradírozása elen?
Az se, mert ha egy jármû ilyet csinál akkor az többet nem jármû, amelyik sofõr meg ilyen balfasz azt már elötte kiszórják (legalább is remélem).
Nekem úgy tûnik ahogy azt Cifu is írta, hogy inkább a Madmax filmekbõl mint valós szituációk követelményeibõl indultak ki: "A tervezés elsõ lépése egy könnyûsúlyú, költséghatékony páncél alkalmazása volt."
Ha jól emlékszem az irakba küldött új amcsi csapatszálítókkal is pont a páncélvédettség miatt volt a gond.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az o szintjükre, és legyoznek a rutinjukkal.
közlegény, jelentést a felszerelésrõl!
maradt 2 repeszgránát és egy programozó... :D
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
De még a HMMWV-t is. Pár éve volt alkalmam beülni egybe. Iszonyúúú fapados egy jószág, az adott jármûben a gyújtáskapcsoló már meg volt drótozva. :)
De tényleg egy olyan jármû, amelyet akár tábori körülmények között is meg lehet javítani, ha arról van szó. Ezt a szörnyet viszont kétlem... :)
ez mind nagyon szép és jó de mi van ha épp olyan szitu fordul elõ, hogy ezek mind felmondják a szolgálatot? akkor is jól fog gurulni?
elektronikus hadviselés meg ilyesmi?
Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.
Tudom, nem ez a lényege de akkor is.
Hogy hol szálnak ki, a második képen látható a jármû oldalán a fel-le kettényíló ajtó. :)
Hogy 2x olyan drága? Mihez képest? A HMMWV alapváltozata jelenleg olyan 60-70.000 dollár. A felpáncélzott változat 155.000 dodó. Nem éppen olcsó, de még így sem drága, ugyanis arra, amire kellene, a német Dingo 2 és hasonló jármûvek az ideálisak - de az már közelít a félmillió dollárhoz árban...
Egyébként én személy szerint marhaságnak tartom ezt a megoldást. A HMMWV és minden eredendõen katonai célra épített terepjáró alapvetõen eltér az utcai autóktól, szépen hangzik, hogy olcsóbb a Ford pick-upra szerelték a dolgot, de kétségeim vannak afelõl, hogy képes arra a terepen, mint egy HMMWV, vagy akár egy õsöreg UAZ. Majd a teszteken kiderül... A különálló "utascella" ugyanakkor jó ötlet, de nem tudom mi értelme volt ennyire kiemelni - talán az aknavédelem miatt, vagy valami hasonló? Mindenestre kiváncsi lennék, milyen védelmi mutatóttakkal rendelkeznek azok az ablakok.
Persze ez csak az én véleményem, de úgy vagyok vele, hogy arra a célra, amire valóban használni kellene a terepjárókat, arra a HMMWV is tökéletes. Amire nem való, hogy "forró" harcterületre bemenjenek vele. Ha azt akarják, hogy a bõrnyakúak túléljenek egy útszéli robbanószerkezet robbanását, vagy hogy egy keresztezõdésben géppuskából és rakétagránátokkal kínálják meg õket, akkor egy alaposan felpáncélzott APC vagy IFV harcjármûre van szükség. Sajnos az USA e téren nem nagyon tanul az Izraeliektõl, nekik vannak e téren tapasztalataik, és õk a "forró" területre nem is küldenek terepjárókat, csak harckocsikból átalakított agyonpáncélozott harcjármûveket....
Bár lehet, h most írja 100 oldalas tanulmányát ez ügyben..<#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Ennek hun van az ajtaja egyáltalán (esetleg katapult)?
Nem ugy néz ki mintha egy gépkarabély nem vinné át ezt is! Viszont ránézésre 2x olyan drága mint a hámvi.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítõ haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
ezzel kell írtani azt a sok terroristát<#violent>#violent><#violent>#violent><#gun>#gun><#gun>#gun>
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó elõtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
Jópofa a kupolája, csak nem tudom hogy az oldalra nézõ emberek mit látnak?
Ráadásul így ránézésre a sofõr sem lát sokat.
<#violent>#violent>
Jópofa a kupolája, csak nem tudom hogy az oldalra nézõ emberek mit látnak?
Ráadásul így ránézésre a sofõr sem lát sokat.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"