21
  • Champ
    #21
    Szerintem Fuck the system!

    Bővebben menjenek már a picsába, talán majd ha nem árulják a hazai boltokban olyan áron a szoftvereket, h Amerikából hozatva, szállítási költséggel együtt is sokkal olcsóbb, mint itt, nameg lesz az embernek normális bére, akkor majd megveszem az eredetit. Addig meg nyalják ki. Ekkora mocsok tetveket... Tudnám h azok a szoftvergyártó multik is miért rajtunk harácsolnak.

    "Ha kifizetném a mikroszftnak a vindózok árát, akkor ők azt szépen kivinnék az országból és nem lendítene a gazdaságon semmit. Viszont ha abból a pénzből én veszek még egy gépet és rakok rá még egy lopott vindózt, akkor fel tudok venni még egy munkanélkülit dolgozni és akkor már tényleg lendítettem valamicskét a hazai gazdaságon. Ezért csak arra tudok buzdítani mindenkit, hogy használjon lopott külföldi szoftvert :-)"

    Itt meg az igazság!
  • mrzed001
    #20
    Csak olvastam megtörtént eseteket, hál isten felém még nem jártak hogy ro..dna le a lábuk. Egyébként
    1) megalapozott gyanú a névtelen feljelentés is!
    2) nem tudják bizonyítani a 2 évvel később tartott tárgyaláson, vagy ráfogják, hogy Adobe reader 6 MFt, notepad 2 MFt, illetve találnak egy bináris részletet az egyik winyón, ami megegyezik az Autocad egyik file-jának részletével, tehát te azt is használtad, pedig nem vetted meg 2 MFt (volt, akivel megesett)
    3) kártérítés nevetséges itt a balkánon. Megölsz egy családfőt, és max 1-1,5 MFt-ot kell fizetned (ha egyáltalán). Itt nincsenek $1 milliós kártérítések (lásd a TV ügyvédjébe volt ipse, bútorüzelte volt, egyik beosztottja azt állította, hogy megerőszakolta, ipsét lecsukták -bár egyértelmű volt, hogy bottal se azt a kövér banyát-, ez idő alatt persze nem tudta fizetni a bérletet, hitel részleteit, mindenét elárverezték alig valamiért és mikor kiengedték arra jött ki, hogy semmilye sincs. Talán megitéltek neki 1 MFt-ot kártérítésként)

  • LowEnd
    #19
    1. Ez még nem megalapozott gyanú. Legfeljebb gyanús vagy.
    2. A bűnösség a bíróságon dől el. Ha nem tudják bizonyítani, kártérítésre tarthatsz igényt. (ha tudják, ugye, nincs miről beszélnünk)
    3. A kártérítés összege függ attól, mit mondanak a szakértők, milyen ügyvéded van, végül is, mennyit ítél meg majd a bíró. És bizony, az a bíró nem ugyanaz lesz, aki a bűnösség kérdésében tartotta a tárgyalást, és ez már polgári peres ügy
    Itt ha elbohóckodnak egy kicsit, az ügyvédi költség és a kamat sem lesz kevés.

    Ha ezt nem tudta az ügyvéded befutni, akkor priviben ajánlok jobbat ;)
  • mrzed001
    #18
    Gondolom elég fiatal és naiv vagy még :)
    Megalapozott gyanu = BSA azt mondta, hogy gyanús lehetsz (ennyi ugyanis elég)
    Elmarad haszon meg egyebek ugyebár nehezen bebizonyítható dolgok, ráadásul ismertük nemes kis hazánkban a kártérítések mértékét (1-2 MFt), ami közel sem éri el a valósat
  • LowEnd
    #17
    Azt szeretném én látni

    Ahhoz, hogy lefoglalják a gépeket bizonyíték (legalábbis megalapozott gyanú) kéne, hogy azok bűnjelek, vagy az elkövetés eszközei

    Aztán ha nem tudják bizonyítani a lefoglalás megalapozottságát (mert pl a hard disk titkosítva van, és ugye egy rendesebb titkosítást feltörni nem olyan egyszerű) akkor felrakom a gumibotjukat a seggükbe, olyan kártérítést kapnak a nyakukba (tényleges kár, elmaradt haszon, hitelrontás, nem vagyoni kár) hogy arról koldulnak :))))
  • Zotya123
    #16
    Bsa nem megy hozzád, ők csak segítik a rendőrség munkáját, ha valaki megjelenik nálad, akkor az egyből a rendőrség lesz! maximum lesz velük bsa képviselő is, de nem jellemző...
  • mrzed001
    #15
    Hát, szép.
    Jogállamban élünk, tehát bárkinek joga van szívatni minket.
    Ez van, máshol rosszabb :(
  • pemga
    #14
    Érdekes cikk, igaz ez ASVA tenoristalevél.
  • BlackVoid
    #13
    En nem engedem be oket, masnapra ures lesz az iroda, nem lesz mit lefoglalni.


  • mrzed001
    #12
    Nem engeded be őket, akkor másnap már hozzák is a engedélyt, felforgatják az egész céget, lefoglalnak minden gépet (elméletileg csak drive-okat kellene, gyakorlatilag mindent, még a nyomtatót is), aztán szépen vehetsz meg mindent újra, vagy eleve tönkremész az adataid elvesztése miatt (vissza majd úgy 5-10 év múlva kapod a gépeket, amikor már annyit sem ér, mint a benne lévő vas)
  • mrzed001
    #11
    Az igazság a te oldaladon van, a törvény meg a másikon.
    A törvényt kéne módosítani
  • [HUN]PAStheLoD
    #10
  • [HUN]PAStheLoD
    #9
    Én meg a nagy szopÁS akciót indítanám el, esetleg végbél tükrözÉS-t .. persze egy kasztrálás is elősegítené az emberiség fejlődését, naturális szelekcióját.

    Megértem hogy a BSA üzleti okokból működik, viszont azt nem értem meg, hogy megéri elmenni oda ügyvédként? Vagy hiányzik az ÁVH-s rendszer, már nem divat a szomszéd hangulatát jelentgetni, kell új hobbi? Ennyire emberi vonásaink lennének? Mert az állatvilágban, amiből elvileg kinőttünk, nincs "kémkedés", nincsenek spiclik...
  • altbrucke
    #8
    Hozzád már a rendőrség megy:) csak hogy tudd
  • Frank99
    #7
    pedig nálam minden a cégben legális, kb.szott sokba került!

    de a qva anyjukat, akkor sem engedem be őket!

    aztán lehet menni sírni a Gates büdös édes kis alapítványpártoló-fizető qv anyjukba!

    Faxom tele van, hogy minden erről szól a mai napon, serverek nem mennek, + geci BSA hírek mindenhol!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Bandee1987
    #6
    "A kampány legfontosabb célkitűzése, hogy országos szinten felmérje annak okát, a szervezet szerint miért nőtt tavaly az illegális szoftverhasználat aránya"

    Ezek olyan hülyék...szerintük miért nőtt tavaly ez az arány?
  • shusaku
    #5
    Negatív hatással van a nemzetgazdaságra, mi? Ne kereülgessük a kását! Illegális szoftverhasználat = terrorizmus. :D
  • Axon
    #4
    "Ez a tendencia több hatástanulmány szerint is negatív hatással van a gazdasági növekedésre, és az egész nemzetgazdaságra."

    Ha tegyük fel az én cégem néhány gépén lopott vindóz van, az miért fékezi meg a gazdaság növekedését?

    Ha kifizetném a mikroszftnak a vindózok árát, akkor ők azt szépen kivinnék az országból és nem lendítene a gazdaságon semmit. Viszont ha abból a pénzből én veszek még egy gépet és rakok rá még egy lopott vindózt, akkor fel tudok venni még egy munkanélkülit dolgozni és akkor már tényleg lendítettem valamicskét a hazai gazdaságon. Ezért csak arra tudok buzdítani mindenkit, hogy használjon lopott külföldi szoftvert :-)
  • DWz
    #3
    Tegyuk fel, hogy van egy cegem, ahol van warez. Mi van akkor, ha azt mondom nekik, hogy nem johetsz be? Feljelent a rendorsegen, vagy mi?
  • Neophyte
    #2
    Rohadjon meg a BSA ott ahol van... Warez4ever!!!
  • pemga
    #1
    2% szerintem bőven belefér a mérési határokba, ha esetleg megosztanák hogyan mérik ezeket a dolgokat. De tippre pl. az is lehet ok, hogy lejárt a Win2K supportja, ehhez képest az ára absz nem változott...