A Novell a Vista kudarcára számít
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Azóta:
- állásidõ a rendszer problémái miatt: 0
- állásidõ újratelepítés miatt: 0
- Állásidõ vírusfertõzés miatt: 1-2 óra.
- A rendszergazda ennyi idõt foglalkozott a géppel: 0
- Újraindítások száma frissítés végrehajtása miatt: ki nem szarja le.
- Frissítés alatti munkaidõ-kiesés: 0
Egyébként 1 évig üzemeltettem egy Win2K domaint. 180 gép mindenféle win verzióval 95-tõl fölfelé.
A munkaidõ nagyrészében neteztem. A munka 90%-a meg az SQL alapú könyvelés csesztetése és a matáv ügyfélszolgálat rugdosása volt. Windows hibákkal és vírusokkal szinte semmi dolgom nem volt.
Egyetértek, de ha a M$-nek bejött ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" üzletpolitika, akkor õket miért nem fikázod ezért?
Ja mert közben a médiaprodukciókon meg úgy tettek mintha nem is így lenne?
A M$ általában egy kanyi szót nem ejt az ellenfeleirõl (legfeljebb csak a belsõ papírokban), ez szerintem nem valami pozítív image való törekvésbõl fakad. Sokkal inkább a versenytársak inyorálásából, és a valós helyzet eltitkolásából.
Ha valóban pozitív képet akarnának nem mennének bele egy csomó kilátástalan perpatvarba! Leszarják hogy ki mit gondol róluk! A negatív reklám is reklám.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Akkor te is csak anynit látsz, hogy a másik autó hogy néz ki, de azért belülrõl ne mnéznéd meg, meg ki se próbálnád ugye. Autó.. Autó...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Szétnéztem némileg MacOS X X86 ügyben ...
Szerintetek nem lehet valami szándékosság benne, hogy mióta "kiszivárgott" egy béta belõle, azóta hetente van új "kiszivárgó" verzió belõle?
külföldön már nagyon sok xp-s atm van, de magyarországra még nem ért el a váltás hulláma.
hogy dos-os progik fussanak a háttérben szintén a tesztelést erõsíti, ha tényleg így történt 😊
Az OTP pénzfelvevõ automatáján, nem tudom, hogy minden, de egyen biztos, hogy windows XP futott.
Épp szerelték, mikor ott voltam.
Az ember szétszedte, matatott benne, majd szépen elkezdett bebootolni, és az XP boot-olt be!
Aztán elõvett az automata belsejébõl egy egeret, és egy billentyûzetet, és azzal dolgozott.
Aztán, nem láttam tisztán, elindított néhány Dos-os, progit, amik ott futottak egymás mellett, Dos ablakban, majd összerakta, és a Monitorján megint a megszokott ábra jelent meg.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Linux alatt simán OSS-bõl futott minden, hozzá se kellett nyúlni.
És hiába lenne XP-m is, mert a vadiúj hardvert az se támogatná, linuxnál meg elég csak lehúzni az új kernelt.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
#36 --> sajnos elõfordul az ilyen is... semmi sem tökéletes, mint ahogy a linux sem az... Mindíg lesz mit javítani rajta, hogy jobb, és jobb legyen... Csak éppen itt nem csak a kinézetre gyúrnak, hanem hatékonyságra, és szerintem pedig ez a jó hozzáállás...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Persze a felét meg lehet tweak-elni, de a másik fele megoldhatalan 😞
És itt nem túl új és nem is túl régi hwkrõl van szó.
Ha ezeket pótolják, akkor teljesen egyértelmû lesz a többség átállása!
Resurrection!
értesz a témához: 0
ez alapján adok a véleményedre.
egy novell linux desktop 1 éves támogatással 10k, már most tud úgy kinézni mint egy vista, viszont bármelyik mai gépen elmegy (500-as P3on használom).
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A kőtáblát meghamísították!Valaki leverte a felíratot az aljáról! Így szólt: ..és elnézést az okozott kellemetlenségekért!
A kőtáblát meghamísították!Valaki leverte a felíratot az aljáról! Így szólt: ..és elnézést az okozott kellemetlenségekért!
írok egy példát:
A munkahelyemen lévõ desktop gépemre több, mint 2 éve került Linux (Debian) Win2000 helyett.
Azóta:
- állásidõ a rendszer problémái miatt: 0
- állásitõ újratelepítés miatt: 0
- Állásidõ vírusfertõzés miatt: 0
- A rendszergazda ennyi idõt foglalkozott a géppel a Linux, vagy a telepítet programok problémái miatt: 0
- Újraindítások száma frissítés végrehajtása miatt: 0
- Frissítés alatti munkaidõ-kiesés: 0
A többi Linux-os géppel ugyanez a helyzet, pedig tényleg folyamatosan dolgozunk rajtuk.
Vannak Windows-os (W2000) gépek is. Na ezek már közel sem érik be ennyivel.
Nem számoltam ki de saccra legalább egy nagyságrenddel olcsóbb a Linux-os Desktop-ok üzemeltetése.
Más kérdés az átállás költsége. Szerintem cége válogatja, de valószínûleg sok olyan cég ill. szervezet van, ahol megéri beruházni az átállás költségeibe, hiszen ez ténylegesen megtérülõ beruházás. Jelenleg több ilyen, pilot-ként is felfogható project is fut a világban. Lásd pl.: München város önkormányzata (jövõre indul), vagy Olaszország egyik tartományának összes iskolája (idén nyáron lettek 100%-ban átállítva Linux-ra).
Egyáltalán nem alaptalan, amit a Novell vezetõ mond.
Szóval szerintem marad benn a cégemnél az XP viszont én valószínüleg megveszem a Vista-t
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene" effektus hungarikum
sepsiszentgyörgy
Egyébként a Novell fejes mondatának elsõ felével egyetértek, a másodikkal nem. Nem fog drasztikus mértékben növekedni az üzleti linux workstation-ök száma, már csak az üzleti rendszerek (nem) portolhatósága miatt sem. Nem tudom, miféle költségekrõl beszél, de az tény, hogy a Vista új hardverfejlesztést is fog majd követelni, de a szimplán linuxra átállás hasonló, ha nem nagyobb költségeket generál a speciális szoftverek átírása miatt.
Ahol én dolgozom, ott biztosan nem lesz linuxra váltás. De Vista sem egy jó darabig, az tuti.
Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)
(és persze semmivel sem romlanak el többször mint más bankoké, csak éppen 10x annyi van belõlük mint bármely más banknak)
Sok láma Linux júzer TANULJA MEG használni a Windowst. Linux Powa\' 4 me 2 :)
elég baj az, hogy csak annyit értettél meg belõle, hogy máshogy néz ki, miközben a mögöttes technológiák teljesen megújjulnak...
Az elsõ kiadások "szörnyû bugos" voltával nem értek egyet, mind a 2000-eket mind az xp-ket a megjelenés után 2 hónappal már telepítettük (persze elõtte hónapok óta folytak a teszt környezetben a béták tesztelése, most is ez folyik vista-val) és semmi komoly gondunk nem volt egyikel se, szerintem a vista-val se lesz.
Kérdés tehát ismételten mennyire sürgõs azt a kb. 500 gépet nálatok átállítani, na meg annál a több ezer cégnél ahol kivártak eddig a 2000 lecserélésével?
Azt meg tényleg hülyeség azt képzelni hogy ettõl népszerûbb lesz a linux. Amúgy annak is van átállási költsége, mnem is kevés.
(Mivel az operációs rendszer ára, csak egy tényezõ)
Valahogy úgy lesz mint az Office-okkal kapcsolatban. Majd azt mondják, minek váltani, amikor az elõzõ mindazt tudja amire nekik szükségük van.
Egy XP-rõl Vista-ra váltásnál gyakorlatilag "csak" költségekrõl beszélhetünk. Linuxra váltásnál azért ez kicsit másabb. Lehetséges, hogy itt kisebbek a költségek (bár ezen órákig lehet vitatkozni), de itt már másabb összetevõkre is szükség van. Elsõsorban egy remek linuxos szakemberre, na persze cég méretétõl függõen többre is. Bár egy idõ után meg el lehet küldeni a win-es rendszergazdákat.
A lényeg a zökkenõmentesség kockázata. Egy vezetõ nem biztos, hogy meri vállalni a linuxra való átállásból származó esetleges kimaradásokat hibákat, felhasználói hisztiket.
Höhöhö
"Lehet is" viccelõdni, mert hogy windózt meg még annyira sem raknak (és egyre kevésbé raknak) létfontosságú hálózatokra😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs