34
Emberibb Parkolásért Mozgalom
 • IXEMGabeo
  #34
  Bármi is történt a Ferrarinak dolgoznia kell a taktikan és a gumikezelesen
 • Renata100
  #33
 • F1End
  #32
  Halihó!

  Meg tudnátok mondani nekem, hogy melyik az öt legtöbb autó befogadásra képes, de nem önkormányzati, hanem magántulajdonú parkoló Budapesten?

  Előre is köszönöm a segítséget.
 • Mauro
  #31

  Utoljára szerkesztette: Mauro, 2015.09.10. 17:56:52
 • Benel
  #30
  Rohadjon meg az olyan g*ci parkolóőr, aki megb*sz 10:04-kor a 9:57-es jeggyel, 5perces türelmi idővel. 2 perc... Amikor utánamentem gondolkoztam hogy mellette vagy a nyakán álljak meg :@
 • drees
  #29
  sziasztok!
  Ha a belvárosban akartok parkolni, tegyétek le a kocsit a corvin sétány parkolójában, 5óra ingyen van. Szerintem simán megéri a fennmaradó pár órát kifizetni...ráadásul biztonságban van közben az autó, az utcán bármi történhet vele
 • Szasza20
  #28
  Rohadna le a lába az összes parkolóőrnek, mérnem szabadnapos mindenek a szíve????
 • DJ Bee18
  #27
  hát ezaz, és egy másik mozgássérült hogy megy el a járdán? ez itt a gond, hogy mindenkinek adnak, pl. egyik ismerősömnek volt 15 éve térdműtéte, és megkapta ő is, pedig zavartalanul sportol... meg családunkban is van egy kerekesszékes, és csak akkor használják a kártyát, amikor ő is kocsiba ül, nem olyan gyakran
 • Vlala #26
  Mire jogosít fel a mozgássérült-igazolvány?

  Azért kérdeztem, mert ma egy kicsit betelt nálam a pohár, egy nővel folytatott "kedves, baráti" beszélgetés során. A hölgy ugyanis olyan szépen felállt a járdára, keresztben, hogy a sövényre kell felmásznia annak, aki ki akarja kerülni, vagy meg kell vívnia harcát az út forgalmával. Rákérdeztem, hogy "Elnézést, hölgyem,biztos Ön abban, hogy jó helyen áll ez az autó?" Először egy haggyonbékén volt a válasz, és el akart sietni a helyszínről, aztán meglátta a kezemben a telefont (kaptam egy sms-t, semmi különös) biztos azt hitte, közterületis vagyok, visszalépett, és kaján vigyorral kitette az ablakba a mozgássértült-igazolását, amely nem változtat azon a tényen, hogy babakocsival még mindig ki kell mászni az útra, a járókeretes idős nénik pedig éppen repülni tanulnak ebéd utáni sétájuk közben.

  Tudtommal a mozgássérült-igazolás ingyenes parkolást engedélyez, továbbá speciális, gyépé-only parkolóhelyekre beállásra jogosít fel.A hölgy bitzosan nem venné jó néven, ha a déli csúcsforgalombanmegállnék előtte, és gyépétáblát a szélvédő mögé téve dugót okoznék előtte. Nem venné jó néven, mert feltartom, akadályozom, és különben is, oltári nagy baromság az egész. Akkor ő milyen alapon teszi meg ugyanezt a gyalogosokkal?
 • BártfaiB
  #25
  Hát ez a baj. Ráadásul mindenki tudja, mégis tagadják.
 • DJ Bee18
  #24
  hogy r*hadnának el... Egyébként az is a probléma, hogy minden parkolóőrnek megvan szabva egy limit, hogy havonta mennyit kell büntetni... Ez is csak nálunk lehetséges, röhej
 • Kisévi
  #23
  Ez lehet.
  Nekem is már küldtek olyan felszólításokat amikről nem is tudtam, hogy megbírságoltak.
  Az tudom, hogy jártam a környéken, sőt biztosan vettem jegyet is, csak már kidobtam. Aztán meg jött a bírság, pedig tudtam, hogy nem parkoltam soha jegy nélkül.
 • BártfaiB
  #22
  Nos úgylátszik a dolog a parkolóőrök részéről permanens.
  Nem először fordult elő, hogy a parkolóőrök az alatt az időszak alatt, amíg megállok és elgyaloglok a legközelebbi automatáig lefotózzák az autómat és valamit bepötyögnek a készülékükbe, de mikuláscsomagot nem hagynak. Egyszer korábban már rajtakaptam így egy parkolóőrt, de most ismét észrevettem ezt a trükköt. A parkolóőrt kértem, hogy fényképezze le a jeggyel is az autót, de ezt nem volt hajlandó megtenni, inkább elment.
  Egyértelműen látszik, hogy azért nem hagynak mikuláscsomagot, mert akkor a gépkocsitulajdonos tudná, hogy megbírságolták, és megőrizné a jegyét.

 • Gfreiter
  #21
 • Vlala #20


  Íííííígy kell parkolni.
 • Vlala #19
  Igen, kösz. Egy kicsit szétszórt vagyok mostanában.
 • Gfreiter
  #18
  Igen: tegnapelőtt, ingyen parkolás topik :)
 • Vlala #17
  Hát, valahogy így. Nemrég láttam (hű, de dezsavűm van, mintha ezt már megírtam volna Nektek) autó hátulján egy stilizált tolószéket (olyat, amilyen a mozgáskorlátozott-igazolványon van, kék alapon fehér), alatta a szöveggel: Ha az autómhoz nyúlsz, így végzed...
 • DJ Skyline
  #16
  ez sajna itt a "panel parkolóban" (ház mögött parkoló) is így van! több eset is van! nagy bálna kocsival szinte 45 fokban áll be a parkolóba,így több autó helyét is elfoglalja,de ami a legjobb,hogy itt a járda széles,lehet rajta parkolni,így van rajta feljáró kb minden házszámnál...na most ez 2 funkciót tölt be:
  1. az autósok feltudjanak menni,és leparkolni
  2. amikor jönnek a szemétért,akkor azon gurítják le a szemetest!
  sok vad barom meg úgy parkol be,hogy feláll a feljáróra,így autós se tud felmenni/lemenni,se a szemetest nem tudják legurítani...a kukásautó dudálása már megszokott,mikor jönnek a szemétért,hogy nem ártana leállni...de az a legjobb mikor a nagy hajókkal állnak fel,és épp hogy elfér a gyalogos! kispolszki más,mert akkor még a gyalogos eltud menni,de amikor a 607-es Pözsóval' állnak fel,akkor az betesz mindenkinek!
 • Gfreiter
  #15
  Miért nem basztad telibe a parkolóőrt? Én olyan vertem volna rá, hogy visszacsúszott volna az anyja méhébe. Aztán az anyja is kapott volna.
  Undorodom ezektől az "emberektől". Hadjáratot kellene ellenük indítani. Véleményem szerint minden parkolóőr képét vörös festékkel kéne telefújni.
 • Vlala #14
  Oops, bocs, elsiklottam felette.

  A 112 tárcsázása (nem hívása, elég, ha bepötyögöd) ilyenkor általában változtat a helyzeten, oylan gyorsan senki nem tud fényképet törölni, mint egy rendőrökkel sakkoztatott parkolóőr. Engem egyszer illegálisok akartak lehúzni szabad parkolóban, amely szerintük fizetős, elég volt a telefonom felé nyúlni, kámforrá váltak.
 • BártfaiB
  #13
  A #7-ben leírtam.
 • Vlala #12
  Ne nyelvészt kérdezz meg, az ügyvédi nyelvtől felforr a nyelvészek agya is...

  Eszerint Te leparkoltál, és amíg parkolójegyet váltottál, megbüntettek illegális parkolásért? Előfordul, de a parkőr ilyenkor az utólag felmutatott parkolójegyet köteles elfogadni, a bírság visszavonásával. Ezt ebben a levélben el is fogadták, tehát tisztáztad magad.
  Viszont a pótdíjazást végző munkatárs (parkőr) nem úgy mondta el az esetet, ahogy Te a lelveledben megfogalmaztad, az ellenőr azt mondta, hogy a szélvédő mögött nem talált cetlit, és nem voltál ott az automatánál.
  Ha kérsdz becsületsértési kártérítést, a Független Magyar Bírósághoz fordulj.


  Leírnád a konkrét esetet?
 • BártfaiB
  #11
  Az alábbi levelet kaptam az egyik parkolási kft-hez írott reklamációmra. Segítsen már valaki értelmezni az első mondatot, mert számomra valami nem stimmel. Az persze logikus hogy mindent tagadnak, meg, hogy szerintük nem úgy történt, de mi mást is várhattam volna el.
  Azt viszont nem értem értem, hogy most akkor fenntartják-e a büntetési szándékukat, vagy nem? (Mert ez az első mondat fogalmazásilag számomra egy kicsit sántít. De lehet, hogy majd megkérdezek egy nyelvészt.)

 • BártfaiB
  #10
  Teljesen egyetértek veled. Nagyon sok olyan bunkó vagy mazsola autós van, akit abszolute nem érdekel, hogy hogyan van felfestve a parkolóhely, úgy ál be, ahogy éppen esik. Az meg, hogy más tud-e még parkolni, nem érdekli.
  A multkor a pólus előtt akartam parkolni, baromi sokan voltak, tele a parkoló. Egy terepjárósnak viszont sikerült úgy beállnia, hogy 4, azaz négy darab parkolót is elfoglalt. Befért volna egy helyre is, de nemhogy középre állt a vonalra, hanem még át is eresztette az elejét a túlsó sorba, hogy még ott is elfoglaljon két helyet. Szóval szerintem az ilyeneket kellene inkább megbüntetni.
 • airsuni
  #9
  én nagyon úúúútálom azokat aki 2-3 autó helyet foglalva, még akkorsem szbad úgy parkolni ha csak 3 percre maradsz, mert lehet hogy valaki oda álna aki ott marad egész nap vagy több napig is, de mikor este mek haza és a parkolóba nics hely mert minden 3. autó úgy ál hogy 2 helyet foglal és nekem csak az út szélén jut hely akkor nagyon mérges vagyok az ilyen idiótáknak
  féltik a sz@ar autójukat hogy a másik hozzáveri az ajtót
 • atlagember
  #8
  Elég pofátlan népség a parkolóőr ahhoz, hogy ő szerezzen hamis tanut ahhoz, hogy nem ő mondta, hamem te, ráadásul akár az eseti kocsmai verekedésben szerzett sérülését is betudatja annak, hogy te bántottad. Hagyd a francba, a hülyékkel úgysem lehet mit kezdeni.

  Amúgy kösz a figyelemfelhívást, ezentúl erre is figyelni fogok.
 • BártfaiB
  #7
  Az új parkolóőr-trükk, amire mindenki vigyázzon:

  A parkolóőrök a frissen leparkoló gépkocsikra lesnek, amelyeket aztán a megállás és a jegyváltás közti időszakban lefotóznak és megbírságolnak. Ha a tulaj nem veszi észre, úgy a birságcédulát aztán persze összetépik, hiszen ki az aki öt-hat évig vigyáz a parkolócéduláira. Igy aztán máris megvan a jogosnak látszó bírság.

  Én is így jártam. 2006. április 10.-én 11 óra 22 perckor gépkocsimmal megálltam a XIII. kerületben, majd elindultam a jegyért az automatához. A parkolóőr azonban azonnal ott termett és elkezdte készülékébe beírni járművem adatait.
  Szerencsére rossz szokásom, hogy ilyenkor mindíg visszanézek az autóra, így észrevettem. Ekkor megkérdeztem, hogy mit csinál, mire csak kajánul mosolygott. Elrohantam a jegyért, de mire visszaértem már a fényképet készítette. Erre én kértem, hogy törölje ki az adatokat, mert itt van a jegy és nem értem, hogy miért készíti a fényképet, mikor tudta, hogy most érkeztem és meg fogom váltani a jegyet. Ő azonban továbbra is csak röhögött, és egy „Kapd be a faszom” mondattal elintézettnek tekintette a dolgot.
  Ez volt az a pillanat, amikor azt éreztem, nem fogom annyiban hagyni a dolgot, hiszen nem vagyok köteles tűrni, hogy egy parkolóőr ilyen stílusban viselkedjen, de a parkolási társaságnak írt levelemre mindmáig nem kaptam választ.
  Gondolgoztam azon, hogy bírósági ügy kereténem becsületsértésért eljárást indítok, de sajnos nincs tanum.
 • blackgamer
  #6
  én a parkolóházakat várom, jah és legyen nagyon olcsó, jelképes összeg
 • Vlala #5
  reggel majdnem sikerült (több kísérlettel) beszúrnom néhány képet, de úgy látszik, kijöttem a gyakorlatból...
  Azért mindenkinek figyelmébe ajánlánám az oldalt, különösen a Szégyentábla képeit...
 • homokhat
  #4
 • Taranov
  #3
  Hát csak annyit tudok mondani budapestiként, hogy ez van.
  Csak a mélygarázsokat találnám jó megoldásnak, mert telefonos parkolódíj fizetés van már az automaták helyett, de nem használja senki.
 • Vlala #2
  amit elfelejtettem:
  az Emberibb Parkolásért Mozgalom weblapját: www.empamo.hu
 • Vlala #1
  Szervusztok. Múlt héten Pesten jártam, eléggé elcsodálkoztam a parkolási tarifákon, és néhány bevett módszeren.

  Pl. a parkolóórák tönkre vannak téve több helyen, de ez az őrt nem érdekli, a csomagot akkor is megkapjuk, ha esélyünk sem lett volna parkolódíjat fizetni. (Ha az óra mellé teszed a kétszázast, egy papírral, amelyen a rendszámod szerepel, az első csöves megfújja.)

  Nagy autó, (történetesen A8-as Audi, a megbízhatóság mintaképe) elakadásjelzővel a fizető parkolóhelyen egész nap állhat, rá se szagolnak, viszont a 120-as Skoda, amit a parkolóőr szeme láttára bontottunk szét, majd amíg alkatrészért mentünk, az ablakban hagytuk a háromszöget, (a tulaj még egy papírt is írt, "T. Parkolási Társaság! Higgyék el, TÉNYLEG lerobbantam. Én lennék a legboldogabb, ha el tudnék menni innen. " szöveggel), megkapta az ajándékcsomagot. A parkolóhelyek nagy része nincs rendesen leaszfaltozva, nyugati autóval be sem állnék a legtöbb helyre...

  Másrészt, az autósok is felvették a kesztyűt: a bármelyik piacon kapható, Rendőrség feliratú láthatósági mellények kalaptartón felejtése is egyre gyakoribb, a mozgáskorlátozotti igazolásokról nem is beszélve, legutóbb egy motoron láttam - itt, Tarjánban.