24
  • Hegyikecske
    #24
    msnt csak ne ajánlgassad, mer más a funkciója, és pont az a jó a skype-ban h egyszerre több emberrel is lehet beszélni élőben...
    #2: sztem senki se szeretne, ez nekünk sztem csak rossz lehet, bár mivel gyakran telepítgetek újra winfost, így néhány foramt c óta már fel se raktam, nem volt rá szükségem de ha konferencia beszélgetés kéne akkor onnan intézném, csak még az zavar h a gépen tárolja a telokönyvet, nem a neten mint az msn szal ien gyerekbetegségek...
  • faz
    #23
    ez se rossz, de akkor ez csak egy adott szolgáltatóval használható, nem? amit én mondok, akköré meg persze kell egy közösség, de ha lenne, akkor olyan lenne mint a winamp, amihez minden plugin elérhető ami csak kellhet. és ha lenne egy ilyen készülék, akkor az összes programba integrálnák a hozzárendeléseket, már ha elterjedne. de persze csak egy ötlet volt, és már van ilyesmi ezek szerint. csak eszembe jutott hirtelen.
  • mrzed001
    #22
    A buta módszer, azaz direkt IP hívás itt asszem nem müxik, hanem ugyanúgy mint vezetékesnél beütöd a telszámot. Van egy központi gép (Akár Windows 2000-es :))), aminek a feladata csak annyi, hogy átfordítja, hogy te a 4444-et hívtad, az a 10.0.0.1-es IP címen csücsül. Elküldi neked, hogy az a 10.0.0.1, és ő ki is lép a kommunikációból, direkte kapcsolódik az IP telcsid ahhoz az IP-hez, és mehet a csevej. Vezetékesre azért pízes a dolog (vagy bevállalja a szolgáltató), mert ott először is kell egy gateway (pl IP-E1 30 csatis), ami 30 kimenő/bejövő hívást tud normál tel.vonalról IP-re és vissza átültetni. No itt már a kimenő hívás, az normál Fatáv hívás pl
  • faz
    #21
    Ezt a hardveres-ips dolgot nem tudtam. És hogy találnak egymásra? ip cím alapján? mert gondolom felh. nevük nincs.

    egyébként rendszeresen telefonálok gépről, ne hidd hogy annyira nem tudom hogy mi van hogy nem asziszem hogy rendesre is ingyen van :-)
  • mrzed001
    #20
    Sztem nem vagy járatos az IP telefónia világában :)
    hardveres IP telefon millió van, elméletileg csak rányomod net-et, oszt már hívhatod is a túloldalti IP telefonost. Az átjárás az IP telefónia és a normál telefonok között viszont költséges, mert ott a normál vezetékes percdíjak vannak
  • faz
    #19
    Én sem azt mondtam, hogy a hardver fusson utána. A hardver marad, csak ha a készítő komolyan gondolja, vagy bárki, akkor megcsinálja a plugint ami hozzárendeli a gombokat, stb. Ez nem hardver.
  • shabba
    #18
    Elég gáz lenne ha a hardware futna a programok után. Erre találták ki a szabványokat, ha azt elfogadják a programkészítők akkor egyszerűen és olcsón lehet szabványos eszközöket gyártani. Általánosan elfogadott szabvány pedig évek óta van a SIP-en alapul. Az IP telefonok és Softphone-ok döntő többsége ezt ismeri és használja. Az csak a Skype-osok ötlete volt hogy csinálnak egy háziszabvány ami nem kompatibilis semmivel.

    Nem véletlen hogy komoly cégek akik átállnak IP alapú telefóniára SIP alapú komoly cégek hálózati megoldásait választják nem pedig a Skypeot. Hiába próbálnak a business réteg felé fizetős kiegészítéseket gyártani arra komoly cég úgy sem lesz vevő.
  • faz
    #17
    Ez zsír.

    Pár év múlva kéne piacradobni rendes asztali telefont ami egy pluginnel vagy ilyesmivel bármelyik progit tudja kezelni... Tök jó lenne :-)
  • faz
    #16
    Na ne.
  • Gerappa
    #15
    En is nyugodt szivvel ajanlom a google talk-ot!!!
    Hangminosegben semmi kulonbseg nincs Skype es GTalk kozott... egyszeru, kicsi, es ha nagyon elfogy a savszelessegem, kerit maganak.
    (Ezt ugy ertem hogy gyakorlatban van akivel skypeon beszelek van akivel a GTalkon es ha nagyon letoltok valamit, a skypenal vagy par mp-es kesesek lesznek, vagy szaggatni kezd. a GTnal nem).
    Sajnos a GTalk nem megy regebbi oprendszereken, de ha tehetnem mar minden ismerosom rabeszeltem volna.......egyenlore............
  • AtisH
    #14
    Én csak reménykedek, hogy a Skype megmarad ingyenesnek és tényleg nem rakják tele szeméttel...
  • Inquisitor
    #13
    Ajánlani ajálhatod, aztán próbáld meg őket használni kis sávszélleségnél, stb.
    A Skype hangminősége és gépigénye nagyságrendileg kisebb.
  • Nyiri
    #12
    En meg attol hogy az ebay ennyire gazdag. A multkor volt egy dokufilm mutattak egy hondas arcot aki kb 26/27 eves lehet. Megy a riport. Kiirjak. XY... (Ebay kitalaloja). Azt hittem eldobom az agyam. 6 eves otvar hondaval jarkal, mert szereti azt a kocsit, sot meg mikor mar reg jol ment az Ebaynek akkor is par haverjaval lakott alberletben, mert jo a tarsasag :D

    Vegulis igaza van.

    Aztam ugyanebben a musorban mutattak egy indiai fickot aki ferrarival furikazot. "Hi I'm BlibliBlaba dzsindzsi... En talaltam fel a hotmailt..." Par evvel kesobb eladta az MSnek es most istenkent el... :)

    Kar hogy nem az internet hirtelen elterjedese elott eltne a szilicium volgyben ugy 25-30 evesen :(
  • TommyGun
    #11
    Skype helyett ajánlom az ICQ-t vagy az MSN-t...
  • Chriss745
    #10
    Én attól csokizok be, hogy 2003 óta 4.1 milliárd dollárra ment fel az ára.

    Ha én most nyitok egy kis ABC-t a sarkon, az is fog érni ennyit 2 év múlva?
  • mrzed001
    #9
    Aha, na akkor majd tesztelem.
    Gondolom akkor egy saját VoIP protokollt fejlesztett bele, vagy egy saját codec-et.
  • Nyiri
    #8
    Egy kis beszelgetos lofutty 4 milliard dollart er?
  • BIGbrothR
    #7
    Talán a hangminőség.. mert eddíg számomra a skype votl a verhetetlen.
  • mrzed001
    #6
    Még nem próbáltam, de mi extra van a skype-ban, amit a netmeeting nem tud?
  • Supergamer_real
    #5
    Használj Google Talkot.

    Elég puritán, de a skype is addig volt problémamentes amig nem rakták tele mindenféle szeméttel amire az embernek semmi szüksége sincs.

    A szeptember 10 előtti skype patch amúgy is kellőképpen bugos volt már.
  • nenad
    #4
    lassan kereshetunk masik telefonos programot.
  • Fenjoy
    #3
    Én is főleg hogy Vegatáriánus vagyok:
  • juhand
    #2
    Nem jó hír. Nem szeretnék reklámot a skypeban.
  • faz
    #1
    de gyorsan eladták, ez igen. én felvágottat veszek ennyi idő alatt.