38
  • Yv@n
    Elég sok az mp3-nál újabb formátum van jó ideje, többek között pár veszteségmentes formátum is. Nem feltétlen mp3-ban gondolkodom én.
  • Tetsuo
    Azért egy fincsi hangrendszeren vétek lenne mp3at hallgatni.
  • lowdog
    én már a 40-essel se nagyon tudok mit kezdeni... még több mint 10GB szabad, pedig minden albumot legalább 256kbitben rakok rá, borítókkal együtt.

DTS audiot sajnos tényleg csak elvétve látni, és hát a lejátszók DTS kompatibilitását megoldani sem lenne nagy kihívás a gyártóknak...
  • Yv@n
    Igazából mindegy. Aki 60 gigát megtölt zenével, az más gonoszságra is képes. 60G egy jódarabig elég lesz, mobil zenelejátszóba, az azon elérhető minőség miatt. Más kérdés, hogy egész online zenepiac rossz irányba mozdul szerintem. most kellene meglépniük azt, hogy elfelejtik a stereo-t, és meglépik a DTS audio-ban történő zenekiadást. Szerintem ideje lenne.
  • lowdog
    be bizony :)
    azért írtam 5-10et mert nekem csak 40GB-os van, az kevés a 10DVDhez...
  • lowdog
    nem kötekedni akarok, de eddig egyetlen érv sem hangzott el a "DVDRW vs iPod" témában az iPod ellen, kivéve azt, hogy vannak akik szerint csúnya, és hogy drága...
  • lowdog
    még kérdés? :)
  • Yv@n
    Lehet benéztem, és "csak" 60 gigás iPod van, de még arra is bőven ráfér 10dvd-nyi zene.
  • Yv@n
    Hát talán, ha nissan, vagy honda lenne...node merci? :P
  • Yv@n
    Kb. amióta van 80gigás iPod. :)
  • FTeR
    ipodra mióta fér 5-10dvd anyaga?
    dvd-n is lehet playlist...
  • lowdog
    mér, én már voltam is érdeklődni a Kárpát utcában :)))
  • Yv@n
    Mondjuk nemhiszem, hogy most a legtöbbünk indulna iPodos mercit venni a hír hallatán :)
  • lowdog
    ez a legtöbb dologra igaz :)

amennyire tudom, tényleg nem kötelező tartozék, csak rendelhető (ahogy már most is pár autóba), mint például egy telefonkihangosító.
  • voodoothursday
    Ha nem eröltetik akkor nincs baj.
  • lowdog
    "SZóval ha velszel egy autót a jövőben integrált ipod alapú rádió lessz benne ?"
    szerintem nem, csak lehet hozzá rendelni (mármint a gyártótól, mikor magát az autót megrendeled)

"megcsinálni a line in -t és arra azt dug amit csak akar"
    sajnos az iPod nem túl erős akkuban, ezért nem árt tölteni is közben.
  • lowdog
    értem én hogy neked nem tetszik, nem is baj.
    az is igaz, hogy Magyarországon drágább egy hasonló terméknél.
    funkcionalitás szempontjából viszont biztos hogy jó, nekem ennyi elég :)
  • voodoothursday
    Lássuk csak jól értem-e . SZóval ha velszel egy autót a jövőben integrált ipod alapú rádió lessz benne ? Namost aki szereti az ipodot annak már amúgyis van .. szóval felesbe vehet mégegyet? Mert akkor már egyszerűbb megcsinálni a line in -t és arra azt dug amit csak akar ,akár az ipodját is .
  • Yv@n
    Apple-től még nem láttam olyan terméket amire a giccses jelző helyett a szép-et alkalmaznám. Funkcionalitás szempontjából lehet hogy jó, de ár tekintetében túlértékelt. Az én értékrendem szerint pedig ez esetben hulladékról beszélhetünk, amit csak a divatból vele villogók tartanak fent.

Ez csak a személyes véleményem, nem kell vele egyetérteni. Olyan ez, mint hogy nem ülnék be egy audiba, mert az esetek 95%-ban tarpaj vezeti(továbbá szerintem kevés rondább autó van adott kategóriában), és nem szeretném, ha külső szemlélő véletlen azt hinné, hogy én is a 95%-ba tartozom.
  • lowdog
    nem a kocsiban kell 40GB mp3, hanem mindenhol. a lényeg, hogy akárhová magaddal viheted az összes zenédet...

minek a kocsiban filmet nézni?
    szerintem erről ennyit. (inkább az utat kellene :))

:) nem tudom, mire ez a nagyképű hozzáállásod...
  • lowdog
    ja, jó :))
  • Yv@n
    Azért, mert nem kell hozzá egy gusztustalan iPod :)
  • AMD64
    Aztán mesélje már el valaki nekem,hogy minek a kocsiban 40 gb mp3 zene?
    Az ipoddal tudtok filmet nézni?

Szerintem ennyit erről.
  • LaPalma
    sűrgősen kell vennem egy merdzsót, mert a kispóószkiban nemtom csatlakoztatni az ipodomat
  • lowdog
    :) nem csak leírtam hogy szerintem miért jobb, mert eddig mindenki csak annyit írt hogy "a DVD az jobb" de hogy miért, azt még nem tudom...

térítsetek meg :)
  • IoIa
    Ez is fizetett reklám?
  • lowdog
    hát, kinek a pap, ugye... :)

nekem jobban bejön az iPodos megoldás, mert:
    1. iPodra gyorsabb rárakni zenét mint DVD-re írni
    2. 1 iPodot könnyebben magaddal viszel mint 5-10 stb. DVD-t
    3. iPodot úgy is tudod hallgatni ha kiszállsz az autóból
    4. iPodon egybe van az összes zenét, a DVD-t cserélgetni kell (DVD changernél is tudnod kell melyik lemezen milyen előadók, albumok vannak)
    5. iPodon használhatod a playlisteket, a jól bevált szempontok alapján kereshetsz zenék között (DVD-n nem hiszem...)

hát kábé ennyi, amiért szerintem jobb. de használjátok a DVD-t nyugodtan, nem kötelező egyetérteni velem :)

• PyRex
    Szerintem kényelmesebb, ha az autóba épített DVD-s kütyüt használod...
  • wincmd32
    A skoda 120L jo auto, és én már integráltam az én occso mp3 lejáccom :)
  • PyRex
    Ehhe, hát na ja: tudod ki fog IPOD-dal szarakodni, amikor újraírható DVD-re kimásolom, ami kell (MP3) és inkább arról hallgatom.
  • Supergamer_real
    Check this out:
    http://www.mbusa.com/main/container.jsp?/features/iPod/index.jsp

Igen a gyártó adj a KIT-et hozzá. Igazából ők voltak az elsők az autógyárak között.
    A DVD-s (v. DVD changer) megoldást is erre a márkára értettem, és akkor máris felesleges az IPOD.
  • Garfield
    Meg akarod duplázni a kocsi értékét?
  • gergod
    dehonnem itrip :)
  • lowdog
    nem biztos hogy a gyári rádióhoz van iPod support :)
  • lowdog
    a lényeg, hogy a gyártó tudja adni hozzá. a Mercedesnél nem emlékszem így van-e...

"nincs sok értelme IPODozni, inkább újraírható DVD-re az MP3-at"
    nekem 40GB-os iPodom van... az 8-9 DVD
    firewire-n pakolgatni a számokat szintén jobb, mint DVD-re irogatni (legalábbis szerintem)
  • Zozo76
    Majd veszek egyet a 16 eves SKODA 120L-be.
  • Supergamer_real
    Mercihez IPOD integration KIT van.

A kesztyűtartóba egy csatlakozó aljzat. Bár az újabbakhoz nincs sok értelme IPODozni, inkább újraírható DVD-re az MP3-at.
  • lowdog
    több autómárkánál is elérhetők gyári megoldások, a Volvonál például a kesztyűtartóba építik a dock-ot, így zárható és nem látják ha a kocsiban hagyod. úgy emlékszem Mercedeshez és talán Porsche-hez is lehet rendelni...

az IceLink és hasonló digitális megoldások már eddig is voltak, hasonló áron (az IceLink kb 100-150 dollár így saccra)