15
chkdsk után elvesztettem a FAT-ot
-
#15 Végeredmény:
A GetDataBackkel egész sokmindent visszanyertem, ezért még a jövőben 1-2x végig fogom futtatni, mert nem talált meg mindent, sajna. De legalább a Munka könyvtáramat maradéktalanul visszakaptam! Haleluja!
Na, most akkor ezt az egészet jól megbeszéltem itt magammal. Álljon itt a jövő nemzedéknek tanulságul az idők végezetéig. Én beszéltem, uff. -
#14 Újabb fejlemények:
A Windows miután elindult azt mondta a D meghajtómon, hogy "Deleting orphan file record" és totál letörölte az egészet csupaszra. Mivel nem formáztam a meghajtót, nekiesek még GetDataBackkel, hogy legalább a Munka könyvtáramat vissza tudjam nyerni. Remélem sikerül. -
#13 Fejlemények:
Kiderült, hogy partició átfedés van a vinyómon, emiatt volt a galiba. A Hiren's Boot CD-n van egy DIY Datarecovery Diskpatch. Ezzel visszahoztam az elveszett C-m és D-m. Most (remélhetőleg) egy kicsit kűzdök a Partition Magic-kel, és remélem rendbe fog jönni. Ha sikerült, meghozom a hírét. Mindenesetre a Hiren's Boot CD-t ajánlom mindenki figyelmébe, irtó hasznos programok vannak rajta vész esetére. -
#12 Sziasztok!
Én Norton Ghosttal felraktam egy Win XP image fájlt a winchesterem C meghajtójára, és az újraindítás után történt az, hogy a FAT megsérült. Ha Partiton Magic-kel újraparticionálom a winchestert, a GetDataBack képes lesz visszanyerni a D meghajtón lévő (igen fontos) adataimat? Ha ez a megoldás nem jöhet számításba, akkor mi a megoldás? Köszönöm! -
#11 -
AximHU #10 Sikerült!!! Szuper ez a progi. :-) Minden fontos adatot meg tudtam menteni, sőt, még a problémák fő okozóját, a mozdíthatatlan, sérült pst fájlt is le tudtam menteni és csodák csodájára, most látja az outlook. :-D
Szumma szummárum: köszönöm a tippet, mindenkinek csak ajánlani tudom, nem úgy, mint a Maxtor vinyókat. :-( Hja, a vinyó nem rack-ban volt, de hűtést, még ha alapszinten is, de kapott. Most már nem lesz ideje még bemelegedni sem a fiókom aljában. :-)))
AximHU -
keeper2 #9 hát, vannak elég rossz sorozataik, pl. a 30 gigás 7200-as, mindenesetre, a legtöbben abba a csapdába esnek bele, hogy a 7200-as vinyókat már illene hűteni, és a maxtor memóriachipjei különösen érzékenyek a melegre, így azoknál sokkal nagyobb az esély az elhalálozásra, ha nem hűtik. Bár, olyankor már úgy halálozik el, hogy csak elektronika csere segíthet. Persze, a magyar felfogás az, hogy az olyan dolgokból kell a legjobb, amivel lehet keményíteni, hogy "nekem ilyenem van". A hűtés pedig nem ilyen dolog. Egy kicsit offtopic, de erre egy jó példa egy ismerősöm, aki kb 2 éve 100 rugóért vett mobilt magának, és annyit telefonált, hogy nekem panaszkodott, hogy minden nap fáj tőle a feje, de amikor a head set-et javasoltam, az neki nem kellett, mert az drága, és nincs rá keret. Hiába, a mobilra van keret, még ha nem is tudta, hogy mire jó a bele integrált technológiák fele, nemhogy legalább néha használná, de azzal fel lehet vágni, hogy neki ilyen mobilja van... -
#8 Nekem is Maxtorral volt a baj. Valahogy rájár a rúd újabban a cég termékeire. Helyette már Seagate-et vettem, majdnem egy éve. A napokban megint fogok venni egyet, az is az lesz. Talán okkal... -
AximHU #7 Köszönöm mindenkinek a tényleg hasznos infókat! :-) Már meg is találtam, honnan tudom letölteni a GetDataBack for FAT progit, és este rá is eresztem majd a problémás volume-ra. Majd beszámolok az eredményről.
Egyébként valóban Maxtor 20 GB-os vinyóról van szó. Miért volt ez ilyen egyértelmű? -
#6 Nekem ezek a programok mindig vissza hozták az elveszett cucc 100%-át
R-Undelete v2.0
GetDataBack
hddreg -
#5 GetDataBack for FAT
Szerezz ilyet, rakd fel egy olyan gépre, ahol van Windows, rakd be a gépbe a problémás vinyót, aztán imádkozz :)
Nekem anno NTFS-nél helyrehozott 120 gigát, de eltartott fél napig kb. Összesen 40 megát vesztettem a 120 gigából, ami szerintem elég jó eredmény. -
keeper2 #4 Hát, ez megeshet könnyedén sajnos. Főként fat32 alatt. Pl. már sokszor hallottam ilyenről a chkdsk használatától, de akár egy hibásan leállított windows is okozhatja. Személyesen velem egyszer történt olyan, hogy egy vinyót bekötöttem, induláskor a win. eszméletlenül sokáig nem ment tovább, és reset után már csak mindenféle krix-kraxban gyönyörködhettem. Ntfs alatt ez nagyságrendekkel ritkább. Mindenesetre, ilyenkor, és a te esetedben is nagy valószinűség szerint csak a fat tábla károsodott (már ha neked is fat32 alapú veszett el...) A fat táblákat két példányban tárolja a rendszer, a hibák elkerülése végett, de egy chkdsk hibás művelete esetén mindkettőt felülírhatja hülyeséggel. Mellesleg a fat tábla arra való, hogy minden fájlról a fontosabb adatokat tárolja, köztük azt, hogy a vinyón hol kezdődik... Így, ha ez eltűnik, akkor nem tud róla, hogy tényleg le van foglalva, akár üresként felül is írhatja. Javaslatom: getdataback for fat vagy ntfs (ez két külön progi, a kétfajta partícióhoz). Mindenképp teljes példány kell, mert a shareware csak megkeresi a fájlokat, visszahozni nem tudja. Mellesleg, számíts arra, hogy egy nagy halom üres helyet kell csinálnod más partición, mivel arra fogja lemásolni a megtalált fájlokat. Arra készülj fel, hogy sok időbe fog telni (120 giga végignézése is legalább egy óra), illetve, több példányban fogja megtalálni, mivel ő különféle jelzésekkel különböző állapotokat fog megtalálni, meglehet, hogy nem lesz olyan, amiből minden fájlodat át tudod másolni, ezért nézd végig mindet, hogy megtaláld az egyes könyvtárakat. Mellesleg, olyat is fog találni, amit régebben már te töröltél. Ja, és azért ellenőrizd, hogy jól visszaszedte-e, mert pl. én már találkoztam azzal, hogy ő azt írja, tökéletesen visszaszedte, de nem volt használható a fájl. -
#3 maxtor vinyo? -
AximHU #2 Más (ettől kicsit hasznosabb) ötlet? -
AximHU #1 Sziasztok!
Hátha találkozott már valaki ezzel a porblémára és volna rá megoldás. chkdsk /r futtatása után a második partícióm úgy ahogy van elveszett. Nem látszik belőle semmi. Elég fontos adatok vannak rajta (tudom, tudom, backupolni kellett volna), jó lenne, ha valamilyen progival sikerülne visszahozni.
Az ötleteket előre is köszönöm!
AximHU