131
Ti hogyan képzelitek el???
-
tomo #51 az egypeteju ikrek termeszetes klonok.
him+noi ivarsejt talalkozik ez eddig szamodra is tiszta,
aztan a kepzodo sejtcsomo, ketfele valik, es ket egyed jon letre, akiknek a genetikai allomanya azonos.
szal klonok.
a klon annyit tesz egyezo genetikai allomany.
en ezt csak azert hoztam peldakent, hogy barki belegondolhasson, mi is egy klon. es hogy ne irkaljon itt, lelekazonossagrol, meg ilyesmikrol. -
jefferson83 #50 Persze a klónozást nagyszerűen lehet magyarázni a példa segítségével. Valójában igazad is van, de ez nem az a klónozás amiről mi beszélünk. -
jefferson83 #49 Az egypetéjű ikrek élete úgy kezdődik, hogy egy hímivarsejt és egy petesejt találkozik. Különben sem lehetnek klónok. Melyiket, melyikről klónozták? Melyik a klón és melyik az origi? -
tomo #48 ugy csinaltok, mintha nem lattatok volna meg klonokat . az egypeteju ikrek klonok. na mennyire hasonlitanak egymasra? kulsoleg/ belsoleg? -
jefferson83 #47 A film király volt :)
"De Ők csak "termékek", arra vannak, hogy a full-gazdagoknak meglegyen a szerv-donorjuk. "
Ilyen biztos, hogy nem lesz a való életben, az viszont előfordulhat, hogy csak magát a szervet klónozzák külön és egy puszta szervet hoznak csak létre, Vagy pedig gazdaállat segítségével oldják meg a szervdonor kérdést. Például disznók segítségével. Olyan disznókat tenyésztenek ki melyekben a szerveken nem lesz azonosító, "hogy a disznóé vagyok". Így az emberi szervezet nem löki majd ki azt. Voltak még kísérletek, hogy magán a disznón növesztettek ki emberi fület, kart egyebet. -
Takezó #46 erkölcsileg miért is? met néhány rothadó fa**ú fa**b**i ezt mondja? :D:D -
Takezó #45 ez nem teljesen így van :Ð [csakhogymégokosabbatmondjon]
a genetikusok bebizonyították, hogy egyáltalán nem olyan csekély a gének meghatározó ereje, mint azt korábbna feltételezték. Jelenleg olyan 50-50%-ra teszik a személyiséget meghatározó arányt (gének-körülmények) -
#44 Ezt a filmet Én is láttam és nagyon tetszett anno:))
Közös többszörös a film címe magyarul, eredeti cím Multiplicity, csak azért, ha valaki meg szeretné nézni.
A filmben először csak egy "másolatot" akart magából, hogy ellássa feladatait. Ez a példány a tipikus macsó volt. Aztán kellett mégegy másolat valamiért, már nem emlékszem miért. Aztán a macsó úgy gondolta, hogy belőle is kell mégegy, na ez lett a hülye:) a klón klónja:))
szerintem nagyon szórakoztató és egyben elgondolkoztató film. Mi lenne, ha több lenne belőlem? Itt az volt, hogy a klónnak saját személyisége lett, amit egyáltalán nem tudtál irányítani; ment a saját feje után. Ez azért egy kicsit gáz, elvégre nem ezért "csináltatnád", hogy még őt is "nevelni" kelljen.
A sziget c. amcsi film viszont egy más szemszögből mutatja meg ezt a dolgot. Nem teljesen láttam a filmet, de annyi lejött, hogy itt is van saját személyisége a klónnak és beleültettek emlékeket is. De Ők csak "termékek", arra vannak, hogy a full-gazdagoknak meglegyen a szerv-donorjuk. Ilyet viszont lehet, hogy fognak csinálni a valóságban is. A pénz sok mindent elintéz.... -
jefferson83 #43 #34 Ez az. -
jefferson83 #42 Igen és már veszik is a mintákat, ezek az úgynevezett még nem differenciálódott sejtek. -
#41 miért lenne erkölcstelen? -
jefferson83 #40 Tudom csak ahhoz illett amit te írtál, hogy miért is erkölcstelen az ilyen megoldás :) -
#39 Mivel legtöbb esetben elég lenne őssejtet levenni születéskor a köldökből, ezt hibernálják, és amikor szükség van rá klónozzák. ( az őssejt valamiféle ultimate sejt, amiből képes minden kifejlődni ) -
jefferson83 #38 Ez nem technológiai hiba, ez biológia. A születéskor eltett sejtek jelenthetik a megoldást, mert ugye azok ugyanúgy nulla day-esek. -
#37 tisztában vagyok vele... -
#36 Szerintem ez csak technológiai hiba ( Dolly a bárány ) már jó régen született, és vele előjöttek ezek a gondok. Én azt hiszem, hogy ez a későbbiekben nem jelenthet gondot.
A szerv, őssejt klónozás tényleg hasznos dolog, csak sok veszéllyel is jár, amit nem biztos hogy érdemes vállalni. -
jefferson83 #35 Klón = egy normális érző élőlény
-
#34 elvileg születésnél meg lehetne oldani, hogy klonozzák az embert és későbbi szervcsere - átültetésnél a klóntol vennék a szerveket... sajnos ez törvényileg és erkölcsileg is megoldhatatlan.
[olvasta valahol] -
#33 Azért a gének elég sokmindent meghatároznak.
A szellemiséged kialakulásában jelentős szerepe van a szocializációnak, és a környezetedtől kapott ingereknek, benyomásoknak. Ezeket nem lehet pótolni ( ugyan olyat előállítani lehetetlen .. talán ). A gének az egyes dolgokra való fogékonyságot befolyásol(hat)ják. De ha a jövőben teljes agy stimulációt tudnak végezni, és "mint a mátrixban" gépre rákapcsolják az agyad egy kábellel, és ott élsz, azt már valamivel egyszerűbb másolni. Persze minden apró dolog befolyásolhat ugye a káosz elmélet szerint, és "kis" véletlenek kiküszöbölhetetlenek. -
jefferson83 #32 A klónozással az egyik legnagyobb probléma, hogy a klón (ezt a szót nem szeretem használni, mintha egy tárgyról lenne szó) élettartama annyival kevesebb lesz, mint amennyit már a donor (amelyikből klónozták) leélt. Minden sejtnek megvan a maga biológiai órája -> meghatározott mennyiségben képes osztódni a sejt. Tehát a sejtből klónozott élőlény élettartama meghatározott mértékben csökkenni fog (elviekben).
Leegyszerüsítve ha egy 30 éves emberből klónoznának egy gyereket, akkor már a megszületése pillanatában "30 évesnek" számít. Ergo ha az átlagéletkort 65 évnek tekintjük, akkor a gyermek 35 éves koráig fog élni (elviekben persze).
Mondjuk az új kutatási álláspontokkal nem vagyok tisztában-e téren. -
_Vegeta_ #31 Szemelyiseget nem lehet klonozni. Megklonozzak az embriot, de ugyanugy meg kell szuletnie a klonozott egyennek. A szemelyiseg meg tudomanyosan bizonyitott h a neveles altal alakul ki.
Tehat mig az anya hasaban van akkor hogy foglakoznak vele (dohanyzas, ivas stb), aztan kitol es mien minosegu tejet kap a csecsemo, aztan a szulok hogy nevelik.
Gyakorlatilag az egesz olyan h vagy te aztan csinalnak beloled egy klont, az egy masik ember lesz csak ugyanugy nez ki mint te. ERTVE vagyon?
EGyebkent egy normalis tarsadalomnak nagyon jo dolog a klonozas. (ertsd ha nem elnek vissza vele)
Mondjuk uj szerveket eloallitani. :) -
jefferson83 #30 Ez jó mondat :)) -
jefferson83 #29 Ez most komoly topik akar lenni (tudományos) vagy pediglen csak úgy van? Mert még nem jöttem rá. -
#28 csak testet lehet klónozni, személyiséget nem !
[okosat mond] -
#27 a klónod egy csecsemő lesz aki azon kívül hogy úgy fog kinézni mint te semmiben nem hasonlít rád -
#26 a személyiség a nevelésbe van dugva nem szinapizékbe meg lelkekbe:P -
#25 természetesen NEM -
#24 De ha csinálnak rólad 1 klónt közvetlenül a halálod után, akkor gondolom rajtad az már faszt se segít...
NEM??? -
#23 az első variációt választom.
nem is tudom milyen érzés lenne találkozni magammal :)
volt egy vígjáték, ami a klónozásról szólt, sajnos a címe nem jut eszembe.az ember csináltatott hét(?) klónt magából, hogy el tudjon látni minden feladatot, mert romlott a viszonya az asszonnyal a sok munka miatt.ahogy nőtt a klónozások száma egyre hülyébbek lettek :) -
#22 Szal.gondolom ha te meghalsz és csinálnak a holtestedből 1 klónt akkor szerintem az rajtad már nemnagyon segít... -
#21 Aztmondom hogy agyba van kódolva..akkor? -
#20 Az ;n v;lem;nzem kicsit bonzolult... -
#19 Amúgy lehetne akár úgy is, ahogy a 6. naponban volt, csak kicsit macerás, ha nem fejeződik be rendesen :] -
#18 Attól függ....ha azt mondod, hogy a személyiséged az agyadban a szinapszisok közé van dugva akkor igen. Ha azt mondod, hogy lelked van és az független a testedtől akkor bezony nem.. -
#17 Fórumoztál már valaha?
Az első hozzászólásban, ha már témanyitásra vetemedtél, szokás leírni a saját véleményedet. Vagy az nincs, ezért érdekel más véleménye, hogy kialakíthass egy sajátot, vagy mi a tök? :o) -
#16 Gondolom..Fasz se tudja... -
#15 ha klónoznának, akkor a személyiségemet is örökölné a klón? -
#14 Kulcsszavak: ha téged klónoznak és te meghalsz..akkor az te vagy?
Elég egyértelmű a véleményem? -
#13 jaja de mondjuk szerinted ha téged klónoznak és te meghalsz..akkor az te vagy? -
FLeK0 #12