15
ECS G320 NOTEBOOK
-
eMeM #15 Nekem már több mint két éve van ilyen jószágom. Én a HWSW fórumából tudtam meg nagyon sokat: http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=83778
Tényleg jó kis gép, de az elmúlt fél évben sorra jönnek ki nálam rajta a betegségek. Azzal kezdődött, hogy az inverter tápkábelében elszakadt két vezeték (megszűnt a tft háttérfénye). Nem csak én jártam így, másnak is ugyan ez előjött. Valszeg konstrukciós hiba miatt kicsit rövid az a kábel, és a nyitogatáskor kicsit mozog. A sok kis mozgás következtében két év att a feszülő kábelek elpattantak. Még éppen garis volt, ezért nem volt nagy para. Csakhogy 2 hónappal azután hogy a szervízben megcsinálták (Profi) ismét elpattant a két kábel. Immár két nappal a 2 éves gari lejárta után. Ekkor nekiestem én és szétszedtem, majd egy pécsi szervízben összegányoltattam egy ürgével.
A másik az aku. Aléggé gyengusz ami benne van (2200 mAh). Az utóbbi pár hónapban nekem már csak max 40 percet bírt. Majd a napokban hírtelen valszeg megadta magát. Bekapcsolás után 2 percig áég a töltést jelző led, de azután semmi. A windows nem is látja az aksit, és ha csak aku van bent, akkor arról be sem indul egyáltalán a gép. Olyan mintha teljesen le lenne merülve, vagy nemtom. Ezért valszeg egy utángyártott, nagyobb teljesítményű (4400 mAh) cuccot veszek bele: http://www.akkuk.hu/AKKUINFO/Ut%E1ngy%E1rtott%20akku%20ECS%20Elitegroup%20G320/1.10.ECS.2.24
A 15% körüli sípolás engem is nagyon zavart, a már fentebb említett hwsw-s topicban erre is megvan a válasz. fn+F1 elnémítja a sípolást. -
hg001 #14 A központi szerviz tel. száma: 06-1-814-8080
(Profi Szerviz Központ Kft., Budapest, Gárdi Jenő u. 41)
[email protected]
wwww.psc.hu
Lehet, hogy én is rendelek egyet. -
galedki #13 na még egy úccsó kérdés... garipapir végett (nem biztos, hogy megvan) a számot meg tudnád adni? ja, csak ha homeföld (M.o.).
Köszi! -
willis #12 Felhívtam a garanciapapíron lévő telefonszámot, ahol szervízelik ezeket a gépeket. Onnan rendeltem meg a ventit, ami futárral 7300Ft-volt. Kicseréltem és most olyan, hogy simán tudok a működő gép mellett (1 méteren belül) aludni.
Szóval nagyon jó lett, de sajnos most el kell adnom a gépet. Van egy jobb kilátásban. -
galedki #11 hogyan? miféle fajtát? nekem is nagyon kellene valami halkítás hozzá, segits már lécci! -
willis #10 cseréltem egy ventit a gépen. gyerekek most nagyon tuti. semmi hangja nincsen
király -
willis #9 Most hogy így mondod a ventit. Nagyon zavar engem ez a kissé kerregő hang, ezért most nézek utána valami megoldásnak. Valami új ventit bele vagy ilyesmi! -
hg001 #8 Na, ha már így 'felpörgettük' a topikot, ki mit tapasztalt az akkumulátor üzemidejével kapcsolatosan?
Nekem mostanában 1 óra 45 perc körüli, ami teljesen jó érték, viszont az utóbbi időben többször művelte azt, hogy 15 perc volt még hátra az XP ikonja szerint, amikor a gép iszonyatos, szűnni nem akaró speaker-csipogással adta tudtomra az akksi merülését. Elég ciki volt az InterCityn, kb. a fél kocsi engem nézett, hogy mit menőzik az a f*sz a notebookjával...
Esetleg ki lehet kapcsolni valahol ezt a "kedves" figyelmeztetést?
A gép egyébként továbbra is jól műxik. Bár egy ismerősöm jelezte, hogy szerinte kissé kerreg a gép hűtőventije, és nem ártana kipucolni (állítólag 1-2k HUF), mert ha hazavágódik a venti, akkor lehet hogy nem lesz hozzá pótventillátor elérhető.
-
willis #7 hm -
willis #6 Igen az Fn+F5 billenytyűkombinációval le lehet tiltani a touchpadot.
Énis meg vagyok vele elégedve maximálisan. Jól bírja az akksi, és szerintem egybe van a gép. Az árát igencsak megérte.
-
MacrosTheBlack #5 A tácspadot le lehet tiltani, és akkor nem mozog. -
MacrosTheBlack #4 A notik hangchipje többnyire egy integrált ac97 "kompatibilis" gagyi, a hangszórók is inkább pc speakerre emlékeztetnek. Ha jó hangzást akarsz notiba, kkor vegyél egy PCMCIA-s Audigy2 hangkártyát! -
hg001 #3 Hali!
Én 3 hónapja használok egy ugyanilyen notebookot.
Teljesen meg vagyok vele elégedve, talán 2 apróság van, ami zavar:
1. ha hibernálás /fedél-lezárás/ után újraélesztem a gépet, és rögtön megmozgatom az egeret, akkor az egérre nem fog reagálni a gép a következő újraindításig/hibernálásig, csak a touchpad-del tudom a kurzort mozgatni. (oprendszer: XP Pro, egér: optikai, PS2-es portra csatlakoztatva)
2. gépelés közben gyakran véletlenül érinti a kezem széle a touchpad-et. ilyenkor a kurzor elugrik, és máshol folytatja az írást. Átlagos férfikezem van, tehát nem hiszem, hogy anatómiailag pont nekem ne stimmelne a tp elhelyezése.
ezeket leszámítva tökéletes választás volt!!
az akksi 2 órát bírja teljes feltöltéssel, szerintem ez is jó érték ebben a kategóriában.
a szélessávú net is szépen hasít az integrált 10/100 LAN-nal.
ár/érték aránya verhetetlen!
-
willis #2 A napokban vettem énis egy ecs g320 notebook-ot!
Most tesztelem. Eddig elég szépem működik, nincsen nagy hangja, szép a képe.
Még csak Divx-es filmet próbáltam rajta nézni és azt tökéletesen lejátsza. Nem akadozik cseppet sem. A VGA 32Mb-ra van állítva.
Hálózatról (220V) elég gyorsan betölti az XP-t, akksról meg csak 45mp. A leállás az kb. 15mp.
24X SONY combo van benne, amivel egy cd meírása 5-6perc. Szóval elég gyors.
Samsung a vinyója ami 40GB.
256 MB sdram (133) amiből tetszés szerint lehet beállítani a videókártyának. (ezt a bios-ban)
Azt olvastam, hogy egy slot van benne, úgyhogy ha bővíteni kell akkor csak egy darabban lehet.
Ami kssé furcsa az a Hangzás. Hagy némi kívánnivalót maga után. Vagy csak nálam?
Úgy vettem észre, hogy nagyon halk és nem tudok rajta állítani. Ha valakinek van megoldása, kérem feltétlenül jelezze.
Hát eddig ennyi, de ha valamit újat fedezek fel rajta, akkor jelzem itt.
Mégegyszer visszatérve a hangzásra, ha valakinek van megoldása akkor segítsen!!!
Üdv -
willis #1 Üdv mindenkinek
Itt, mint a cím is mutatja az ecs g320 típusú notebook-al kapcsolatban várunk észrevételeket, megjegyzéseket, tanácsokat. Ha valaki rendelkezik ilyen géppel, akkor bátran írjon, ossza meg velünk véleményét.