13
A Microsotf Windows operációs rendszereihez készült új filerendszer. Az NTFS kiegészítése.
  • janos666 #13
    A logóm már lassan 2 éves, lehetett volna már ide-oda forgatni azóta.
    Én is olvastam a videóhibákról amit egyébként annyiból tartott javítani hogy kipipáltad a WMR-t az egyik menüben, de pl. nálam elő se jött a dolog, csak néhányaknál.
  • keeper2
    #12
    De, elolvastam azt a hozzászólást, csak azért furcsállom, mert eddig mindenhol arról olvastam, hogy ez egy rendes fájlrendszer lesz, és ilyen meg olyan szuper lesz. Bár eléggé fura dolog windows fronton, ha csak úgy kiadnak egy fájlrendszert a már meglévő oprendszerekhez, pláne, hogy bétásat. Végülis, ha csak a mappák közötti kapcsolatot veszted el, az nem jelent komoly szívást, de ha a fájlrendszerbe is belenyúl a progi, úgy, hogy te nem is tudsz róla, akkor már okozhat gondokat. Pl. ha láncolt módú a fájlrendszer, pl. fat, akkor a fat tábla hibája esetén megelsznek a fájlok, csak épp a rendszer nem fogja tudni, melyik fájl hol kezdődik. Ha indexelt, pl ext2, akkor az adott fájlról minden infód elszáll, hogy hol tárolódik. Az ntfs pedig a kettő keveredése. Egyébként, nemrég volt olyan probléma a nem bétás nvidia driverrel, hogy hülye színeket kaptak egyes textúrák. Sőt, olvastam egy másik topicban, hogy a filmekben az emberek gyönyörű lila színűek lettek!!!! Ez olyan probléma, hogy normális ember a kodekekre gyanakodna.
    A logod viszont nem tetszik. Szerintem annak a puskának fordított irányba kellene lőnie :)
  • janos666 #11
    Valóban illik rám is ez a leírás és érdekes amit mondasz. Én is mindíg felrakom a legújabb nvidia drivert akár alpha béta vagy hivatalos, bár ezek sosem okoztak még gondot, de a legnagyobb baj is az lenne hogy VGA módban törölni kell őket.
    Viszont te sem olvastad el amit előtted egyel írtam. Ez semmi más mint egy külső mappakezelő szolgáltatás. Arra való hogy adatbázisba rendezd a mappáid. Én ma uninstaláltam, mert felzabált 100Mb RAM-ot és semmi haszna. NEM FILESYSTEM, mappatallózó az egész. Semmi baj nem történhetett volna csak az hogy azok a mappák és fileok amiket ezzel raktam össze a winyón maradnak csak elvesztik a kapcsolataikat. (nem lesz kötődés két külön főmappában lévő almappa közt és nem jövök rá a segítségével hogy ezért tartoznak össze mert azonos cégtől száramazik a program ami bennük van)
  • keeper2
    #10
    Hát, én rendszergazdaként szívbajt kapnék, ha egyszer csak ez lenne a gépemen. Az egy dolog, hogy magyar ember minden baromságot elsőre kipróbál, amikor csak lehet (pl. anno, a haverom a win 98-ból, amikor megszerzett egy újabb béta változatot, mindig beletörölt a rendszerébe, hogy az ne működjön, és aztán jött hozzám kuncsorogni, hogy telepítsem újra a gépét, mert nem megy.... csak mert nem bírta ki, hogy ne a legfrissebb oprendszer legyen a gépén, akármilyen hibás is az még. Egyébként, egy hivatalos felmérés szerint a külföldi országokban sokkal tovább használnak egy programot, mivel már ismerik azt, tudják mit várjanak tőle, ellenben, a magyarok meg mindenre lecsapnak ami új, mondván, hogy ettől majd minden tökéletes lesz. Lényegtelen, hogy már csak az újabb rendszerekbe való beletanulás is rengeteg erőt emészt fel (ez a felmérés céges környezetben készült), de hogy egy új, bétás fájlrendszer legyen a gépemen... Még ha egy office, vagy igen rossz esetben egy windows összeomlik, hát újrarakod. Van vele egy csomó munka, de legalább visszaállíthatók általában a fontos adatok. De itt? Ha netán egyszer azt látod, hogy a vinyóidon semmi értelmezhető adatot nem tud kiolvasni a gép, ráadásul még segédprogramok sincsenek a visszaszerzésükre, akkor nem tudom, mennyire lennél vidám (különösen, ha netán fontos munkák és egyéb adatok is vesznek vele, mert mondjuk nem mentettél rendesen, ahogy illene).
  • janos666 #9
    Bővebben beleolvastam. Kezdjük ott hogy NEM Windows File System, hanem Windows File Stores. Arra való hogy adatbázis szerűen rendszerezd a mappáid. Azt most nem magyarázom el mi egy adatbázis, mert ha véletlen nem tudnád akkor kár is lenne kötekedned...
  • Darkboy
    #8
    Akkor minek hozta létre a microsoft? Fat32-vel meg ntfs-el mindenki boldgogan el van...
  • janos666 #7
    Ha néha kipróbálnál béta cuccokat meglepődnél hogy néha jobbak is mint a final, mert nem kellett őket agyonbiztosítani és futhatnak ahogy elsőre jónak látták.
    Ahogy elnézem ez semmi más mint egy mappatallózó szolgáltatás és kész, semmit nem javít a filekezelésen. Véletlen sem gyorsít semmit, mert megeszik 90Mb rendszermemóriát.
  • Darkboy
    #6
    Szvsz senki se olyan hülye
  • janos666 #5
    Senki más nem tette fel eddig?
  • janos666 #4
    Ezért érdeklődön hogy ezeket a kezelőszerveket hol érem el, mert feltelepült, csinált egy mappát a start menüben súgóval ami csak a WinFS storesről beszél (mikén csináljak új WinFS mappát és töröljem azt...) és szevasz, semmi más.
  • akyyy
    #3
    azt hittem WinFOS
  • Sly79
    #2
    De hát ez nem egy adatbázis, és nem is az ntfs kiegészítése, hanem egy teljesen új file rendszer... Szerintem meg kellene formázni az egyik particiódat ezzel a file rendszerrel, és utána fog érdemi dolog történni. Már persze ha ez neked tényleg olyan fontos..
  • janos666 #1
    Letöltöttem és telepítettem a WinFS Beta1-et. A telepítés pár perc alatt lefutott és újraindítás után sem volt semmi konvertálás, továbbá a start menüs mappájában sincs hasonló vagy bármi opció a súgókon kívül. Így első ránézésre ez így magában semmit nem csinál. Nem értek hozzá, de úgy látom hogy ez egy adatbázis féleség a programoknak, de ahhoz hogy ebből jövedelmezzenek ahhoz a telepítőknek fell kell építeniük a WinFS storesban a saját adatbázisukat. Vagy van valami build opció a rendzsereszközöknél? Vagy a látszat ellenére dolgozik ez és már eszerint kezeli az NTFS partícióim? Másik hogy a WinFS storesban csak a C:-re enged WinFS mappát létrehozni, pedig az XP telepítésen kívül minden a D: partíción van. Akkor valahol csak be kéne lőni hogy melyik partíciókat kezelje, és talán konvertálni is kéne, nem? Segítene valaki hogy bírjam működésre?