19
A filmek
-
K Ace #19 Áhh mindig csak az utolsó 30 percet látom, de az már vagy 4.ére :D
A végét meg nem nagyon értem. Remélem megint leadják majd, ahogy látom sűrűn adogatják a tcm-en. -
#18 most megy a TCM-en! -
#17 Na ne mondd már, hogy nem voltak benne szebb effektek, mint a Star Warsban!
Sztem sokkal jobban nézett ki, bár számomra ez nem fontos, csupán érdekes. -
#16 Látványosabb???? SOHA!
Vontatott? Nemhinném.
Akciódús? Hahahaha
Viszont ez szerintem egy tökéletesen megkomponált művészfilm. Szal aki "fénykardos lézerpisztolyos öljükmeg" filmet akar látni, az ne nézze ezt meg, mert csalódni fog. Akinek viszont kicsit is benőtt a feje lágya, annak ajánlott. -
#15 Én nemrég láttam először a 2001 Űrodüsszeiát. Sajnáltam, hogy nekem eddig kimaradt.
Engem nagyon elvarázsolt a film, hihetetlenül letisztult, tökéletes!
Projectoron néztem, és megállapítottam , hogy még a Star Warsnál is látványosabb, pedig majdnem 10 évvel régebbi film. De ez csak a látvány, amúgy nem sok közük van egymáshoz.
Vontatott? Hát én nem tudom milyen filmeken nevelkedtél, de azért megsúgom, nagyon sok fajta film létezik és ha csak a pörgős, cselekményekben gazdag filmeket tudod értékelni, akkor lemaradsz a filmek legjaváról. -
Gerrry #14 bergendori@kukicom -
#13 a földönkívülik elkabták <:| -
#12 lol -
#11 Nekem egyáltalán nem jött be a 2001 űrodüsszeia, először mert hihetetlenül vontatott volt, másodszor mert a végén egyáltalán nem értettem! Meg mondaná valaki mi történt a film végén?? -
#10 már miért -
#9 film LOL -
#8 a jupiternapos trükk a kettesben volt. -
#7 Hát a 2. és 3. könyv cselekményei kicsit már összemosódnak már bennem...emlékeim szerint a Jupiter nappá válik (Monolit besegítéssel...) és az Európán gyors fejlődésnek indul az élet...Floyd már 100 évesnél is idősebb, s orvosi javallatra valamelyik űrállomáson súlytalanságban vegetálgat...amikor is valami miatt (már pontosan nem emlékszem...) összeverbuválódik egy kisebbfajta társaság, s útjukat a naprendszer gázbolygói felé veszik, majd le is szállnak vagy az Európán vagy a Titánon? ...közben a kínaiak is leszállnak nagy titokban valamelyik gázóriás egyik holdján stb...szal keverednek bennem rendesen a dolgok (remélem más könyvekből nem vettem bele semmit a történetbe...)
Az utolsó könyvben pedig ezer év után (3001-ben) rátalálnak az első részben HAL ügyködései folytán világűrbe kisodródott, megfagyott asztronautára, valahogy felélesztik... -
#6 mi tortent a konyvekben:? -
#5 Hmm? Nem nagyon folyik a társalgás...
Én filmen láttam az első két részt (2001, 2010)
Könyvben pedig a második, harmadik és negyedik részeket olvastam (2010, 2061, 3001)...az első valahogy kimaradt, de ahelyett elég jó pótlónak a film is, sok más adaptációval ellentétben (főleg, ha valaki olvasta a többi részt is)...na meg azt hiszem az első rész nem is a könyv alapján készült, hanem egyidőben, párhuzamosan íródott a könyv és készült a film.
Több rész nem valószínű, hogy lesz... -
#4 angolul néhány képpel -
#3 szép film ez nem sok akcióval, ha valaki nem ismerné (nem kizárt) -
#2 infoak' róla -
#1 itt kellene folytatni a társalgást