31
  • BiroAndras
    #31
    Mindíg érdemes megvárni. A megjelenés után várhatóan esnek az árak.
  • BiroAndras
    #30
    Nem sok értelme van ilyen cuccon játszani. Nemrég szereztem egy közepes GeF3-at az öcsém gépébe ingyen, a korábbi GeF2 GTS meg ment az új szerverbe...
  • PxE
    #29
    Hi valaki tugya mikor jönek az uj ati karik??Mert akarok veni 1 Radeon X850XT 256MB GDDR3 2xDVI VIVO Platinum Full Retail !Érdemes meg várni az uj karikat!?
  • fishguy
    #28
    nekem gf2 mx 400 64 megás erőmüvem van és minden kira vele igaz hogy 2 évnél régebbi játékkal nem tudok jáccani meg a háromévesek is csak 640*480 ban futnak de a cs az megy 800*600 ba és az assulton a kempeléshez ez is elég, szal bekaphatjátok a 100.000-res kártyáitokkal meg ne hasadjon a szivem hogy már nem jó mert van ujjabb...
  • dez
    #27
    Hm, azért egy infó van a cikkben: az x360-ba kerülő Xenos gyártása "túl" könnyű...
  • Gregorius
    #26
    Itt pl szintén 16-ot emlegetnek.
  • rorr
    #25
    semmi gond az új kártyáknál a képminőséggel. Én mindkettőt használtam, most mondjuk geforce 6-os van!!!
  • rosemberg
    #24
    Ahogy kiveszem a cikkből az x850-nek lejjebb megy majd az ára amikor ezt kidobják
  • KDOG
    #23
    játsz 1024/768 ban 19" tft-n :)
  • Gregorius
    #22
    Ha jól tudom, akkor nem először teszed fel ezt a kérdést, és nem először válaszolják meg. Ha megkérhetlek, akkor ne erőltesd a dolgot, nem áll jól.
  • janyikzs
    #21
    Szerkesztésre sem rossz a nagyobb felbontás, de mivel te rtad is, hogy nem a game a legerősebb elfoglaltságod, ezt "elnézem" neked :) !
    Hátrányban lehet egy játékos egy multimeccs alatt, ha a célpontokat nem látja olyan tisztán, főleg, ha nagyon messze vannak egymástól. Amikor gyengébb gépem volt, nyomtam a Call of Duty-t, de inkább visszavettem sokmindent a szépség oltárán feláldozva, csak hogy nagyobb felbontásban jobban leszedjem a többieket.
    Egyébként az meg tényleg hülyeség, hogy aki látta mindkét kártyát, akkor annak nem kell ecsetelnem, stb... Ez hülyeség, nem mindegy milyen 2 kártyát teszel egymás mellé. Ez is, az is nyerhet. Mindkettő csinál jobb és rosszabb kártyákat. Ki milyet választ, úgy tud ítéletet mondani.
    A cikk elég semmitmondóra sikeredett megint, az információtartalma a 0-hoz közelít. De a mondanivalójához annyit tennék hozzá, hogy legyen jobb ez a kártyájuk, az NVidia akkor bemutatja a saját kártyájának a "felturbósított" változatát, remélhetőleg adigra sikerül belőlük megfelelő mennyiségűt legyártaniuk. Majd ezután az ATI fogja a saját kártyájának az überebb változatát lobogtatni.
    Valószínüleg ez így is lesz egy darabig, nekünk csak az a fontos, hogy a versenyhelyzet minél élesebb legyen, mert csak nekünk tesznek jót vele!
  • waterman
    #20
    ja még valami: nekem semmi szükségem az SLI-re, mert eszeveszett m*rhaságnak tartom, ha csak a framerate miatt újítunk gépet. erre mindenki azt mondja, hogy 1600*1200-nál már látszik hogy ez meg az hiperszuper megatechgettoblastergamesking antialisinggel, meg überhupákszuper anizotrop filteringnél már 3,6%os különbség van két kártya között.. bla bla. ennek így nincs értelme mert személy szerint aki nem tudja élvezni a játékot 1024*768ban azt bezárnám egy c64-el egy sötét pincébe. sokkal hangulatosabb játékok voltak arra a vasra! 3 cd-s játék: 2 nap szórakozás. van ilyen..
    az sli-ben akkor látok jövőt, ha majd a GPU kezdi átvenni a CPU munkáját és egy helyi micro-gridet alkotva a csipri csupri apró gépek is erőművekké válna a GPU-ban rejlő hatalmas kapacitásokat kihasználva.. addig meg: 1024*768 rulZ!:):)
    (nem akartam feldühíteni senkit:))
  • waterman
    #19
    OFF
    mindenkitől először is bocsi. ez tök Off-topic, de mi az, "hogyha láttál már egymás mellett ati meg nvidia kártyát akkor tudod, hogy mi a jó.." az életem 93%-át linux alatt töltöm, linuxos driverekkel, nem tudom hogy ez mennyire játszik közre de az én tapasztalatom: volt egy matrox marvel g400 tv - nevű kártyám, egyedül azért cseréltem le mert a 3d nem ment neki, különben eszeveszetten jó 2d-s kép!! driver - atomstabil. vettem egy 9550-es atit. a kép nagyon szép, életteli színek driver - 3d-ben win alatt bugos mint disznó. linux alatt 2d-ben matrox minőségű, tökéletes. mivel szerettem volna játszani a nyáron néha ezért kölcsönkértem/kaptam egy nvidia alsókategóriást: driver jó. de a képe, könyörgöm majd kifolyik a szemem, mert egyszerűen 2d-ben homályos, mintha zsíros lenne a monitor. ezek az ÉN tapasztalataim.
    szóval szeretnék megkérni mindenkit, hogy ne csak azt mondja, hogy neki melyik van, meg milyet vesz "mert látod a különbséget...", de írjátok meg, hogy mi a különbség.. köszi. ha nagyon off topic lettem volna mégegyszer bocsi. biztos vagyok benne, hogy az sg fórumban már lerágott csont a téma (- de csak a híreket van időm átböngészni, meg röviden a hozzászólásokat). bár nem hiszem, hogy a 2d-s minőség alapján indul neki mindenki a vásárlásnak(nekem az a legfontosabb, de a pénzemért elvárom, hogy néha élvezhető minőségben játszak is egy pc-gamet). köszi a válaszokat!
    ON
  • Zedas
    #18
    SLI:

    "Egyrészt nézzétek meg mennyi minden támogatja, mennyire bugosan, és mennyibe kerül?"

    1. Az új driver óta minden támogatja, mivel minden egyes EXE-re be lehet állítani hogy milyen módon futtassa az SLI.
    2. Én már az atyaúristennel is játszottam és még semmivel nem volt SEMMILYEN hiba. Még a gyanúja sem!
    3. Ez igaz :)
  • TheZsenyka
    #17
    Egyelőre nincsen ok fikázásra, az Nvidia G70 sorozat nagyon szépen teljesít. Ami nekem szubjektív nem tetszik, az nem más, mint az SLI. Valahogy visszalépésként értékelem: még a single kártyákat vezérlő driverekkel is lépten nyomon előfordulnak problémák, és akkor megfejelik (fejelték) a duál üzemmóddal, és most még az NVIDIA a multithread-es driverre is rááll. Bug-forrás hegyek.
  • zidder
    #16
    Akkor valami ott nem stimmel... nézz újabb bios után... és mind2 karin egyforma legyen...

    www.mvktech.net
  • HUmanEmber41st
    #15
    Nekem gef. 6600GT van, kipróbáltam az SLI-t is,"csak" 1500 ponttal kaptam többet 3D markban..
  • zidder
    #14
    Egyébként már megfigyeltem hogy a legtöbb ember mindig levan maradva 1 fázissal... értem úgy mint anno mikor jöttek a 8500- 9500 Ati széirák, sokan fikázták, pedig sokkal jobban voltak sokáig mint az Nvidiák.... most hogy az nvidia felzárkozott, sőt bizonyos tekintetben (pl SLI) odávágott az ATI-nak, mostmeg mindenki az nvidiát fikázza.
    Na ezt magyarázza meg nekem valaki ha tudja. Egyébként mindenki azt vesz amit akar!!!
  • An-Dee
    #13
    Azt nem értem hogy ebben mi a hir. Mindig jön egy új kártya ami gyorsabb mint a régi, ha egy évben kiadni 100 kártyát, akkor az 100 új hír hogy "Minden eddigi kártyánál gyorsabb" ??
  • Alkarcsont
    #12
    Crossfire-s ATI kártyák működnek majd SLI lapban is
  • Inquisitor
    #11
    Én is ezért vettem anno R8500-öt. Megnéztem egy GF4 Ti4600-ot, gyors volt mint villám, de emennek szebb képe volt sokal. :)
    Most egy 9500 van, és legközelebb már csak kompletten cserélek.
  • Inquisitor
    #10
    Nos külföldön kapni Crossfire-es ATI kártyákat, de ha követed a híreket, akkor tudod, hogy hackelt driverrel a mostani X800 szériák is mennek.
    (Sőt, összvér alaplapon még PCIE+AGP verzióban is!)
    És szintén tudni lehet, hogy ellentétben az ATI állításával működik I945/955, és NForce 4 alaplapban, meg mint amlítettem még az ALI összvér alaplapjában is.
    Csak szerintem annyira életképes dolog, mint az SLI.
    (Egyrészt nézzétek meg mennyi minden támogatja, mennyire bugosan, és mennyibe kerül?)
    Igaz a Crossfire-hez nem kell külön támogatás.
  • zidder
    #9
    Igen én már láttam egymás melett Ati vs Geforce és ezárt vettem Geforce... De kinek a pap...
  • irkab1rka
    #8
    marketingduma.

    hol a duál kártyás ATI megoldás?

    sehol.
  • IMYke2.0.0.0
    #7
    Ettől függetlenül, én nem veszek GF-t... Január-február magasságában egy RV520-as vagy egy középkategóriás RV515-ös bejátszik - az ártól függően.
    Aki látott már egymás mellett két gépen GF vs. ATI-t, az tudja, hogy miért veszek utóbbit...
    [Az ultra brutál mega hyper felsőkategóriát felejtsük el.]

  • Borg
    #6
    Ez a cikk semmit nem mond.
    Ahhoz hogy az "az ágazatban eddig nem látott sebességeket" érjenek el, elég ha 1%-ot vernek rá a 7800-akra.
    Szal konkrétum egy szál se...
  • rorr
    #5
    majd meglátjuk ez a verseny csak a mi javunkra megy, midegyik cég igyekszik a másikat felülmúlni és azért az nvidiát sem kell félteni nem rosszak az új kártyái...
  • Kapa2000
    #4
    bármi jön is ki, valószínű beruházok... 2 éve sem bántam meg, hogy belenyúltam az akkori "nagyon jóba", hiszek az ATI-nak!!!
  • Cobra.
    #3
    Legutóbbi hírekben 24-et emlegetnek, szerintem annyi lesz a csúcsváltozatban.
  • BiroAndras
    #2
    Hát, ha a 7800-at akarják lemosni, akkor min. 24, de inkább 32.
    Én már nagyon várom.
  • TheZsenyka
    #1
    Nem lennék bánatos, ha több, mint 16 pipe-al jönne ki a kártya. 25 féle infó jelent már meg, melyek hol 16, hol 20 máskor 24, sőt 32 pipe-ról meséltek.