3
Virtual Server 2005 plz help!
  • kepler12
    Tudom, hogy több mint 2 éves ez a topik, de a kérdésem ehhez a témakörhöz tartozik. A problémám, hogy sehogysem tudok hálózatot (internetet) csiholni a virtuális gépre. A virtuális DHCP-t kéne szerintem megfelelően bekonfigolni, de vhogy nem jönn össze. Ezt írja ki: The DHCP settings could not be saved. The network IP address “192.168.0.1” must be the base of the subnet. Nem tudom, hogy mi lehet a baj. A következő fülek vannak: Network adress; Network mask;Starting IP adress; Ending IP address; Virtual DHCP server address; Default gatewway adress; DNS servers; WINS servers. Néhány dolog magától értetődik (Network mask;Starting IP adress; Ending IP address). Gondolom hogy a DNSt és a WINSet nem kéne bántani. De a többit vajon hogy kell beállítani?. A fizikai gépben, amin a virtual server fut 2 hálókártya van. Az eggyik beállításai: IP: 10.0.96.1 ; alh.maszk: 255.255.255.0 alapért.átjáró: 10.0.96.56, elsődleges DNS: 10.0.96.56. Nos ez a kártya be van állítva az internetkapcsolat megosztására, így a másik kártya beállítása: IP: 192.168.0.1, alh. maszk: 255.255.255.0, ezenkívül más itt nincs beállítva a kártyán. Összvissz 1 ilyen kérdést találtam a google-n, de sajna ott is csak megoldást vártak a problémára.
  • Extraboy
    Megoldva! Mar targytalan
  • Extraboy
    Hali!
    Letoltottem a Virtual Server 2005-ot, mert elmeletileg amennyire tudom, ez arra jo, hogy server gepen egyszerre tobb operacios rendszert futtassunk! Felinstallaltam (Az administracios oldal nelkul) csak eppen abba kene segitseg, hogy hogyan is hasznaljam mert eddig meg soha nem volt dolgom vele!
    Plz adjatok egy kis segitseget amivel elkezdhetem!
    Elore is koszi