4
Talán a leghatékonyabb vírusírtó
 • stratoman
  #4
  Az első kettő (nod32, outpost) még elmegy, de a spypry-t én nem használnám.
  Inkább ezek közül:
  MS antispyware, Ad-aware, Spybot, Counterspy, SpySweeper
 • Salty
  #3
  Elég nálam a NOD32-Kerio duó, eddig mindig tiszta voltam. Ha esetleg nem így lenne, ahogy leírtam ott a SysClean, de ez csak tanács.
 • Montanosz
  #2
  nálam a nod32-agnitum_outpost-spypry trió két éve tisztán tartja a gépem, és a karbantartás is fél óra a három progival. próbáld ki te is ezt a konfigurációt.
 • Salty
  #1
  Helló!
  Leteszteltem egy nem eléggé ismert vírusírtót, a SysClean-t. Ez leginkább a ritka vagy súlyos trójai falovak írtására lett fejlesztve, de szinte minden területet átvizsgál a lemezen, és óriási adatbázissal rendelkezik, és freeware.

  Letöltés
  adatbázis
  Readme

  Ha esetleg nem lenne érthető a readme, itt egy rövid leírás :

  2. Nyiss meg egy könyvtárat, és a letöltött fájlokat helyezd át oda, majd az adatbázis fájlját (lptxxx.zip) ugyanoda kibontod.
  3. Kapcsold ki a rendszer-visszaállítás opciót, amit a Start>Vezérlőpult>Rendszer>A rendszer visszaállítása fülnél tudsz kikapcsolni.
  4. Utána indítsd újra a rendszert csökkentett módban (Start>Futtatás>msconfig.exe>Ok>BOOT.INI>/SAFEBOOT-ot kipipálod).
  5. Csökkentett módban, menj vissza a könyvtárba és indítsd el a SysClean.com indítófájlt.

  Indítás után megfog jelenni egy ilyen ablak :  Ha szükséges a Automatically clean or delete detected files opciót pipáld ki. Az Advanced >> opciónál, kitudod választani a vírusellenőrzásre váró könyvtárat vagy perifériát, Basic módban általában az összes merevlemezt leellenőrzi.

  Ha minden készen van katt a Scan gombra, egy ellenőrzés általában 1-2 óra, az elején 10-15 perc mire betölti az adatbázist. A végén a View Log-ra kattintva megnézheted az eredményeket, illetve normális módban a könyvtárban menti el a log fájlt SysClean.log néven.

  A vírusírtás után ha nem tudod csökkentett módban visszaállítani a rendszer-visszaállítást az eredeti állapotára, akkor ezt normálisnál tedd miután újraindítottad a rendszer az msconfig-ban való /SAFEBOOT kikapcsolása után.

  Sok sikert!