Újabb részletek a Cell processzorról
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És azért ne feledjük el az intel elen jelenleg is folynak antitröszt perek!
Talán nem szép látatlanul is a rosszat feltételezni, de az elõzmények után szerintem jogos.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
kizárt, az antimonopilista törvények miatt (hé ezek mégiscsak USA cégek), de azért elhiszem, hogy az Apple néhány év múlva akár Intelrõl Cell-re váltana, szerintem a Cell is mint minden más CPU esetleg a második, harmadik generációra lenne az "igazi", addig meg elmúlik legalább 5-6 év, és mivel az Apple már nem elõször váltott CPU-t, nem hinném azt sem, hogy utoljára fog. Na az amit én elvárok a Cell-tõl, az nem más, mint hogy megjelenjenek vele, pl. multimédia kártyák, vagy esetleg integrálnának is egyet-kettõt a PC alaplapokra media processornak, viszont az biztos, hogy a Cell által bemutatott ujdonságok helyet fognak kapni más architektúrákban is... és éppen ebben rejlik az igazi értéke a dolognak, hogy tovább vigye a fejlõdést, nem csak saját magának hanem mindenkinek, mert mint felhasználónak a szoftver úgyis absztraktá teszi a hardware-t, persze a teljesítmény, a biztonság és a fejlõdés lehetõségei az ami meghatározza, hogy egy megadott dolognak van e jõvõje vagy sem, és a Cellnek ez mind megvan... örülök neki, hogy lassan meglessz, de mondom ez csak a kezdetek kezdete.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
http://www.broadcom.com/press/release.php?id=743116
Ugyanez a kérdés hogy viselkednek majd a cell szerver és desktop gépek akkor ha általános célú mûveletekre optimalizált feladatokat futtatnak rajtuk nem pedig multimédiát amire elsõdlegesen tervezték. Ugye egy vállalati rendszergazdát az érdekli hogy fog futni az adatbázis és webszerver és a mailszerver a vállalati szerveren valami a cég által íratott vagy vásárol vállalati softwarek. És ugyanezek kliens oldalon. Õ azt érdekli megéri-e cell-re váltani idõvel. Mennyibe kerül lecserélni a teljes software állomány, mennyibe fognak fájni az új gépek és egyáltalán lehet-e realizálni többlet teljesítményt az új gépekkel. Mert ugye egy SQL szerver lekérdezés vagy PHP szerver kiszolgálás során csak a power általános célú mag fog érvényesülni a vektor proci egységek kihasználtsága nem várható hogy túl magas lesz. Nem véletlen hogy az IBM nem jelentette be hogy akkor most a power vonal cancelled mert többet nincs rá szükség hisz ott a cell.
Vagy ha komolyan írta: #25, #26 ...
ha a cellt akarná használni minek fejleszt ki egy másikat méghozzá nem is ppc-t hanem mips proci alapokra?
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
minden hir hogy ez vagy az hasznlni fogja az kamu 😄
a toshiba is saját media proceszort fejlesztett ki magának, mert szerintem még ö se lát a cellböl egy darabot se, az csak a sonyé és csak playstationba lesz
és ha elolvastad volna a cell papirokat abban az van hogy a cell nem egy processzor hanem egy architectura é bármennyi föcore és bármennyi vectoregység lehet egy chipbe integrálva, söt a vectoregység csoportoknak saját cache-t is integrálhatnak....
nem kell egyböl támadni 😊
Az lehet, hogy Vers tudása hézegos, és néha kicsit elkapatja magát, de amit alább leírt, abban én nem látok semmi kivetnivalót.
Tévedsz az AMD-vel és az Intellel kapcsolatban. Egy konferencián ismertették a távlati terveiket, elég konkrét slide-ok formájában... Nézz utána, ha érdekel, nekem nincs kéznél link. Mellesleg teljesen logikus is a dolog, a multimédiához, és még jópár dologhoz elsõsorban igen nagy FP teljesítmény kell, és ehhez képest kisebb általános. (Persze utóbbiból is több kell, mint ami ma van.)
A hülye megjegyzéseidet meg tartsd meg magadnak...
nesze intel meg amd ütemterv

De nyugodtan oktass ki ha gondolod.
Vers tudásáról meg annyit hogy igen hézagos, másrészrõl izomból bizonygat olyan dolgokat amibõl késõbb semmi sem lesz. Tökéletesen emlékszem mikor kijött az elsõ PS3 infó, hogy két Cell lesz benne, és azt írtam hogy örülni fog a Sony ha egy lesz és kizártnak tartottam hogy az összes SPE be lesz benne kapcsolva. Érdekes mód nekem lett igazam, viszont Vers már akkor is osztotta az észt, hogy a Sony az Isten és simán hibátlanul ott fog figyelni a két Cell a PS3 ban.
Az AMD és Intel utitevében meg légyszíves mutass nekem olyat, hogy szeretnék bármelyik CPU-jukat nem általános célú al-CPU-kkal telepakolni. Kizárólag az általános célú magok folyamatos duplázásáról volt eddig részükrõl szó.
De persze nyugodtan mondjátok meg a frankót és osszátok a sok észt a többi fórumozónak, hátha azok tovább terjesztik. Remélem valamelyikõtök oktatni is fog más embereket!
Ja hogy a sony grafikonok messze vernik a konkurenciát.
Tény hogy jó lesz a cell de amig egy független oldal le nem teszteli addig én nem vonnék le messzemenõleg következtetéseke.
A Cell teljesítménye meg tény, már többször demonstrálták. Tudod, azért néha van egy kis fejlõdés... Bármennyire is hihetetlen.
Tökre jól megjósol mindent, meg iszonyatosan képzett a számítástechnika minden területén. Szóval Õ a Te embered!
Vers for Prezident!
A szájtépésre.
Te is azt csinálod😉))
(Amúgy ezenkívül, én rengeteget tudok tanulni belõle másoktól)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Hagyjuk meg nekik a döntést, nekik a pénzük is függ tõle és nem csak a szájukat tépik egy alig olvasott fórumon...
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
az x86-okat nagyon bealázza, nemcsoda hogy mind az intel mind az amd ,2010 után cellszerü processzorokat fog tervezni
átolvasva a dokumentáciokat azt lehet mondani hogy a vectoregységek tökéletesek, kivéve a dupla pontos floating egységeket azokon sporoltak, de a cell következö generácioban majd mehetnek teljes sebességgel azok is
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
Vannak ugyan ezek a cell-es PS3 fejlesztõ kitek, de a PS2 fejlesztõ is úgy nézett ki, hogy mellé kellett venni még egy PC-t is!
(Az Apple-t kellett volna jobb észre téríteni, az reklám lett volna!!!)
pontosabban 7 ilyen miatt 😊
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
\"The voices are back... Excellent.\"