31
Olyan programok, amik figyelik és naplózzák a netes adatforgalmat
-
Rihi87 #31 Hali!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy létezik e olyan progi ami nem csak az össz háló forgalmat méri hanem a le illetve feltöltött mennyiségeket programonként is leosztja. Én csak azt akarom számoltatni amit utorrenttel töltök le és fel, amit total comanderrel ftp-ről azt nem. De az eddigi progik amiket kipróbáltam (DUmeter BWMeter netlimiter nettraffic bwmonitor) nem voltak erre képesek, vagy csak én nem találtam meg bennük ezt a funkciót?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: Rihi87 -
zserrbo #30 Felraktam a Netlimiter 2 Monitort, és lenne egy kérdésem.
Azt értem, hoyg mit jelent a Local Network és az Internet zona, de a my Computert nem. Azt nem értem miért azonos a fogadott és a küldött adatforgalom.Valaki elmagyarázná?
-
lapos22 #29 A net-limitert- már próbáltam. Szerintem ott csak a seességet lehet korlátozni. Speed limiternél szintén -
zserrbo #28 Jah igen, már látom írták és a hátrányát is. Sorry. Bár nemtom más progi kiszűri-e amit ír Dzsolesz. -
zserrbo #27 Mondjuk adatforgalmat nem korlátoz, de méri: DU meter (nem ingyenes) -
#26 trafficShaperXp
SpeedLimiter
net-peeker
Netlimiter
-
lapos22 #25 Sziasztok!
Ismertek olyan progit amely adatforgalom korlátozás funkciót is tartalmaz?
-
Dzsolesz #24 Igen az ilyen kép letöltésének és Flash letiltásával tényleg rengeteget tudsz ”megspórolni” :(
Csak éppen a lényeget nem fogod látni.
A DU Metet tényleg jó, de van egy nagy hiányossága. Routeren vagyunk kapcsolódva a nettre, és a DE Mete a belső hálózat adatforgalmát is figyeli és persze úgy rögzíti mintha a nettről töltöttem volna le vagy fel. Elég intenzíven használjuk a belső hálót és így naponta több 10 GB-nyi adatforgalmam van amit nem valószínű, hogy a Nettől töltöttem :)
Nem tudtok véletlenül olyan progit ami a belső adatforgalmat kiszűri? Én s keresgetek azért.
Tegnap olvastam, hogy a T-com kirúgott 50 korlátlan szerződésest, mert túl sokat töltöttek le.(Tudom nem mai a hír) Ha valakit érdekel : http://index.hu/tech/net/toffline0806/
Hihetetlen. Felháborít, hogy ezek a cégek mindent megtehetnek. És még őröljünk, hogy a jelentős pluszköltséget, amit a túl sokat letöltök okoznak a T-com-nak, nem nekünk kell megfizetni. Röhej
Hát mi van itt??? Nem jó ez így… -
#23 Én amíg GPRS-t használtam az Opera böngésző segítségével csökkentettem az adatforgalmat. Kikapcsoltam a képek letöltését, letiltottam a felbukkanó ablakokat, és a flash animációk letöltését. Havi 100-130 óra netezés + chat belefért 200 Megába. (Mondjuk ebben azért a Vodafone tömörítő-eljárása is benne volt rendesen) -
#22 Van valakinek arra ötlete, hogy hogyan lehet csökkenteni az adatforgalmat?
Csak simán internetezgetek, oldalakat nézek, és a megák meg csak úgy ugrálnak le, pedig közel sincs az oldalon annyi adat. Ezt hogy lehet kiküszöbölni? -
#21 a megoldas erre is DU Meter :] -
#20 olyan progit nem tud valaki, ami kijelzi a le és fel töltési sebességet? jó lenne, ha az systemtray-en tenné mindezt. -
#19 Kösz a helpet srácok. -
jefferson83 #18 Igen, ettől tartottam. Köcce. -
#17 igen, a program csak azt a forgalmat figyeli, ami az adott gepen atmegy, de mivel routerrel osztod a netet a masik gep forgalmanak koze sincs a gepedhez -
jefferson83 #16 Kérdés: mivan akkor ha valaki router mögül netezik? Akkor csak úgy mérhetem a teljes letöltést ha mindkét gépen rajta van a progi? Gondolom. -
#15 Igen.
-
#14 menti az -
#13 a feltöltés is beleszámít nem? -
#12 Azért arra figyelj, hogy a t-onlány a forgalmat teljesben méri a saját végpontján, ami picivel több lehet, mint amit te mérsz. Az online ügyfélközpont oldalukon mindig meg tudod nézni, hogy éppen hol jársz az ő mérésük szerint.
-
#11 3 giga? azt be kell osztani rendesen.. -
#10 sorry lemaradt hogy 5 perce -
#9 szerintem is. én is ezt használom. perce... -
#8 Én a Bandwidth Monitor Pro-t használom... szerintem az a legjobb!
Innen töltheted:
Bandwidth Monitor Pro
-
#7 Crystal Internet Meter -
#6 DUmeter mindent üt. -
_Vegeta_ #5 Netlimiter jo, de nekem sok gondom volt vele. Hasznos ha testvernek limitalni akarod a netet. :)
Dumetert ajanlom, mert nagyon kicsi egy egyszeru prog. jelez ha tullepted a hatart amit beallitottal. ;) -
blackgamer #4 NetLimiter, igaz csak kiírja a feltöltést/letöltést, asszem nem menti -
#3 CommTraffic -
#2 dumeter -
#1 Hello!
Nem találtam ilyen topicot. Szal ADSL-em lesz, de 3 gigás korláttal. Olyan progi kéne, ami figyeli és naplózza a netforgalmat, hogy tudjam, mennyi mbytenál tartok.
Előre is köszi