16
Photoshop ellenfél a Microsoft-tól
  • Duddits
    #16



    :-)
  • ivjoe
    #15
    Eőttől még igaza van.
  • Duddits
    #14
  • ivjoe
    #13
    Történet: PS topic, #2255 Feldobtam egy cikket, aminek ez a bevezetője: "A professzionális képszerkeztés és grafika terén eddig komolyabb versenytárs nélkül uralkodott a Photoshop. A Microsoft most nem kisebb feladatra vállalkozott, mint az egyeduralom megszüntetése: Megjelent Acrylic nevű képfeldolgozó szoftverének második Community Technical Preview verziója."

    Duddits, nyitott egy topicot, atöbbit meg tudod. :DDD
  • Duddits
    #12
    Már nem azért, de nem mind1 miről nyitok topikot?! Asszem nincs megszabva. És engem is érdekel a program, meg is fogom nézni, DE NEM MOST! Majd ha nem béta változatok lesznek. Meg ha a PS-t akarják lenyomni vele, és ha sikerül is, akkor elöbb vagy utóbb szükség lesz ilyen topikra is.

    És te próbáltad már?! Mert ha nem, mit szólsz bele?


    És én szívesen olvasom/olvasnám a többi eszmecseréljét róla, hogy kinek mi tünt fel, stb...
  • Blasta
    #11
    /OFF
    Vicces.
    Megnyitod ugyebár a topikot. Kivételesen semmi gond a témával. Az ember azért nyit topikot, mert érdekli a téma és szívesen cserél eszmét róla másokkal.
    Le is írod, hogy kiváncsi vagy mit hoznak ki belőle, de arra már nem veszed a fáradtságot, hogy TE MAGAD IS MEGNÉZD!????? Lényegében érdemben nem is tudsz hozzászólni a dologhoz.

    Komolyan nem értem. Ha csak ennyire érdekel, akkor minek Te nyitod a topikot róla? Csak azért mert ilyen még nincs? Hát aztán, majd megnyitja valaki más, akit érdekel is a téma, legalább annyira mint pl. IVJOE-t.

    Na ennyi, nem flémelni akarok, de ez a topiknyitogatós mánia már kóros...

    /ON
  • Duddits
    #10
    Köszönjük! Majd a full-t én is megnézem, tényleg megdönti-e.
  • ivjoe
    #9
    Telepítési fájl futtatásakor az intéző rögtön csatlakozni akart az M$-hoz. Hmm, jellemző, pedig még be se jött a telepítési varázsló. Mind1, tűzfal szólt, én meg szépen letiltottam.

    Telepítésnél szépen complet-et nyomtam, miután megláttam a custom telepítési felületét.
    A progi elég gyorsan elindult. Indítás után a memóriából kb 40Mb-ot eszik, a feladatkezelő folyamatok fülén e4.exe-ként fut.

    Bejött a progi, első dolgom a kis ablakok, eszközök, tabok elrendezése. Tehát irány a window menü. Szépen előszedem az összes ablakot, nyugtázom, hogy a taboknál szép áttűnés animáció van, de ez nem hat meg.

    Megnyitok egy képet, megnyitásnál az előnézet nem működik az IMG_4777.jpg pedig kevésbé informatív, tehát vaktában megnyitok egyet.
    2 Mpx-es (1600x1200) képet gond nélkül megnyitja. Jöjjön egy nagyobb kép, keresek az új gép képei között, de jó lenne, ha tudnám is, hogy mit nyitok meg! Vaktában megint rányomok egyre. A 8Mpx-es (3456x2304) képnél már érezhető, hogy kicsit tovább tart, mondjuk ez természetes. Majd eldöntöm, hogy adok neki. Nagy nehezen megtalálom egy panorámaképem, amit pár 8 Mpx-es képből raktam össze anno PS-pal. A kép mérete: 18000 x 4400 pixel (79.20 Mpx) Nem tévedés, tényleg ilyen nagy! Ez feladja a leckét, teljesen meghal a progi, fehér képernyő és ablakkeretek fogadnak, a kis undorító óra kurzor miatt pedig nem tudok rákattintani az object dockra. Fél óra múlva hajlandó megnyitni. Végre! Megnyitom a képet az irfan view nevű progival. Olyan 10-15 másodperc alatt megnyitja. (Gépem: 530-as P4 3,0Ghz ugye új prescottos széria, 1Gb RAM, Gef Ti 4200 128 Mb) Ennek elvileg vinni kellene a képet, irfan view alatt nem is volt probléma. Betöltési idő irfan alatt: 14985 millisec (~15 sec). Visszamegyek az Acrylic kezelőfelületére, ismét fehér képernyő fogad. Pfff! Visszajön, bezárom. Megállapítom, hogy a toolbar igen szegényes, viszont megtalálható benne 1-2 PS-ból ismert eszköz, az iconjuk is eléggé hasonlít rá. De akkor is szegényes! Szétnézek a menük között megnézek 1-2 filtert és már zárom is a progit, bizony ez (az eddigi tapasztalatok alapján) még nagyon butus. Kicsit durva volt a kijelentés, hogy megdönti a PS egyeduralmát.
  • Duddits
    #8
    Hajrá! Kérünk majd egy beszámolót!
  • ivjoe
    #7
    Most mondjam azt, hogy még a DOS-t sem ők írták? Megvették egy programozótól (óccsóé), kicsit átírták és rengeteget kerestek vele. Xeroxtól is csomót loptak. (Xerox találta ki a GUI-t (Grafikus felhasználói felület), meg az egeret + stb. )

    Egyébként már tegnap leszedtem, ma megnézem mit tud az előzetes verzió. Kíváncsi vagyok arra a progira, ami az állítások szerint legyalázza a Photoshpot. :DDDDDD
  • Akos 001
    #6
    hát ja
    [ö megértette]
  • Duddits
    #5
    Jó, ezt most hülyén fogalmaztam meg...
  • QuippeR
    #4
    feltalálta az operációs rendszert??? atyaég, előbb tájékozódj, aztán beszélj!
  • Duddits
    #3
    Mért mondod? Ha nem találta volna fel az operációs rendszert, ki tudja hol tartana a számítógépes világ?!



    Amúgy próbálta már valaki?
  • Darkboy
    #2
    M$
  • Duddits
    #1
    http://computerworld.hu/hirek_hir?id=39201

    Vélemény? Én azért kiváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki belőle.