14
  • VonX
    Nem vettem meg, ugyanis sikerült 35ezerért szereznem vadiúj A510-est... ;)
  • sziklatt
    végül is megvetted a A410-est VonX?1 használt 300d talán időt állóbb befektetés, nem?
  • VonX
    Én most készülök új gépet venni és amatőr lévén egy belépőszintűre gondoltam. Mivel nem akarok ismét valami gagyit venni, a Canon A410-et pécéztem ki. Van róla további véleményetek? Szerintetek megéri?
  • Hegyikecske
    nos, én jelenleg csak a cikk elejét olvastam el de meglepődtem.. nem rossz sorozat az IXUS viszont oan picike vakuja van h nemtom h a design nem fog e a minőség rovására menni-e...
    valamint nekem az előző sorozat van a ps a400 de ezen a 410esen csodálkozom picit, az előzőbe is elkélt volna már egy legalább 3*os digitális zoom, de itt teljesen átrnedezték a kezelőszerveket, aki egy előző modell után fogja ezt használni tuti h szoknia kell, nekem nem tűnik oan logikusnak így ránézésre mint amilyen az a400volt, nem értem miennek a nagy cserének az oka...de nem néz ki rosszul, végis már ittis inkább a zoomon meg a kinézeten tudtak csak javítani a képe tökéletes:)
  • aaaaa
    A kép amin az ezüst (szürke) EOS 1D van, ha megnézed egy demo darab, amin nincs rajta a külső műanyag burkolat, hogy lássa a kedves vevő hogy fémből van a váza.... Én úgy tudom csak sötétszürke(fekete) színben gyártják.
    "Nálad azok az azonos kategóriás gépek, amelyek felbontása megegyezik? "
    Nem. De egy S3 pro-nak nem sok előnye az 5D-vel szemben, kivéve, ha van egy szatyor Nikon objektíved. Lassabb is, kisebb a felbontása is. Az az interpolált 12 mega, az nem igazi 12 mega.
    A D2H-t (amióta kijött a D2X), a mai még mindig nem olcsó árán, csak olyan veszi meg, akinek tényleg kell a 8 fps, és szintén Nikon objektívjei vannak.
    Az átlagos felhasználó, aki nem sportfotóra veszi a gépet, ezt fogja választani, még ha lassabb is a D2H-nál, mint a másik kettőből valamelyiket..
  • Blasta
    Titok! :-)
    (akad azé)
  • Damon
    Nem konkrétan az 1D-re gondoltam, hanem az 1D családra, aminek van pár tagja.
    Nálad azok az azonos kategóriás gépek, amelyek felbontása megegyezik? Mert szerintem ez nem így van.
    Nyúzott fémváz? Szerinted a csupasz fémváz az? Szép is lenne, ha nem a burkolatot, hanem a vázat fogdosná az ember egy felsőkategóriás gépnél!
  • aaaaa
    "Kicsit ellentmondásos a dolog szerintem, igaz csak nyitóárról van szó. Ha már a 20D és az 1D közé akarták berakni, jobb lenne, ha kb 2500 euró lenne, hisz azzal jó konkurenciája lenne pl a Fuji S3 Pro-nak illetve a Nikon D2H-nak. Persze szigorúan szerintem. :)"
    Az 1 D már kifutott modell, a 4 Mpixeljével 1 D mark II-t tudsz most venni (8MP), Az S3 Pro-val meg a D2H -val nem egy kategóriás gép , mivel azok 6 és 4 megapixeles gépek.
    Milyen szürke 1 D mark II N ről beszélsz ???
    A nyúzott fémvázra gondoltál ? 0824canon29th.jpg
  • reszcsi
    De jó, hogy nem vártam az S80-ra. Amikor az S70-et megvettem, kicsit féltem hogy kijön a 80-as és verem a fejem a falba, de ez nagyon bukta ... Kivenni a RAW-ot belőle egy igen nagy baromság volt a canon-tól, ha van eszük gyorsan kijön egy firmware frissítés hozzá ami visszahozza.
  • Neurotoxin
    Te Blasta figyelj már-mekkora a havi látogatottságotok ilyen domain-nel?
  • Damon
    :-)
  • Ch_Slater
    én is pont ezt néztem. lehet, hogy a tudásában tölti ki az űrt és az árában a profik felé hajlik. pláne mire ideér, mennyi lesz az...

és ráadásul a Mark II N olcsóbb, ha jól látom (€3460 vs. $4000). és az már a profi kategória, bár "csak" 8MP.
  • Blasta
    E500 már van, a Fuji gyártja ;-)

link :-)
  • Damon
    "Az 5D egy új kategóriát teremtett a digitális tükörreflexes fényképezőgépek piacán, kitöltve a professzionális és a középkategóriás gépek közötti űrt."
    "Az EOS 5D megjelenése októberre várható, 3460 eurós nyitóáron."

Kicsit ellentmondásos a dolog szerintem, igaz csak nyitóárról van szó. Ha már a 20D és az 1D közé akarták berakni, jobb lenne, ha kb 2500 euró lenne, hisz azzal jó konkurenciája lenne pl a Fuji S3 Pro-nak illetve a Nikon D2H-nak. Persze szigorúan szerintem. :)

Szürkében meg ez a 1D Mark II N... khmm... nem valami szép. Legalábbis nekem nem tetszik, igaz nem is mostanában vennék, ha vennék... :)

Juteszembe, most az ötösök korát éljük. EOS 5D, Dimage 5D, D50 (ez egy kicsit kakukktojás...). Várom már az S5 Pro-t és az E-500-at. :)