50
Mitől indul újra magától??!
 • Dj Faustus #50
  Tehát még egyszer:
  1. a kábelmodemből/switchből jövő kábelt a router WAN portjába kell dugni
  2. a számítógépeket a router LAN portjaival kell összekötni
  3. a számítógépeken automatikus csatlakozást kell beállítani:
   * Windows XP esetén: Start menü/(Beállítások/)Vezérlőpult/(Hálózati és internetes kapcsolatok/)Hálózati kapcsolatok/Helyi kapcsolaton jobb klikk/Tulajdonságok menüpont/A megjelenő ablakban az Általános fülnél a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/a megjelenő ablakban válaszd ki hogy mindent automatikusan kérjen.
   * Windows Vista esetén annyival módosul a dolog, hogy a Start menü/Vezérlőpult kiválasztása után a Hálózati és megosztási központra lesz szükséged, azon belül a Hálózati kapcsolatok kezelése menüpontra - onnantól a Windows XP Hálózati kapcsolatok ablakán elvégzett teendők a követendőek (Helyi kapcsolaton jobb klikk/Tulajdonságok menüpont/A megjelenő ablakban az Általános fülnél a listából válaszd ki a TCP/IP protokollt/Tulajdonságok gomb/a megjelenő ablakban válaszd ki hogy mindent automatikusan kérjen).
  4. A router webes beállítófelületén be kell állítanod a PPPOE-csatlakozást - ez le van írva a router kézikönyvében. A számítógépeken a PPPOE-kapcsolódás törlendő.
 • mobilnethater
  #49
  Az internet egy switchből jön egy épület távolabbi részéből, ahogy írtam.
  Eddig egy gépet használtunk ott, ahol most kettőt kellene és a switchből jött a net az egy gépbe crossover kábelen és a switchbe az egyik LAN portba volt dugva az egy gép. Most szereztem ezt a routert és ezzel szeretném megoldani, hogy legyen net a két gépen, de nem megy.
  Annyit tudok, hogy a távoli switch egy ADSL modemhez van csatlakoztatva, és azon a helyen még működik két gép. Viszont azt hallottam, hogy az internetszolgáltató nem veszi észre, ha routeres internetmegosztás van. Mert már arra is gondoltam, hogy esetleg a szolgáltató tiltja a még egy gépet (bár már eddig is három gép működött...).
 • Dj Faustus #48
  Ha ADSL-kapcsolatról van szó, valahol lennie kellene egy ADSL-modemnek.
  Azt kell összekötni a router WAN portjával.

  A számítógépeket meg a router LAN portjával kell összekötni.
  A routerben kell beállítani a PPPOE-kapcsolódást (lásd a kézikönyv 8. oldalát); a számítógépeken ezek törölhetőek is - ott szimplán automatikus csatlakozás kell.
 • mobilnethater
  #47
  Remélem tud valaki segíteni, mert a PC Fórumon egyelőre nem tudtak...
  ADSL kapcsolatról van szó (PPPoE kapcsolat). Egy épület távoli részéből crossover kábellel jön a net egy switch-ből oda, ahol van egy ST Lab IPR-4P-1 (http://www.sunsway.com.hk/products/router-1.html) típusú router. Ezen a helyen van két PC, az egyiken Win XP Pro SP3-mal, a másikon Win Vista Home Basic SP2-vel. Van pluszban még két darab crossover kábelem.
  A router beállításaiban engedélyeztem mindkét gép hálókártyájának MAC címét és kikapcsoltam a tűzfalát. A két gépen létrehoztam a PPPoE (WAN miniport) ADSL kapcsolatokat, a felhasználónevet és jelszavat megadva.
  A kérdésem, hogy hogyan kössem össze a rendszert, melyik kábelt hova dugjam a routerbe (van 1 WAN port, 1 UPLINK port és 4 normál port rajta), és milyen beállításokat kell még beállítani, hogy egyszerre és külön-külön is mindkét gépen működjön a net?
  Ezeket már próbáltam: http://pcforum.hu/tudastar/70268-4/Switch+Router+es+ket+szamitogep+osszekotese.html
  Előre is köszönöm a választ!
 • Rotcsa
  #46
  Akkor minden happy! :D
  Köszi azért! Egyébként egy leendő rendszerszaki megnézte a router beállításait és nem talált benne upnp-t.

  Szóval akinek ez van, azt javaslom dobja ki és vegyen egy normálisat, mert szerintem én is így teszek.
 • Dj Faustus #45
  A hivatalos oldalán olvasható kézikönyvében nem találtam rá utalást. Sajnos eléggé elavult, nem igazán támogatott eszközről van szó, így alternatív firmware felrakása is eléggé kétséges (sem az OpenWRT, sem a DD-WRT oldalán nem szerepel).
 • Rotcsa
  #44
  Tudja valaki hol van ebben a nyomorult routerben( IPR-4P-EUR-1 ) az upnp?
  Mert manuálisan port fovardingolni ezt elég érdekes, ha pl többen játszanánk hamachin úgy, hogy 2 vagyunk kvázi belül, egy valaki meg jön kívülről...
 • nubyy
  #43
  Cs mindenki!

  Van egy olyan problémám, hha a routerbe bedugom tesom gépét is akkor kb. a modemes net sebességére esik vissza a net, de ha kihúzom akkor meg tök joo. Lehet ez a router hibaja, vagy az ő gépével van v.mi gáz?
 • DTR
  #42
  Sziasztok!
  Egykét ötletet kérnék.
  Van egy SMC7004VBR routerem.
  Reggel volt net. Elmentem kondizni, mire visszajöttem nem volt:( Ha közvetlenül a gépembe dugom a Chellot akkor megy, ha megosztom mint eddig volt akkor meg nem :S
  Mitől lehet ilyen problémám ?ű
  Pls segítsen vki :D
  Előre is thx.
 • The Webmaster
  #41
  Ja, és a ami a "Mitől indul újra magától??!" kérdést illeti ez a kondi az oka. Legalábbis nálam biztos, mer most má fél éve megy egyetlen újraindulás nélkül :)
 • The Webmaster
  #40
  Ja van egy infóm számotokra, ami fontos lehet. Minden Stlab routerben van egy gyári hiba, ami okozhat komoly fennakadásokat, leleassulhat, folyton újraindulhat, vagy a ledek összevissza villognak, és nem csinál semmit. Ennek az az oka, hogy van benne egy elko, amiből az egész router szériába hibás értékűtet tettek, ez a kondi látszólag fel van púposodva, egy stabkocka féleség mellett található, cserél ki nagyobb volt értékűre pl. 26V, és újra menni fogy, és alig fog rosszalkodni ezután. Ezt ajálatos úgy beforrasztani, hogy hosszabb lábat hagysz neki, és fektetve rakod be. (gondolom ezér nem tettek megfeleőt, mer nem volt elég magad a doboz, és a 26 voltos nem férne be állva) Tapasztalatból tudom ezt, mivel már 3 stlab routert "csináltam meg" íly módon.
  A kondi értékét kapásból nem tudom, de meg fogom nézni. Bár szerintem elég feltűnő lesz a felpúposodás miatt.

  Jó barkácsolást annak aki megpróbálja kicserélni :) Sok sikert!
 • czky
  #39
  Próbálj másik torrent klienst! Én a Bitcomet 0.56-ost használom. Nem a leg jobb, de eddig ezzel volt a legkevesebb probléma...
 • smithcsaba
  #38
  Hello ! Egy kérdés ,mitöl indul ujra a gépem (Windows XP-thasználok)?Ez általában olyankor történik amikor torrenteket töltök le.Hogy lehet megoldani ezt ? Pliz adjatokegy jó tippet!
 • The Webmaster
  #37
  Nekem úgy tűnijk meghalt a routerem :( Nem akar kapcsolatzot létesíteni, és folyton villog rajta az ACT LED. Holnap megyek, veszek valami jobbat...
 • ayden
  #36
  Valaki tudna olyanban segiteni hogy van egy Stlab IPR-4P-EUR-1 routerem, működik rendesen csak valami ügye adott meg jelszavat neki igy nemtudok belépni a menüjébe. Próbáltam a resetet de attól még megmarad a kód és nemvált defaultra.
 • Dani0001
  #35
  ugy értem hogy vanak a belső ipk.
  192.168.1.1
  192.168.1.2
  192.168.1.3
  192.168.1.4
  stb.
  az 1.1 végü a roter. és van a wan ip ami az internetes cimem ipm.
  de arra a rzuter jön be. és én az akarom hogy agépem jöjjön be
 • izb
  #34
 • Dani0001
  #33
  de nekem az a gondom hogy a ruter jön be a wan ip-re és nemtudom megcsinálni hogy a gépen jöjjön be a wan ip-jén.
 • izb
  #32
  ezen az oldalon regisztrálsz és letöltsz egy progit,majd akik csatlakozni akarnak,a regsiztráció során kapot névvel meg tudnak keresni, bármilyen is legyen a dinamikus ip címed
 • Dani0001
  #31
  és azt hogy lehet hogy a gépem ip-jét kivülről is elérjék.
  hogy a játékszervert amit elindítok gépemen ahoz külső tagok feltudjanak csatlakozni.
 • The Webmaster
  #30
  sztem túlmelegedés miatt indul újra... Bár álatlában nekem is torrent le/feltöltése közben szokott újraindulni. Port forwardot egyébként az Advanced Settings > Virtual Server menüpontnál találod a http://192.168.1.1 -es IP címen.
 • Munch
  #29
  ja...
 • öregharcsa
  #28
  nekem is de már megoldottam....kivágtam a rendszerből!!!!
  nem szarakodok tovább vele...semmilyen támogatás nincs hozzá(firm frissítés)rosszúl müxik....soroljam még????
  egyszerűen nem éri meg azt az időt amit eddig ráfordítottam.....
 • Munch
  #27
  Nekem újraindul akkor is, ha nem torrent megy.
 • czky
  #26
  Nekem is ilyen van. Akkor szokott újraindulni általában, amikor újabb verzióju torrentprogikat használunk (BitComet, uTorrent). A régebbi verziókkal szinte sose csinálja.
 • Richard90
  #25
  Nekem is néha újraindul... de ez mitől van???
  már ki lett cseréltetve és ez is ugyanazt csinálja
 • öregharcsa
  #24
  nos nekem is van egy ilyen "szarom"
  tökre nem igazodom ki rajta hogy hol kellene engedélyeznem a port forward-ot...
  torrentezéshez kellene...
  mindenkinek újraindul a routere(stlab) szabálytalanul???
  tud valaki segíteni??
 • Richard90
  #23
  Az lenne a kérdésem hogy lehetséges-e az:
  Van két gépem, StLab-os routerrel megosztva (IPR-4P-EUR-1).
  Na most az a problémám hogy a Call of Duty 2 játékban a két géppel nem tudok egy adott konkrét szerverre felcsatlakozni...
  Az egyik sikeresen belép a másiknál meg azt írja ki, hogy awaiting connection.
  Valahogy meg lehet oldani hogy mindkettő felcsatlakozon és lássuk is egymást?
  Mert azt hallottam hogy a D-Link DI-604-es routernél ez gond nélkül megy: mindkét gép felmegy arra a szerverre.
  Válaszaitokat elpre is köszönöm.
 • effe
  #22
  köszi de már megoldódott a probléma, de azért még1x kösz
 • The Webmaster
  #21
  Ha már csatlakoztattad, írd be a böngésződbe ezt a címet: http://192.168.1.1/ Ezután be tudsz lépni jelszó nélkül a Login gombra kattintva. Itt lesznek a beállítások, ahol megadhatsz külömböző paramétereket...
 • effe
  #20
  Helló!!!

  Nos én is vettem egy ST Lab Broadband Routert, hogy megosszam a netet 2 gép között.Csakhogy a routerhez egy deka leírást sem adtak, így magamtól próbáltam összedugdosni.mivel nem értek a routerekhez, nem is jártam sikerrel:)
  Szóval v.ki segítene, hogy mit kell csináni a routerrel hogy működjön?
  Hogy mit kell összedugni, mit kell beállítani... meg ilyesmik:)

  Előre is köszönet!
 • The Webmaster
  #19
  Mire jó az Uplink feliratú csatlakozó?
 • Sampras
  #18
  Hali!

  Ket kulonbozo szolgaltatorol van szo!
  Vettem egy StLab broadband routert+4port switch 1db uplink egy WAN port, otthon beuzemeltem es nem is volt vele semmi gond mindegy volt hogy egyenes vagy crosslink kabelt hasznaltam, de egy masik helyen masfajta modemmel crosslink kabellel kapcsolodott a dsl modem a gep halokartyajahoz es azt a modemet egyenes kabellel hiaba kotottem ossze a router Wan portjahoz nem mutatott aktivitast, pedig a kabel tuti jo. Most az lenne a kerdesem hogy elvileg a Wan portra mindegy hogy egyenes vagy crosslink kabelt kotok? Vagy mi erre a megoldas?
  Remelem eleg reszletes voltam es minden ertheto.
 • tomo
  #17
  sajnos a lynksys wrt54g es wrt54gs modelleknek is van egy tipushibaja: nevezetesen, rendszertelenul ujraindulnak. gyenge a gepben levo processzor, es linksys ezt ugy orvosolta , hogy overclockolta a router CPUjat ( 200MHz rol 216 MHz re ), jo mi?

  bar ez a megoldas bevalt, de azert ez eleg gaz.
 • Munch
  #16
  Most okosat írtál, st labos topic még nem volt.
 • Pheel
  #15
  Keresni tudni kell(ene)...

  Egyébként ST Lab után DLinket venni olyan, mint Trabi után Wartburgba szállni ;-)

  Vegyél Linksyst, jól beszélt a kolléga!
 • jefferson83
  #14
  Köszi majd kiprószálom.
 • Munch
  #13
  Indítsd újra, nekem az onnantól szenvedett, amikor a router portját irányítottam egyik gépre. De resi után működött...
 • jefferson83
  #12
  Bocsika,hogy felhasználom a topikodat, de nekem is lenne egy router problémám. Edimax routerem van. Meg szeretném változtatni a beállításokat benne, de nem tudom elérni a beállítások menüt. Böngészőböl bepötyögve a router IP címét nem találja. Esetleg ha valakinek van valami ötlete az segíthetne. Előre is köszi.
  Munch mégegyszer bocsi, de nem akartam külön topikot nyitni.
 • artschiatwork
  #11
  Kérdezd meg St-t, hátha tud segíteni