Eredeti Einstein kéziratok kerültek elő
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze pl. alapíthatsz egy egyházat, és definiálhatod, miben vagy haljandó hinni, és miben nem. (Még akkor sem, ha a szemed elõtt demonstrálnak valamit kísérletileg, stb.)
De azt mondani, hogy stop, itt (hol?) megállok elõremutató?
Egyébként ha elengedjük az anyagot, nem a semmi marad.
A relativisztikus fizika, vagy a kvantumfizika nem filozófia... Márpedig egy olyan világot mutatnak meg nekünk, ami nagyon más, mint amilyennek "lennie kellene".
"de mikor rátenyerelsz a forró rezsóra, hirtelen ráébredsz a dolgok mikéntjére."
Mikéntjére? Inkább csak arra, hogy nem lehet (legalábbis nem könnyû) kibújni a "lokális" szabályok alól. Mellesleg ugyanerre utalt Ma2ska is az égõ házzal.
Csakhogy ez kb. olyan, mint amikor lelõnek egy FPS-ben... Game over... Hacsak nem csalsz - de honnan tudod, hogy IRL nem lehet "csalni"? Nekem úgy tûnik, a tudomány egyre inkább azt mondja, hogy nagyon is lehet, bár adott esetben nagyon nehéz.
Végsõ soron minden csak eszköz. 😉 De amúgy igen, nem mondtam én az ellenkezõjét.
"Einstein köztudottan mélyen vallásos volt amugy"
Nem vagyok benne biztos, hogy vallásos volt olyan értelemben, hogy egy adott vallás "beszûkített" isten-képében hitt volna, vagy igen?
"talán az is segitette a felismeréseiben, hogy nem ragaszkodott tulságosan a materializmushoz mint kizárólagos valósághoz."
Talán? Biztos... Hiszen a világ számára már nem az a szuper-racionális valami volt, mint elõtte.
Persze, de ezt éppen a kvantumfizika elõrehaladottabb teóriái ellen mondta...
"Olyan ördög ügyvédje szerepet játszott, de nagyon korrekten, és ezzel rengeteget segített."
Az lehet...
"Sõt magát a fény kvantumosságát is õ bizonyította a fotoelektromos hatással!!!"
Tudom. De az még csak a kezdet volt. (Vagy hogy is mondjam.)
Azt hogy senki sem tekinti alapnak? Ahol kell ott igenis számolnak vele, de mi értelme lenne ott is használni ahol nem szükséges, mondjuk 20 kilóméterórát tenni egy autóba, merthogy a sebesség relatív...
Aztán, az emberek nem félnek az újtól (a mobil is új volt, mégis hogy elterjedt), de csupán a specrel megértéséhez is kell némi fizikai és matematikai jártasság, ami az átlagembernek már elérhetetlen szint (akik a trigonometriát is csak bebiflázták).
A védikus tanításokat ugyan miért és hogyan is igazolja egy tagadás?
Persze szépeket lehet azon filózni hogy mi is a valóság, de mikor rátenyerelsz a forró rezsóra, hirtelen ráébredsz a dolgok mikéntjére.
A köz rosszul tudja. Einstein maga mondja, hogy nem vallásos. Vagy legalábbis nem a hagyományos értelemben.
De ugyan úgy volt mint Planck is, hogy nem akarta elhinni azt amit látott, kereste azt a rendet, ami a dolgok mögött megbújik.
Ez a kép róla maradt meg inkább: "Isten nem kockázik" mondta.
Olyan ördög ügyvédje szerepet játszott, de nagyon korrekten, és ezzel rengeteget segített.
Sõt magát a fény kvantumosságát is õ bizonyította a fotoelektromos hatással!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
respect to the man in the ice cream van
A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ez megint olyan blikkes lett egy kicsikét😉
A BEC (Bose-Einstei Condensatum) lényege, hogy alacsony energia szinteken bizonyos atomok, melyek spinjei egész számuak, bozonokként kezdenek viselkedni.
Kocsmai nyelven a szilárd anyagot alkotó részecskék számára nem lesz gát egy másik részecske, ha az adott térrészben helyezkedik el, így gyakorlatilag bármennyi részecskét belerakhatunk egy tartályba. (Ez pl söratomok esetén tök jól jönne😉))))
A BEC tulajdonságai marhára hasonlítanak a fény (mint a legnépdszerûbb bozon részecske) tulajdonságaira, és ettõl kezdve a fizikusok el is kezdteg ilyen atomokkal szórakozni és úgy használják õket mint a fénysugarakat (lásd kvantumoptika).
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
😊
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
"A felfedezés az egyetem egyik hallgatója, Rowdy Boeyink nevéhez fûzõdik..." Mit fedezett fel?? 😄
Megtalált pár érdekes és fontos papírt, de...