42
  • peti007
    Hát erről az egészről csak annyit, hogy nekem is van 1 CASIO digit. fényképeőm.
    Az alján ott virít nagy betűkkel, h MADE IN CHINA.
    De ez csupán annyit jelent, hogy Kínában gyártották kínai emberek mert sokkal olcsóbb a munkaerő.
    DE
    -japán technológiával
    -japán tervek alapján
    -japán minőségnek megfelelően
    (És ez a gép össze is van rakva rendesen, nem úgy mint az eredetileg is kínai gépek)
    Szóval lehet h a Te PHILIPS fülesed kínában készült de ha vennél egy jóval olcsóbb erre hasonlító fülest a kínai piacon akkor abban a nem látszó alkatrészek (a lényeg!) nem ua-ok lennének és messze nem lennél vele megelégedve!
    Csak ennyit akartam
  • NEXUS6
    Így van.
    Ezért nem lehet rásütni, hogy a buta kínaiak csak alacsonyrendű másolást végeznek.
    Azt hogy melyik utat választják szerintem nem az határrozza meg, hogy a kínaiak valóban buták vagy sem, hanem hogy anyagilag melyik éri meg jobban nekik.
  • BiroAndras
    "Amúgy egy már elkészített gépet szétszedni, megérteni és a gyártását megoldani sokkal nehezebb, mint újjat tervezni."

Attól függ, hogy miről van szó. Ha a technológia és innováció lényege a tervezésben van, akkor a másolás könnyebb. Ha viszont a felhasznált anyagok és a gyártástechnológia a lényeg, akkor nyílván nem sokat nyernek a visszafejtéssel. Az első esetben a hamisítás akár tökéletes másolat is lehet, de a másodikban szinte biztos, hogy a az olcsóbb, de rosszabb minőségű kivitelezést takarja.
  • Inquisitor
    LG, Samsung, Pioneer, Toshiba, Plextor(!), MIRO/Pinnacle, stb.
    Mind, mind Made in China
  • NEXUS6
    Viszont olcsó.
    ;)

Amit minőséginek hiszel azt is ott gyártják, csak max ellenőrzik is őket, szebb a csomagolása, meg legálisan jut be az országba.

Most vettem egy Philips fejhallgatót, qrva jól szól-designed in europe, but made in china-!;)
    Nem is volt drága, de a kínai piacon biztos fele lett volna.
  • NEXUS6
    Amit írtál, az minden államra igaz, nem csak kínára.

Tény, ott sokkal jobban meg vannak az emberek fogva, kevesebb a szabadság, viszont talán kevesebb a bűncselekmény is, (amik azoktól az emeberektől veszik el a lehetőséget akik betartják a törvényeket).

Ott egy nagyobb sikkasztásért halál jár!
    Nálunk tisztelik az emberi szabadságjogokat.
    Tönkre teheted emberek ezreinek életét úgy, hogy megúszod egy ejnyebejnyével, de ugyan úgy kögazdag maradsz.

Ez tényleg szabadság.
  • Yv@n
    "NE VEGYÜNK OLYAN TERMÉKET, AMIRE RÁ VAN ÍRVA, HOGY: ,,MADE IN CHINA''!!!"

Szart sem számít, hogy mi van ráírva. Faterom szikrázta rá bizonyos Tyrolia síkötésekre a made in Austria feliratot, és a teljes munkafolyamat bő 90%a kis hazánkban zajlik. Nagyjából ennyit ér, hogy mit írnak rá.
  • Antifasiszta
    ezek ám a minőségi megbízható jó termékek!
  • HUNIgor
    "Amúgy egy már elkészített gépet szétszedni, megérteni és a gyártását megoldani sokkal nehezebb, mint újjat tervezni."

Persze, hogy nem egyszerű, de szerintem nem nehezebb. Ha valóban az lenne akkor miért nem terveznek újjatKína olyan mint egy hangyaboly, televan sok-sok szorgos emberrel akik teszik a dolgukat, cserébe kielégítik az alapvető szükségleteiket (evés, ivás, szórakozás...), de sajnos az eszük is annyi mint egy hangyának. Nem vágynak többre. Pedig az ember (legalábbis én) nem éri be ennyivel. Én nem tudnám leélni úgy az életem, hogy állok egy gyártó sor mellett és nap mint nap ugyanazt csinálom.
  • NEXUS6
    Szerintem túlzottan általánosítasz.

Amúgy egy már elkészített gépet szétszedni, megérteni és a gyártását megoldani sokkal nehezebb, mint újjat tervezni.

Amúgy szerintem az értelmiséget sehol nem engedik igazán a kormányrúd közelébe, de azt mondani, hogy Kínában nincs is ilyen az azért erős túlzás.
  • Caro
    A szocializmusról sokmindent el lehet mondani, de az oktatás mindig kemény volt, arra ügyeltek!
    Hasonlítsd össze az akkori meg a mai követelményeket.
    Nézd meg csak a felvételi feladatsorokat! Évről-évre könnyebbek.
  • HUNIgor
    Véleményem szerint a világot az okos emberek viszik előre. Egy olyan rendszer ami a munkásréteget támogatja az értelmiséget kevésbé nem jó.

Mit gondoltok miért másol (hamisít kinek mi tetszik) Kína állandóan?? Nekem ne mondja senki, hogy annyi ember között nincsennek tehetségesek. Szerintem az a baj, hogy az okos és tehetséges emberek is csak szallagmunkát végeznek, max jóesetben szétszednek egy Samsung videót és csinálnak egy gyártósort. Ez pedig a rendszer hibája.

Persze erre lehet azt mondani, hogy ebből is megélnek és nem éhezik senki, van házuk, kocsijuk, sz.gép...

DE, ha mindenhol ez a rendszer lenne, akkor kiről másolnának??
  • NEXUS6
    "Nem csak ezen múlik. A gazdaságot is tönkretették, csak ezt nem lehetett érezni. Többek közt azért nem, mert hitelekből támogatták meg. Ami kaki a rendszerváltás óta van, az jelentős részben annak köszönhető, hogy szinte a nulláról kellett újraépíteni a gazdaságot. Persze az is igaz, hogy más országoknak ez sokkal jobban sikerült, tehát lehetett volna jobban is csinálni.
    Én eleget éltem a kommunizmusban ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom. És bár tényleg néhány dolog jobb volt akkor, azért összességében most sokkal jobban állunk (és még bőven van hova fejlődni)."

Csípem az optimizmusodat.
    Mit értesz azon, hogy újjá kellet építeni az országot?
    Videoton, BRG, Csepel autógyár, RÁBA, Ganz-mávag, söripar, mezőgazdaság, Ikarusz, textil és ruha ipar stb. stb stb., ezek most hol vannak?
    Nehogy azt mond hogy olyan termékeket gyártottak amiket senki nem vett!!!!
    Elárulom amire most az van írva, hogy made in china az régebben náluk (is) készült.
    De már nem.
    A magyar mezőgazdaság hatékonyság szempontjából világelsők között volt. A kínaiak ez ügyben is járogattak hozzánk. Aztán Kína volt az első fejlődő ország akik megoldották saját erőből az éhezés problémáját.
    Szóval mit kellett itt újjá építeni??????
    Az adósság kérdését meg lásd lejjebb.

Mondjuk most már van mit újjáépíteni..
  • NEXUS6
    "Már megbocsáss, de a kommunizmusnak nem volt jövője!"
    Ez a jövő, ami nincs, ez Kína. Ipari termelésben az első;)

"Egy csomó ember hangoztatja, hogy milyen jó volt a kommunizmusban. Már nem emlékeznek?? Mennyit kellett várni ha valaki lakást vagy autót (Ladát) szeretett volna?? Az ételről nem is beszélve (mindenféle jegyek..)"
    Én csak azt mondom most se mindenben jobb a helyzet mint régebben (sok szempontból rosszabb), ennyi. A hátam közepére sem kívánom a sok fafejű szocilistát.
    De ugyan úgy ezt az újgazdag rablóbandát sem akik az ország nagyrészét a kezükben tartják.
    Régebben 5 évig gyűjtöttél mire volt kocsid, ma meg kapsz egy kocsit és 5 évig adós vagy. A különbség csak az hogy ma nincs hiánygazdaság, a kiszolgáltatottság viszont ugyan az. Lakás dettó.
    A jegyeket meg felejtsd el, nem tudom ki mondta neked, bár elárulom pl Angliában is volt az 50-es évekig, legalább.

Amúgy a történelmi dolgokkal teljesen egyetértek, főleg mert azokat én is már csak hallottam. Amúgy ha visszaolvasol én is azt mondtam, hogy az oroszok miatt is szoptunk. Mi felvettük a dolárt átpasszoltuk nekik, ők meg rubelben jóvírták, ami szart sem ért, a végén meg már matrjóska babát se tudtak adni. Innen a nagy orosz államadósság egy része. És még mindíg van belőle. Csak mi már rég egálba jövünk majd velük, amikor nekünk még mindíg annyi adósságunk lesz nyugati valutában mint a fene.

Az afrikai országoknak elengedték, mi viszont még nem vagyunk elég szegények.
  • Caro
    Nem egészen. Itthon igen, meg még talán itt a keletebbi országokban, de Ausztriában már egyáltanán nem jellemzők a kínai termékek.
  • Inquisitor
    "NE VEGYÜNK OLYAN TERMÉKET, AMIRE RÁ VAN ÍRVA, HOGY: ,,MADE IN CHINA''!!!"
    Hát akkor nem sok minden marad, amit vehetsz :)
    Viccet félretéve, amíg a Koreai cuccok jórésze is MÁR kínában készül, azóta ki dönti el melyik a hamis?

• Caro
    Kína nagyon is veszélyes.
    1)Óriási embertömeg, több, mint Európa és az USA együttvéve.
    2)Nagy gazdasági potenciál, egyes elemzők szerint néhány éven belül minőségi termékek is származhatnak tőlük.
    3)Kommunizmus, úgy hogy soha nem is volt stabil köztársaság.
    4)Ebből következően emberi szabadságjogok 0-ra korlátozva.
    5)A kommunizmus egyik alaptétele, hogy az "eszmét" "exportálni" kell más országokba.
    7)Atomfegyver.
    8)Fel akarják venni a nyugati életstílust. Évente 50%-al nőnek az autóeladások, és a gazdaságuk ezt lazán kitermeli.->Óriási környezetszennyezés.
    E: nem lehet velük mit csinálni. Ha úgy döntenének, bármit megtehetnének, senki nem elég erős, hogy szembeszálljon vele.
  • dnes82
    Talan az, hogy probalnak onalloak lenni.
  • szombi
    Bár én csak 3 évet éltem a kommunizmusban, mégis utálom őket!

Ja, és hogy a témánál legyünk:
    Ha az unió nem rendel el EMBARGÓ-t Kínával szemben, akkor alakítsunk védegyletet!

NE VEGYÜNK OLYAN TERMÉKET, AMIRE RÁ VAN ÍRVA, HOGY: ,,MADE IN CHINA''!!!

bár lehet, hogy ezt a feliratot is ,,TAIWAN''-ra hamisítják a gazemberek...
  • BiroAndras
    "És valóban sok embert bevittek politikai okokból, de próbálj csak manapság szélső jobb/bal/zöld tüntetést tartanai engedély nélkül, ma sem bánnak veled kesztyűs kézzel."

Nem csak ezen múlik. A gazdaságot is tönkretették, csak ezt nem lehetett érezni. Többek közt azért nem, mert hitelekből támogatták meg. Ami kaki a rendszerváltás óta van, az jelentős részben annak köszönhető, hogy szinte a nulláról kellett újraépíteni a gazdaságot. Persze az is igaz, hogy más országoknak ez sokkal jobban sikerült, tehát lehetett volna jobban is csinálni.
    Én eleget éltem a kommunizmusban ahhoz, hogy legyen összehasonlítási alapom. És bár tényleg néhány dolog jobb volt akkor, azért összességében most sokkal jobban állunk (és még bőven van hova fejlődni).
  • Caro
    A kommunizmus is egy kalap trágya, de a kapitalizmusból kinövő NWO is az!
    Pedig mindegyikben voltak jó ötletek, megoldások!
  • HUNIgor
    Már megbocsáss, de a kommunizmusnak nem volt jövője! Ezt még az oroszok is tudták, el is mentek. Csak mi magyarok vagyunk képtelenek ezt felfogni.

Egy csomó ember hangoztatja, hogy milyen jó volt a kommunizmusban. Már nem emlékeznek?? Mennyit kellett várni ha valaki lakást vagy autót (Ladát) szeretett volna?? Az ételről nem is beszélve (mindenféle jegyek..)

Németország a legjobb példa: Volt belőle kettő is. Kelet meg nyugat. Szegény kelet még mindíg zárkózik fel nyugathoz, mert úgy elbántak velük a kommunisták!

Persze könnyű azt hangoztatni, hogy az oroszok felszabadítottak minket a náciktól, de ezt hitesse már el valaki a szomszéd öregasszonnyal is akit megerőszakoltak a nagy igyekezetükben.

Érdekes, de miért nem mondjuk ki?? Az oroszok elnyomtak minket, és súlyosan kihasználtak!! Majd amikor már nem kellettünk itthagytak a xarban!
  • Picivizipaci
    A kendvenc híremből probálok idézni: A egy hankártya gyártó bezáratott 1 kínai céget másolás miatt. Erre -nem vicc- másnap a kapu be volt zárva, de az épület másik bejárata másik házszámmal más cégnévvel folytatta a másolást :)
    De ajánlanám az alibaba.com-ot most vettem onnan Samusonic 20Gb-os mp4 lejátszót 3,5' szines kijelzővel 168$-t. De lehet kapni Ferrarit is.
  • Ronny
    A fejlett ázsai országokban a gazdasági fellendülést oktatási reform előzte meg.Nos Kínánál még mindíg kevés a termékekhez a hozzáadott szellemi érték.Az oktatás a béke segge alatt van,kevés a használható szakember.Ha nem tesznek valami 50 év múlva is csak másolni fognak.
  • Ronny
    mediak=mediat;)
  • HuAn82
  • Pharaoh
    Mi ebben a pizitív?
  • dnes82
    Sokszor nem ertem a mediakat. Miert kell egy alapvetoen pozitiv dologrol ugy irni, mintha az rossz lenne, vagy buntetendo?
  • NEXUS6
    Na ez megint egy urban legend.
    Akkor elárulom hogy a nekünk adott kölcsönökből a lengyel hadiflottát, meg az orosz hadsereget modernizálták. (A lengyelek építettek egy akkora flottát mint Angliáé volt!!!!)

Bele gondoltál abba, hogy a kínaiak akik nagyban csinálják azt, amit mi kitalkáltunk a 60-as és 70-es években, kinek is tartoznak. Most vették meg az IBM PC gyártó részlegét, a szegények!!!!!!

Ja a lengyeleknek elengedték az államadósságuk egy részét, nekünk nem.
    Szar ügy.
    Ezért van aztán nekünk világelső adó/bank rendszerünk.
  • Ma2ska
    Kölcsönökböl én is egész jól elélnék egy darabig. Csak abból még másnak is kellett adni hogy árnyaljuk a képet kissé.
  • Ma2ska
    Maradjunk annyiban hogy mindegyik xar rendszer. Azt ne felejtsük el hogy a teljes foglalkoztatottság és a viszonylagos egyenlőség jelentös kölcsönök árán volt finanszirozható, amit a mai napig nyögünk.
  • maozedong
  • NEXUS6
    Ha szőke és kékszemű vagy, akkor valószínűleg nem -lásd palesztín fogorvos esete, vagy villanyszerelő halála a metrón, de természetesen ebben nincs semmi rasszizmus;)

(Ha úgy vesszük persze a fasiszták se voltak rasszisták, csak szélsőségesen paranoiások)
  • juhand
    A megoldás, teljes export import tilalom kínával szemben, és már 10 éve ez kéne. De nem baj, majd Taiwan lerohanásakor erre rájön az okos nyugati civilizáció is.
  • Derapo
    Teljesen egyetértek veled.Kínából nemhogy kijönni,hanem egyenesen betörni nemtudnak a multik rendesen.Hiszen egy csomó cég azon töri a fejét,hogyan is lehetne a kínai piacon részesedést szerezni.Ugye néhány milliárd fogyasztó... "Régebben ha a Szabadeurópát túl hangosan hallgattad ugyan úgy bevittek elbeszélgetésre, mint manapság ha túl gyakran látogatod az aldzazira webszájtját." akkor én most veszélyben vagyok?
  • NEXUS6
    Lehet hogy megkövezel érte, de nálam eddig a kádári szocializmus, ha nem is jobb a jelenlegi rendszernél, de igen csak egálban van vele!!!!!

Pl utálok nap mint nap a lerohadt parkokban és játszótereken mocskos, szerencsétlen, vírusgazda embereket kerülgetni, ilyen azért akkor nem volt. És ez senkinek sem jó, hogy most meg vannak!!!!

És valóban sok embert bevittek politikai okokból, de próbálj csak manapság szélső jobb/bal/zöld tüntetést tartanai engedély nélkül, ma sem bánnak veled kesztyűs kézzel.
    Ma is magunk között keressük az árulókat, csak most terroristáknak hívjuk őket, és szerintem egyáltalán nincs kevesebb ügynök köztünk, mint akkor volt. A 4-5 titkosszolgálatnak van rendesen létszáma.
    Régebben ha a Szabadeurópát túl hangosan hallgattad ugyan úgy bevittek elbeszélgetésre, mint manapság ha túl gyakran látogatod az aldzazira webszájtját.
  • BiroAndras
    Azért annyira nem volt jó a kommunizmus.
    És ott is bűvészkedtek a számokkal rendesen.
  • NEXUS6
    Igazad van Cat.

A szocializmusban egy szép dolog van és az az, hogy a gazdaságot nem csak és kizárólag pénzben GDP-ben, adóban mérik, hanem valós megtermelt áruban és fogyasztásban, abban hogy mindenkinek legyen hűtője, autója, számítógépe, és leszarják hogy milyen áron!

Tele van a törpöm, hogy papíron nálunk is GDP hegyek vannak már a 80'-as évekhez képest is, miközben a gyárak nagyrészét bezárták, és mindenki tecsóban meg szolgáltatásban max összeszerelő műhelyben dolgozik.

Én meg félek lemenni a boltba, mert ha naponta 1 zsemlével többet veszek akkor már minuszba jövök ki a hóvégén.
  • Cat #4
    szerinted egy kinai embert érdekli a minőség, ha tizedáron megkapja majdnem ugyanazt?
    igen, adót nem lát az állam, de az állam egyik legfőbb feladata az állampolgárok életszinvonalának növelése, és azáltal hogy olcsóbbak az áruk, relatíve jobban élnek az emberek

az importmérleg javítására (nem külföldről veszik meg a monitort) és a munkahelyteremtésre (értem ez alatt hogy nem koldul + fogyaszt is) nem irtál semmit

Egyetlen negatívumként az ország presztizsének rombolását lehet felhozni, de ez Kínát nem tulzottan érdekli, és ez ellen maximum azt lehet tenni hogy bojkottálják a nyugati cégek az országot. Namármost Kínával szemben ezt nyilvánvalóan nem lehet megtenni, senki nem fog kivonulni onnan emiatt. Gondolom olvastad, hogy komplett autókat(!) másoltak le, és a multik nem tehetettek semmit.
  • TH448
    Sztem ezt te se gondolod komolyan.
    Az lehet, h olcsóbb, mint eredeti, de általában pont a minőséggel szokott probléma lenni, és ha mondjuk tft-n van néhány dead pixel vagy foltos, akkor még normális helyzetben sem, de egy ilyen terméknél meg szinte kizárt, hogy kicserélik (garanciaszerződés...)
    Az ország öntudata? Nem vagyunk egyediek, hanem copy 1000-rel? hááát...
    Annyira naív meg ne legyél, hogy ha 2 sarokkal arrébb gyártják, akkor valszleg nem mint gyár vagy nagyker árulják, szóval valszleg abból az állam, mint adót semmit nem lát...